- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Minden ami kínai és óra, és minden ami olcsó és jó óra.
Bizonyítsuk be, hogy ami kínai és olcsó az is lehet jó óra. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keil Walker
aktív tag
Szereztem új szíjat a Lorusra
-
pulutodurumo
őstag
válasz Keil Walker #23204 üzenetére
Jól mutat, egy sivatagi bevetés jutott róla eszembe.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Breki
veterán
Az új Lórus :-))
Továbbra is nagyon tudnak fotózni tuti
Vajon miről másolhatták?
Heuer Monaco?
Italodisco Fórum ritkaságokkal: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1105716561
-
dzsi23
addikt
válasz Keil Walker #23204 üzenetére
Jól néz ki az új szíjjal! Kényelmes a szíj? Mennyire merev? Aliról rendeltem még tavaly egy hasonló "seat belt" szíjat, de az sokkal merevebb volt az átlagnál, nem is volt rajtam 2-3-nál többször.
-
dzsi23
addikt
Csak ne erőltetné annyira ezt a 44-45 millis méretet a Lorus... sok szép modelljük van, amit már rég ajánlottam volna ismerősöknek, rokonoknak, ha nem lennének ilyen nagyok. Persze, vannak kisebb óráik is, de az ilyen komolyabb kronográfok szinte mind 44-45 millisek.
[ Szerkesztve ]
-
-
petipetya
nagyúr
-
nebancsa
senior tag
válasz petipetya #23218 üzenetére
Seiko és a citizen csak az egyszerű szerkezeteit adja kínának, bonyolultabb komplikációkat megoldja kína saját gyártásban. Ezért becsülőm a kínai mechanikus órákat. A seiko és citizen ja meg a svájci mechanikusok amik számomra elérhető árban vannak, nekem nagyon unalmasak. Ez nem az ő hibájuk, csak én nem tehetem meg hogy milliókat költsek órára...
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #23219 üzenetére
Ennél bonyolultabb mechanikus szerkezete nem nagyon van a Citizennek jelenleg gyártásban, és ez bizony kínai óra, tehát odaadja Kínának.Gondolom, a Seiko is adna az NH35/36-nál drágább szerkezetet (talán láttam is már olyat, de nem tenném rá a nyakam), de azzal az óra is jóval drágább lenne, szal ki venné meg? A svájciakról nem is beszélve... te vennél kínai órát 7750-nel mondjuk 100-150 ezerért?
-
nebancsa
senior tag
válasz dzsi23 #23220 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, arra céloztam hogy bonyolultabb szerkezetes óra 60 dollár alatt biztos hogy nem seiko vagy miyota. Ha ilyet látunk az szinte biztos kínai szerkezet. Amit te linkeltél parnis-t azt se lehet 200 dollár alatt megvenni, de még mindig jó ár érték arányban van. Mikor egy seiko 5 -öst 100eFt ért árulnak.
Egyébként a drágább kínai óráknál is van kereslet. Egy seagull 1963 régi vágyam, egy tourbillonos óra meg szintén. Szóval én még többet is kiadnék egy kínai óráért, nem kell hogy svájci szerkezet legyen benne -
-
nebancsa
senior tag
Újra gyártja az aquaticowatch a bronz pilóta óráját.
[link] -
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #23221 üzenetére
Nem voltál félreérthető, csak teljesen mást írtál.
("Seiko és a citizen csak az egyszerű szerkezeteit adja kínának...")A Seagull 1963 nem rossz, csak annyi problémám van vele, hogy ritkán vagyok "vintage" hangulatban. Szép és jó, szívesen nézegetem, főleg a szerkezetet, de tuti, hogy csak ritkán hordanám.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni.
Van egy órám és annak a fémszíja, azaz a benne lévő szemek egy fura csatlakozással vannak egymáshoz kapcsolva. Megpróbálom körül írni, hogy milyennel.
Egy henger alakú, 0,6-0,7 mm átmérőjű, hosszában (majdnem ) végig behasított és az egyik vége az picit szét van hajtva. Ezzel szorul bele a szemek egymáshoz illesztésénél. Különböző hosszúak vannak nálam , mert nem párhuzamos a fémszíj, hanem az óratok felé szélesedik. Sajnos kettő megadta magát, széttört a hajlításnál. Buszon egyszer csak leesett a kezemről az óra.
Ilyen kis rögzítőket hol lehetne beszereznem, mert én is bele tudom tenni ezt. Magyarországi beszerzés kellene.
Két órást kérdeztem, egyiknek már régóta nincsen, a másik beszerezné, hagyjam ott az órát, de azt mondta, hogy olyan 1000-1500 Ft körül számoljak. (egy darab kellene!)
Ha idehaza beszerezhető baráti áron és több méretben akkor eltennék magamnak hátha majd később újra kell.
Megjegyzem, hogy elég gyenge megoldásnak találom ezt a fajta rögzítést szemek öszzeillesztésénélA gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
ZolkoW
őstag
Ez nekem úgy hangzik, mint a szokásos megoldás fémszíjaknál, csak aváltozó hossz a szokatlan. én úgy gondolnám, kicsivel rövidebb lehet a tüske, csak hosszabb ne legyen... úgy talán könnyebb találni. Olcsó óraszíjat veszel, és kibányászod belőle Ezek szerint nem kellett rövidíteni a szíját, hogy lenne otthon 1-2 szem?
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Jenne
őstag
válasz ZolkoW #23227 üzenetére
Kellett rövidítenem, kivenni szemeket a szíjból, de már a maradék összes ilyen kis "tüskét" felhasználtam. Időnként egy - egy eltört és pótoltam. Már csak egy maradt ( ) de az meg rövid, mert az óratoknál, a toktól számítva az első második szem közötti rögzítés esett ki/ esett szét ez a kis rögzítés, oda meg éppen a hosszabb kellene.
Hátha tud itt valaki olyan helyet, ahol lehet ilyeneket venni, különböző hosszban, mert ha igen akkor bespájzolok és kicserélem az összeset újra. Megelőzendő egy újabb ilyen malőrt, hogy szétesik a szíj és leesik a kezemről az óra.
Talán az újak azok majd tartanak megint pár évet. (vagy veszek egy új órát .... )[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
marquuard
veterán
-
petipetya
nagyúr
válasz pulutodurumo #23230 üzenetére
Szép. Légyszi írd meg az átmérőjét. Van 40 mm?
"nincs rá lezsóidő"
-
petipetya
nagyúr
-
Jenne
őstag
válasz dzsi23 #23235 üzenetére
Szia!
Hogy történt? Nem tudom, de minden esetre igen csak gáz volt, hogy a buszon leesett a kezemről. Éppen kapaszkodtam a felső kapaszkodóba...
Már volt ilyen malőr sajnos, és már lett is pótolva ebből a hasított stiftből, mert kiesett és nem találtam.
A napi szinten hordott zafíros titan Boccia órám. [kép]--
Toknál a szíj helye. Ahogy nézem ott is azzal a hasított stifttel van az első szem is rögzítve a tokhoz és nem a megszokott rugós stifttel.. [kép]--[kép]
Elég vékony ott a toknál és nem is a hagyományos kialakítású, és nincs is sok hely, ezért nem tudom, hogy majd esetleg egy bőr szíj beférne-e majd? vagy egy nato szíj.
[kép]---[kép][ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
válasz dzsi23 #23238 üzenetére
Talán túl kicsire van állítva a szíj, és amikor kapaszkodtál, megfeszült és szétpattant a szíj.
Sajnos nem így van. Elég lazán van a csuklómon, nem feszült az biztos. Ez olyan megoldású, elég béna egy ilyen drága órához, hogy a csatnál (két oldalról nyomógombosan nyílik) nem lehet állítani, nincsenek lyukak, csak egy állásban van. Így hát a szíj állítása az vagy kiveszel egy szemet vagy beteszel. Nálam kicsit lazább mint kellene, mert ha kiveszek egyet akkor nagyon passzol éppen, már így én nem szeretem ha pont ráfeszül a csuklómra és nincsen semmi mozgása. Ilyen melegben meg már akkor szorítana is.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
dzsi23
addikt
Bár ritkán hordok fémszíjast (nyáron pl. egyáltalán nem), nem jártam még így. De ha így járnék, biztos lecserélném az órát, de minimum a szíjat (hagyományos csatlakozás esetén, ami itt nem adott). Elsőre talán még elnézném, de másodjára már nem. Rúgós stiftet viszont hagytam már el. Szerencsére perlon szíjon volt, így a másik stift megtartotta az órát, nem esett le.
-
petipetya
nagyúr
válasz nebancsa #23217 üzenetére
Gondolkodtam. Jól értem, hogy ez a kínai szerkezet lehet jobb és rosszabb is, mint az olcsó Seiko szerkezet? Mert izgalmasabb annál, a beszabályzás pedig nem különbözhet az ismert Vostok/Seiko módszertől (tehát simán felnyitom és megoldom magam), talán csak tömítést lehet nehezebb találni bele, ha oda kerülne a sor. Mindezek mellett tegyük fel, hogy nem érdekel a javíthatóság lehetősége.
Akkor miért is kellene nekem a Cadisen C1032 az olcsó Seiko belsővel, ha méretre és kinézetre sokkal inkább a kínai szerkezetes Cadisen C1037 tetszik?
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
dzsi23
addikt
válasz petipetya #23242 üzenetére
"Jól értem, hogy ez a kínai szerkezet lehet jobb és rosszabb is, mint az olcsó Seiko szerkezet?"
Miből következtettél arra, hogy jobb is lehet? Nem, jobb semmiképp sem lesz. Izgalmasabbnak talán mondhatjuk, de kinek mi izgalmas... én pl. nem rajongok segédszámlapos hét napja (vagy épp dátum) jelzésért. -
T0mcs
tag
Van több kínai szerkezetes órám és működnek!
Vásárlás előtt mindenképp hsz -t olvasd át és nézzél youtube videót. Kellő vásárlói + tapasztalat után én is bátran bele vágok Viszont ha alig adtak el bellőle és youtube sem ismeri nem foglalkoznék vele...Volt hogy itt kérdeztem rá hogy ki ismeri és nem meglepő módon ismertebb órák már szinte mind megfordultak itt is és van tapasztalat.
-
nebancsa
senior tag
Én az olcsó seikót az olcsó vostokhoz hasonlítanám, mindegyik igénytelen van dögivel alkatrész hozzá, és a még élő órások sem idegenkednek tőle. Hogy ettől jobb -e mint egy ismeretlen szerkezet, eleve előitélettel kezelhető országból döntsd el te magad
Engem lenyűgöznek a kínai szerkezetek nem félek tőlük, amik vannak azok megbizhatóan járnak, és tetszik hogy mernek új dolgokat is alkotni. Az más kérdés hogy nem ritka hogy egy drágább svájci óra hamisítványához alkották meg a szerkezetet. Csak leszivárgott az olcsóbb szegmensbe.
Ha órát veszek az első szempont a kinézet, és utána funkcionalitása, majd a beltartalom. Eleve nem vennék azért órát mert japán szerkezetes, de a mérete és kinézete nem tetszik.[ Szerkesztve ]
-
petipetya
nagyúr
válasz nebancsa #23246 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy nem tetszik az egyik, csak azt, hogy a másik jobban tetszik.
Vágyom egy szalon automatára, mivel a 24 órás Vostokkal úgy érzem magam, mintha egy tankkal rohannék le egy országot (ami egyébként pozitív dolog számomra).
Gondolkodtam egy egyszerűbb kinézetű Amphibián, mivel a szerkezetben nem csalódnék, és egy másik lünettával testre tudnám szabni:
Ezzel szemben a Cadisen szerkezete ugyancsak megfelelő lenne, a külseje pedig sokkal letisztultabb, zafír, ráadásul ennél nagyon tetszik ez a dupla dátumablak. Mellette szól még, hogy miért legyen két orosz óra, ha lehet egy orosz és egy eddig ismeretlen:
[ Szerkesztve ]
"nincs rá lezsóidő"
-
dzsi23
addikt
válasz nebancsa #23246 üzenetére
Normális ember nem vesz olyan órát, ami nem tetszik neki. Én sem azért veszek japán szerkezetest, mert japán szerkezetes, hanem mondjuk van egy kínai és egy japán, mindkettő tetszik, akkor inkább a japánt választom. A kínainak sem az a baja, hogy nem ketyeghet 10 évig, mert simán megtörténhet, hanem az a baja, hogy zsákbamacska. Ezt nyilván az ára is tükrözi. Japán szerkezet is csődöt mondhat, csak kisebb a valószínűsége. És igazából ennyi a lényege. Legalább is a belső tartalomnak ennyi a lényege, ha két kínai óráról beszélünk. De ha maga az óra is japán (vagy japán cég gyártja/gyártatja), akkor az anyagminőség, összeszerelés, kidolgozottság is jó eséllyel jobb. Persze, ez sem törvényszerű, nekem is van nagyon szép kínai órám, de általánosságban igaz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest