- Poco X6 Pro - ötös alá
- Alkalmazásbemutató: Keep
- Futott egy Geekbench kört egy új HTC készülék
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- iOS alkalmazások
- Yettel topik
Hirdetés
-
Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
ph Az ASTRIA 600 ARGB ráadásul a hűtési teljesítmény szempontjából sem szégyenkezhet.
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
Dragon Ball: Sparking! Zero - Mester és tanítvány
gp Egyelőre még mindig nem kaptunk megjelenési dátumot a játékhoz.
-
Mobilarena
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hodostamas
addikt
sziasztok,
elég jó áron vannak a gázgrillek Alzán. 100e-ig bezárolag esetleg megéri valamelyik? Vagy ez inkább felejtős kategória?
Vagy esetleg maradok a faszenesnél: [link]
Nagy igény nincs, 4-6 főre alap dolgokat sütni
-
lemmy71
Topikgazda
válasz hodostamas #2154 üzenetére
Ha nincsenek nagy igények és nem zavar senkit a "füst" akkor egy ehhez hasonló faszenes grillkocsi val jól jársz. 4 - 6 főre elég és szinte minden elkészíthető benne. Egy hasonló füstölő dobozzal még ízletesebbé teheted az ételt
De olvas vissza mert már egy két forumtárs vett hasonló grillkocsit.[ Szerkesztve ]
-
hodostamas
addikt
válasz lemmy71 #2155 üzenetére
Wow köszi! már egy ideje nézegettem ezeket, mondom ha beesik 50 alá akkor veszek.
Lehet maradok ennél. Igazából kicsit a kényelem felé huzott a szivem mostanság, gyerek mellett mindenre is kevesebb idő van, igy gondolkodtam el a gázgrillen..
igaz nem régen vettem egy begyujtó tornyot a faszénhez, mondták miért nincs még ilyenem? Azzal tényleg öröm a begyújtás.
-
eldoble
aktív tag
válasz hodostamas #2156 üzenetére
Nekem van gázgrillem is meg faszanes is, a gázgrill azért jó mert a családnak egy gyors vacsorát is össze tudsz dobni egy sima hétköznap is, mert nem kell sok mellékes meló a faszenes meg hétvégén a grillezés minden örömével, zamatával.
-
eldoble
aktív tag
-
fogtunder
nagyúr
válasz eldoble #2160 üzenetére
ha csak pár burgert akarok sütni, nem is faszenezek, hobbiból adódóan mindig van itthon maradék fa, rakok a bográcsozóba egy kis tüzet, rádobom az öntöttvas platnit, amíg leég a tűz, előkészítem az alapanyagokat, ez kb 20 perc.
vagy felnyitom a kamadot, a maradék szenet belekotrom az izzítókürtőbe, alágyújtok és kész. amíg a faszén izzik, addig nyugodtan el lehet takarítani, ami szénpor kiment, el lehet rakni a zsákot, nem kell felette állni, elvan az magának. a hamut meg konkrétan egy perc sincs kiszedni akármelyikből egy vödörbe, aztán mehet a komposztra.I hate morning people. And mornings. And People.
-
Viperator
őstag
Off
Tudtok ajánlani füstmentes brikettet? (kocsiszerű, fedeles grill, lecsukott fedéllel grillezni)
Előre is köszönöm a választ!On
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
lemmy71
Topikgazda
válasz hodostamas #2163 üzenetére
Milyen ❓
Én nem szoktam vacakolni a sutőráccsal, persze a legelső sütés előtt érdemes kiégetni. Amikor használom, a sütés végén ledrótkefézem és kész. Ha nagyon unom magam akkor, forró ultrás vízzel lemosom.
Pont most alakítom át a félkész smokit grillre Két hét múlva utcabál lesz nálunk, úgy döntöttem hogy kigurítom a nagyvasat és grillezés egy jóízűt.
De lehet hogy csak a miniont teszem ki, magam mellé -
lemmy71
Topikgazda
válasz hodostamas #2165 üzenetére
Pöpecc
Az öntvény rácsot ledrótkefézed, a pihentető acél rácsot meg, lemosod forró vízzel és joccakát.Más kérdés, nincs valakinek valami jó receptje grillkolbász készítêsehez.
-
Strauss
senior tag
Sziasztok! A lidl is smoker +bbq grill mennyire ajánlott a low budget kategóriában? 40k ft. kinézetre nem rossz , de mivel nem értek hozzá érdekelne a véleményetek. keresem közben , a képet róla , de nem találom ...
[ Szerkesztve ]
" a parlamentben demokrácia van - kő- papír-ollóval döntenek el mindent - Igaz Viktor használhat flexet is - "
-
erzol
őstag
válasz Strauss #2168 üzenetére
Én egy ilyet vettem Alza napok - on. Nem hiszem, hogy nagy különbség lenne. Első használat remekül sikerült.
-
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Nem is tudom miért csak most akadtam erre a topikra.
Egy ProQ szmókert és egy Weber grillt nyúzok, de egyre nagyon az igény a bográcskajákra is. Üstházzal akarom megoldani a dolgot, van rá ajánlásotok?
Bajban vagyok, mert a mostani cuccok mellé "puruttyának" érzek egy ilyen katlant / üstházat de az évek alatt elfüstöltem annyi pénzt, hogy az már fáj.
Ismertek hasonló árkategóriában pofásabb megoldást? (extra hogy gázzal használnám inkább, nem akarok + 1 dologgal szívni :D) -
lemmy71
Topikgazda
Átminősítettem smokit grillé nagyon jól pöfékel Szerencsésen eltaláltam a kemény és levegő beömlő méreteit, messze eltér a feldon calculator által megadott meretektől, plusz tettem be egy két legterelőt. Az ajtó merevítés megérte a fáradozást, sehol nem szelel pedig tömítés sincs. A grill rács 700X400 as 15 X 15 zártszelvény keret, 10 -s húzott szénacél rácsozással. A tűzrács
10 és gátervas és 30 X 5 -s laposvas, bitang nehéz de örök
élet meg egy nap[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
Engem meg a lányom apák napján meglepett egy ilyennel. link
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
Topikgazda
válasz hegegabi80 #2176 üzenetére
Tegyük hozzá, hogy 10 év gyári garancia van rá.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
ggeleven
őstag
Srácok szülinapi ajándékba szánunk alap, időnkénti használatra egy Weber Classic 47 cm-es grill. Jó minőség és tartósság lenne a fontos. Most nincs az illetőnek egy elektromos grilllapon kívül más ilyesmi eszköze, de érdeklődik eléggé a faszenes sütés iránt (fogyasztani meg mindenki imádja a családban a sülteket).
Alternatív ötletet szívesen meghallgatok, hogy mire lehet még érdemes ránézni.Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz ggeleven #2180 üzenetére
A szomszédomnak van egy ehhez hasonló Weber "ufója". Igénytelen egy szerkezet télen nyáron kint van az udvaron, jelzem nincs takargatva és két iskolás gyerek nyuzza. Már vagy öt éve megvan és még bírja, szóval a nagy családi teszten át ment. Megéri a pénzét Faszén helyett jobb a briket, én is szinte már csak azt használok. Érdemes még a grill kocsikat is megnézni, egy páran már vettek itt a forumtársak.
Vagy ez a gömb grill bár ezt nem ismerem -
ggeleven
őstag
válasz lemmy71 #2181 üzenetére
Néztük mi is az akciókat, meg kb ismerjük az opciókat, de úgy voltunk vele, hogy hárman dogjuk össze a rá valót, akkor már inkább legyen egy bizonyítottan tartós és jó szerkezet (10 év gari sejtet valamit). De az egész piacot nyilván nem ismerem, ezért gondoltam, hogy bedobom a kérdést.
Brikettezés lesz természetesen, csak a típus miatt írtam, hogy faszenes. Kezdő kiegészítő szettnek mit javasoltok? Tálak, fogók, csipeszek, tűk, ilyenekre gondolok. Egy BT-s húshőmérő még nem fog kellene a szülinaposnak az biztos (bár tudom, hogy hasznos cucc).Egy hülyénél nem lehetsz okosabb, szóval kár vitatkozni.
-
lemmy71
Topikgazda
válasz ggeleven #2182 üzenetére
Ezeket a kiegészítőket nem kell túl gondolni, nem a méregdrága csilli villi csipeszektől lesz jó az étel. Én pl. ilyen pár száz forintos csipeszt használok már vagy húsz éve, tökéletes a grillezéshez. Lényeg hogy olyan 35 - 40 centi legyen, plusz még a hústűk az is noname lapos saválló tűk. Saslik rablóhús szalonnába göngyőlt virsli stb. dolgokhoz kiváló. Egyszer vettem, húzott köracél hústűt de az egy hulladék, ment is a kukába. Olyan 3 - 4 ezer környékén már kapsz dobozos szettett is, ajándékba az még jó lehet.
Brikett terén én már jó ideje a lidliben kaphatót használom. Aránylag hosszan meleg, nem büdös nem hullik szét és könnyű begyujtani.
Persze a Weber brikett fenyévekkel jobb, figyelni kell a 8 + 2 kg. akciós csomagokat, azok jó árban szoktak lenni. Begyujtáshoz mostanában ezt a landmann kockát használom Nekem három begyujtásra elég, én egyszerre 2,5 - 3 kg. brikettet teszek a smokiba. -
Essejó
Topikgazda
válasz lemmy71 #2183 üzenetére
Én meg 2/3 - 1/3 arányban gyújtok be. Az első a szén a második a parázs. A parazsat meg begyújtó kéményben, 1 db kockával.
A csipesznél egy a fontos, hogy minél hosszabb legyen, hogy a kezed minél messzebb legyen a parázstól.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
lemmy71
Topikgazda
Igen igen 🔥 azért is írtam hogy legalább 35 - 40 centis legyen a csipesz. Villának meg a nagyanyám békebeli hosszúszárú csörge sütő villáját használom. De azt az utóbbi sütés után sehol sem találom
Annó használtam én is begyujtó kéményt, de ennél a "smokinál" akár külön tüzet is rakhatok a széntartó alatt és úgy is könnyen begyullad a brikett.
Bőven van hely a tűznek a parázs tartó alatt
Közben neki álltam a pizza & grill kombó rácsnak is. 4 -es kazánlemez a pizza forma és 10 -es köracélból lesz a kétoldali rácsozás. Ez sem olcsó kínai pléh, örökös lesz mint a szegénység Remélem hogy a tartály majd elég lesz a pizza sütéshez. 3,5mm anyagból van és az ajtó is szinte hermetikusan zár, megérte a sok merevités nem húzza el a hő Ha készen leszek a pizza ráccsal, akkor gyártók meg egy cirka 30 comb befogadására képes adaptert. A lányom nagyon oda van a csirkecomb nyalokákért -
lemmy71
Topikgazda
Egy ilyen hőmérőn filózok, valakinek van esetleg tapasztalata ilyennel. Nem akarok célövőldés gagyit amiről egy nap után lehullik a mutató.
-
erzol
őstag
válasz lemmy71 #2187 üzenetére
Én egy ilyen Ikeás hőmérőt használok. Az időzítő funkció is hasznos.
Maghőmérőként használva adott hőmérsékletnél jelez. Mágneses a hátulja, így könnyen rögzül a grill nem túl meleg részére. -
lemmy71
Topikgazda
Szemezgetek egy ilyen maghőmérővel egy tű a rácsra egy meg a húsba, nekem ez elég. De viszont egy analóg is kell a siker ajtóra. Pizza és a felfüggesztett csirkecombok sütésénél fontos.
-
lemmy71
Topikgazda
Á nem profi az, oké nem is egy gagyi, ez belépő szintű lehet. De az Ali televan ennél sokkal jobb hőmérőkkel.
A hétvégén megint sütöttem, 3 kg. spáros brikket ment a rácsra de 400 fokot nem hiszem hogy tudok produkálni. Olyan max 350 körülit tudok tartósan, de azon is megsül már a pizza.
Próbaként a sütés végén betettem a pizza és hambi pogácsa sütő rácsot is. Azt hittem hogy már nem melegszik fel, de pillanatok alatt sisterget rajta az szalonna. Plusz még rádobtam néhány tojást is, finom lett. A végén egy cső kukoricát is betettem, az is finom lett, cirka 10 perc alatt. Viszont a platnira ráegett a zsír, arra majd jobban oda kell figyelnem. -
lemmy71
Topikgazda
Valakinek van valami tapasztalata a brock ovális brikettel ? És ugyanott a 10 kilós vegyes faszén minősége, olyan mint régen vagy esett a színvonal?
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Megláttam valahol ezt a reklámot:
Kérdés: itt miért locsol vizet a néni? Azt mikor, mire, miért kell? Vagy az nem víz?
[ Szerkesztve ]
-
Brandynew
őstag
válasz lemmy71 #2192 üzenetére
Én berendelem Brocktól 60 kg prémium faszenet, de nem értem a hypeot körülötte, nekem egyáltalán nem vált be. Teli van törmelékkel és hatalmas méretű darabokkal, ami már túl nagy. És nekem sokkal előbb leég, mint a Lidlben kapható faszén. Szóval részemről piros X a Brock, semmi értelme azt venni a Lidl-ös helyett, de még az OBI-ban kapható is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
Topikgazda
válasz Brandynew #2195 üzenetére
A Lidl -el jártam már úgy, hogy kb a fele por volt, meg úgy is hogy teli volt szeméttel. A Borock prémium az direkt nagydarabos, meg persze van benne apróbb is.
Legutóbb az offsetben sütöttem oldalast 3+2+1 szerint, teljesen jól ment, igaz én nem is prémiumot vettem legutóbb.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Brandynew
őstag
Akkor lehet a prémiummal van gond. Én ezekkel a nagy darabokkal nem tudok mit kezdeni, alig fér el belőle néhány, nehezen gyullad be, és mivel nagy darabok, nem tudom egyenletesen eloszlatni. Nyilván el tudom tördelni, de azzal csak szemetelek, és akkor minek a prémium. És tényleg nagyon gyorsan leég, a Lidl-ös szénnel lesütök 5 kg pácolt csirkemellet, ezzel a Brock prémiummal 3x kell újratöltsem a szenet. Nem is melegszik fel eléggé a grill és gyorsan is leég.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Házimozi haladó szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Honda topik
- No Voice in the Galaxy
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- DXRacer használt szék eladó
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs ICON székek azonnal . Utolsó darab raktáron +36301300000
- NETATMO időjárás állomás készlet eladó!
- Részletfizetés. Bontatlan. noblechairs EPIC székek azonnal . 24 / 36 hónap garancia . +36301300000
- Krómozott előlapos Jura Z5 automata kávéfőző beépített profi cappuccino fejjel