- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android szakmai topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Én megragadtam a Depeche Mode-nál. Nálam az a non plus ultra. Kivéve az utolsó 3 albumukat, ahol az utolsó kettő semmi és a másikon meg van 2 hallgatható szám. Nálam most Michael Bublé a menő, világ életemben imádtam a jazz, blues, swing (főleg swing) és hasonló zenéket. A Gun's 'N Roses a másik olyan zenekar, akiknek az albumain nem voltak töltelék zenék, minden számot lehetett hallgatni, nem kellett tovább tekerni. Itthon Bonanza Banzai és Kovács Ákos ( sajna ő már közhely lett, legalább is számomra). A népzenét is igen csípem (magyar, román, ír) Egyébként bármit hajlandó vagyok hallgatni, ami a mércémmel mérve minőségi. Tanultam zenét 4 évig és alapító tagja voltam és 4 évig játszottam a Fejérmegyei Úttörő Zenekarban .
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2851 üzenetére
Na, a népzene nekem is nagy kedvencem, képes vagyok órákig hallgatni meg dúdolni, hogy Fordulj kedves lovam napszentület felé, meg hogy Hol háltál az éjjel cinegemadár ! Ezen kívül a jó kis dallamos rockzenét szeretem nagyon-nagyon. Na meg a 90-es éves eurodance-dalait, mert azok megunhatatlanok számomra. Azt is imádom, amikor a rockzene és a népzene keveredik, erre [link] egy példa, nagy kedvencem.
Liszt Ferenc egyébként egyike volt az első "celebeknek", olyan őrület kísérte, mint Elvist vagy a Beatles-t, óriási sztár volt. Persze ez a fajta zene a polgári réteg kiváltsága volt. Ők hallgatták, dúdolták, nekik volt először gramofonjuk, ők tudtak hangversenyekre járni. A köznépnek pedig maradt a népzene, amit a fonóban, szántásnál, házimunkánál is daloltak. Hihetetlen bőséges a magyar népzene. A különböző verziókat számba véve kb. 200ezer népdalunk van! A 80milliós Németország kb. 6000 népdallal rendelkezik. Érdekes arány !
A Depeche Mode-ot én most fedezem fel. Határozottan tetszik, nem véletlenül mondják, hogy korszakalkotó!
[ Szerkesztve ]
"Élek... vagy csak álmodom?"
-
Fritz Teufel
addikt
válasz #33253120 #2853 üzenetére
Azért az operett igen csak minőségi műfaj. Sajnos már nincsenek igazán jó operett színészek, miközben ez az egyik hazája a műfajnak. Az operát nem bírom felfogni és elfogadni, de az operett nagyon is bejön. Ez lenne az egyetlen dolog, amiért hajlandó lennék színházbértétet vásárolni. Ez a magyar musical...
DittyCat: a Depeche egy új világ. A zene és a szöveg így együtt... hmmm. Igazából egy jó kis swinghez ők sem érnek fel.
Este, egy fárasztó nap után, amikor munka után vezetek haza, ezt szoktam hallgatni az autóban: Michael Bublé - Home
Segít koncentrálni, mert az útvonal igen csak figyelmet követel: tele kanyarokkal és emelkedőkkel a Vértesen keresztül, miközben a szarvasok és őzek kint kószálnak. Igaz, a legtöbb állat előttem vagy mögöttem közlekedik... 90-es hatálya alatt 130-150-nel.[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Tim82
félisten
-
DittyCat
tag
válasz Fritz Teufel #2855 üzenetére
Ez egy jó dal! Még sosem hallottam semmit Michel Bublétól, a neve ismerős, de nem tudom, ki ő.
Nem azért, mert egy kő alatt éltem egy szatyorban az elmúlt években, csak azért, mert nem hallgatok rádiót, mivel az én zenéimet úgyse játsszák. Zenetévé meg, ha van még ilyen, ugyanez. Csak Comedy Centralt meg Parlament TV-t nézek !"Élek... vagy csak álmodom?"
-
_Dumber_
őstag
köszi.. az király..
Biztos, hogy kell hozzá? Nincs egy IP cim, vagy egy név pl //zyxel meg egy általános jelszó-pw páros, (pl TP routernél admin-admin) ??
T_chris:
Hétvégén nincs support, valamint egy hásználó ft-társnak néha jobban hiszek mint egy supportnak (vannak rossz emlékeim... pl microsoft support )[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz _Dumber_ #2858 üzenetére
A manualja (21. oldaltól) azt írja, hogy kell hozzá.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
törölt tag
Hát, nem rossz, de ha home akkor nálam ez a nyerő.
-
bambano
titán
Bablét én is szeretem, lángolt karajjal vagy füstölt tarjával...
A vértesbe meg foghúzásra mennék... az se baj, ha hathenger adja alá a ritmusszekciót...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
_Dumber_
őstag
A 4.2.2 és a 4.3 pont ad egy kis reményt..
Majd meglátom.. A synology kicsit drágább, és valahogy a kezelőfelülete zártabbnak (de profibbnak) látszik. Olyan mint egy ubuntu vagy gnome folk lenne... Én meg nem nézegetni akarom, hanem beállítani és használni. (nem véletlenül használok Arch-ot) -
tvamos
nagyúr
Kiraz a hideg az operetttol, foleg az ilyen... Kalman Imre, meg Kacsoh Pongrac felektol...
(#2862) _Dumber_ válasza Tim82 (#2859) üzenetére
Szerintem nezz bele a Synology-s topicba![ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
bambano
titán
foglalkozott már valaki linuxos ingyenes erp rendszerekkel?
-
tvamos
nagyúr
Huhh... megizzasztott rendesen. Allig sikerult rendesen leszedni a rosszul felinstallalt VB-t. Vegul sikerult, es mar megy a Shared Folders. Az a fura, hogy amikor raklikkelek az extension pack-re, akkor elindul a GUI, de semmit nem ir, hogy akkor most jo lett, vagy nem. De ugy tunik, hogy igen.
(#2865) _Dumber_ válasza F34R (#2864) üzenetére
Az az igazsag, hogy en bementem a bolba, es megkerdeztem, mit ajanl az elado. Az a Synology-t ajanlotta. Eredetileg valami WD Mybook, vagy mit akartam, amin van Ethernet.[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
Mar nem emlekszem, hogy pontosan hogy is volt, de az nem mukodott. (Synaptic-bol akartam telepiteni.) Akkor elkezdtem parancssorbol bizgetni, de volt annyi hibauzenet, hogy mar nem is emlekszem arra sem. Kozben volt dist-upgrade is... ugyhogy sokminden tortent az utobbi 2 honapban, amiota veszkodom a virtualbox-szal.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
a korábbi debianokban (squeeze, wheezy) volt egy bug, valami definíció nem jól volt megadva az ipv6-os perl socket libben, ettől, ha felraktad, elfeküdt minden perl-es program. ha meg nem rakod fel, akkor broken lesz a csomagrendszer.
úgyhogy sokáig törött csomagrendszerrel mentek a szervereim...
-
tvamos
nagyúr
Nem tudom, de az Extension pack se ment fel csak ugy, azt is manualisan kellett telepiteni a VirtualBox Manager-bol, se a "raklikkelek es telepiti", se a GUI-es "Add" gombos megoldas nem ment.
Mondjuk az USB eszkozt meg mindig nem latja a Win...[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Nah, megszületett a Manjaro 0.8.11. A következő nagy lépés a 0.9.0 lesz. Az remélhetőleg már nem fog érinteni... Tudom, előbb jön el a kihalás kora...
-
Vladi
nagyúr
-
Fritz Teufel
addikt
Csak gyorsan megkontráztam azt, amit úgy is megkapnék... vagyis, hogy ígérgetem az Arch telepítést már hónapok óta és semmi előremozdulás az ügyben. Már korábban megkaptam párszor. Pedig tényleg ki van írva pendrive-ra, csak hát az idő... az nagy úr...
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #2884 üzenetére
Az Archra átállós projekt nálam is áll. Előbb 3 műszakoztam, aztán költöztem, aztán nem volt netem 2 hónapig (a Kubuntum sem frissült), aztán nagyon begyűlt a meló. Most meg lett netem, de ilyen mobilstickes szar, és ezzel nem merek nekiállni az Arch telepítésének, mert lehet a stock Arch nem tudná kezelni a mobilsticket, plusz ha még kezelné is, parancssorból elég nehéz kezelni, és ha nem sikerül, akkor nem tudok telepíteni, mert a rendszer nem tudja honnan lehúzni a csomagokat.
Ha lenne rá időm, és rendes netem, tuti megcsinálnám, virtuális gépre már sikerrel feltettem, még a titkosított LVM is működött kék luficethal segítségének jóvoltából.
-
Vladi
nagyúr
válasz Fritz Teufel #2884 üzenetére
Én megértem és elfogadom a döntéseidet.
Avagy: kinemszarjaleaazarctelepítést.
il sole non sorge più ad Est!
-
Jester01
veterán
válasz bambano #2889 üzenetére
A deb lyány, Glória, mundér becsülete is megy utána, aztán majd rajtunk is csodálkoznak, ha váltunk ...
Most mondjuk egy kernel frissítés kellene mert tegnap kiakadt az Xorg, mire én kilőttem aztán újraindítottam amitől csontra fagyott az egész oprendszer (magic sysrq se volt) ... így 162 nap uptime is eltranzitálódott. Jó, tudom, AMD sz*r
Ja és még mindig nem tudom hogyan kell "helyesen" törölni!
[ Szerkesztve ]
Jester
-
bambano
titán
válasz Jester01 #2891 üzenetére
centosra? kizárt...
a debiről való váltásomat meg erősen akadályozza a lustaságom. úgyhogy simán lehet, hogy nem váltani fogok, hanem marad minden a régiben.
helyesen törölni vagy úgy kell, hogy nem felejted el a beragadt processzeket (lehet, az xorgod is ezért szállt el, hogy ne legyél feledékeny ), vagy /dev/null-t belecatolod a fájlba, és akkor csonkolja.
-
bambano
titán
a szervereim zömén nincs x.org. továbbmegyek: klavi meg monitor se. egyébként is a hasznosságuk elég alacsony lenne.
postfix + pár segédlet, isc dhcp, postgresql, apacs, subversion, tcpdump, vlan és bridge cuccok, kb. ennyi menjen.
az egy szem desktopomon meg jó ez a squeeze, minek babráljam.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest