- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
-
Mobilarena
KODI MAGYAR KIEGÉSZÍTŐK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz mikrofon #27050 üzenetére
Használtam Android alatt a Kodi-t régebben, de mindig volt valamilyen anomália.
De nézd meg Kodi alatt a felbontást, tudtommal nem 4K.
Arról nem is beszélve, hogy TVHeadend backend, Digi servlet (ez mondjuk megoldható) nem oldható meg Android alatt.
"hardcore médialejátszásra" meg nem az 20-50 USD tartományból kell válogatni... szerintem.....
Ezek az olcsó BOX-ok pont azért keresettek és kedveltek, mert tudja amit tudnia kell egy több százezres HTPC-nek is, a megfelelő szoftverekkel, és áramfogyasztásban is világelső.
Persze nagyon jó a CE (vagy mégsem.... most pár száz HSZ-óta...
Olvasom én is a fórumot 90% user error, bár most is olyan batár dolgon ment a vita, hogy pár képkockát eldobál, a több millióból egy film alatt. Nem értem miért kell frissíteni állandóan a CE-t is, ha eddig semmi probléma nem volt, persze, hogy a fejlesztők már az új SOC-ra koncentrálnak, és a hibák nem jönnek ki náluk, mivel régi gépeken nem nagyon tesztelik, és minden felhasználó másképp/másra használja a Kodit. Egy fejlesztő meg nem úgy gondolkodik mint egy felhasználó. Én is még a 9.0.2-t használom, semmi probléma vele olyan szintem amire én használom, miért kellene frissítenem akkor.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
dogi01
aktív tag
Sziasztok, lesz egy Raspberry pi 3 B+-om.
Media centernek lesz használva, kodi lesz rajta, viszont jó lenne ha menne rajta HBO Go.
Visszaolvasgattam, látom h nem egyszerű a dolog, de azért bátorkodom megkérdezni hogy van e rá megoldás? -
Bozek
nagyúr
válasz aprokaroka87 #27054 üzenetére
Olyant most nem tudok prezentálni, csak DD5.1-es AC3-as hang van HEVC HDR10-es videón.
-
ebayer
tag
Én is androidos rendszeren használom a Kodi-t és teljesen meg vagyok vele elégedve. Egy Amiko A5 Combo a vas, van egy NAS a hálózaton, amelyen tárolom a filmeket. Igaz 4K tartalmakat nem próbáltam, de egyéb médiafájlok esetén nem volt még problémám. A Krypton alatt (azt hiszem 17.6) volt problémám, ott szinte minden film akadozott, de Jarvis alatt már nincs ilyen. Szóval android alatt is simán használható a dolog, főleg, ha valaki nem csak Kodira használja a médiaboxot. Én pl. állandóan váltogatok a műholdas tv, youtube (nem a kodis) és Kodi között és ez a rendszer és box a legmegfelelőbb számomra ebből a szempontból.
-
consono
nagyúr
válasz ORCA58 #27057 üzenetére
Ez a teljesen hibátlan kiterjed a kadenciahelyes lejátszásra is? Mert mikor én amlogic-os boxon utoljára Androidal próbálkoztam, ez még nem ment. Tényleg, a FireTV stickemen meg sem néztem milyen frissítéssel játszik le a Kodi, bár azon 99%-ban úgy is Netflix megy natívan. Kodi csak azért van, hogy tudjak Forma 1-et nézni akkor is, ha a család lenyúlja a nappalit :)
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
cof
veterán
Elhiszem nektek, hogy használható Android alatt is a Kodi. Nem is mondtam ilyet, hogy nem, de kompromisszumokkal. Na most nekem van egy 1GB memóriás Box-om is, mondanom sem kell, hogy meghalna Android alatt, de CE alatt hibátlan, sőt ez a szerver, megy róla Digi servlet, Tvheadend, Transmission, 500 MB memória használat sincs, próbáld ki ugyanezt Android alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
-
cof
veterán
Jogos, az Android. DTSHD, TrueHD, Atmos, Dolby Vision. Ezek közül nem biztos, hogy mindegyik, nem vagyok naprakész ilyen téren (nincs erősítőm mint írtam, TV-n jön a hang is).
6 GB ram-al persze, hogy nincs probléma, de ki venne egy eszközt 6 GB ram-al csak Kodi célra? Mikor 1 GB ram-os eszközzel is nagyon jó, csak a megfelelő rendszerrel.
-
fjanni
tag
Sziasztok. Van valamilyen fejlemény az RTL Most+-ban? Látom megjelent a Voda+UPC csomag, én mindkettőnek előfizetője vagyok, mit kell tennem hogy legyen kódom amit az RTL Most+ kér? Fizetős ez a szolgáltatás?
-
gyűrű
addikt
válasz mikrofon #27068 üzenetére
Nézd már meg légyszi ezt a videót.
Semmi 4K, vagy HDR, semmi Atmos vagy DTS-X, még csak nem is 24 Hz, csak egy HD anyag sztereoban.
Ha jó az androidos lejátszásod akkor ez akadás nélkül meg sem kottyan neki, és végén nem is lesz dobott vagy kihagyott képkocka.
Valami ilyet kell látnod a lejátszás végén, a kodi debugban:[ Szerkesztve ]
-
0519
senior tag
SZiasztok!
Kodit használok (OSMC) zenehallgatásra.
Van zeném helyi lemezen és a google felhőben egyaránt. A felhős tartalmat plugin segítségével érem el.
Megoldható az, hogy a két különböző helyen tárolt tartalom egy helyen legyen látható?
Vagyis, hogy a felhőben lévő tartalom, ne a Zenei plugin menüben legyen, hanem a helyi tartalmak között (seamlessly) vegyüljön el?''Vígan ülünk tort azok fölött akik ellenünk törtek'' -Addams family
-
Mike88
senior tag
Sziasztok!
Ma "üzemeltem be" egy Alfawise S95-öt (android marad rajta, szóval CE-t hagyjuk, androidos app-ok miatt lett véve a box). Szemlátomást 1280x720p csupán a felbontás, (az UI felbontása is, mert szutyok a kép), hiába állítom 1920x1080-ra, láthatóan csak felskáláz. Kérdezném tőletek, a gyári android ennyit tud? Mert ha igen, akkor 4k-val hirdetni a pofátlanságnak egy teljesen új szintje... Hozzáteszem nincs igény 4k-ra, szóval nem ezért lett vásárolva, a TV is csak fullHD, elég volna annyi... Nem akartam volna cserélni a gyári androidot ezért, mert pár applikáció fut majd rajta, UPC direct, Filmbox live, ilyesmi, de így tényleg egy szutyok képminőséget tud csak produkálni, pláne egy olcsóbb TV-n. Szóval én nyúltam mellé vagy halál komolyan még mindig arról beszélgetünk, amiről beszélgettünk ezelőtt mittomén 10 évvel ha nem több, mikor az RK3066 volt az isten? Mert tátott szájjal állok a dolog előtt... Továbbá kérdezem, rosszul emlékszem-e? Nem úgy volt anno, hogy a build.prop-ban megvolt határozva fixen a felbontás+hz, s ez átírható volt, azaz kvázi ennyit kellett csak tenni az ügyért, hogy natív fullHD-t "kapj"? Mondjuk ha igen, akkor meg mi a bánatért lehet változtatni a Hz-n is? Egyébként a Kodi sem tudja automatikusan változtatni, mondjuk erre számítottam, hogy ez még mindig nem megy, (pont nem is érdekelne a dolog) de legalább ne lenne alapban 60Hz, mert pár TV stream lejátszása után azt gyanítom, hogy még csak nem is 50Hz az alapbeállítás (amit elvileg igen, gyakorlatilag meg nem tudsz változtatni)... Azért nem vagyok képben és azért élek ennyire kvázi a "múltban" e témakörben, mert hosszú évek óta nem foglalkozom ezzel, OE majd LE majd CE-et használtam ill. használok (én, de ezt a boxot nem én fogom használni!). -
mikrofon
veterán
válasz mikrofon #27079 üzenetére
Természetesen gond nélkül megbírkózott ezzel is. Még csak nem is izzad bele....
sajnos csak a Player Process Info-t tudom előhozni, a Debug infót nem.
De hidd el ez egy normális Box kiváló ROM-mal, és rendesen megy is. Minden tud amit egy mai ilyen cuccnak tudnia kell média lejátszás területén ráadásul androiddal...
Jah és az ATV custom Rom van most rajta így az alól és androidos kodi-val próbáltam.Nem is értem mi ez a hitetlenkedés...
Biztos én és a többi ilyen box tulajdonosa akar titeket és a világ más részeit is átverni....[ Szerkesztve ]
-
PistiSan
addikt
válasz mikrofon #27081 üzenetére
Pár éve én is használtam hasonló boxot, akkot még eléggé kiforratlan volt a dolog, viszont már akkor is custom fw-ket használtunk, mert a gyári mindig gázos volt, én 2013 ban vettem egy mini pc-t, volt már rajta linux, windows, most libreelec fut rajta hónapok óta.
A bixokban azt nem szerettem, ha valami gáz volt és nem a legújabb modellt használtad, akkor szinte soha nem javították a hibákat. Sokaknak lehet régről ilyen beidegződése véleményem szerint. A htpc drágább az tuti, viszont olyan rendszert raksz rá amit akarsz. -
mikrofon
veterán
válasz PistiSan #27082 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek!
Ennek a boxnak is csak az a szerencséje hogy az oroszok elég sokat vettek és az orosz topikjában megjelent egy ugoos kapcsolattartó, ugoos orosz fejlesztő. Így a 14. Firmware frissítés jött hozzá minap. Ezek nélkül ez is egy lenne a sok közül, csak még rosszabb is mert nem megy CE alatt az usb... Sajnos mivel az oroszok között erre senkinek nincs igénye így nem is fog...
-
cof
veterán
válasz mikrofon #27084 üzenetére
Nem is értem mi ez a hitetlenkedés...
Biztos én és a többi ilyen box tulajdonosa akar titeket és a világ más részeit is átverni....Na igen, neked szerencséd van, de sok száz féle box kering a világban. Amelyikre tojik a gyártó, csak kiadja egy bugos firmware-el, nem tudsz mit csinálni, ha senki nem foglalkozik vele custom rom szinten. Egy CE vagy LE meg általában 99%, hogy mindegyik ilyen Amlogic box-on ugyanúgy jól működik.
[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
Sziasztok!
Elementum kiegészítőben sikerült valakinek az alap 65220 portot megváltoztatnia? Ha átírom a beállításokban, akkor már nem indul a kiegészítő.
Azért szeretném megváltoztatni, mert van a családban 2 tvbox, az egyiket eltudom érni az alap 65220 porton keresztül távolról is.(ez a lényeg hogy távolról is ellehessen) de mivel a másiknak is ugyan ez a portja így azt már nem tudom, csak localhoston.Köszi a segítséget!
-
cof
veterán
válasz mikrofon #27087 üzenetére
Oké lehet kicsit rosszul fogalmaztam. Az új dolgoknál nem lehet tudni előre, hogy lesz-e frissítés meddig lesz stb... Most hirtelen nem jut eszembe, de úgy emlékszem, hogy a te BOX-od nem a 10000 Ft-os katagória hanem a duplája is talán vagy több, na most ebből a pénzből lehet venni egy egyszerű mezei BOX-ot is, kettő darabot, és ugyanúgy futkározik CE alatt mint te Android alatt, ez a nem mindegy ilyen esetben. Nyilván ha valakinek az Android is fontos akkor körültekintően kell választani, de általában sokan megveszik azt amit először meglátnak.
-
Martin Eden
tag
válasz szemmelver #27086 üzenetére
A kiegészítőt nem ismerem, de nem is kell feltétlenül hozzányúlni, ha a távoli elérés a lényeg, akkorcsak a router-en kell port forwardot beállítani és kész. Már ha van lehetőség ilyet beállítani. De ha az egyiket azt mondod eléred, akkor valamit már állíthattál...
-
szemmelver
aktív tag
válasz Martin Eden #27091 üzenetére
Igen csinaltam port forwardot. Ddns noip szerver van beállítva, ha változna az ip akkor én azt nem veszem észre. Pont ez a baj, hogy pl. helloszia.ddns.net:65220 működik. Viszont a másik boxot is erre a portra teszi, ezért nem tudja megkülönböztetni és csak az egyiket érem el a helloszia.ddns.net:65220 címen. Ezért szerettem volna pl. 65221-re a másikat és így jó lenne elvileg. De ha át írom nem működik a kiegészítő.
-
Martin Eden
tag
válasz szemmelver #27092 üzenetére
A routereden tetszőleges portot tudsz forwardolni a belső hálózatod tetszőleges eszközének tetszőleges portjára és nem kötelező a routeren ugyanazt a portot használni, mint a belső eszközön, sőt ha lehet, kerülendő is, mert így egy leheletnyit el tudod rejteni, hogy milyen szolgáltatást is futtatsz a belső hálózatodon, nem fog mindenféle jöttment robot azonnal rápróbálni a szabványos portokra/protokollokra.
Szóval nálad azt kellene beállítani, hogy a router 1234 portját átdobod az "A" eszköz 65220 portjára, a routered 5678 portját meg a "B" eszköz 65220 portjára. Az 1234 meg az 5678 helyére olyat írsz, amit szeretnél (65ezerakármennyiig).
De lehet hogy ismernem kellene tényleg a kiegészítőt, mert nem tudom, mivel próbálsz csatlakozni az eszközökre. -
Lomha00
újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék a HuncoreTV beállításához.
A log fájlt linkelem: https://pastebin.com/5Z5xNNnbKöszönöm előre is segítségeteket.
-
csipuka
senior tag
válasz Martin Eden #27093 üzenetére
Pont ezt akartam megirni, hogy a router-ben a kulso portra megadott forwardingnal a belso portot is tudod valtoztatni.
kulso port 1234 -> IP1, port 65220
kulso port 4321 -> IP2, port 65220
Csak a routeret kell okositani a rule-al. -
szemmelver
aktív tag
válasz Martin Eden #27093 üzenetére
Jelenleg belső hálózatról szépen működik mind a kettő eszköz. Mivel az egyiknek pl. 192.168.1.1:65220 a másiknak 192.168.1.2:65220. Így ugye már nem azonos ip-n van a két azonos port. Viszont az ip cím amit a szolgáltató ad, pl. 88.46.3.34 ehhez hozzá írom a 65220-at így már eltudom érni a munkahelyemrol is mobilnettel. Viszont csak az egyiket, mivel a portok azonosak ezen az ip-n. Ezért szerettem volna ha különbözik a port.
Annyira nem értek ehhez a dologhoz, ezért amit leirtal lehet működik de kicsit kínai most elsőre :D
Irhatok privátban?
Talán osszetudjuk hozni. -
bensze88
csendes tag
Sziasztok,
hetek óta nem frissül, nem kerül fel új tartalom, se film (utolsó a Joker) se sorozat moviesharkba,
nálatok minden rendben és kerül fel új tartalom?Üdv.
-
Martin Eden
tag
válasz szemmelver #27096 üzenetére
Ez elég fura, hogy tulajdonképpen nem állítottál még semmit, kívülről mégis eléred direktben valamelyik eszközt? Ott valami nagyon nem kerek.
-
szemmelver
aktív tag
válasz Martin Eden #27098 üzenetére
De állítottam. Fixre allitottam mindket tvbox ip címet, port forwardot megcsináltam. Jelenleg itt tartok. Most már csak azt kellene valahogy megoldani, hogy mindkettőt elerjem távolról is. Ne csak az egyiket.
-
Martin Eden
tag
válasz szemmelver #27099 üzenetére
Akkor már csak még egy hasonló port forwardot kell beállítanod, ami a routered egyik portját, mondjuk a 65221-et (de ez tetszőleges) irányítod át a második box 65220 portjára...
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
StreamShark kérdésedet ide tedd fel, miután ezt és ezt elolvastad!
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- További aktív témák...
- Ryzen 5 3400G ingyenes Fox
- Bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB Natur Titan
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- Dell DW5811e Sierra Wireless Airprime EM7455 4G LTE WWAN kártya Ingyen posta
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest