- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
samgar
őstag
Sziasztok!
Acer Aspire One netbookon szeretnék futtatni osx-t windows 7 mellett. Nagyon megköszönném ha valaki adna egy leírást vagy linket, hogyan lehet lépésről-lépésre megoldani.
Nagyon köszönöm előre is!Oppo Find X5 PRO
-
ko9
addikt
-
ko9
addikt
iATKOS S3-at leszeded kezdetnek, abban van még Atom kernel (gondolom olyan proci van benne). Utánna folytatjuk
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Nekem a második gépemben ATI 9800GT van... Vagy nagyon átvágtak... Vagy nagyon este van
Most belegondolva, lehet Pro és XTre módosított BIOSsal. Olyat lehetMindegy inkább hagyjuk, hardveres dolgokban nem vagyok "annyira" otthon
[ Szerkesztve ]
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
makraipeter1
tag
Itt van a P35 Neo-F laphoz valami moddolt bios, de az oldalt megszüntették.
Viszont iAtkossal S3-al megpróbálom még, ha nem jó, akkor hagyom. -
ko9
addikt
válasz odessa32 #9213 üzenetére
Chimeraval miért nem indul?
XMove-os hibát nem hallottam még, annyira egyszerű a szkript, nem is hibázhat--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Jó hogy ittvagy, pont rád lenne szükségem. Valahol olvastam annó egy leírást amivel módosított OS X telepítőt lehet készíteni (olyan mókolást mint az iATKOS, meg a többi), csak sehol nem találom. Nem találkoztál esetleg vele? Vagy akárki más?
-
makraipeter1
tag
válasz makraipeter1 #9212 üzenetére
Ha valaki tud valami okosat, ne tartsa magába
-
ko9
addikt
válasz makraipeter1 #9219 üzenetére
Akkor összeszeded nekem pontosan hogy állsz most? Mit csináltál, hogy, és mi lett az eredménye?
-
makraipeter1
tag
Na szóval:
MSI P35 NEO-F lapom van, amit nem szeret az OS X.
"Eredeti" OS X (10.6.0)+iBoot, és bejön a zalma forog-forog, megjelenik egy kis X az alma logó tetején, és ott megállt.
"Eredeti" OS X + EmpireEFI, és itt:
com.apple.AppleFSCompressionTypeZlib load succes
Utána kb. percenként kiírja ugyanezt:
Still waiting for root deice.
Kipróbáltam iBoot-tal, és EFI-vel, a PCIRootUID=1, PCIRootUID=1 -x, cpus=1 boot parancsokat, de ugyanúgy semmi.
Most letöltöttem egy iAtkos S3 v2 iso-t, ezzel megint forog-forog az alma alatt, nagyon úgy csinál mintha töltene, de egy fél óra után elfogyott a türelmem és kinyomtam.
Itt állok most.
szerk.:
Meg kikapcsoltam bios-ban minden haszontalan dolgot, de úgy is semmi.
szerk2:
Viszont AHCI módba nem lehet átállítani, mert nem lehet a gyári bijosszal.
szerk3:
Ezért kéne moddolt bios.[ Szerkesztve ]
-
ko9
addikt
válasz makraipeter1 #9221 üzenetére
iBoot - Retail -v bootflaggel. Minél fagy ki?
-
ko9
addikt
válasz makraipeter1 #9225 üzenetére
Still waiting tuti AHCI hiba...
-
ko9
addikt
válasz makraipeter1 #9227 üzenetére
Ez nem szokott menni...
Viszont nagy nehezen találtam neked moddolt BIOSt [link]--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
makraipeter1
tag
Bijjjoszt frissítettem de ugyanúgy szar.
Keresek valami fórumon olyat aki megcsinálta, és elkunyerálom tőle -
Clemi
veterán
Sziasztok!
Megint itt egy picit
Találtam egy AppleHDA.kext fájlt, ami elméletileg az ALC892-es hangchiphez való. A zip-ben lévő kext fájlt bemásoltam az extra/extensions mappába, de hiába futtatom le a Kext Utility-t nem történik semmi.Direkt megnéztem a System/Library/Extensions mappát, és az abban lévő AppleHDA.kext nem cserélődik ki. A két fájlnak teljesen más a tartalma, legalábbis a kext-ben lévő version.plist fájl tartalma alapján.
Mit csinálok rosszul vajon?
Még mindíg a hanggal kinlódok.
-
Clemi
veterán
Most itt tartok, és nem értem miért van így:
Annyit csináltam, hogy a konzolon kiadtam a következő parancsot:
sudo perl -pi -e 's|\x62\x02\xec\x10|\x92\x08\xec\x10|g' /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext/Contents/MacOS/AppleHDA
amit innen vettem: [link]
és bemásoltam azt a bizonyos ApplaHDA.kext fájlt amit innen vettem: [link]
és lefuttattam a kext utility-t.
-
Lenry
félisten
miért nem ismeri föl az NTFS partícókat? lemezkezelésben csak annyi van, hogy MSDOS FAT, holott NTFS. se mountolni nem tudom, és Chameleon se látja, ezért dual bootot se tudok beállítani.
az Easy BCD meg a Liont nem hajlandó elindítani...
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
a macfuset hiába telepítem, ha elindítom a beállításokból, akkor azt mondja, hogy nincs telepítve.
a paragon, az ntfs-3g és a tuxera pedig egyszerűen ki vannak szürkítve és nem látnak egyetlen NTFS partíciót sem.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
makraipeter1
tag
Valami oldalon találtam egy 2.1-es beta biost, fel is raktam, de ebben sincs ahci, és csak macerásan lehet bootolni, meg a biosba ha bemész, elmented, akkor kifagy a gép
-
ko9
addikt
válasz makraipeter1 #9242 üzenetére
Király vagy... AHCI MSI gyári BIOSban NINCS! Beta BIOSt meg SOSE rakj fel, ez alap... Reménykedj, hogy visszatudod flashelni...
-
-
ko9
addikt
Azért nem cserélődik ki (vagyis azért látod úgy, mintha nem cserélődne ki), mert Kextcacheből minden indítás után visszarakja az eredetit, ezért kell törölni a Cache-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest