- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
thlacko
csendes tag
Sziasztok,
Teló vásárlás előtt állok, mert a kínai csoda Vernee thor csak eleinte volt csoda, most már inkább csalódás.
Kritériumok, 50 környéke, mindenképpen garis, az sem baj ha 2 év nem 1. 5 coll a max ami kezelhető nekem, fontos a szép kijelző, B20 kell, rádió, pontos és gyors GPS ami borzasztóan fontos, dual sim kell, akksi, azaz üzemidő számomra eszenciális, unom, hogy 1-2 naponta etetni kell az okostelókat, persze sokat is nyúzom, vernee produkál 5-6 óra SOT-ot nálam, mobilnet megy, új telefont szeretnék, ha olyanom van játszom és filmezek is vele, igazából vernee teljesítménye már megfelel, de lehet a 3GB ram volt a nyerő.
Az sem baj, ha minél több szenzor van benne, mert a Vernee ezekkel is szűken bánt, sőt jut eszembe, ha ki lehetne rakni tv-re a képet mondjuk hdmi-re az sem lenne az utolsó szempont.
Androuid vonalon maradnék, windózfón, nem vállt bé, igazából van áldozatom is ami a fentieknek megfelel, a Lenovo P70 személyében. Beletrafáltam, vagy esetleg tudtok ajánlani szebbet, jobbat, gazdagabbat?
Ami visszatarott eddig az android verziója, megszoktam a 6-ost és durván visszalépésnek tűnik a 4..4.4, de olvastam olyat aki frissített 5-ösre és visszasírja kit katet.
Köszi és üdv:
László[ Szerkesztve ]
Addig röhögtünk a főnök viccén, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...
-
marec1122
senior tag
Sziasztok!
Választani szeretnék a következő 4 darab közül.
Honor 8
HTC ONE M9
LG G4
XIAOMI REDMI NOTE 3 Special editionAz ártól tekintsünk most el ha jól láttam mind 80-110 k között mozog.
Nem akarnék kiemelni egy-egy tulajdonságot ami érdekelne.
Inkább egy a "szerintetek melyik a legjobb" kérdésben várnék választ ha ez lehetséges.Köszönöm
Csak megfontoltan :D "Öregember nem gyorsvonat!" John McClane
-
MittuDomain_
őstag
válasz marec1122 #108760 üzenetére
A Note 3 SE csak 65k megbízható boltból.
Az M9 javult a frissítésekkel, de határeset a forrófejű SD810 miatt.
A másik kettőből azt vedd, amelyik jobban tetszik - vagy az olcsó Note 3-t.H8 vs G4
+1GB RAM +dual SIM +dual cam
-OIS (f1.8) -4k videó -FM-rádió -cserélhető akksi -2k kijelzőÉn a H8at választanám (G4em van), de pusztán dizájn okokból; meg nekem kényelmesebb lenne az 5,2". De nem tudsz rosszul dönteni.
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
moma
őstag
válasz TayRol #108759 üzenetére
Alapvetően minkét mobil ár/teljesítmény bajnok. Szerintem én inkább a 4c-t venném a kamera miatt, meg olcsóbb is kicsit. Akkor nem venném csak azt, ha a dual sim mellett fontos lenne a tárhály vagy a b20.
De amúgy, ha nőről van szó lehet akár döntő a külső is, meg szín
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
válasz TayRol #108763 üzenetére
Akkor szerintem tegyél fel egy kérdést a két teló topikjában, hogy melyiknél biztosabb ez, hogy nem kell majd hozzányúlni, és tökéletes a magyar nyelv, meg mi lesz frissítés szempontból később és dönts aszerint. Valószínűleg ezt a kört úgyis meg kellene tenned a teló vásárlása után.
(én is most veszem amúgy pont holnap az első xiaomimat, csak én a note mellett döntöttem végül.)
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
Ájvé
veterán
Redmi 3s, mivel erre van Global ROM, Mi 4c-re nincsen.
TayRol:
Ha egyszeri beállítást úgy érted, hogy fel tennél egy módosított ROM-ot is akár, úgy játszik még a Mi 4c.
Itt szerintem azt döntsd el akkor, hogy kamera vagy akku idő a fontosabb (előbbi Mi 4c, utóbbi Redmi 3s Prime).[ Szerkesztve ]
-
Alpaca
csendes tag
Sziasztok!
Édesanyámnak kellene egy új telefon, a kiválasztásában szeretném a segítségeteket kérni.
Nagyjából 30-35.000 forintot szánna rá, mindenképpen újat szeretne, lehetőleg függetlenül. A telefon 3 évig biztosan meg lenne tartva. Főként telefonálásra, netezésre, videónézésre, esetleg fényképezésre és Skype-ra lenne használva. Mindenképpen Androidot szeretne. A telefon mérete lehetőleg ne legyen nagyobb, mint 5".Előre is köszönöm a segítséget!
-
gabika0013
tag
Sziasztok!
Egy barátom telefont szeretne venni és ebben kérném a segítségetek.
Mivel dobol egy zenekarban, fő felhasználási terület zenék hallgatása és fényképek nézegetése lenne, amit bluetooth-on keresztül szoktak egymásnak küldeni. Új és használt készülék egyaránt szóba jöhet. A keret max. 40.000Ft.Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
istnag
addikt
válasz gabika0013 #108771 üzenetére
Egy használt M8 jó választás lenne.
-
Gibo
senior tag
válasz Alpaca #108767 üzenetére
Ha fontos a b20, akkor kicsit drágábban kb. 39e Ft-ért van Cubot X17S, ha nem fontos a b20, és tényleg ez a max keret, akkor a már fentebb említett Xiaomi Redmi 4a a megoldás.
Gabika használtan még jó lehet a OnePlus X is, újonnan pedig a fentebb említett Cubot-ot ajánlanám.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
tizedes7
csendes tag
Sziasztok
Vélemények?Lg G5,Huawei p9, Sony xz?
Fénykép,rendszer megterhelés,aksi fontos!
-
Gibo
senior tag
válasz tizedes7 #108775 üzenetére
Samsung S7
Üzemidő szempontjából egyik sem tartozik az élmezőnybe...Kamera szinten talán a P9 a legjobb, de a G5 is ott van a szeren, hw szempontjából a G5 viszi a pálmát, de kalapot emelek előtted, ha bármelyiknek is ki tudod használni maximálisan a teljesítményét...Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Aryon87
félisten
G5. Uzemido atlag 15< ora, SOT atlag 5ora (6.0.1 rendszeren, Nugaton most kisebb komplikaciok vannak akksiidoben).
Kamera szinten jo, S7e vetelytarsa. Hardverileg is remekel.P9 nem ismerem ugyan de az EMUI igencsak jol van optimalizalva, es a kameraja is egesz jo, bar ugy tudom nincs neki OIS.
Xperia XZ pont kameraban verzik el, pont a sajatjaval
Csaba1203: necces a G4, pont emiatt parazom, nem tudom, hogy gari lejarta utan az LG mikent kezeli a bootloop temakort.. Viszont igen, mai napig toppon van, olyannyira, hogy az MA karacsonyi ajanlojaban is szerepel..
De mint "trofea" kell
Jovo ilyenkor jol fog mutatni a 4 generacio[ Szerkesztve ]
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
SlausK
tag
Két készülék maradt talpon a fináléba:
- Honor 8
- Huawei P9 DualMai nap megnyomkodtam mindkettőt, de ezek után is nehéz a döntés. Nektek mi a tapasztalatotok a készülékekkel, melyiket ajánlanátok?
-
Arcképgyáros
Az XZ kamerájának egyedül a szín az erőssége, másban nem igazán remekel.
A P9 kamerája elvileg jó, de képstabilizátor nélkül egy kamera annyit ér, mint egy nyuszi fülek nélkül...
A G5 jó képeket készít. A három közül biztos, hogy ő a legjobb.
G5-tel azonos szintű, vagy jobb képeket készít:
S7, G4, S6 - van manuál
Pixel, 6P, 5X - nincs manuálXperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Arcképgyáros
válasz SlausK #108779 üzenetére
P9 előnye a Honorral szemben:
van monokróm fotó lehetőség és gyári DNG támogatás, erősebben szól a zene fejessel, kevésbé csúszósHonor előnye a P9-cel szemben:
több RAM van benne, olcsóbbNekem ezek jutottak eszembe.
Tudásban kb. ugyanazt nyújt mind a kettő.Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
- Árkategória? - 50 000 HUF a teteje
- Használt vagy új? - Lehetőleg új
- Hol vennéd meg? - Függetlent szeretnék, és jöhet külföldről is (Telenoros vagyok)
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? - Hosszabb távra, de a best buy dolgok is érdekelnek
- Mire használnád? - alapdolgok + zenehallgatás, alapvető fotózgatás, játékok (pokemon go elfusson azért ), mobilinternet
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? - Csak android
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - Max 5 colos, nagyobb semmiképpen, kisebb bármikorAmik nagyon tetszettek, azok Xiaomi telefonok a rendszerük kidolgozottsága miatt (mert nagyon sok negatív tapasztalatom van félkészen kiadott, hanyag rendszerekkel). Amit azért szeretnék: 16/32GB belső memória, illetve min. 2GB RAM, 3000-4000mAh akku
Előre is köszönöm a segítésget
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
Meghivott
addikt
Sziasztok,
LG F6 utódját keresem.
Általános felhasználásra (játékra nem), nem baj ha az aksi jól bírja, kijelző max 5", és fontos a jelző LED megléte. Ár 30-40K, független vagy T-függő. Ja, b20 legyen azért.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz Riccsiz_h #108782 üzenetére
Ha nem fontos a b20 akkor Xiaomi Mi4c vagy Redmi 4. Ha viszont kellene a b20 is, akkor Xiaomi Redmi 3S Prime, vagy Cubot X17S, habár utóbbinak az akksija csak 2500as, viszont kamera szinten jobb mint a Prime.
Még a Meizu M5-öt találtam, ráadásul 3/32es kiadásban a 4g-s verziót, de a 4g sávokról nem találtam semmit.[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
topjoyy
tag
Sziasztok!
Ajándékba keresek használtan olcsó két magos okostelefont legfeljebb 7000Ft-ig. Mit lehet, ezért kapni?
-
-Philip-
tag
Sziasztok,
Feleségemnek szeretnék karácsonyra telefont venni. Szinte kizárólag csak telefonálásra és fényképezésre használná.
Alábbiakra jutottam fenti szempontok alapján:
- LG G4
- Nexus 5X
- Huawei P8Másra is nyitott vagyok, a keret ~80k.
Segítenétek nekem?
- Rallymania -
-
Gibo
senior tag
válasz -Philip- #108787 üzenetére
G4 el túl sok volt a gond, azt nem ajánlanám. Ha játszik a nagyobb méret, akkor nem lenne rossz a Xiaomi Note 3 SE. A P8-al az egyetlen gond, hogy nem fog kapni Android 7et. Ha viszont játszik a P8 akkor esetleg érdemes megnézni a Honor 7et is.
[ Szerkesztve ]
-
-Philip-
tag
Az, hogy valamelyik telefon nem kap Android 7-et, nem szempont. A mostani telefonján csak azért van bekapcsolva a wifi, hogy az időjárás app frissüljön, mobil internete (még) nincs is.
Nála tényleg csak az szempont, hogy előkapja a telefont és tudjon fotózni, leggyakrabban a leánykánkat.
Szerkesztés előtt még a Nexus-t javasoltad, annak a tesztek alapján jobb a kamerája nem?
- Rallymania -
-
Gibo
senior tag
válasz -Philip- #108790 üzenetére
Igen, Nexus kamerája jobb! Elsőre P8 lite-ot haluztam, és annál jobb a nexus A P8 nál viszont a +1GB RAM hosszabb távon nyerő lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
válasz -Philip- #108790 üzenetére
Kamerában a Nexusnál nincs jobb, ha csak egy előkap-fényképez című dolog kell jó áron.
A kamera minősége vetekszik az S7E megoldásával.
Igaz, nincs benne manuál, de a HDR+ funkció kb. mindent elvégez helyetted.Itt meg is tudsz nézni pár 5X alkotást:
[link]
(Keresőbe írd be, hogy 5X. A mostaniakat ajánlom figyelmedbe, mert folyamatosan frissül a kamera.)[ Szerkesztve ]
Xperia 1 III / Xperia XZ Premium / iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU /Acoustune RS One / WF-1000XM4 / XP-PEN Innovator 16
-
virib
csendes tag
Sziasztok!
Lassan megérett a 2 éves Moto E-m a cserére.
1GB RAMja van a régi telómnak, ami kevésnek bizonyul. Insta, FB, Runkeeper, Levelezés, Whatsapp-ot használok főleg.Fontos lenne, hogy Dual Sim-es legyen mert januártól Ausztriába költözök. Eddig meg voltam mobil net nélkül, de kint valószínűleg lesz, mert potom pénzbe kerül.
Kamera nem érdekes, bár hasznos lenne a szövegeket be tudnék fotózni.
KB. 40000 van minderre. (45000 a nagyon plafon)
Max 5" lehet a képernyő.
Talán a Xiaomi redmi 3s lehetne az ideális. Várható-e, hogy ez a telefon lejjebb megy az ünnepek után?
Jelenleg melyik honlapról érdemes ezt a modelt rendelni? (Nem fontos a magyar nyelv, angoll vagy spanyol nyelv is tökéletes.)
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Gibo
senior tag
válasz virib #108793 üzenetére
Nem rossz választás a Xiaomi, habár ebbe az árba már a Redmi 4 is belefér, vagy a Mi 4c. Az osztrákok nem tudom milyen sávon 4g-znek, viszont a 3s és a 4 nem tudják a b20at. Ha lenne rá 60e Ft-od akkor ott lenne a Zuk Z2, talán a legolcsóbb snapi 820as telefon. Ami még belefér a 40e-be az a Cubot X17s, dual simes, viszont akkor le kell mondani a tárhelybővítésről.
[ Szerkesztve ]
-
vanek
tag
Üdv!
Szeretnék telefont vásárolni 70 ezer forintig
Új telefon,
kártyafüggetlen,
A kamera, minél jobb
5" ig.
És hosszabb távra szeretném használni.
Valamint játszogatni is szeretnék. pl jurassic worldHa nem túl nagy kérés, akkor lehetne számunkra kevésbé ismert mint pl xiamo, vagy leegoo stb, és ismertebb márkából is kérni telefon ötleteket?
Köszi!
-
Bigemperor
senior tag
Redmi 4a lehet alternatívája a mi4c-nek? A pénzügyi keret miatt az volna szimpatikusabb.
Esetleg a Redmi 4, bár az már drágább?
Uuonlineshop mostanában sokat szerepel itt, megbízhatók, mennyire gyors a kiszállítás? -
Gibo
senior tag
válasz Bigemperor #108797 üzenetére
Német raktárból 5-7 munkanap, ráadásul elég szép készletük van. Nem rossz a 4a, viszont a 4c mindenben erősebb, talán az üzemidőt leszámítva.
Riccsiz-h itt találsz egy listát leírással a nagyobbakról (igaz németül) ... persze nem teljes, pl. Spemall nem szerepel rajta, de elég jó.
[ Szerkesztve ]
-
tybsen
addikt
válasz virib #108793 üzenetére
Itt vannak az ausztriai savok. Az A1 illetve a T-mobile hasznalja a B20-at, a Drei nem:[wikipedia]
Szerk: Bocs, privatban akartam irni, de most mar itt marad
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest