Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • macilaci78

    nagyúr

    válasz Bondix #278419 üzenetére

    Ha Golf4, akkor 1.6 szívó benzin. De mindenképp rá kell szánni az alapszervizt, kitisztítani, ahol kell. És a fene se tudja, mennyire eszi a rozsda, beázik-e, tákolták-e, stb.
    Azért írtam, hogy egy ismert eléletű, ismert hibákkal rendelkező, vagy épp rendbe szedett autó ebben a korosztályban biztosabb pont, mint egy ismeretlen kortárs.

    1999-es B5 Passat 1.9 PDTDI, 116 LE motorral, 400k km valós futással, 3 hete még ez volt. Tavasszal vezérléscsere, de a motor már kehes volt. Alacsony fordulatról nyomva füstölt, alapjárat ingadozott.
    Feleségemmel és a szerelővel megbeszéltük, hogy rászánjuk a motorgenerálra a pénzt, mert amúgy rendben van a kocsi, a bódé nem rohad, bennünket kiszolgál. Ez a vezérléscserével 700k-1,5 mFt közé eshet attól függően, mit találnak még bontás közben a biztosan cserés hidrotőkék mellett.
    Nameg 5 szezont futott nyári gumik, 5 szezont futott téli gumik a garázsban, tehát cserések.

    Lehet, a sors akarta, hogy összetörjem, a javításra, gumizásra, generálra szánt összeget megfejelve vettünk egy 2017-es Kia Ceed kombit 1.6 CRDi 136 lovas motorral.

    Egy idén 24 éves autóból ültünk át egy 6 évesbe, ugyanúgy kombi, dízel, manuális váltós, halogén lámpás, klímás, stb. Kb a dupljába került, mint amit a balesetet megelőző állapotú Passatra kellett volna költeni. Nagyon szerettem a Passatot, olyan volt, mint egy kényelmes kabát. A Kia ezt nem tudja, de kiszolgál. A nézelődéskor minden érzelmi dolgot elengedtünk és racionalizáltunk. Még a carsharing is felmerült az autótulajdonlás ellenében.
    A szempontok: fiatalabb az átlag életkorú magyar autónál, kombi (esetleg SUV), dízel, manuális váltó, férjek el benne, férjen el a garázsban, klíma, elektromos ablak, racionális fenntartási költség. Nézegettünk b6-os Passatot, Lagunát, Megane-t, Mondeo-t, Superb-et, meg ezt.

    Ha nincs lehetődéged előre lépni, akkor tankold az Audit, amíg megy, aztán dobd el.

    Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól! Eladó garzonlakás! Budapest III. ker. Tímár utca, 29 m2, galériás. https://ingatlan.com/34130552

Új hozzászólás Aktív témák