Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    válasz F34R #10638 üzenetére

    LXDE az egy kicsit kisebb igényű ablakkezelő, mint a Gnome v. KDE. Igazából 384MB ram és 6-800MHz fölött már mindegy mi van.

    Amiket írtál, azok többnyire egyik drisztrón sem jelentenek gondot. Valamilyen csomagoló mindben van, nem próbáltam, de gondolom a jelszavas rar sem okoz gondot egyiknek sem.

    "xvid,h264,mp3,mp4" ezekre (enkódoláshoz természetesen) mindre egymagában válasz az ffmpeg, ami telepíthető a tárolókból. Egyszerű parancssoros interface van egyszerű szintaxissal, akár scripteket is írhatsz hozzá, googlben megtalálsz mindent.

    Ati drivernél van a nyílt, meg van a zárt driver. Melyikkel van gond? Ha nem telepítettél semmit, akkor elvileg a nyílt megy most. Javaslom a zárt telepítését, az ati oldaláról. Csak kell pár csomag hozzá, kérdezz rá az Ubuntu topicjában.

    Java pluginből több is van, tárolókból telepíthető, javaslom a sun féle javát. Flashplugin is van, szintén a tárolókból telepíthető. Silverligtot sepciel nem tudom, de mintha lenne valami alternatívája.

    Virtuális lemezkezelők is vannak, ubuntu szoftvareközpontjában találsz.

    Filmlejátszásra alapból is ott a lejátszó, ami letölti a kellő codeceket netről, de van még tucatnyi, pl. vlc, mplayer, szintén szközpontban.

    Zenére szintén.

    CD író alapból ott van Ubuntuban, meg szinte minden Linuxban. Torrent, stb. szintén.

    Rendes gépre először egy alap Ubuntut tennék fel, esetleg Kubuntut, ha a KDE jobban tetszik. Ha esetleg rpm alapú disztrót próbálnál ki, akkor ottvan az OpenSuse, azt a novellesek csinálják, szintén barátságos, mint az Ubuntu.

    Összefoglalva, az Ubuntu és az OpenSuse úgynevezett desktop Linuxok, sok dolog automatizálva van bennük, hogy a kevésbé hozzáértők se érezzék rosszul magukat. Az említett Arch Linux meg a másik véglet, csak profiknak!

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák