- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ko9
addikt
válasz birorichard #9650 üzenetére
Ezzel meg kell várni a Legacy kernelt...
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Thome
veterán
Na feltelepült. Most ott tartok, hogy újraindításkor boot0: error
Ha pedig a bootdisc-kel indítom, akkor bejön a bal felső sarokban a " _ " vonal, majd kb 1 perc után leáll a noti, majd újra elindul.Plusz, ugyebár feltettem egy 60gb-s partícióra, majd tönkrekúrta az egyik partícióm. C-D-E partícióim voltak, csináltam egy utolsót az OSX-nek. Arra feltettem. Majd az E hopp eltűnt, s 200gb nem partíciónált területet észlel ez a szemétláda. Persze, hogy az E-n volt minden adatom, hogy rakná keresztbe az anyját ez a szar.
-
ko9
addikt
1.: Rosszul ment fel a bootloader - szerintem összefügg a 2.-al. Bootolj be lemezről, F8, majd válaszd ki az a partíciót ahová raktad.
2.: Partíciós tábla szúródott el, ha értesz hozzá könnyen vissza tudod állítani.
--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
válasz birorichard #9654 üzenetére
Kipróbálod, és kiderül
-
odessa32
tag
Ezért is mondtam, hogy kiváncsi vagyok a véleményedre. Vannak érdekes dolgok benne az biztos de nekem megy minden jol rajta. Igazábol ha lesz jobb szivessen kiprobálom de ez eddig probléma mentessen felment. igazábol én csak használni akarom az osx et ez meg megy.
Most olyat kérdezek lehet hülyének nézel majd miatta. Mi az a DSDT???Bocs, vizibicikliről vagyok.
-
Thome
veterán
A partíciós táblát majd helyrehozom, de az 1. probléma az fenn áll. (Egyébként nem értek hozzá, de kiguglizom )
Elindítom lemezről, majd f8, kiválasztom ahova telepítettem az OSX-et (hiába a -v, mivel el fog tűnni az egész "kódlista"), bejön az Apple logó, majd továbbugrik, feketeség a bal felső sarokban a lefagyott " _ " vonalacska, majd rá 0,5-1 percre rá újraindul a noti.
[ Szerkesztve ]
-
Thome
veterán
Na a partíciót helyreállítottam, sőt, a Chameleon is azt írta ki hogy "boot0: done" (majd betölt a win7... ), viszont ez a Win7 boot lemezes javítás kijavította a HSF+ partíciót is. Szóval újratelepítem.
Illetve a hiba minden bizonnyal továbbra is fenn fog állni, hogy a rendszer a betöltéskor újraindul, azzal mit tudok majd kezdeni?
[ Szerkesztve ]
-
-
ko9
addikt
válasz odessa32 #9657 üzenetére
A lényege: Egy fájl, ami információkat tartalmaz az alaplapodról, és a komponenseiről. Most belemehetnénk még részletekbe, címzésekbe, stb, de ez gondolom egyrészt nem is érdekel, másrészt nem is fontos.
Ennek a DSDT-nek a módosításával el lehet érni, hogy a rendszer felismerje azokat a dolgokat, amiket nem ismer alapból, vagy felismeri, csak épp nem olyannak, amilyennek kellene.--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Örülök, hgy segíthetek
Szóval Custom részben ezeket jelöld (nem megyek bele, hogy hol találod, álmos vagyok most ahhoz):
Chameleon v2 RC5
32-bit boot
Ethernet
USB-ben mind
/Extra
fakesmc
Disabler
RTC
qoopz 10.3.0
USB
UUID
AHCI SATA
Apple PS/2
Voodoo PS/2
BroadcomNem találok infót a vezetékes hálókártyádról, hogy milyen
-
Máté94
addikt
Megjöttem. Nem mintha hiányoztam volna, csak jelezni akartam. Horvátban süttettem a hasam.
ko, hogy bírtál velük?[ Szerkesztve ]
-
Njoci
csendes tag
Sziasztok!
A segtségeteket kérném! Egy asztali gépen (AMD Athlon64 3200+, Gf6600GT) már hónapk óta használom az OSX 10.6.6-ot. A Hazard-os 10.6.3-at tettem fel majd frissítettem Legacy kernelt használva. Ezen minden mködik is hiba nélkül.
Tegnap szerettem volna a laptopra (Acer 5536G: AMD Athlon64 X2 QL-64, Ati Mobility Radeon HD4570) is feltelepíteni a rendszert. A Hazardos telepítő el sem indult.
A következő próbálkozás az volt, hogy kiírtam egy lemezre a retail változatát a Snow Leo-nak és letöltöttem mellé a Nawcom-os ModCD 0.3.1 bootcd-t. Ezzel szépen le is fut a telepítő de újraindítás után nem tűnik el az almás logó, alatta forog a kör végig. Eközben a háttérben hallom (néha recsegősen) az intró videót majd az azután következő dolgok hangjait is. Tudom használni a billentyűzetet is a menüben (hallani), csak épp nem látok semmit csak az alma logót a kijelzőn.
Ezeket a kexteket használtam a telepítőben különböző variációban (4-5 telepítés alkalmával):
Legacy Kernel
ElliotLegacyRTC Fix vagy enélkül
ApplePS2
chipset: AppleATIATA / AppleATIPATA vagy MCP78S IDE vagy AppleVIAATA
VoodooHDA
Autodetected Wired LAN Support
Autodetected Wireless Support
GraphicsEnabler (enélkül kernek panic volt az eredmény)Ezek a lehetőségek vannak:
[link]
Mit gondoltok mivel lehet a gond? Mivel próbálkozzak most? -
Thome
veterán
Na felhajítottam, működik is.
De több minden bibidzik...
Először is, csak akkor hajlandó bebootolni (mint ahogy az installer is), ha az usb-ből ki-be húzogatom a(z egér)kábelt.Illetve, hogy a boot0: error továbbra is fennáll (igen, azt is feltettem az installáláskor), majd ha ráeresztem a win7 fixmbr-t (ez megjavította először elvileg), akkor egy ilyen Broadcomos marhaság jön be, hogy nincs benn bootlemez, stb... Szóval, mit tegyek, hogy hajlandó legyen beindulni magától is a Chameleon?
Ahogy láttam, az installer lemezen van csak chameleon telepítő, szóval ha megmondod, hogy mit írjak be, mikor kéri hogy adjam meg a HDD sorszámát (vagy mit is), akkor megcsinálom azzal, hátha.
Az lehet baj, hogy ez a 4. partíció, amit már logikai partíciónak észlel a gép, nem pedig elsődlegesnek?
-
ko9
addikt
Az nem csak lehet baj, hanem az is
Indíts egy Terminal-t telepítőről, írd be, hogy diskutil list és megtudod a partíció számát--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
ko9
addikt
Üdv!
Meghajolok nawcom modCD-je előtt, mert tökéletes munka minden szempontból. Intelre Tapasztalat szerint, AMDre jobb az iATKOS--------------------------- Privátot privátba - Fórumtémát fórumba!! --------------------------- --------- I/DEBUG(3430): debuggerd committing suicide to free the zombie! ---------
-
Máté94
addikt
Ehhehe... Majd igyekszem.
De az utazás alatt se sikerült dűlőre jutnom.
8GB RAM az fix. Videokártya meg... amilyen szerencsétlen vagyok, mire vennék egy újat a mostanihoz lesz kext, vagy valami állítgatás.550Ti-re gondoltam, nVidia tűnik a legegyszerűbb választásnak.
Közben életre keltették a HD6670-et, de ez nekem túl komplikált. Nincs is kedvem rászállni a másik gépre.
-
Máté94
addikt
Igazából most felébresztetted a reményt bennem, hogy na, akkor mégsem kell új videokártya.
De mi az elképzelésed? ATY_init-el kezdenél valamit? Az elvileg már jó FB-t töltött be, csak azt hiszem akkor két monitorom lett és nem volt felbontás állítás, csak azért írom le, hátha nem emlékszel.
-
ko9
addikt
Az amit fentebb linkeltél, az is jó lehet, ha csak Framebuffer hiba. Vagy ez lehet megijedni, ez tényleg nem könnyű... Mármint az
-
ko9
addikt
válasz sp@rtan #9691 üzenetére
Chameleon? Naponta jön ki új rev. A Chimera ha jól emlékszem 890-est használ (ebben nem vagyok biztos), a Chameleon 1340es volt tegnap.
[ Szerkesztve ]
-
-
Njoci
csendes tag
-
gamer187
tag
Sziasztok
Erre a konfigra kéne egy os x
van 10.5.6 és 10.6.5
egyik sem indul, be olvassa a számgép és újra indul.
szóval erre a konfigra kéne vmi sokat segítenétek köszi előre is aki foglakozik a gondommal.
amd phenom ii x4 955 be 3.2ghz processzor
1x4gb ddr3 1333mhz ram
asus m4a78lt-m alaplap
valaki adjon egy ezzel kompatibilis os x kiadványt vagy linket vagy akármit előre is köööösz
és miért van ez hogy nem indul a telepítő? folyton újra indul HEEELP
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest