- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
válasz Sleek #248681 üzenetére
Giant-es kolléga, te rájöttél, hogy kell állítani a nyereg szögét az XTC montin? Én most néztem meg először tüzetesebben de ilyennel még nem találkoztam, cserébe a szervízben ráhúzták nekem mint állat, szóval nem merem izomból tépni semelyik irányba a hátsó imbuszt, mert nem tudom mit csinál. Ellenben az első állítós csavarhoz meg nagyon nehéz hozzáférni és pláne erőt kifejteni.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Angie™ #248689 üzenetére
Terepen én felfele is hagyom mozogjon, kivétel a nagyon döngölt nagyon sima szakaszok...esetleg fújd kissé keményebre és kész.
#248696kobayashy...a 15% szerintem már senkinek sem éppen "átlagos", még akkor sem ha itt-ott tényleg 20+%-os rövid szakaszokat is kimászik. Az kábé olyan mint mikor jön valaki, hogy ő simán tartja a negyvenet montival.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
.LnB
titán
Megrendeltem a felniket. DT Swiss PR 1600 Spline 32 lett természetesen. ROSE-on volt elvileg készlet. Durva, mert tegnap néztem, és akkor még nem volt a hátsóból.
413€ lett a vége szállítással. Nem akartam tovább várni vele, mert most eléggé jó az € árfolyam.ui: A kattogást meg majd orvosoljuk valahogy.
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
A kattogást meg majd orvosoljuk valahogy. ...nehogy végül mikor már a vázat is lecserélted és új bringán ülsz még mindig kattogjon...és kiderüljön tulajdonképp a térded volt.
Viccet félretéve tegnap alapos takarítás után én is telenyomtam picit morgó bal SPD pedálom fincsi friss Shimano zsírral, hátha az pattogott egye-egyet a munka ünnepén lenyomott körön...a pedált amúgy hálás szervizelni, a külső takarítás után nyomsz zsírt a testbe és amint összerakod élvezet nézni ahogy a keletkező nyomás hatására a friss zsír kinyom minden régi kenőanyagot és szutykot a réseken.
...ez már többszöri törlés után.[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #248704 üzenetére
emlékem szerint az m520 már a csomagból kibontva elég zsíros volt
---
aki használt már m520-as xc és trail spd-s pedált (pl PD-ME700 ), a puhább talpú cipőknél jobban megtámasztja a lábat általános esetben az utóbbi - keretes - pedál?[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
.LnB
titán
válasz Hasaggymeg #248704 üzenetére
Én attól félek -de igazából azt sem tudom, hogy lehetséges e-, hogy nehogy a monoblok fém perselye (amibe belecsavarjuk) mozogjon a karbon vázban, és az kattogjon. Mert ha ez lehetséges, és az pattog/kattog, akkor azzal nem tudok mit kezdeni. De bízom benne, hogy valami piti probléma van csak. Ezért is rendeltem meg inkább a felnit, az előtt, hogy megoldódott volna ez a kattogás.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
ZolkoW
őstag
válasz Jester01 #248692 üzenetére
Vagy: elindult, és 200m múlva elkezdett nyöszörögni valami, amikoris a fejéhez kapott, hogy ÓBAZ***, ez az a pedál, ami már múltkor is nyikorgott, de elfelejtettem kezelni.
Esetleg már az első méteren csinálja, de választhat, hogy aznap vagy teker, szégyeszemre, vagy szerel. Amúgy én is utálom, amikor valaminek hangja van, de ilyenkor előre menekülök: az összes országútis izagolt versenyzőt leelőzöm, hogy ne kelljen égnem emiatt.[ Szerkesztve ]
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
parandroid
félisten
válasz ZolkoW #248707 üzenetére
Valaki itt a topikban mesélte korábban, hogy mindig hord magánál olajat, mert annyira szeret szerelni, hogy még tekerés közben is inkább megáll, és azt csinálja, ha valami nyikorog.
Mind mások vagyunk, na. Én pl szarok a zajokra, akkor szoktam ránézni, amikor valami mechanikai fennakadás van (kattan, szorul, mittudomén). Jó, a váltón nyilván szoktam állítani, ha hozzáér a lánc, aztán megint, mert nem lett jó, aztán megint, aztán megint, aztán elszidom a kurva anyját, és beviszem szervízbe, hogy állítsák már be normálisan.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
ZolkoW
őstag
válasz Ringman #248705 üzenetére
nem válasz a kérdésedre, de egy Eggbeatert (valójában Candy 1, azt hiszem) vettem kerettel, na az nekem sehol nem is ér a cipőmhöz, nem is értem a funkcióját
#248706.LnB : bő zsírral összerakva esetleg?
Ja, közben felfogtam, a ragasztott részre gondolsz. Engem aluvázban a váltótartó fül szivatott meg annyira, hogy már cseréltem presfit monoblokkot is miatta.
Azért elraktam a régit...Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
.LnB
titán
válasz flash- #248663 üzenetére
Ezek a százalékok brutálisak.. Nem véletlen, hogy profi WT versenyeken sem mászatnak nagyon 20% felett a profikkal. Szinte értelmetlen.
Az az 54.8% meg valami "bug" lehet. Mert ez alapján nem tűnik annyira durvának: [link]
Ez a korábbi videójuk: A legmeredekebb budapesti utcák | Top 10„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz parandroid #248708 üzenetére
Jobb híján kis vizet ráöntesz a kulacsból a gyanított helyre és gyakran akár az is ideiglenes megoldás lehet mert egy ideig elhallgat.
-
Tin
veterán
válasz kobayashy #248696 üzenetére
Ja nem, értettem az élcelődést benne, nincs vele bajom. 100 kg vagyok, de a csontozatom miatt én 80 kg-nál már ropivékony vagyok. A cél inkább a 90 kg. Szóval igazából az órához, pulzushoz, illetve a saját körömön való fejlődéshez hasonlítom magam, és már látom az előrelépést. Nyilván egy edzett bringáshoz képest ez semmi, de amikor "hasonlítok", akkor csak azon csodálkozom, hogy mekkora hatalmas "rés" van köztem és egy valóban edzett és ideális testsúllyal rendelkező bringás között. Tegnap például az emelkedőn egy huszonéves srác lazán elgurult mellettem, és nem látszott, hogy túlságosan szenvedne (oké, nekem az már a negyedik köröm volt). Majd alakul. A jelenlegi fejlődési görbémet nézve egyelőre a 20 km/h-s átlagsebesség a cél (15-ről indultam, most vagyok 19 környékén), aztán azt emelem tovább. Nagyobb távokat egyelőre nem is akarok menni, inkább az állóképességem akarom fejleszteni. Majd talán nyáron már mehetnek a hosszabb távok is. De most pihennem kell pár napot, mert a térdeim-combjaim eléggé kikészültek a hajtástól.
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #248709 üzenetére
szerintem az ilyen kialakításoknál a keret max a mechanikai sérülésektől véd és segíthet becsatolni - irányba állítani a pedált. a (nem használt) time atac mx2-esem is hasonló.
a keretes downhill/trail/enduro pedálok másabb felépítésűek, kíváncsi vagyok, hogy aki ilyennel teker, az veszi-e hasznát a platformnak.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ZolkoW
őstag
Nyugi, én annak örülök, hogy valójában nemigen találkozom TÉNYLEG edzett bringásokkal, kivéve talán néha versenyen, de "minek mentem oda", és amúgy tényleg ritkán járok.
Viszont múltkor is mintha olyasmit olvastam volna tőled, ami szerintem kicsit ellene megy a tudománynak, ez a mostani nem biztos, de szerintem lehet hogy pont okosabb lenne alacsony intenzitáson, és hosszabbakat menned. Persze lehet benne emelkedő is, de ne a leizzadásban mérd a munkát, inkább alapozó jelleggel told, főleg az elején. és szigorúan SZERINTEM, majd jönnek a többiek, és megfejtik jobban.Ringman: arra én is kíváncsi vagyok, eleve hogy méretezik ezt... a cipőtalptól is függ ugye, és még a sima eggbeateren is van távtartó gyűrű (2-est típustól felfele legalábbis), stopli alá pakolható alátét meg mindegyiknél működik, és néha kell is.
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
36 küllő helyett 35 van a trekking kerékben hátul az mennyire gáz?
ki van centirozva, lehet hogy még a szerelő csinálta mert épp nem volt nála bele való küllő, aztán abba maradtunk hogy jó ez, nem emlékszem már, trekkinget ritkán veszem elő, mtb-ként használom, de azért most feltünt így ez para vagy nem? jó hát ugratni nem fogok vele, csak kb túrázos tempóval terepen-síkon menni...Tin: tényleg ne foglalkozz azzal hogy ki hol tart, ez általános erőnléttől,edzettségtől, sok mindentől függ, saját fejlődésed nézd, és úgy képzeld el az egészet mint egy piramist, alul legyen a legtöbb az alapállóképességi edzés, ha az van (pár hónap folyamatos alacsony intenzitású tekerés az is folyamatosan felépitve nem kell egyből 5 órát menni) aztán utána menj tempót vagy z4 intenzitás környékén (előszőr rövidebb 4x8 perces intervallumokban,mjad később lehet hoszabb is 2x10,2x15,stb), nem kell max pulzus közelépben menni amig az alatta lévő szinteket nem edzed le,egyrészt a lábad is legyilkolod, meg hamar kiégsz.itt a lassú viz partot mos elv tényleg célra vezet. én így csináltam és jobban megy a tekerés mint eddig..
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #248714 üzenetére
marketing szerint pl. a 700-as shimano pedálnál a saját cipőhöz lett igazítva: [link]
Designed to work seamlessly with SHIMANO AM series shoes
de hogy becsatolva is számít-e vagy csak ha éppen nem tudtad rögzíteni magad, azt nem tudom.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Tin
veterán
válasz ZolkoW #248714 üzenetére
Valószínűleg, de sajnos alkatilag olyan vagyok, hogy vagy csinálok valamit rendesen, vagy nem csinálom sehogy. Szóval az alacsony intenzitás nem igazán megy, mert általában tolom, függetlenül a terepviszonyoktól.De az tény, hogy a bemelegítésre és a levezetésre jobban oda kell figyelnem, már kerestem cikkeket is, mit hogyan érdemes, mert annyira kezdő vagyok, hogy még ezekről sincs fogalmam. Ezért most a helyes bemelegítés, felvezetés és levezetés a következő lecke, hogy jobban bírjam a közepét. Idővel majd alakul.
Pont tegnap amúgy belefordultam egy bringás MTB csapat közepébe, ők épp mentek az erdőbe, én meg a köröm végéig, megvan azért annak is a feelingje, amikor csapatban mész.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Oda se neki, meglátod, hogy minél többet fejlődsz annál nagyobb lesz a szakadék közötted és az igazán edzettek között...ez már ilyen, minél fentebb vagy annál tovább látsz.
flash-...kábé semennyire nem számít 36 küllőnél egy, kettő, vagy éppen három...hacsak a 3 nem egymás mellet van ...Ugyanakkor meglehetősen porhéjas megoldás egy szerelőtől, hogy ha éppen nincs olyan küllő, akkor oda nem teszünk.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz Hasaggymeg #248718 üzenetére
jolvan, bevállalom, én se gondolnám hogy gond lenne, de kiváncsi voltam ti mit mondtok majd jelentkeztem hétfőn hogy élek e még
(megvédem a szerelőt, mert most már úgy emlékszem ugye volt tavaly vagy tavalyelőtt? egy kilazult amit ideiglenesen kivett és úgy centirozott aztán abba maradtam vele még hogy majd visszaviszem pár nap múlva és tesz bele küllőt, csak valahogy elmaradt részemről a dolog, outi jott látott győzőtt nálam azóta trekking csak ilyen terepen néha tekergős géppé vált[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
ilyet sokszor hallani, hogy "vagy rendesen, vagy sehogy", sőt, én is elég szélsőségesen tudom értelmezni a dolgokat, de kezdd el inkább úgy felfogni, hogy most a "rendesen" az az, hogy szép fokozatosan építed fel az említett piramist. Mentális edzés, hogy tudd kordában tartani magad... Az is jó, ha eleinte csak felváltva "okosan, meg nem okosan" tekersz. Nem kell mindent egyik pillanatról a másikra. Tudod, meddig tartott, hogy betartsam, hogy azon a nem is olyan nagy emelkedőn ne menjen 140 fölé a pulzusom? Még mindig tart
-
ZolkoW
őstag
(most tén vagyok hülye, és ezt tegnap már beraktam, vagy tényleg végül nem küldtem el a posztot?)
https://9gag.com/gag/a1P5VbPBasszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
.LnB
titán
válasz Hasaggymeg #248718 üzenetére
"minél fentebb vagy annál tovább látsz."
Ez milyen igaz! De csak azokkal kell foglalkozni, akik leelőznek. Nagyon előre nem kell tekinteni, mert az fájhat az egónak.
Én mondjuk mivel rendszeresen nézem a profi versenyeket, így mindig az van a szemem előtt, hogy felesleges túltolni az arcoskodást amatőr szinten, mert ott a másik szint, a profik. Akik meg úgy mennek, hogy hihetetlen.
Múltkor megelőzött egy srác dobkőre felfele. Ott mosolyogtam magamba, mert arra gondoltam, hogy utána kellene szólni, hogy "Jó persze, de a te lábad le van borotválva! " Szóval én így szórakoztatom is magam. Viszont sokszor volt már az, hogy elmentek mellettem, és akkor kapcsoltam, hogy csak lötyögök, és tudok én ennél gyorsabban is menni. Szóval sokszor jó ébresztő is nekem, ha elbambulok. Szerencsére viszont ritka, hogy előznek, még ha nem is vagyok erős. Mert valljuk be, azért nem esik az jól, ha otthagynak. Főleg ha ebike-os, de ezt hagyjuk is.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
addikt
válasz Hasaggymeg #248702 üzenetére
Köszi az ötletet, de azon gondolkodom valahova begurulnék, hogy csinálják meg, csak nem tudom melyik szuperszerviz legyen az
⏺︎ Bankot váltanál? Segítek! Küldök meghívót! ⏺︎ Gránit Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz: 10+40e ⏺︎ K&H Bank meghívó az ajándék 10.000Ft-ért, belépési bónusz 10+40e ⏺︎ Raiffeissen meghívó az ajándék 5.000Ft-10.000Ft-ért, belépési bónusz 5/10+50e⏺ Részletekért keress priviben! ⏺︎
-
jjeahh
nagyúr
Én mindíg akkor lépek új szintre, amikor új, nálam erősebb emberekkel kezdek tekerni. Mivel utálok hátul szenvedni, én lenni az utolsó, akire várni kell, ezért mindíg eldöntöm, hogy gyorsabb leszek náluk, hogy amikor ők szenvednek, az nekem laza tempó legyen . Szinte biztos, hogy ha kizárólag egyedül tekernék, most nem lennék ezen a szinten (sem). Viszont jelenleg akikkel tekerek, hobby montisok között a keménymag, innen már csak két lehetőségem maradt feljebb lépni, már ha egyáltalán szeretnék... a helyi országos bajnokkal, profi triathlonosokkal tekerek, vagy elkezdek versenyre járni. Egyelőre egyik sem igazán érdekel, főleg a versenyzés nem, mert síkon, felfelé ugyan gyorsnak gondolom magam, de mivel újonc bringás vagyok, lefelé nincs meg a technikai tapasztalatom, ha elengedem a féket, elesek .
Szóval ez a fejlődés téma olyan dolog, hogy ha egyedül tekersz, azt csinálsz amit akarsz, annyira vagy gyors, amennyire jólesik, de ha bandázva is szeretnél tekerni, akkor bizony fel kell zárkózni, fel venni a többiekkel a tempót, ergo: muszáj fejlődni, különben megdöglesz és a többieknek sem fog tetszeni, hogy várni kell rád.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Csokicsibesz
tag
válasz Angie™ #248723 üzenetére
Doctorbike gyorsan dolgozik, mondjuk cserébe ki kell menni Csepelre.
Nekem is egy nap alatt meglett a bringám pedig volt teló, fék, hátsó agy szervíz is.
Igazából már aznap megvolt a bringám, tehát reggel vittem be és délután már vihettem volna el, ha meg tudtam volna oldani, hogy 4-re odaérjek érte.[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
Ultrbalaton:
most ultrabalaton lesz hétvégén
tudja valaki hogy ilyenkor mi szokott lenni a bringásokkal? gondolom egész bringaút ilynekor a futóké.. az autók között meg főútán gondolom ilyenkor sem lesznek azért elnézőbbek az autósok merthogy másutt nem tudsz tekerni.. -
DopeBob
addikt
Sziasztok, bicót keresgélek magamnak, alapvetően a 'fitness' kategóriában, heti 1x 20-50km lightos tekerés gyerekekkel, aszfalt, földút, illetve bár ha lenne egy normálisabb, lehet elmennék néha egyedül is. Nézegettem az ajánlott boltokat az összefoglalóban és szembejött a Rose Count Solo 1/2, ami ugyan MTB, de annyira baráti az ára, hogy nagyon szimpatikus lett. (most éppen 639€). Maximum egy gumit cserélnék rajta. Úgy tűnik, több kategóriával jobb felszereltsége van mint bármi másnak. (Kross Evado 4.0 volt a korábbi kiszemelt).
Egy kevésbé terep gumival aszfalton tekerve nem hiányzik az első váltó? Itt mondjuk külön előny a régi váz, megvan a hely a váltónak . Pl a jelenlegi régi bicóm 21 sebességes, egyenes úton kényelmesen tekerve 25-30km/h sebességgel tudok haladni.
Illetve alig van különbség árban az 1 és a 2 között. Ez a két villa között csak a remote lockout a különbség?
Rock Shox Judy Silver TK, tapered, QR, Solo Air, schwarz/matt 29", 100mm, 51mm Offset
Rock Shox Judy Silver TK, Remote, SoloAir, 9mm quick release skewer, tapered, schwarz matt 29", 100mm, 51mm OffsetInterneten alig van teszt róla, használ esetleg más hasonló Rose bicót? Mennyire elégedett vele?
MZ/X
-
Alg
veterán
válasz flash- #248726 üzenetére
Tudtommal nem szokták lezárni az utakat UB-hoz, szóval lehet tekerni ott is ahol a bringaúton megy, de nyilván számítani kell rá hogy sok lesz a futó meg a bringás kísérő (illetve bringatúra is megy párhuzamosan). + a váltópontoknál kisebb rendezvények vannak mindenhol.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
6030D
Ármester
Nagyobb távokat egyelőre nem is akarok menni, inkább az állóképességem akarom fejleszteni.
Az állóképességedet a hosszú távval fejleszted, az erő-állóképességed a sprintekkel, hegymenetekkel.
Ha valaki fejlődni szeretne, akkor el kell dönteni, hogy mi a cél. 1 óra alatt kifingatni magad, és minél előbb feljutni ebben az egy órában a közeli hegy tetejére (időfutam, xco), vagy 3-4 órát letekerni egy seggel értékelhető tempóban (maraton, granfondo). Utóbbit soha nem fogja elérni az, aki csak 1-1,5 órákat tud menni, mert a szervezete, az anyagcseréje és az izomzata nincs rá felkészülve. Tudom, mert itt járok most.
Megint pongyolán fogok fogalmazni, elnézést a doktoranduszoktól. Függetlenül attól, hogy valaki néz pulzust, vagy nem, hisz benne, vagy sem, a szervezet úgy működik, hogy adott terhelésen (pulzusnál) a vérben megjelenik valamennyi tejsav. Ez nyilván emelkedik az intenzitással, és befolyásolja azt, hogy mennyi ideig képes a tested fenntartani azt az állapotot. A pulzuszónáid pontosan megmutatják, hogy egy bizonyos pulzustartományban mennyit tudsz tekerni. Utána ezeket specifikus edzésekkel lehet ide-oda tologatni, attól függően, hogy mi a cél.
Régen nem mértek pulzust, most is elvannak sokan nélküle, ők a lélegzetvételt nézik, meg hogy közben mennyire tud beszélgetni. Ezzel is be lehet lőni. Kapkodod a levegőt, mert sprintelsz vagy mászol, síkon meg lassan beszívod, kifújod. Utóbbit hosszabb távon meg tudod csinálni.
Vadidegenekkel meg nem kell nekiállni versenyezni, mert sose tudod, a másik akkor kelt fel, vagy már tekert 150 km-t, ne adj isten regenerál.
Erre egy sztori: nyomtam a kis regeneráló edzésemet Verőcéről hazafelé, 120-130-as pulzuson, olyan 24-25tel (aszfalton 29x2,25" 2,5-3 bar). Elkerültem egy outis srácot, később hallom, hogy lobog mögöttem, marhára élvezi. Éreztem, hogy az alagút előtti emelkedőn biztos meg akar leckéztetni, de fegyelmezettek vagyunk, nem megyünk bele hülyeségbe. De! Út kiszélesedik, srác kilöki balra, ellövi, jó, akkor menjünk. Olyan 15 métert kapott a tetejéig, igaz, amikor visszanéztem, már ülve tekert csak. Edzőnek írtam, hogy bocsi, ez volt. "Nyertél?" Igen. "Helyes. Holnap nagyon fog fájni". Így is lett.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Ringman
nagyúr
válasz DopeBob #248728 üzenetére
Egy kevésbé terep gumival aszfalton tekerve nem hiányzik az első váltó? Itt mondjuk külön előny a régi váz, megvan a hely a váltónak . Pl a jelenlegi régi bicóm 21 sebességes, egyenes úton kényelmesen tekerve 25-30km/h sebességgel tudok haladni.
rose count solot nézve a 32-11-es áttéttel 80-as pedálfordulattal mész kb 30-cal.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ZolkoW
őstag
posztolós napom van, a feladatotok az lenne, hogy beszéljetek le arról, hogy 27,5-ös kerekekre csorgassam a nyálam a gravelbe. Segítségül:
-Minek nekem az?
-Most rendeltem elvileg fain 622-es gummákat (Conti Terra Speed), de még nem értek ide
-Van montim
-150e körül van egy Mavic Crossmax pár (kellene XD rotor is, szóval tényleg valahol 140-150 körül állna meg)
Az a tervem, hogy arra tennék 47-50 mm körüli gummákat, kicsi tterepesebb mintával. Ja, nem ráz eléggé a MTB karbon villája, ez van.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz ZolkoW #248733 üzenetére
pont emiatt vetem el mindig a 650b-s szettet, hogy van már 4 szett 28"-os külsőm (ebből 3 db is 40 mm-es, ráadásul a tufo speedero elég hasonló a hutchinson touareghez), mi lesz ezzel a sok gumival? (van 2 kerékszettem is - jó, a gyári cube/alexrims joytech agyakkal nem egy nagy eresztés).
---
most a conti endurance gumikkal lemértem a nuroadot; csengővel, több mint fél kilós pedállal, 2 kulacstartóval, elasztomer-csillapítású nyeregcsővel, pumpával 9,5 kiló, ez így nem rossz.vsz spd-vel és karbon nyeregcső+karbon nyereggel be tudnám rugdosni 9 kiló alá is, ami technikailag menetkész tömeg lenne, úgy hogy a cr1600 az nem a legkönnyebb kerékszett.
-
.LnB
titán
Na kíváncsi leszek, hogy mi lesz. Mert most már 11 hetet írnak szállításnak, a hátsó kerékhez: [link]
Így volt kb. tegnap is. Viszont a visszaigazoló email-ben is 1 hét van írva. Ezért is rendeltem meg ma reggel. Remélem nem csak valami hiba/bug volt, és tényleg megkapom. Mert 11 hetet nem akarok várni.
Érdekes lesz, izgi.„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
addikt
válasz ZolkoW #248733 üzenetére
Azért kell az neked, mert megérdemled, sokat dolgozol! Nem baj, hogy rendeltél 622-es gumikat, jó lesz a többi mellé a polcra, vagy legfeljebb eladod. A monti az nem ugyanaz, mint a gravel, gravellel lehet száguldozni, meg tök menő is.
Gondolj az elismerő hsz-ekre, amiket majd itt kapsz a csatolt fényképekre, meg a sporttársak irigy pillantásaira az utakon! Stravára is első körön fel kell tölteni, különben semmi értelme megvenni.
150k nem sok, más sokkal többet költ sokkal értelmetlenebb hobbikra. A kerékpározás mégiscsak sport, életérzés, szabadság, egészség!
(így gondoltad? )
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Tin
veterán
válasz ZolkoW #248720 üzenetére
Köszi a tippet, megpróbálkozom ezzel is. Nem cél, hogy a pulzusom végig 160 felett legyen, csak amikor "lötyögök" (simán haladok komolyabb erőfeszítés nélkül), akkor úgy érzem, mintha nem csinálnék semmit. Mármint nem erősít, nem fáraszt igazán, csak haladok. És alapvetően nem helyet akarok változtatni, vagy nézelődni. De lehet, hogy kipróbálom ezt is, mert többen is írjátok, hogy ez is hasznos.
#248727 avl: Én úgy szoktam, hogy kimegyek, aztán tekerek, amíg bírom, aztán haza tegnap az érdemi edzés közben 145-175 között volt a pulzusom, ez úgy 40 perc volt, összesen oda-visszával valamivel több, mint 1 óra. Ilyeneket szoktam csinálni.
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #248734 üzenetére
Ez nem jó, a gravelt is 3 alatt használom bőven. Múltkor direkt kirpóbáltam hátul 2,5-ön, az már talán épp alacsony, de max 2,7 körül még jó lehet. Szóval erősebb érvek kellenek, mert egy új gumi is majdnem olyan, mint egy új bringa, de új kerék+új gumi már végképp. Ez ellen milyen érv van már eleve?!?! Úgy lesz gyakorlatilag új bringám, hogy nem foglal többet a falon. A gyakorlatban nálam a két kerékszett egy bringához azt szokta jelenteni, hogy úgyis csak az egyiket használom örökké, de azért a másikat gondosan őrizgetem. (rendben, valamikor ténlyeg fogom használni azt is, de nincs az, hogy egyik héten ez, másikon az) Külsőből már annyi van, hogy el kéne adni a 3/4-ét.
Basszus, ha még azt is hozzáveszem, hogy a non-boost 27,5 kerekek még feleségem bicójába is jók lennének... hogy aztán tegyek rájuk félduci (teltkarcsú = thick) külsőt. Ja, venni kell hozzá külsőt. Honnan is ismerős ez az érzés?Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
ZolkoW
őstag
válasz Dark Archon #248737 üzenetére
sőt, ugye minél több pénzt költök egészségre, annál nagyobb jóság, nem? örökké fogok élni, vazzeg! itt rontom majd afórumot 99 évesen is, bár addigra se a boomert nem értik majd, se a fórumot, mint olyat.
-
Tin
veterán
válasz 6030D #248730 üzenetére
Igazad van, helytelenül fogalmaztam. Erősíteni akarok, ezen keresztül az állóképességem fejleszteni. Jelenleg a cél, hogy heti minimum háromszor el tudjak menni 1-1.5 órára, és akkor beleadni, amit tudok. A több órás tekerés egyelőre még nincs tervben, szerintem nem is bírnám, plusz semmi értelme csigalassan haladnom. Először meg akarok erősödni annyira, hogy már normális sebességgel tudjak haladni, aztán persze jöhetnek a hosszabb utak, de az majd nyáron.
Használok egy sima Samsung okosórát, a lényeget le tudom szűrni belőle, szóval látom a zónákat, a fejlődést, és így tovább. Mondjuk edzés közben egyelőre nem annyira nézem, mert tolom, amit tudok, aztán utólag szoktam megnézni, milyen volt. Általában nem az a gond, hogy kifulladok vagy nem kapok levegőt, hanem az, hogy már fájnak az izmaim az erőből tekeréshez.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Angie™ #248723 üzenetére
Mit csináljanak meg, felfújni?...nincs telópumpád?
#2487306030D...ah, fiatal vagy még! ...az ilyent nem szabad megelőzni csak menni mögötte és pitbullként tapadni rá amíg kifullad.
#248733ZolkoW...küldd nejed telefonszámát. Szívesen!
-Haló, üdvözlöm, ZolkoW nénit keresem
-Én vagyok, tessék
-ZolkoW bácsi megint egy rakat pénzt készül rálocsolni értelmetlenül a hüJe hobbijára. Háború, infláció válság van meg minden, gondoltam szólok...[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #248741 üzenetére
#szarfulcrum, meg #szarfrancia, mi?
Ez belül 25mm-es felnis, naprakészebb lesz
(jól érzitek, úgysem nyugszom, amíg ki nem próbálom rendesen, élőben, hosszabb távon, hogy milyen)
Apróság, de hátul az asszonybicóban szerintem nem fér el a 650b x 2,6, pedig olyan külsőm van. Azt jó, hogy nem adtam el. Ja, hogy jellemzően semmit nem adok el?Hasaggymeg:
nem adom meg a számát, mert eddig az volt, hogy "hát minek szólna ő ebbe bele", de aztán pár ilyen telefon, és még elgondolkodik, hogy lehet ezt máshogy is[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mindeközben a dépédé...
...ez lesz az utolsó barna gumim, aztán feketére váltok...legalábbis ma így gondolom. ( )[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz Hasaggymeg #248746 üzenetére
Bácsi! Nyomjál már egy enter-t a kép linkelés után, mielőtt írni kezdesz! Köfi!
Marha jól néz ki a barna oldalfalú gumi. Bár lehet csak azért vagyok oda érte, mert nekem még nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Csokicsibesz #248744 üzenetére
Az már megvan az izomfájdalomból, hogy valamit nem csinálok jól, azt írtam le, hogy mit és hogyan csináltam eddig. A 2-es zóna melyik? Mert amit használok program, aszerint a "weight control" (a maximum pulzus 60-70%-a), de a neten meg mindenféle más információt találtam erről. Nálam 5 zóna van, az 1-es az 50-60% közötti alacsony intenzitású, az 5-ös a maximum pedig a 90-100% közötti.
Edzés közben javarészt a 3-as és 4-es zónában vagyok egyenlő arányban, néha az 5-ösben, tegnap pl. sokat (24%), de általában ez inkább csak 5%. A 2-esben nem igazán szoktam lenni, vagy csak minimálisan. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Nagyon lekorlátozza a lehetőségeket ha ilyen kissé is "különleges" gumit használsz, főleg úgy, hogy félibőben csak egyiket, a hátsót kell cserélni mert így nem is kombinálhatod akármivel...van pl. egy új másféle fekete (X-King) gumim ami így nagyon felemás lenne egy barna gumival...vagyis macera van vele na, több mint amennyit nekem a kinézet számít.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest