Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fjudors

    aktív tag

    válasz Pttypang #40787 üzenetére

    a felsőcsőhossz nem mérvadó, maximum a vízszintes felsőcsőhossz. Az meg sokban függ az első villa beépítési magasságától. Ha az változik, változnak a dőlésszögek és változik a vízszintes távolság.
    Most tényleg ez a kérdés egy kerékpáros topicban, hogy mi a kerékpár méretezése...Mindig a nyeregvázcső hossza, ami az adott gyártó adott típusánál meghatározza a többi paramétert. De a tényleges nyereg-kormány távolságot nem ez határozza meg, centik múlnak a villa beépítésén, a nyeregcsövön, a stucnin és a kormányon. Ráadásul a homlokcső méret is változik a váz növekedésével sokszor.Akinek 1-2 centis problémája van, annak beállítási gondjai vannak, nem vázméret. +-1 méret vázeltérés bőven belefér felhasználástól és testarányoktól függően.

    Nekem a két méteres magasságomhoz az előző vázam 56-os 26-os volt, a mostani 53-as 29-es..Egyiknél se a nagykönyvben előírt kormány-első tengely kitakarás volt. Az egyetlen, ami miatt a minél nagyobb vázakat szeretem, hogy a lehető legkevésbé kelljen kihúzni a nyeregcsövet, kisebb legyen az erőkar. Igaz, biztonságból 400-as csövet használok, de gyakorlatban 300-310 mm körül van kiengedve.
    Mindkettő kényelmes volt, megfelelő. Ha a nyereg be van állítva a pedálhoz (térd-pedálközép), utána lehet csak a kormányt meghatározni...
    De rendesen csak próbálva lehet, vagy ha van egy kényelmes gép, akkor annak a geo ismeretében lehet keresni.az a 1-2 zoll eltérés nagy méreteknél nem jelent elöl akkora módosulást,

    Cathfaern
    látom, közben leírtad te is.kell nekem ennyit írni :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák