- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KIA Ceed
csendes tag
Sziasztok,
Megjött a TV (49SK8500), de egyszerűen szörnyű, mind a UPC képe, mind pedig a Full HD filmek képe. A full HD filmnél kockásodik az egész. Van valakinek egy megalkotott jó kép beállítása és megadná az értékeket a TV-hez, illetve mit kell ki-be kapcsolni, hogy élvehető legyen a nagyfelbontású movie? Thx!
-
blaca83
őstag
válasz Dwatti #91194 üzenetére
Köszi!
Azt hittem, hogy kb: 200-ból nem lesz nehéz egy jó 49"-os tévét találni a rokonomnak, de ahogy olvasgatom az itteni véleményeket és teszteket, eléggé siralmas a felhozatal.
Amit már magamnak is megvennék ebben a kategóriában az már 49-es méretben inkább a 250-270 környékén van most leakciózva.
Így mit ajánljak nekik?
Nehéz döntés.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
blakey
titán
válasz KIA Ceed #91201 üzenetére
Megjött a TV (49SK8500), de egyszerűen szörnyű, mind a UPC képe, mind pedig a Full HD filmek képe - ez elég tág fogalom, írd le, hogy mitől szörnyű és akkor talán tudnak segíteni.A mit és hogyan az már többstör elhangzott ebben a topikban is, általánosságban igaz minden készülékre.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Kiskutya
veterán
válasz KIA Ceed #91201 üzenetére
Remélem még tudod oldani de nekem az előző 6307el kockásodott a kép de én úgy vettem észre hogy a direct led miatt mert mindig a megvilágított részek körül látszódott pixelesedés. Érdekes módon ez a 6950es edge ledesen nem tapasztalom. Ezért is írtam többször hogy nem minden esetben jobb a direct led.
[ Szerkesztve ]
hmm...
-
blaca83
őstag
válasz Dwatti #91205 üzenetére
A rokonom kicsit még kitolta a keretet és így ez a két modell maradt a rostán:
LG 49SK8500PLA
PANASONIC TX-49FX780EEzek közül nekem a Panasonic irányába húz a szívem, mert arra most 5 év gari is van.
(mondjuk azt még el kell olvasnom, hogy cég esetén is beregisztrálható-e...?)Ebben az árfekvésben van esetleg jobb lehetőség??
A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
junior19
senior tag
válasz blaca83 #91207 üzenetére
Nem ellened irányul, de ezt sosem értettem, hogy valaki nevében keresnek tévét.
Szerinted nem jó a VA paneles a betekintési szög miatt - Ők lehet simán ellennének vele.
200 volt a határ, most már majdnem 300 - Nem lesz rossz a szájuk íze, ha meglátnak valahol egy 200-as tévét, s azt mondják nekik is megfelelt volna?
Itt is vannak páran, akik a 49SJ810-est használják, szerintem komolyabb felhasználók, mint a rokonaid, s megfelel nekik.
Az előző tévéjük is LG volt, a mostani rendszer sokkal jobb, viszont a pana rendszere nem biztos hogy bejön majd nekik. Ha médialejátszásra is használnák, akkor pláne jobb az LG.
Szerintem a rokonodnak el kellene mennie egy áruházba, akár veled, s ő döntsön. Ott segíthetsz neki, s megnézhetitek a modelleket. Most már tudod te is, melyiknél, mire kell figyelni.
Persze ha vakon meg bízik benned, akkor dönthetsz helyette, csak a végén nehogy sértődés legyen.codec project
-
Dwatti
addikt
válasz blaca83 #91209 üzenetére
JOY akció! l Lóf* sem ér....
szeptemberben jobb ajánlatok voltak. Most felvitték az árakat é sle akciózták. Pl Emagon Joy nélkül jobb áron vannak mint máshol kuponnal ! Igaz van néhány tipus amit esetleg megéri most de jól meg kell nézni az árakat.LG 49SK8500PLA euronics és MM ben talán most jó áron van
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz blaca83 #91207 üzenetére
Ha ez segít akkor a Panasonic garanciáztatása borzalmas, sajnos. Nem méltó a márkához, LG-nél eddig csak jókat olvasok.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blaca83
őstag
válasz junior19 #91210 üzenetére
Az unokatesóm lány és a férje pedig igazi szerelő ember, aki a szakmájában nagyon perfekt, de informatikai és multimédiás analfabéta..!
Nekem elég kevés időm van utánaolvasgatni, most a hétvégén is utazás közben telefonon nézegettem a topikot és a szakoldalakat.
Nekem 55B7V oled-em van és a Webos-al tökéletesen meg vagyok elégedve.@Dwatti
Mondtam, hogy nem érdemes kapkodni mert lesz BF meg karácsonyi akció is,de most nagyon beleélték már magukat, hogy "Jön az Új"...!@blakey
Igen az LG-é jelenleg példa értékű.
A Panáról nem volt infóm, köszi a visszajelzést.Ennek eshet még az ára az idén? LG 49SK8500PLA
A MM-ban most jó áron van szerintem is.A technika eszköz. Egy gép. Amely nem ad semmit, és nem vesz el semmit. Az ember az, aki a technikával rombol vagy épít.
-
Bivaly26
tag
Most értem haza a MM-ból betekintés szerettem volna nyerni,a fórumon felhozott TV-k listájá-ból!
LG49SK8100pla jó árban van gyönyörű képe van a Nano cell- köszönhetően , igaz ez a 8500pla-ra is.
LG55UK6950PLB szép képe van de a színben a Nano cell szebb!
LG50UK6950PLB képminősége ennek sem rossz VA panelos és az ára most elég kedvező!
LG55UK7550MLA Szép színekkel van nem csoda mert a tavalyi suhd panel van benne árban ez is jó!
LG50-55UK6300MLB Ezek a modellek olcsóbbak de szerintem átlag nézőnek ez sem rossz!
Sajnos az adott képeket néztem az MM-be tv adás-t nem.De ezeket a modelleket az Euronics-ban is megnéztem ma, és ott M4sport ment éppen.Látható volt az első sorokban felsorolt modellek képe tv adás mellet is szebb volt!De ez érthető az árkategória miatt is!Én is tv vásárlás előtt állok ezért néztem kicsit körül!Minden beállítást természetesen nem tudok ezekről mit mondani csak vizuális rálátást nyertem!Nagyságról meg csak annyit hogy a 65" nagysága is szép!
Még nem döntöttem el 3 tv lépett életbe nálam és ezek most mind 195-215 között vannak!A49sk8100,55uk6950,55uk7550mla ebből 2 suhd!A 55UK6950 meg az ára,képe miatt és Magic Remote miatt!A régi tv-hez képest mindegyik nagyobb újabb!2 régi tv 8 éves SamLE32 c550j és 10 éves Panasonic TX-32le8p ezeknél mindegyik szebb és keskenyebb kivitel!Vajon ezek is kibírnak ennyi időt!
Érdemes elmenni körülnézni és akkor jöhet az okos döntés otthon vajon melyik is legyen!![ Szerkesztve ]
-
szimisi
tag
Sziasztok!
Lenne egy érdekes problémám. LG 49UJ634V tévém van, a mai nap pedig a szomszéd (véletlenül?) rácsatlakozott a Samsung J5 telefonjával, és elkezdte megosztani ahogy Facebookozik.
Ami a kérdésem, hogy valahogy feltörhették a wifimet, vagy mi ez, hogy bárki rá tud csatlakozni a tévémre? Az 100%, hogy nem tudhatja wifi jelszavamat, nincs közös ismerősöm vele, beszélni nem beszélek vele (65+os néni...).
Van valami tippetek, hogy hogy lehetne ezt letiltani, hogy külső hálózatból rá lehessen csatlakozni a tv-re? Ha elvileg nincs ilyen lehetőség, akkor állítok új jelszót, bár megnéztem a hálózaton lévő eszközöket és nem volt közte ismeretlen eszköz, ezért is furcsa nekem ez az egész történet.
-
szimisi
tag
Nem rossz ötlet, de nem látok egyetlen nyílt wifi hálózatot sem, a router pedig légvonalban kb 50 centire van, igaz másik szobában, de max jelerősséggel. A TV a saját hálózaton volt/van, mindenesetre újra csatlakoztam rá, hátha most már nem fog előfordulni, köszi.
Ha valakinek van egyéb ötlete, ne tartsa magában!
-
gippazoid
senior tag
válasz coppola #91225 üzenetére
Viszont ha a 6400 és a 6470 is IPS akkor fogalma nincs mi a különbség a két készülék között. Talán csak a színe (fekete vs. barna). A 6470 nem tűnik fémnek.
A 6470 talpa egyes fotók szerint mintha rövidebb lenne, ami nekem jó, mert még jobban ki lehet tolni az asztal szélére.
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Egyik boltban most szinte azonos áron kapható az SK7900 és az UK6500. Mindkettő 55"-ben érdekelne.
Az SK7900 az gondolom,régebi modell, de száma alapján nyilván fejlettebb is.Sokkal többet tud az idei 6500-nál, vagy nyugodtan vehetem a 6500-at is, ha csak 7 ezer Ft van közöttük?
köszi!
-
blakey
titán
válasz HagaNRG #91227 üzenetére
SK=Super UHD, UK=Ultra HD, mindkettő idei modell.
-
Bivaly26
tag
válasz gippazoid #91223 üzenetére
Nem vagyok 100% biztos benne de szerintem a 7550 re gondoltál annak a paneljára.Egy értelmesnek és hozzáértőnek tűnő eladó volt a MM-ba akin látszott érti és szereti a tv részleget!Ő mondta a7550 ről hogy a tavalyi Nano cell fut benne!De egy biztos szép képe volt!Vagy elhiszem amit mond vagy nem.Összeszerelésnél én sem voltam ott!
-
Kotix007
csendes tag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy az LG 50UK6300MLB és a LG 50UK6950PLB között milyen jelentős különbség van a Magic Remot távirányítón kivül?
Főleg HD TV adásokat, illetve FHD és ha már UHD TV, nyilván UHD filmeket néznénk rajta. kb 3-4 méter távolságból. Menü gyorsaságában van jelentős különbség? Ne kelljen túl sokat várni pl. egy Youtube videó betöltésére. Betekintési szög még fontos, mert nappaliban sokszor "körbeüljük"
Itt túl sok különbséget nem láttam:
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/8fd2604ec
Egy közel 10 éves Samsung UE40D5500-at cserélnék le.
Köszönöm előre is! -
junior19
senior tag
válasz Kotix007 #91232 üzenetére
Hali!
A topic 89207 és a 89230-as hozzászólásban az 50UK6300-ról írtam, ez gyakorlatilag az egész 6000-es sorozatot lefedi, mert talpban, a káva anyagában és a magic remote hozzá adásában különböznek.
A 6950-es picit nagyobb fényerővel rendelkezik, ez hdr-nél jól jöhet, sdr-nél nem érdekes.
Én 3,5 m távolságból nézem, ilyen távolságból olyan 3m lehet a nézési szélesség, egy kanapé két szélén sem élvezhetetlen a látvány. Ha közelebb és ettől szélesebb helyen is van ülő pozíció, ott már a fényerő csökken.
Menüje ugyanaz mindkettőnek, én csak kipróbáltam a Youtube-t, de nem használom. Nem kell sokat várni a betöltésre. Ez a menüben barangolva is így van, gyors, kívéve ha hdr-ben állítgatod, ott zabálja az erőforrást a videó. De azt is csak egyszer be kell állítani, s nincs vele gond.
Médialejátszója szerintem a legjobb, (Samsung-nincs dts, Sony-android, fájlkezelése számomra borzalmas, Panasonic- vicc)codec project
-
Kecuhun
senior tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a Youtube app nem indul két hete a tévémen (LG 49UH8507). Csak fekete kép van. Le lehet esetleg törölni az appot és újratelepíteni? Ha igen, akkor hogyan? Nem bírtam még rájönni.
-
KIA Ceed
csendes tag
Sziasztok! Nem is tudom, hogy segítséget kérek, vagy tanácsot, vagy vígaszt...
Vasárnap óta bekerült a nappaliba a 49SK8500PLA SUHD TV-m. Egy Samu 37D6100-at váltott, illetve ez ment fel a hálóba. Iszonyú jó hang, majdnem 180 fokos betekintési szög, extra szolgáltatások, jó média lejátszó, de a képe sokkal rosszabb mint a 7 éves Samunak. Néztem youtube-ot, olvastam a netet órákon át, de nem sikerült a varázslat. Felhívtam az LG-t, aki kiküldte a hivatalos helyi szervíz kollégáját. (Ritka korrekt hozzáállás, ezúton is bizonyítottá vált, hogy vidékiek csak LG-t vegyenek, ha fontos a szervíz szolgáltatás) Namármost a szervízes megnézte, állítgatás nélkül mondta, hogy a készülék rendben van, digitális TV adásnál 1080i-s adást választva ennyit tud, sosem lesz olyan szép, mint az előző 7 éves TV képe, amíg nem UHD anyagot fogok nézni, hiszen ott közel van az adás a maximális felbontáshoz és mivel kisebb a mérete eleve élesebbnek tűnik. Mondom neki, a full HD film vinyóról is alatta marad szépségben, élességben, természetességben. Helyeselt, hogy nem én vagyok az első akitől hallja és látja, nekem kell eldönteni visszaküldöm vagy megszokom. Megmutatta a TV alapszoftverében lévő nagyfelbontású minta / tesztképet, ami UHD felbontású és giga éles. Kérdezte, hogy gyönyörű e? Mondom igen. Akkor a TV tudja, amíg ilyen anyagot nem kap a bemenetére, addig visszalépés marad ez a TV csak a képet tekintve. Most nem tudom mi legyen, maradjon vagy menjen. Sima digitális, nem HD adásoknál még ordítobb a negatív különbség, de ez adódik abból, hogy 2,2m-ről nézem. Segítenétek? Van valakinek már ilyen TV-je, hogy megkérdezzem milyen beállítással sikerült esetleg javítani a képet? Kérem írjon rám privit, aki vett ugyanilyen TV-t.Thx!
[ Szerkesztve ]
-
Windy07
csendes tag
Sziasztok!
Nincs valakinek LG 49UH8507 vagy 55UH8507, aki eladná a tv talpát, mert falra akasztva használja? -
blakey
titán
válasz KIA Ceed #91238 üzenetére
Az szuper, hogy az LG így reagált viszont a szervizesnek nincs feltétlenül igaza, ha megfelelő az adás minősége akkor a HD adók nem lesznek rosszabbak, de az SD-k sem. Tanulmányozd ezt a videót és esetleg próbáld ki, hogy jobb-e vagy sem. SJ810-en nem rosszabb a TV-adás. Nyilván ezeket a TV-ket 4K-ra "találták" ki, de ha jó bennük a skálázó akkor nem lesz rossz a HD de még az SD is nézhető.
Látatlanba senki nem fogja megmondani a tutit, nem tudom, hogy mennyire jó vagy rossz nálad a TV-adás.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gippazoid
senior tag
Sziasztok!
Az általam nézegetett 4 db modell (6400, 6470, 6750, 6950) közül ezen az oldalon
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/921680bc6
csak egynél nem írják, hogy használná az RGBW-t, ami miatt egyesek azt mondják, nem is valódi 4K a TV mert a színfelbontása csak 2.8K.
Ugyanis a 3840 pixelből minden 4. fehér, nem pedig Red, Green vagy Blue.
Azaz RGB pixelekből csak 2880 db van, 960 db pedig White.Ez hogy van, tényleg nem true 4K?
[ Szerkesztve ]
Gippazoid Novelties Inc.
-
Golyo69
senior tag
válasz KIA Ceed #91238 üzenetére
Nekem 55sk7900-van.
A tv adas egesz jo, de Digit haszanlok. A HD adasokkal semmi baj. AZ SD re mar nem mondanam de ott is van olyan ami elmegy..
A 4K filmek viszont brutal szépek. Ha mar 4K tv van akkor miert nem 4K filmeket nezel rajta?
Ha lehet csak azt nezem es nekem tetszik a latott kep. Elotte nekem egy 42-es LG volt de ott tényleg szebb volt a tv adas.. De ugye itt 4x akkora a felbontas.
Nem is vartam hogy ugyanaz lesz
Viszont filmekkel nincs gond.
Sot ha jo minőségű 1080p nezek rajta akkor sincs gond.
Sorozatot szoktam 1080 p be leszedni de ott is a jobbakat ami 3-4-5 GB azokkal nincs gond.
Media Playert használok lehet az is segít de a keppel en maximálisan megvagyok elegedve.
Xbox one S is rakotve, es nagyon szépek a játékok. Olyan szinek vannak hogy csak nezek főleg egy HDR-es játéknál[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni abban, hogy mekkora a doboza egy 65"-ös LG-nek? (6500, vagy 7900 az esélyes...)
Sehol sem találom a google-ben ezeket az adatokat, de tudnom kell, befér-e az autóba...Köszi!
-
junior19
senior tag
válasz gippazoid #91242 üzenetére
Ha nem kifejezetten pc monitornak szeretnéd használni, hanem videó tartalom fogyasztásra, akkor semmit nem fogsz észre venni.
Ezért is használja az LG, s szokta is jelezni. Sok cikk meg is jelent már ezzel a témában kapcsolatban, youtube-on is vannak videók.
Ha te is találtál cikket, akkor nem is értem a kérdést, hiszen tudsz róla.
Itt meg nincs meghamisítva adat, egyrészt találsz információt róla. A 4K -nak tudtommal nincs olyan definíciója, hogy mennyi, milyen színű pixelnek kell benne lennie. Ha csak tiszta zöld lenne, s azzal megtudják oldani a megjelenítést, akkor csak zöldből oldják meg.
Ha nem így van, akkor majd remélhetőleg valaki egy link-el kijavít.codec project
-
PistiSan
addikt
válasz gippazoid #91242 üzenetére
Pár hete vettem egy TV-t, a hozzászólásod alapján rá kerestem, és nekem is RGBW-s, ez is egy olyan adat szerintem, hogy ha nem hívnák fel rá a figyelmedet, magadtól nem is gondolnád hogy ilyen.
Nekem semmi nem tűnik fel a képen, teljesen jó minden.
Főként filmezek rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.