-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsebestyen
addikt
Aliról van ajánlás kulacstartóra? Műanyag/karbon, országútira kellene.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz fulton #242825 üzenetére
Nincs olyan, hogy magasfeszültség. Van törpe-, kis-, közép-, nagyfeszültség. Ezek közül a vasút a 25kV-os hálózatot használja, ami középfeszültség.
Bocs, előtört a villamosmérnök belőlem
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
fulton
addikt
-
zsocy
őstag
válasz lsebestyen #242851 üzenetére
Arra a szép új paripára nehogy már az aliról vegyél tartót, az Elite Custom Race pl. tökéletes tartó, ezer színben van, és a sima fekete csak 4000 ft a Decathlonban.
-
.LnB
titán
Így a képek és kommentek alapján, úgy gondolom, hogy itt nagyon kicsi az országútisok aránya ugye? Nem beszéltetek erről még korábban? Mi lehet az arány 80-20 a "sárdagasztók" javára?
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
.LnB
titán
válasz stickermajom #242856 üzenetére
(Ezen most hangosan felnevettem az irodában. )
Akkor én még nem vagyok igazi outis.[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
zsocy
őstag
válasz fulton #242859 üzenetére
Kik itt a nők?
. LnB, Én outizom és montizom is, persze mindkettőt a magam örömére és a magam szintjén. Ha kimegyek akkor be is öltözöm igazi mamilnak, a sznobságból meg annyi jutott hogy csak bukósisakos arcoknak köszönök előre, de ha más rámköszön azt mindig viszonzom. Vannak azért itt outisok (igaziak is) szép számmal, csak a montis mag hangosabb, lehet megszokták hogy az erdőben kiabálni kell, vagy jön a medve -
.LnB
titán
fulton és zsocy
Nem olvasom nagyon aktívan a topikot, mert annyi komment van, hogy elég melós követni. És feltűnt, hogy a legtöbben monti témában írnak.
Én még nagyon kezdő vagyok outival. Ezért arcom sincs, pedig alapvetően rohadt beképzelt csávó vagyok. Szóval lehet, hogy nem véletlenül választottam az országútit. Viszont mindenkinek köszönök, akár előre is. Aki meg nem köszön, vagy int vissza, arra meg morgok egyet magamban. Hétvégén mentem egy keményet, ott egyetlen ember nem köszönt csak a 95km alatt (kétszer másztam meg Dobogókőt.). Meg is jegyeztem..
A másik amit furcsállok, hogy itt a profiverseny hírekről nem esik szó. Gondolok itt Valter Atti-ékra, ésatöbbi. Nézem idén nagyon aktívan a versenyeket.
-
Ringman
nagyúr
válasz lsebestyen #242851 üzenetére
Zefal Pulse A2 Cage
konnyu es lehet Mo-rol is rendelniEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kiskopika
senior tag
Nah felkészitettem az outit a szezonra. Bár sok mindent nem kellett rajta de azért újra kentem húztam amit kell. Már csak gyógyulnék meg, fura egy virus ez már két hete göthös vagyok.
Az idő pedig parádés.
Bár megjegyzem az első fék elkezdett picit súrolni, de ehhez most nem nyúltam, az idegrendszerem most nem terhelem. -
jjeahh
nagyúr
-
lsebestyen
addikt
Elite volt eddig is, meg alin is van azért jó minőség. De igazatok van persze, h nem kéne rá gagyit venni.
Ringman: ez a Zefal design nem tetszik.
szerk.: hát lehet marad az Elite, igazából francnak sincs kedve várni a postára.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #242867 üzenetére
Hadd tippeljek, IMIKE?
Ami meg...az országútisok szűkszavúságát illeti, miről is beszélnének?! Ma volt aszfalt, aztán...aszfalt, meg kis kockakő, később aszfalt újra és úr isten, egy járdaszegély is! (Kedves outisok csak viccvót! )
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #242869 üzenetére
Miért pont rá esett a valasztásod? A rose-ra
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #242870 üzenetére
Már majdnem komolyan vettem
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz fulton #242872 üzenetére
Nem vagy te még outis, oda koskormány kell moré! ...de a potenciál természetesen meg van benned hozzá.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #242870 üzenetére
Se alsó láb szerviz, se mosni nem kell, se a fékbetét nem kopik, se... Haverom épp tegnap mondta, hogy a Canyon outijába 6-7000km-t beletekert, de még semmit nem kellett szervizelni és ritkán kell lemosni. Télen is terepező montisként számomra elképzelhetetlen
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #242874 üzenetére
Kis szerviz nálam sem volt divat...eddig, de ezután félidőnél, az éves nagyok között el fogom végezni a kispukliérzékenység megtartása végett...🤔
-
lsebestyen
addikt
válasz fulton #242871 üzenetére
Eddig is az volt, igazából szerettem. Jól néz ki, szerintem ügyfélbarát cég, de a fő indok, hogy akciós volt. 6-700k-ért használtan is tök régi bringákat árultak, ultegrával, semmi extra kerékszettel. Inkább rádobtam még egy picit és van egy új bringám.
Ja meg erről tudom, hogy az 59-es méret jó lesz nekem, mert a méretválasztás a nagy vesszőparipám, mivel 189cm-hez van összvissz 88-as átlépőm. -
Kiskopika
senior tag
Van valami jól bevált házi energia/müzli szelet recept? Éhezés ellen.
-
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #242873 üzenetére
Ahogy tetszik a lényeg hogy csak aszfaltozok, olykor sebességorientáltan, én felében annak tartom magam. Nem hiszem am h egy kormány dönti el ki mit érez magáénak én szememben nem attól outis valaki mert outija van.
[ Szerkesztve ]
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #242876 üzenetére
-
sebgutkopf
őstag
válasz andrisbandi #242850 üzenetére
A leírásban a "vagy az online ezdőalalmazás" lenne az utalás arra az általam nevesített appokra. Más termékét nyilván nem fogják reklámozni és ezért nevesíteni se, így mindig úgy fogalmaznak, hogy azért egy kis bizonytalanság ott legyen az emberben, hogy akkor tuti, ha márkán belül marad.
Talán pont tegnap láttam egy videót ahol egy mókus elmagyarázza mi a különbség az egyes garmin mellkas pántok között (dual, swim, hrm pro és a pro plusz). Az alapján örülök, hogy végül a legolcsóbb dual-t vettem és nem költöttem többet a pro verziókra. Annyira promózzák, hogy önálló memóriája van a pro és pro plusz verzióknak amik óra nélkül is rögzítenek, hogy óriási csalódás volt látnom, amikor kiderült a bemutatóból, hogy aha persze van memória csak épp aktivitást nem tudsz indítani, se leállítani a pánnttal, sőt a garmin connect-el se. Tehát a gyakorlatban az órával elindítod az aktivitást (kapcsolódva a pánt), majd ha valamiért az óra és a pánt elveszítik egymás jelét (mondjuk vízben), vagy bármilyen ok miatt, akár a tevékenységre nem viszed már magaddal az órát (ott is hagyhatod a kocsiban, földön), és dolgod végeztével visszaérsz az órához leállítod az edzést, majd az órán kell kérni a hrm adatok fogadását (amelyik erre képes utólag - ezt se tudja mind), akkor áttölti az órára és az óra menti, majd tölti fel a felhőbe a tevékenységet.
Hát ez így szerintem nagyon gagyi.Közben előzményben meg is találtam: [link]
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
válasz fulton #242884 üzenetére
A 105 és az Ultegra között nagyon kicsi a különbség, átlag ember nem is fogja megérezni azt garantálom, a 105 nagyon jó groupsetté vált az utóbbi időben. Viszont az elektromos Di2 és a bowdenes között nagyon nagy a különbség, azt bárki észreveszi hogy a Di2 jobb, gyorsabb, pontosabb.
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #242801 üzenetére
nem teszek hozzá új infót a témához, de sokáig csak azért nem vettem ESI-t, mert hát mindenkinek az van, nehogymá ne legyek egyéniség.. de annyival jobb minden másnál, amit próbáltam, hogy még a bilincses (szerelhető, praktikus) rögzítést is feladtam miatta. Tényleg sérülékeny, legalábbis bukás látszik rajta, de pontosan egy éve vettem a pót párat, és még mindig nem tettem fel, mert végül nem romlott tovább az állapota . Idén felrakom, mert a fiókban is véges az élettartama, gondolom. Néhány különböző, pl. Odi másolat (?) alis is volt, és nem rosszak azok sem, de nagyon-nagyon más dimenzió. Volt itt szó az oútis kormányszalagjukról, annyit még sajnáltam rá, meg tökre bírja a BBB-s, de nagyon gondolkodom, hogy meg kéne próbálni (itt használja is valaki).
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
fulton
addikt
válasz ZavaBalazs #242893 üzenetére
Nem csepelre lesz, csak erdeklodom ki mit választana. Pro kontra. Nem tudom, az én személyes véleményem Picit jobban húz a bowdenes megoldás felé Feltéve ha nincs bowden zaj a vázban. Ebben nem érzem hogy elektromosra kéne áttérni. Inkább ilyen tetézzük amire többet kérhetünk el, mert menő.. marketing dolognak gondolom. Valahol mondjuk a 105 es ultegra is ilyen..
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz fulton #242894 üzenetére
A DI2 nalam halott, nem latom benne a praktikussagot. A Sram fele AXS az jo, mert csak felpattintod az akkut, es mar mehetsz is. Tekeres utan meg ha paras vagy, felrakod toltore. A Software mutatja, mennyin van az akku szintje, es ha tolteni kell, akkor pirosan jelzi a valton levo led.
Nem merul le egy tekeres alatt. Montival, ahol azert sokszorosat valtod egy outinak, siman birja 1 hetig ugy, hogy azert 4x elmesz egy hosszabb, sok oras korre.Az elektromos valtas pedig fenyevekkel a bowdenes elott van. Aki mast allit, az meg nem probalta. Huszkodna a tokom a bowdent ujra. Ha meg nagyobb penzt koltesz a bringara, akkor nem nagyon fizetnek mar bowdenesert.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
lsebestyen
addikt
válasz fulton #242894 üzenetére
Elektromos szetthez képest a bowdenes egy igazi őskori valami. Ráadásul a baj is több vele. Elektromos sokkal pontosabb. Ha megteheted vedd azt, én is ezt tanácsolom. Akku meg nagyon sokat bír, ezen nem kell aggódni. ~1000km, persze függ attól is mennyit váltasz. Gombelem a fkvkarban pedig 3-4 év. link
-
fulton
addikt
Köszönöm a válaszokat
-
MPowerPH
félisten
válasz fulton #242897 üzenetére
Most is volt fent egy bringa, talan pont a meretedben. Karbon, alu kerekekkel, DI2 Ultegraval. Serulesmentes... Lehetett latni, hogy a srac szobadisznek vette. Bagoert. 1 ev mulva minimalis bukoval adhattad volna tovabb, es akkor mar tapasztalattal, kialakult igenyekkel invesztalhattal volna bele egy uj bringaba.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest