- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Autós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrale
veterán
válasz BigBlackDog #62200 üzenetére
Szerintem kifejezetten gázak ezek az utólagos lábtérvilágítások, nem beszélve a márkajelzéses kilépőfényről.
Rajoskodni jó, pláne ha nem is megy a verda, de legalább látod az Adidast."Bad reklám is reklám too"
-
motoflug
őstag
válasz BigBlackDog #62161 üzenetére
Mas nevre, ertsd mondjuk szülők. Igazából nem tudom, hogy mi bajom lehet abból, ha két autó van a nevemen, mert családban maradna.
-
Integrale
veterán
Érted Te, hogy hogy értem.
Általában az olyan autókon látsz hasonlókat, amik nem arra valóak, amire az aktuális tulaj elképzeli, ezért kellenek a mentálisan előhívható lovak, világító ablakmosó fúvóka, krómos élvédő, kazánlemez gumiszőnyeg, lángcsóvás kormányvédő, BMW emblémát lepisiló Suzukis kisfiú stb, ezek mind hoznak 5-5 lóerőt.
Két utcával lejjebb van egy Ignis, ráborult a homasita, és kötelességének érzi a tulaj, hogy lenyomjon mindenkit.
[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
-
F_Zolee
veterán
válasz Speeedfire #62176 üzenetére
Ne aggódj ennyit. 5w40et neki azt csók.
-
K Norbi
addikt
-
szőröscica
addikt
Egyébként ha teljesíti az előírásokat, miért lenne rosszabb a MOL mint egy Castrol? [link]
Ennek millió approve-ja van, VW, BMW Longlife-04, MB, Porsche, stb.
-
barnam_
nagyúr
válasz focvis #62210 üzenetére
Köszi! Szép, de azért jól áll neki a távolság. Kéne egy polírozás mindenképp, de a rozsdafoltokkal is foglakozni kellene - igénytelenség vagy sem, de a külsejére nem akarok túl sok pénzt költeni, mert úgyis beletolatnak, meghúzzák, megkarcolják, stb.
Akitől vettem a kocsit, nemrég vett egy W211 E220 CDI-t 2,5 millióért. Szép állapotban, ismerőstől, pöpec az egész... már nekiment valaki a jobb első ajtónak, persze cetlit sem hagyott.A következő szabadtéri talira már mindenképp elmegyek Jövő héttől vége a home office-nak, úgyhogy Budához közel leszek napközben.
-
törölt tag
válasz K Norbi #62212 üzenetére
A linkelt hozzászólásokban hol vannak a tények, a tapasztalatok?
Tán azért "fos", mert nem reklámozzák? A MOLnak a kenőanyag-üzletág csak egy a sok közül, nem lenne érvágás neki, ha bezárná, míg aki csupán ebből él, annak a marketing(rizsa) létkérdés.
Miért csak én dicsérem? Tegye már fel a kezét az, aki 30 éve hivatásszerűen foglalkozik itt kenőanyagokkal!
Egyszerűen sok laikus úgy gondolja, hogy magyar="fos". Hoppá! A MOL az USA-ban bejegyzett cég...
Ja, és ennek a "fosnak" a flakonjában az van, ami rá van írva. Mivel "fos", nem hamisítják.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz K Norbi #62212 üzenetére
Há' mer #csakakasztrol!
De ha hozzám vágna vki egy kanna MOL-t grátisz, megfelelő minősítéssel, akkor beleönteném simán. Más kérdés, hogy magamtól nem azt választom.
Onnan indultunk, hogy Kovácsroli fel akarja "javítani" a motorban levő MOL olajat, mert telebeszéltétek a fejét sületlenséggel.
-
-v-
addikt
válasz szőröscica #62213 üzenetére
-
kovacsroli
senior tag
válasz focvis #62216 üzenetére
Jajj!!
"vagy felöntöm valami márkássabbal a mostanit "
Ezt csak viccből írtam, nincs ekkora baj a fejemben! Elgondolkoztam a váltáson amikor olvastam, hogy "kocsi közelébe se", meg "krumpli sütésre jó", mert egy kicsit hipohonder vagyok autó téren, de aztán lancerboy - akaratlanul is - meggyőzőtt.
Olajjal és gumival aztán jó nagy floodot lehet indítani.
(#62223) [vilike] nincs több kérdésem...
[ Szerkesztve ]
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
mikoljan
tag
Sziasztok,
Én inkább read-only módban vagyok, de most kérnék szépen egy kis tippet, tanácsot.
A délután a mellettem álló gázzal épített autó kigyulladt, majd berobbant. [link] [link]
Az autóm (Astra G) teljes jobb oldala megégett (fényezés, műanyagok, gumik, motortér elégett, leolvadt, plusz a vízkár).
Érdemes még a kárszakértő előtt biztonságos helyre helyezni az autót? Van olyan cég, aki viszi és telephelyre lerakja, amíg a papírmunkát elintézi az ember?Köszi szépen!
[ Szerkesztve ]
- - - We Enter Into The Future - - -
-
barnam_
nagyúr
Melyik programot választottad?
(#62221) joamilestoné: itt minden infót megtalálsz.
Én azért szeretem, mert nem olyan mint a gépi -> nem karcol, és nem kell a kézi mosóval bohóckodni.
Nekem eddig a legextrémebb ami volt, az a rászáradt madárkaki, amit a kézivel is csak nagyon nehezen tudsz leszedni. Ez leszedte -
EQMontoya
veterán
válasz focvis #62230 üzenetére
Nemnem, ez sajnos bonyolultabb.
Saint, erősíts meg kérlek, de szerintem ilyen esetben a kfb nem fizet, mivel nem üzem közben, hanem álló, lezárt autóban keletkezett a tűz, így a jármű műszaki állapotáért annak tulajdonosa felel.
Szóval tippre ez a kárigény csak polgári peres úton érvényesíthető, ha az illető nem fizet.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
veterán
válasz mikoljan #62232 üzenetére
Rendőr volt? Ha igen, akkor szvsz mozgatható; a további károkat szeretnéd
enyhítenimegelőzni. (Pl. kifosztják az autót.)EQM amúgy jól mondja, én is ezen gondolkoztam a hsz. írása után, hogy nem a sofőr okozta a kárt. Mondjuk a casco fizet, de akkor a bónusz és az önrész ugrik, még eleve kevesebbet fizet, mint a valós károd.
Szerk.: A tűzoltók biztos adtak vmi jegyzőkönyvet.
[ Szerkesztve ]
-
mikoljan
tag
válasz focvis #62235 üzenetére
Igen, pl. ne lopják el, le a mozgatható dolgokat.
A rendőrök, tűzoltók felvették az adataimat, és a többi károsultakét is. Senkitől nem kaptam semmit, a tűzoltó annyit mondott, hogy 4-5 nap múlva a helyi tü. parancsnokságon érdeklődjek a jegyzőköny felől.
- - - We Enter Into The Future - - -
-
molnarpeter
nagyúr
válasz kovacsroli #62226 üzenetére
Ha egy milliárd körüli árbevételű cégnek megfelel a MOL, nem értem én sem, mikor az előírásokat is teljesíti. Persze, nem über-mega legjobb olaj, de amit kell, teljesíti, utcán használt utcai motorba pedig nincs sok szükség másra. Szvsz a legtöbbet az árt a MOL olajok hírnevének, hogy kúton drágán lehet hozzájutni, miközben kiskerben kifejezetten olcsó a hazai finomító (alapolaj és adalékok import, de itt "keverik össze") és csomagoló üzem miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Magnum_
nagyúr
válasz EQMontoya #62231 üzenetére
A felvetés jó, így írja a KGFB törvény: a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére
Na most ez ugye nem túl egzakt. Elolvastam a Mabisz honlapját: Erre vonatkozóan a bíróságok ítélkezési gyakorlata alakítja a biztosítótársaságok kárrendezési gyakorlatát. Általában elmondható, hogy a parkoló gépjármű által okozott károk nem térülnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás terhére, mivel ezeket nem tekintik üzemeltetés során keletkezett kárnak, éppen a veszélyes üzem lényegét adó járó motor hiánya miatt.Ez nem jelenti azt, hogy a vétlen károsult kára ne térülhetne meg valamilyen módon. Amennyiben ugyanis a gépjármű tulajdonosának, üzembentartójának, vezetőjének felelőssége bebizonyosodik (pl. nem rögzítette az elvárható módon a gépjárművet, nem kellő gondossággal járt el az ajtó kinyitása során), akkor az általános felelősségi szabályok alapján követelhető tőle a kár megtérítése, végső esetben jogi úton.
A cikk szerint szerelés közben történt a tüzijáték. Érted, a lakótelep parkolójában a többi autó mellett szereli.
Én elsőkörben a biztosítóra IS lőnék, nagyobb eséllyel erre fog hivatkozni és nem fizetni, de mondom, ez nem túl egzakt, be kell jelenteni a kárt a károkozó biztosítójához azért.
viszont a biztosító akár fizet, akár nem, én lőnék a tulajdonosra is.
Lakótelep tömött parkolójában, autók mellett állva nekiáll gázos autót szerelni. Ez még egyszerűbb kártérítési eset jogi szempontból az enyémnél.viszont mikoljant nagyon sajnálom. ez nettó kibaszás. a g astra jó autó, de a picai ára már bőven 7számjegy alatti. de lehet, hogy neki sokkal többet ért, mert ismeri az állapotát, stbstb. a bíróság is sajnos csak a piaci értékét fogja nézni.
I humbly and respectfully decline™
-
Magnum_
nagyúr
válasz Tsebacsi #62227 üzenetére
8.5fok, reggel.6.03, belvaros.
En mar csak zakot vettem, kabatokat elraktam.Ja es 125.000km pont :-)
I humbly and respectfully decline™
-
barnam_
nagyúr
válasz mikoljan #62228 üzenetére
Tegnap hallottam a robbanást, az ablakok is berezegtek az utcában.
Később lementem megnézni mi történt, azt láttam, hogy a piros autó teljesen kiégett, de az Astranak csak az elejét láttam megégve. Sajnálom
Ez totálkár, én nem is nagyon mozgatnám, majd csak ha a biztosító fizetett. Ha esetleg a csomagtartóban van valami érték, azt kiszedném. Amúgy ha pl. a másik autósnak van lakásbiztosítása, azokban szokott lenni felelősség biztosítás is, ilyen esetben fizethet a biztosító. Vagy casco, de abba ugye önrészt kell vállalni.Hogy gyulladhatott ki a piros Seat?
És a sárga taxi? A videón jobbra látható a tűztől, de az autó bal oldala van megégve/olvadva. -
nagyúr
válasz Magnum_ #62240 üzenetére
Reggel 8 fok volt nálunk is, de könyörgöm, még csak március 1-je van. Nemsokára megint lemegy 6 fokra, és még ezen kívül 2 lehűlés van jósolva áprilisig. Igaz, az én télimnek ez az utolsó szezonja, utána kuka, mert nulla tapadása van már kb.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- További aktív témák...