- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Tothgera30 #62843 üzenetére
Persze, ismerem én a hazai használt piacot és vásárlóréteget, de úgy mint a rossz pénzt.
Azt nem állítanám, hogy ez Ridley egy kókány szar lenne, de azért így látatlanban, az elmondottak alapján nem adnám oda érte a Contrailt C8-ast.
Meg ugye nem is egy csere a célom, hanem az eladás, maximum akkor cserélnék egy az egyben ha többet érne az amit cserébe adnak.
A pedelec egy érdekes kérdés, nekem amúgy meggyőződésem, hogy sokan azért idegenkednek tőle mert nem ismerik, nem próbálták. Ez amúgy nagyon jellemző a magyar piacra. Nem ismerik a komolyabb gépeket, semmilyen szinten. Ha ismernék, lehet más lenne a vélemény és a vásárlási kedv is. Pedig lehetőség van a kipróbálásra, sok rendezvényen és szervezett túrák keretében is akár.
Tévedsz, van már ebike verseny is. Amúgy nem értem ezt miért hoztad fel? Az elektromos monti pusztán a szórakozásról szól. Már maga a Trail, AM kategória is tulajdonképpen a szórakozást szolgálja és nem a versenyek miatt jött létre. Megvan az a réteg aki megveszi a drágább gépeket. Ha felmész Normafára egy csomo embert látsz 1-2 millás montival. Az ebikeshop-ba voltam már párszor, mert szoftvert kellett frissíteni, akárhányszor ott voltam mindig eladtak egy drága gépet. Legutóbb épp 1,6 misiért egy KTM montit 45-ös Bosch hajtással.Napfénysüti:Akár érhet annyit is, de az elmondottak alapján én 500k-nál többet nem mernék érte adni. Nem tudom mennyire használt, mert nem az első tulaj árulja. Ő 2000km-t tett bele, állítása szerint, de az lehet sokkal több is. Eredeti papírok sincsenek meg.
gergo5991: Ne kételkedj, egy ilyen Ridley, Sram red-el, 2 misi felett van újonnan.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz Runner_fxr #62851 üzenetére
Az is igaz, neked sokkal több tapasztalatod van ilyesmivel. Én csak hobbista vagyok, meg tekerni se nagyon van időm (jelenleg egyáltalán nem).
A linkelt Ridley-re én sem gondoltam, csak nagy általánosságban írtam a véleményem. Nekem őszintén szólva 300k-ért sem kellene, mert rohadt nehéz eladni, mondjuk ilyen cseréknél nem szokott jól elsülni a dolog.
Pedelec téma itt nem nagyon megy, tudom hogy osztrákoknál, németeknél nagy sláger, de itthon, főleg a térségemben még nem láttam "banyabringa" versenyt. Most Tarcalon szétnézve, még rohadt sok a 10 év körüli bringa, közöttük V-fékes, vagy régi Yeti is akad. A mezőny 65-70%-a már 29er-el ment, közöttük 5-10% akiknek lényegesen drágább gépük volt (Sid, Float, XT, XTR, XX1, stb.).
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Runner_fxr
Ármester
válasz fpeter07 #62852 üzenetére
Azért én mutatnék neked olyan terepet ahol elvérezne az az 50k-s gép. Nem is arról van itt szó, hogy lemész e vagy nem, egy adott lejtőn, adott terepen, hanem inkább arról, hogy milyen sebességgel, milyen stabilitás mellett. Egyszer próbálj ki egy komolyabb fullyt, akkor átérzed amit mondok. Ég és föld a különbség.
Tothgera30: Én is abszolút hobbista vagyok. Régebben sokkal többet tekertem, most már inkább munka. Nyilván teljesen más egy német vagy osztrák piac. Egy közepes német bolt, aki mondjuk árul cube-ot, elad annyit évente amennyit az összes magyar bolt elad mondjuk cube márkából egy év alatt, ezt belső információkból tudom. Egy szaros német bolt behozza Magyarország éves cube eladását. Nyilván az egy más világ.
Szerintem válasszuk külön a "banyabringákat" és az e-montikat. Két külön világ. Egyik egy közlekedési eszköz, a másik meg egy sportszer. Látod, még neked is egy banyabringa ugrik be a pedelecről, pedig itt ennél sokkal többről van szó. Nyilván itthon még sokan vannak akik a 20 éves tescos bringát, toldozzák, foltozzák és azzal kruzolnak, ahelyett hogy vennének egy értelmes kerékpárt. De az iphone vagy samsung galaxy legújabb verziója azért ott lapul a zsebekben, ilyen egy ország ez.
[ Szerkesztve ]
-
atok666
őstag
válasz Tothgera30 #62850 üzenetére
Erdekes, maga a SR gruppo fel misi folott van...
Atok
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Ismeri valaki,vagy ismerőse a Selle SMP-ket? Pl. ezt? Ezzel az új ülőcsonttávolság méréssel kiderült,hogy 100km fölött azért gyötrődöm mert nyergem nagyon keskeny (135mm) és nekem tulajdonképp 160mm-es nyereg kell! Ebben a méretben nem nagy a választék,és bringám árának 5%-ánál többet nem vagyok hajlandó fizetni érte. Ha valaki tud 160mm körüli megfizethető nyerget,ne fogja magát vissza. Köszi!
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fpeter07
veterán
válasz Runner_fxr #62854 üzenetére
Próbáltam már. 29-es gép volt, nem kellett nézni az utat. De én épp szeretem kerülgetni a dolgokat, ettől függetlenül a Camber tuti álombringa.
-
TayRol
nagyúr
válasz Hasaggymeg #62856 üzenetére
Nekem Hybrid van, az nagyon kényelmes. De seggfuggo a dolog.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
TayRol
nagyúr
válasz Hasaggymeg #62860 üzenetére
Nem sokat, mert a montin van rajta. Pár óra. Az outimra nem tettem még át.
-
Tothgera30
Ármester
válasz atok666 #62855 üzenetére
Kétezer valahány eur volt, de ugye ez itthon eladhatatlan. Azóta hirdetnek egy hasonlót, és mégsem kell. De lehet itt árazni, Sky Replica-s gépeket is, csak itthon ez már nem az a kategória.
#62854 Runner_fxr: Egyfelől poénnak írtam, másfelől pedig a legtöbb bringás megítélése felé fordítottam tükröt. A magyar piac egy érdekes jelenség, minden téren, és átszövi ez a mértéktelen spórolás, és pénztelenség.
-
gergo5991
őstag
Én a gyári cube nyerget használom és mióta vettem bringás gatyát cube-t szintén, azóta sose fájt a hátsóm, max mikor előveszem a bicajt pár hónap után és ujból neki ülök bringázni. Amúgy 8-10 órákat ültem rajta nyáron probléma nélkül.
Te bringás gatyát viselsz bicajozásnál? Mert én anélkül már rá se ülök a bicajra -
r.levente75
addikt
válasz Tothgera30 #62862 üzenetére
Tudom miről beszélsz, anno egy évig spóroltam, a havi teljes fizetésem, mire összeállt alkatrészenként a bringám! Ez volt az első komoly bringám 23 éve volt 200k.😊
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz gergo5991 #62863 üzenetére
Van egy Nakamura betétes nadrágom,elég jó de szerintem a jó nyereg a megoldás,nem a bringás nadrág.Nekem a betét nem hozta a várt kényelmet.A mostani gyári nyergem Selle Italia X1 mely 135 mm széles.Megszoktam,ugyanúgy mint előző Q-bik-ot mely 140mm volt,de egyik sem az igazi.187cm magas vagyok,ülőcsont távolságom 140 mm,így 160mm széles nyereg kell nekem.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Tothgera30
Ármester
válasz r.levente75 #62864 üzenetére
Már gyerekkoromban is mindenre gyűjtettem, hogy jobbat/erősebbet/strapabíróbbat vegyek mint mások, ez azóta sem változott, de sajnos emiatt őszülök is eléggé.
-
szjoci
őstag
Mai napppal bezárólag egy Sportourer Garda Gel Flow-t nyúztam kb 1,5 évig, de szélesnek bizonyult. Ma jön futárral a 140mm-es sportosabb kistesója.
Pár órát (eddigi max. 60km volt) eltekerésztem vele, főleg terepen, betétes gatya nélkül. Minőségi cucc, igaz ez a modell picit furán néz ki a hátul/oldalt lenyúló elasztomer miatt, de nem a külcsínyre hajtottam. Szóval nem volt vele gondom.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szjoci #62867 üzenetére
Én is néztem a Sportourert 160mm-ben,de kicsit bumszli a kinézete. Milyen magas vagy? Miben nyilvánult meg az,hogy túl széles? Dörzsölt? Mérted ülőcsont távolságodat?
(#62866) Tothgera30 ...nem úgy tűnik őszülsz,még elég kék a hajad.
-
MODERÁTOR
válasz Tothgera30 #62862 üzenetére
A 700k-s dogma jó vétel, a másik eladhatatlan itthon. Csak sajnos pont ezekből a dogmákból készültek nagyon jó minőségű hamisítványok.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #62869 üzenetére
Távolról nem látszik, de van ott pár őszhajszál is.
#62870 koxx: Hamisba még nem futottam bele, mindig vázszám alapján megy a móka.
Mai kedvencem: Lauf Trail Racer Fork.
-
szjoci
őstag
válasz Hasaggymeg #62869 üzenetére
174cm vagyok, és elméletileg 144mm széles nyereg kellene mérésem szerint. Amit ajánlottam nyerget, azon mindig picit előrébb csúsztam és úgy volt kényelmes. Előtte 135mm széles nyergem volt, azon szenvedtem kb fél évet.
Valóban bumszli, de pár hét alatt hozzászokott a szemem -
Hasaggymeg
Topikgazda
Hát a Specialized Toupe Sport-ot ismeri valaki? Az SMP-t el fogom vinni egy próbára,van lehetőség 1-2 helyen.
-
addikt
Melyik volt ez az új mérés?
-
törölt tag
válasz Hasaggymeg #62873 üzenetére
ilyenem van a gyári specin, nekem kényelmes, eddig ezen kívül csak a fizik arionet éreztem még kényelmesnek, tehát ahhoz viszonyítva is elég kellemes csalódás, de ált. a speci nyergek jók
-
alex89
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket, véleményeteket szeretném kérni. Két részre bontanám a dolgot, először is érdemes-e lecserélni jelenlegi bringám, és ha igen akkor milyenre. Mostani trekking kerékpárom egy elég öregecske Ragazzi márkájú, ismeretlen típusú gép. Az eladó szerint (jó ismerős, használt kerékpárokkal foglalkozik) nem csúcs, de elég jó minőség, a váz elméletileg Cr-Mo Bianchi csak más matricával, a váltók, kerékagyak, fékváltókar mind shimano Alivio. Én 185cm vagyok, a váz mérete szerintem egyébként jó (57-es), a súlya kompletten 14,4kg ami viszont lehetne kevesebb. Ő lenne az:[link] [link]
Lehetne már vele foglalkozni, egy kicsit már mindene rossz és kopottas, de összességében használható. 95%-ban csak városban és aszfalton használom, munkába járás, rövidebb távok, 30km-nél messzebb nem megyek vele esetleg 1-1 alkalommal. Figyelembe véve a fent leírtakat és azt, hogy nem vagyok nagy bringás, de néha azért jólesik tekerni egyet, ha az időjárási is engedi... szóval érdemes lenne beruháznom egy nem túl drága (100e alatti) ÚJ "fitness" bringára pusztán azért, mert tetszik és, hogy legyen egy szép új kerékpárom, vagy maradjak a réginél és hozzam rendbe kicsit azt?
Kiszemelt csak egy van: Neuzer Courier DT [link] , kinézetben és árban is számomra mondhatni tökéletes. 90e-ért be tudnám szerezni a 2016-os verziót.
ill. nem kiszemelt és más kategória, de elgondolkodtam tegnap egy pillanatra az akciósan 70-ért kapható B-twin rockrider 500-on is.''A bolygó működése során kritikus hiba lépett fel. Az ember.exe file súlyosan sérült. A rendszer leáll. Próbáljon meg egy újabb evolúciót.''
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Igen.Megejtettem otthon kartonpapírral is,majd a bringaexpón 2 helyen és ~140mm lett,melyhez ugyebár ha adunk ~20mm az 160mm.Az bizony nem kevés,jó nagy seggem van! Éppen elhoztam egy ilyet a K2-től egy hétre,meglátom mennyire válik be.
(B)(#62875) maummamut(/B)...tied is 155mm? Akkor magas lehetsz,hogy jó neked ennyire széles nyereg is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tothgera30 #62850 üzenetére
Mondjuk én újabbnak gondoltam ha 2009-es akkor valóban max 500k-t érhet.
Més que un club!
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #62873 üzenetére
smp nekem nagyon bevált, azóta nem is hordok betétes gatyát. egy baja van, hidegben befúj a szél s****m lukába ami nem biztos hogy egészséges, emiatt télen másik nyerget használok.
de mivel télen már egyre kevesebbet használom az outit, ez annyira nem zavar. ősszel-tavasszal csere 'oda-vissza', mivel kompletten cserélem nyeregcsővel, csak a magasságot kell állítani.(#62876) Buster17: így hirtelen kazettaleszedő, láncoskulcs (biztos van szebb neve is ) , középcsapágy-szerszám, hajtókarlehúzó, kónuszkulcs, láncbontó tuti van benne, ezekre rákeresve képről már meg fogod ismerni, melyik-melyik.
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
nagyúr
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
Pár év kihagyás után szeretnék visszatérni a kerékpározáshoz. Leggyakrabban rövidebb távó városi, néha hobby szintű hétvégi, minimális terepre használva. Kinéztem pár tipust, viszont a segítségeteket szeretném kérni hogy melyik lehet a legjobb választás. 183 cm és 95kg vagyok, így olyan 20-21"-os vázban gondolkodok.
Ezek közül szemezgetek:
Neuzer Mistral 30 2015
Neuzer Nelson 30 2013
Dechatlon Btwin Rockrider 340amennyiben tudnátok ajánlani más tipust, szívesen veszem. Köszönöm szépen előre is!
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
rétisün
veterán
válasz Napfénysüti #62885 üzenetére
őszintén szólva, ezt az egy üléspozíció dolgot még nem hallottam. sztem minden nyerget kell kicsit állítgatni, mire kényelmes lesz, azt meg nem hinném, hogy mindenkinek ugyanaz a beállítás lesz jó.
(#62884) Hasaggymeg: ha jól emlékszem, hybrid, de majd megnézem, úgyis vissza kéne rakni. ha megjöttem a bicajozásból pontosítok.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
MarQs
senior tag
Sziasztok! Kipróbálnám a Berner Nagyteljesítményű Kenőanyagot! Debrecenben, vagy végső soron online rendelve tudtok esetleg ajánlani valami (főleg ár szempontjából) korrekt forrást? Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
"Vagy fejlődsz, vagy hanyatlasz, nincs stagnálás!"
-
Roni2011
csendes tag
Meg tudná nekem valaki mondani hogy a Rock Shox Turnkey lockout egységben milyen méretű hernyócsavar van?
-
nagyúr
-
nagyúr
Megjött ma az SKS Airkompressor 12.0 műhelypumpám, bakker nem gondoltam hogy ez ekkora méretű.
De amúgy elég jónak tűnik, holnap ki is próbálom.Més que un club!
-
FirstAndroid
tag
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz FirstAndroid #62893 üzenetére
Elborzasztó gány ez a gép. Ha a tied akkor mondhatunk árat de ahhoz kell lista hogy mi van rajta.
-
Rakeem
aktív tag
Sziasztok!
Friss bringatulajként egy problémába ütköztem. Valahogy nem tudom belőni milyen első+hátsó világítást szerezzek be. Bő 20ezer a keret maximálisan erre a célra. Jól látható szeretnék lenni, és én is jól szeretnék látni. Melóhelyem 16km-re van (12km településen kívüli táv közvilágítás nélkül, és 2 településen is átkerekezek).
Ha nem belső aksist ajánlotok, akkor nem lenne hátrány ha szükséges ceruza aksik+töltő is beleférne a keretbe, de ha nem akkor sem szakad össze a világ.A segítségen nagyon szépen köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Solad
addikt
válasz Runner_fxr #62686 üzenetére
És milyen jól tettük
Hiába neveltem ki otthon EB-n első hatban végzett versenyzőt, kinn a gyakorlat nélküli kezdőfizetésem közel az otthoni tízszerese volt
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
parkr
őstag
létzik olyan kulacs+tartó kombó amiben nem karcolódik a kulacs?
az elite hygene kulacsokra most már átlátszó ragasztószalagot rakok mert hót karc lesz mind egy idő után (tartóm ilyen)
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Mini 2 Fly More Combo drón (újszerű)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest