Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • han_lev

    senior tag

    válasz dzsi23 #22651 üzenetére

    Ertem, köszi!
    (De azt továbbra sem értem, hogy nekik miért éri meg vele szarozni, egyáltalán miért árulják 9 dodóval olcsóbbam nélküle :F , lehet csak bosszantani akarják a magamfajtát :((( )
    22650:
    Nem vagyok órás, csak érdekel, és olvasgatok.
    Biztos sokmindenben nincs igazam.
    Nálam az "eldobható kinai automata" a 20 dolláros Megir, Tievise, meg ezek, amikben egybepanelek vannak összenyitolva, vagy ragasztva. Ilyenem is van vagy három.
    Ezek tényleg nem sokat érnek (bár ötletesnek mondják őket azok a kamikaze órások, akik már szétszedtek ilyet) és hát aki ennyiért veszi, az nyílván nem fog ettől többet kifizetni óradíjba a szervizre /főleg ha nem is lehet szervizelni ;] )
    Viszont ha egy egyedi gyártású kisebb svájci műhely verkjét másolja le valamelyik kinai, és jól csinálja, pontosan (na mondjuk itt lehetnek gondok ;] ) attól az még lehet jó. Ha nem spórolja ki belőle a drágakövet, a minőségi acélt, stb....
    Nem tudom pontosan, de úgy rémlik, hogy annó, amikor még szinte mindegyik svájci városkában volt egy óragyár, nem mindegyik ETA szerkezeteket rakott az óráiba.... :F
    Az csak később lett elterjed.
    De ha rosszul tudom... Bocsi.
    Persze soha nem lesznek olyan jók, mint a svájciak (nincs olyan minősëbiztosítás, gondolom alapanyagok sem olyan minőségüek, relatíve sok a hibás végtermék stb.
    Így is megéri az árát, HA ... sikerül
    A Guanqinnnak vannak ilyen órái is.
    Ahogy a Cadisennek is.
    És a Carnivalnak is.
    Meg persze egyszerhasználatosak is. De azt gondolom acéltokot, zafírüveget ezekre talán még ők sem pocsékolnának...

    Szóval ilyennel is minőséghez juthat az ember, ha a rizikófaktorokat bekalkulálja. Parnisban is olvastam olyat, aki gyengébben összerakott szerkezetűt kapott. (Talán ezért használnak inkább a drágább modelekbe a kinaiak is sokkal kiegyensúlyozottabban egyforma jó minőségben szállító, olcsóbb japán szerkezeteket: Parnis, Corgeut, Debert)
    És persze ha az érzet nem hiányzik, hogy egy Doxa, Rolex, Panerai van a csuklódon (mert ugye azt mégis csak érzi ott legbelül az ember ... :R

    Poco F5/pro

Új hozzászólás Aktív témák