-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kickass
őstag
Egy kérdés a topiklakóknak:
Szeretnék sisakot venni, de nem igazán tudom milyet lenne érdemes, több tízezret nem biztos, hogy szeretnék érte adni....persze ha a kb ~10ezres kategória azt mondjátok semmit nem ér akkor meggyőzhető vagyok.
Felhasználás elsősorban hobbi (erdei utak, főként terep és ritkábban város olyan kb 2/3 és 1/3 arányban a terep javára) + néhány betervezett könnyű vagy közepes túra a hegyekben.Ami a legkézenfekvőbb volt és ránéztem az a Deca-ban kapható Btwin 500as.
De ötleteket, javaslatokat szívesen veszek.
-
6030D
Ármester
válasz Integrale #62302 üzenetére
Hát nem tudom, milyen gumival lehet átmenni 30-as szögeken, de lehet, hogy PUR-hab van a belsőben, de azzal meg nem nyomódna össze.
Ezért írtam ide is, hátha van valakinek tapasztalata. A zöld trutyiról lassan több rosszat hallok, mint jót.Kickass: SH+ Sniper akció van a Focus boltokban, ha szerencséd van, akkor van a méretedben. 25e helyett 15e Ft-ért. Én is néztem Btwin-t, de ez csak jobb.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #62306 üzenetére
Valamiért a Btwint is divat leszólni pedig nem minden termékük olyan rossz.
Més que un club!
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #62307 üzenetére
Igyekszik a laikus szegmenst megfogni,ami érthető is egy ilyen nagy sportáruháztól.Vannak komolyabb technológiát igénylő felszerelések,de egy sisak csak nem lehet annyira bonyolult elkészíteni.Fórumtárs írja a Bikefun-t...hát arról aztán nem sok jót tudok mondani. ...szemrebbenés nélkül rányomják jelüket az 500 forintos tecsós villogóra! Na aztán ha már láttál gagyi árút,hát ez az!
(#62308) Kickass...[link]
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Fred23
nagyúr
Ma elmerült az agyváltóm, 60-70 centi magas vízben bringáztam egy rövidet. Utána eszembe jutott, hogy az olcsó kerékpárnak is vannak előnyei: például nem fogom annyira óvni, és így több élvezetet kaphatok tőle. Persze azért jó lenne egyszer egy 2-300k-s bringa, de egyelőre nincs rá keret... -viszont egyre jobban szeretek tekerni.
Bogarak viszont idegelnek ezerrel, de csak nem fogok szemüveget venni, sokat elvenne a hangulatomból, elválasztana a természettől. Ezért nem szeretem a bukósisakot se, de mivel estem már párszor, tudom, hogy az nagyon nem árt.
Lezárt úton is tekertem ma, meg is állapítottam, hogy a lezárt út mást jelent a kerékpárosoknál, mint az autósoknál, ugyanis csak annyi történt, hogy kábé feleződött a szokásos forgalom.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Fred23 #62312 üzenetére
A szemüvegre hamarosan rá fogsz kényszerülni.Erősödsz,gyorsulsz és a mostanában gyakori enyhe telek miatt annyi a rovar,hogy előbb utóbb ráunsz kipiszkálni őket,miközben vegyi védekezésükkel gyötrik szemedet.Pár nap és olyan rovarfelhők lesznek,hogy beleszáguldva úgy érzed homokkal dobtak szembe.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
veterán
-
ivana
Ármester
Azért 60-70 centis vízben megáztatni szerencsétlen agyváltót, ami kb. a bringa értékének 60% szokott lenni nem ildomos.
A szemüveg fontosabb mint a sisak, sisak csak néha esésnél kell, és akkor is ritkán (nem a fejedet fogod először beverni), a szemüveg viszont bármikor jól jöhet, koppant már légy rajta nálam sokszor
-
addikt
válasz Hasaggymeg #62311 üzenetére
Nagyon is lehet bonyolult egy sisak, esetleg nézd meg kényelemben, testreszabhatóságban mit ad egy Casco, meg egy ilyen vacak.
Egyébként nem mondom., hogy csak a drága a jó, de akárhogy nézzük, a különbség nagy, nem a semmit fizettetik meg.
[ Szerkesztve ]
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Hasaggymeg #62285 üzenetére
Nem lánckenésről volt szó? Minek akarsz zsírspray-t a teleszkópra fújni?
Egyébként semmi bajuk nem lesz tőle, szintetikus zsír, a ptfe-s meg talán ásványi azon rajta van hogy lebomlik. A teleszkóp alkatrészei ráadásul olaj és oldószer állóak kellenek legyenek. Azokat nem bánthatja semmilyen gépészetben előforduló kenőanyag. Egyszerűbb váltókar borításokat stb-ket meg lehet maratni rosszabb esetben féktisztítóval, de azok is bírni szoktak mindenféle spray-t.
-
Kickass
őstag
válasz Hasaggymeg #62311 üzenetére
Megtaláltam, köszönöm! Ez jónak tűnik. Szétnézek megpróbálok amit lehet, legalább már van min elindulni.
Mégis inkább egy ilyen nyíljon szét mint a fejem főleg ha 30+ km/h felett zúgok lefele a fák között
Szemüvegem má van
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
Nekem már csak a széltől is kifolyik a szemem, ha nincs rajtam szemüveg. Nagyjából 5-10 mp után a szemed megszokja a lencse színét, és észre sem veszed, hogy rajtad van (mostam már arcot szemüvegben utcai kútnál,mert elfelejtettem, meg is lepődtem. ). De ha egyszer rossz pillanatban kapsz a szemedbe egy bogarat vagy erdőben követ, fadarabot, akkor hirtelen, csukott szemmel érdekes mutatvány megoldani a megállást. Most hétvégén is volt olyan, hogy valami bogár akkorát koppant a szemüvegen, azt hittem elreped, utána meg ahogy rápattant az arcomra olyan nyomot hagyott, mint aki fél napig vakarózott. Na ha egy ilyen szemen vág..
-
JackFeryll
őstag
Legutóbbi gyors résztávomat elszabotálta valami rovar ami a torkomban landolt
Ha belegondolok hogy akár valami fullánkos állatka is lehetne...(#62311) Hasaggymeg
Nekem van Bikefun pumpám ami rendben van.
Van például nyomatékkulcsom is Rose-os, de az is csak egy logózott valami mert sok márkanév alatt fut még, mégis teljesen jó.
Persze egy specializálódott gyártóban jobban bízik az ember.[ Szerkesztve ]
-
Zolka75
tag
Szevasztok egy kis segítség kellene a szakértő uraktól , úgy néz ki tönkrement a MTB bringámon Shimano altus hátsó váltóm
( RD-M310 ) kb 3 éves darab de most a helyzet az hogy minden sebességben szalajt. gondoltam akkor most valami minőségibb darabra cserélném 7es rendszerhez kéne ! segítsetek nekem 15e Huf a rá szánt
keret ebből az összegből kellene egy normális megbízható hátsó váltó ! ajánljátok nekem valami jót
A hátsó kerekben Novatek kazettás agy van ami kb fél éves , ( remélem hogy nem ezzel lesz a problem )
Előre is köszönöm a segítségetZolka, Galaxy A5
-
kacsyx
aktív tag
válasz Hasaggymeg #62313 üzenetére
Ha már homok... Tegnap tekerek el csúszdánál játszó gyerekek előtt: kisfiú belemarkol a homokba, úgy pofándobta a vele szembe álló kislányt, hogy majdnem lefordultam a röhögéstől a bicikliről Szép dolog a szerelem
[ Szerkesztve ]
-
szjoci
őstag
válasz Zolka75 #62321 üzenetére
Szia!
Már válaszolt valaki korábban hogy korántsem biztos, sőt, elég kicsi az esélye hogy váltóhiba okozza a szalajtást. Szerintem nézesd meg egy szervizzel. Esetleg jó minőségű közeli képet dobhatsz fel a fogaskoszorúról, lánctányérokról, több mint valószínű hogy azokat kell kukázni, de majd itt megszakértik a tudorok
-
válasz kacsyx #62322 üzenetére
Ez azért annyira szerintem nem vicces,a lány szemének biztos nem és a fiú gyerek agresszivitása sem túl örömteli.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Zolka75
tag
válasz szjoci #62323 üzenetére
helló a fogaskoszorú egy idős a kazettás agyal tehát az sem több fél évesnél ujj lánc is ! igazából
egy komplett ujj füzetet kerékről van szó , Tehát ebből gondolom hogy a váltóm a ludas !
és váltót mindenképp szeretnék cserélni ettől a hibától függetlenül ! tehát abban még mindig kéne javaslat
15e forintig
Képet mindjárt próbálok feltenni !Zolka, Galaxy A5
-
hackeeeee
Jómunkásember
Úgy néz ki, hogy szerdára megérkezik a Bagaboo Rancid hátizsák.
A bringát holnap viszem a kötelező szervizre, plusz megkapja a hidraulikus fékeket, amikért köszönet Normi01 fórumtársnak!
Véleményem szubjektív...
-
Zolka75
tag
http://mobilarena.hu/dl/upc/2016-04/04/464364_vpqrou8p5hv2kggm_20150809_105947_2.jpgA hátsó fogaskoszorú ezen így nem igen látszik semmi , szerintem
[ Szerkesztve ]
Zolka, Galaxy A5
-
Zolka75
tag
No hát ez az hogy 9s, 10s ,11s, van bőven de a 7s úgy látszik tényleg halott dolog gondolkozom hogy
át építem az egész rendszert de az meg ha normálisat szeretnék kb 70-80 ezer mondjuk egy 9s cucc
de annyit rákölteni nem biztos hogy megériBecause:sajnos külföldi oldalról jelenleg nem tudom megoldani a rendelést
9s váltó 7s sorhoz? az úgy passzol?[ Szerkesztve ]
Zolka, Galaxy A5
-
t1
addikt
Sziasztok.
Adott egy 700x38C megáldott bringa, lassan cserés a külső gumi, mindenképpen olyan gumit szeretnék ami 110% aszfaltra kell, illetve peresebb és vékonyabb mint a mostani , milyen márkát és méretet lenne érdemes nézegetni ? A felni adatai : 622x19
[ Szerkesztve ]
-
Szia!
Nekem most ez van fent 32-es méretben,eddig kb.2500km defekt nélkül,én is 38-as gumiról váltottam.Könnyű és király gumi,nagyon csípem.
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
6030D
Ármester
válasz Zolka75 #62335 üzenetére
Arra próbálnak rávezetni, hogy vehetsz ÚJ váltót, attól pl. ha a bowdennel vagy a bowdenházzal van a gond, nem feltétlen lesz jobb. Lehet, hogy a jelenlegi váltódnak semmi baja, csak egy kis pucolás/újítás kellene a rendszernek, vagy be kell állítani a váltót. Milyen kerékpárról van szó? Nem biztos, hogy érdemes neki állni újítgatni.
-
Acef
addikt
110% aszfaltra kell
Amennyiben sártól és homoktól mentes aszfalton használod, akkor vékonyabb slick-et is vehetsz, ezek nagyon jól/könnyen gurulnak (könnyű, és minimális a gördülési ellenállása) Akár 622/700-28-at is választhatsz, viszont minnél vékonyabb, annál kevésbé komfortos, és annál hatékonyabb
Márka: CST CONTINENTAL SCHWALBE /szerintem/
[ Szerkesztve ]
-
Zolka75
tag
válasz bunddog #62342 üzenetére
Én is így gondolom , 9s váltó 7s sorhoz ? , 9s váltóval hogy lehetne a 7s soron váltani ?
+ 2 sebességet meg zsebre teszek vagy mi ?
egy a dolog vége betolom szervizbe és megnézetem , a sort , és a kazettás agyat is !
viszont a váltót eldobom így is úgy is volt már vele nyűg úgyhogy mindenképp csere lesz belőle, a szervizben
meg majd ajánlanak valami másik váltót
Kösz mindenkinek--Lasali volt már vele gondom több esetben kellett a 3 év alatt szervizbe vinnem , könnyen el állítódik
és sokszor pontatlanul vált és még sorolhatnám ! úgy hogy ez minden körülmény között kuka ![ Szerkesztve ]
Zolka, Galaxy A5
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz Zolka75 #62345 üzenetére
Hát te nem vagy semmi amúgy.
9 es váltó úgy váltja a 7 et, hogy a váltókar határozza meg a fokozatokat, ha azonos a bowdenhúzás aránya a 9 es és a 7 es váltónak, akkor ugyan oda fog beállni a 9 es váltó sebességbe, ahová a 7 es.
Amúgy lehet hatszáz féle oka hogy miért dobálja a sebességeket az a nyomorult váltó.
Pl elgörbült a váltótartó fül és ferdén vezeti le a láncot a sorról a váltó, el van állítódva, szorul a bowden, megoxidálódótt a bowden, megtört valahol, kirojtosodott, dzsuvás a lánc, a kazetta, megszorult valahol a lánc, mint mondod lehet az agy szalajt, tehát igazából fogalmunk nincs mi a probléma, ha még azt sem tudtad kizárni, hogy a racsni mechanika hibás-e, vagy a hajtással, vagy a váltóval van a gond. Nekem is volt már gondom az ultegra meg az XTR váltómmal is, mégsem dobtam ki, hanem megjavítottam az apró hibát ami a gondot okozta.Olyan nincs hogy könnyen elállítódik, akkor be kell menet-rögzítőzni a beállító csavarjait. Az XT ből is láttam már olyat ami annyira könnyen járt, hogy a rázkódástól kicsavarodhatott a csavar.
Ettől függetlenül persze lehet hogy a forgáspontjai és a csapok ki vannak kopva, és kottyan az egész paralel, illetve a váltó görgők is elkoptak, és baromi pontatlan az egész, tehát cserélni kell.[ Szerkesztve ]
-
Zolka75
tag
válasz ---Lasali--- #62346 üzenetére
köszi a felvilágosítást ! na így már érthető a magyarázatod ! ezért kérdeztem mert ehez nem értek !
köszi akkor kap egy értelmes 9s váltót azt jó napotazért örülök hogy hogy volt kin röhögni csak mert nem ért hozzá
Zolka, Galaxy A5
-
Zolka75
tag
válasz ---Lasali--- #62348 üzenetére
A lényeg itt az volt ! hogy a váltót HA JÓ HA NEM CSERÉLNI AKARTAM EGY KOMOLYABB
MINŐSÉGIBB DARABRA ! ezen felül volt téma hogy elképzelhető hogy a kazetta a hibás ! attól függetlenül ,
és mint iram már pár hozzá szólással visszább hogy kábé féléves a sor, a kazettás agy és a felni is!
komplett ujj kerék ! durván mivel télen ált a bringa van benne kb 150km így én arra következtettem
hogy ennyi kilométer után kevés rá az esély hogy az menjen tönkre ! míg a több mint 3 éves ötezer pár száz
forintos váltó amivel csak idáig bajom volt ! ja plusz a bovdenek is ujjak mivel fel lett újítva váz por festve lett így egy felújított gépről beszélünkDE OFF Vége GO szerviz
[ Szerkesztve ]
Zolka, Galaxy A5
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest