- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #243350 üzenetére
Meglehet, nem mértem még soha 🤔...mondjuk egyik gumimat sem.🤭 Amúgy tegnapelőtt mérlegelés volt, ennyi pedállal, 2 kulacstartóval és km-óra, lámpa meg pumpatartókkal (azokat nem veszem le)...na meg 2 ilyen, pár grammos küllőcsíkkal. ...vagyis ha mindent levonok 10,6 kg lesz csupaszon.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
sebgutkopf
őstag
válasz Hasaggymeg #243318 üzenetére
Azt el is hiszem, hogy kimerítő felfelé. Nem elég hogy küzdeni kell, de még közben gondolkozni is kéne a nyomvonalon, ami pont ahogy írod idővel a terhelés miatt nem megy az a koncentráció úgy, ahogy síkon vagy lefelé menne, akár tetszik akár nem (ilyen az emberi test). Szóval legyél csak büszke maradra, hogy ezeken felmész!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz sebgutkopf #243352 üzenetére
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
STC Speed
őstag
válasz andrisbandi #243346 üzenetére
Van benne jó ötlet, köszi!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz STC Speed #243345 üzenetére
Drágállom, nem hiszem ennyire költséges egy lehorgonyzás. Itt inkább a horgony falba-rögzítésére kell figyelni (nem tudom mi van ott a pincében, zsalutégla, beton, tégla) mert míg betonba sima ügy, zsalukőbe vagy téglába nem is olyan könnyű megbízhatóan rögzíteni mint azt elsőre gondolnánk.
Amúgy meg vannak egyszer behajtható biztonsági csavarok, meg hozzá való tiplik (feszítőhüvelyek) is.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
járt valaki az utóbbi időben a szentendre-paprét-visegrád útvonalon? mennyire járható jelenleg országútival?
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Mezga Aladár
veterán
válasz ZavaBalazs #243357 üzenetére
Múlt nyáron.
Paprétig mentem fel.
A Szentendre belterületi rész katasztrófa, a többi rendben volt. -
Maximum1
őstag
válasz ZavaBalazs #243357 üzenetére
Egész télen járható volt.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Mezga Aladár #243358 üzenetére
múlt nyáron párszor én is inkább ilyen sár, levelek, faágak jellegű, aktuálisabb problémákra gondoltam, de hát asszem nem kell bemutatni, úgy rémlik te is virsligumin közlekedsz.
Maximum1: köszi! akkor ha úgy alakul, holnap megtámadom.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
totyaNYC
csendes tag
Sziasztok! Régi típusú KTM kerékpáromon eltört a jobb oldali hajtókar, így esedékessé vált egy teljes hajtóműcsere. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor 'kötelező'-e a lánc és a fogaskoszorú cseréje is? Mert ezesetben nem kizárt a gazdasági totálkár. A válaszaitokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Friczy
senior tag
válasz itouchfan #243314 üzenetére
Ezt konkrétan nem, de nagyon hasonló van gyárilag a Trek bringámon (az is hard case lite) ha igaz, annyi a különbség, hogy az enyém drótperemes. Ha jól emlékszem, lassan három éves lesz (a Covid járvány első hulláma idején vettem), jó pár ezer kilométer van benne, defekt egyelőre nem volt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #243365 üzenetére
Köszi! Tyű, azt nem tudom meg merjem-e venni, lehet eltekerek egy haveromhoz, akinek 2.35" Forekasterje van, átrakjuk a hátsó kerekét az én bringámba és megpróbálom elfér-e a gumi az első váltómtól. Ha váltottam volna 1x hajtásra, amíg még nem sajnáltam pénzt költeni a bringára, most nem lenne ilyen problémám, de az 5100-as Deore szettet anyányszor be akartam rendelni sosem volt raktáron .
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
zsocy
őstag
válasz Friczy #243364 üzenetére
Annyian mondjátok, elhiszem hogy nem kell kiállnia a stoplinak, nézzétek el tudatlanságom. Saját tapasztalatom, országútin az SPD-SL az kiáll, konkrétan azon sétálsz. Az olcsó Dekás SPD cipőmön is egész addig kiállt amíg nem vettem egy Shimano SM-SH40M adaptert, azután tényleg nem állt ki, síkban volt, de még kopogott. A szintén olcsó Dorco montis SPD cipőmön már tényleg nem áll ki alapban sem, kb síkban van, az is kopog.
Egyébként elvesztünk itt a részletekben, amikor az igazi hír az lenne hogy Fulton spd-zik, és még nem jött tőle 5000 kérdés a témában Remélem nem elesett és gépelni sem tud.
-
addikt
-
cobranco
csendes tag
Az Égei-tenger beltengere, a szeszélyes Myrtoon tenger és a fölötte húzódó kopár Parnon-gerinc, kegyetlen, de ugyanakkor kihívásokkal teli kombináció a kalandra vágyók körében.
Nem hiába, a természet, a legnagyobb konstruktőr, itt is nagyot alkotott. A „görög-szappanopera” következő epizódja megtekinthető:
Tartalom: „Kalandoraink tengeri fürdőzéssel indítják a napot, majd belevágnak a sűrűjébe, lesz itt minden, dél-tengeri fjord, tűzforró kősivatag, égbetörő sziklakanyon, álomtengerpart csobbanással, majd egy maratoni hosszúságú, színes, szélesvásznú gasztroblokk-ot követően, „Szálláshely keresés a semmi közepén” címmel láthatnak tudósítást a kedves nézők…”Bazi nagy Görög túra 8.rész: "Dühöngő hegyek" 2021. /1440p/
Útvonal: Giallos beach-Epidavros Liméra-Kremidi öböl-Geraki fjord-Gerakas-Richia-Lambokambos-Jerome kanyon-Kiparissi
Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704055289675825&type=1&l=dfff516944Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
bardi
aktív tag
Felraktam a Vittoria gumikat.
A felni 26 mm-es Stans Arch Mk3.Összehasonlításként Maxxis gumik:
-DHR2 2,3" (58mm) - 59,5 mm
-Assegai 2,5" (63mm) - 60,6 mmVittoria:
-Syerra 2,4" (60mm) - 58 mm - 824 gramm
-Agarro 2,6" (65mm) - 61 mm - 992 grammSzépen felpattantak a felnire, feltöltöttem saját folyadékkal, kb 100 ml, holnap meg remélem próba. Valamiért az Agarro oldalfala szürke, pedig a bikeinn oldalán fekete a képen. Profilba belenézve ezekhez szerintem szélesebb felni kéne kicsit. A 4 gumi közül talán a DHR2 mutatott a legjobban.
'92 Honda VFR 750
-
jjeahh
nagyúr
válasz bardi #243370 üzenetére
Bikeinn sajnos a képeket összekeveri és a leírás sem pontos . Messze vannak a német boltok precizitásától, az biztos. A szürke oldalfalnak amúgy lehet örülni is, mert (legalábbis xc fronton) a fekete a fapados, a barna a középkategória és a szürkének már vágás elleni védelme, erősebb oldalfala van, ergo az a fullextra. Közben lecsekkoltam, már az összes Agarro szürke, mind megkapta a vágás elleni védelmet.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
bardi
aktív tag
válasz jjeahh #243371 üzenetére
Csak akkor lenne a hátsó is az
Amúgy a leírásban az volt benne, hogy merev, nem hajtogatható, de a gyártói weboldalon egy ilyen gumit se találtam, úgyhogy kockáztattam. Valamiért nem ugyan az a gumikeverék van amúgy az oldalfalra írva, a Syerra sima Graphene, az Agarro meg Graphene 2.0, miközben amúgy a Syerra az újabb gumi.
'92 Honda VFR 750
-
nagyúr
amikor eltörik a kormányod...
kétszerTudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
stickermajom
addikt
válasz Dark Archon #243368 üzenetére
Vagy lehet új bringa is lett, mi meg lemaradtunk.
-
andrisbandi
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz Maximum1 #243375 üzenetére
Inkabb a 35, bar pont a Maxxis -nal a WT az egy kicsit rugalmasabb e teren.
'WT tires are optimized for an internal rim width of 35 mm, but work excellently on all rims with an internal dimension between 30 and 40 mm.'
Szerintem is szamit, es lehet olyan szituacio, amikor adott felnin a 2.4 jobb, mint a 2.6.
De abban igaza van, hogy a Maxxis -ok keskenyebbek. Az XR4 -em akkora, mint isminel a 2.6-os DHR II. Ha nem csak DH -rol van szo, hsnem tenyleg trail, szerintem ez a gumi a joker...
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz andrisbandi #243377 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy érzed, hanem, hogy tudod.
-
flash-
veterán
válasz velizare #243373 üzenetére
ugyanazon a versenyen két versenyzőnek is? az bátor...
monduk valamelyik (talán Tirreno) közben a kommentátorok erről beszéltek hogy a bianchi-val mostanában vannak negativ tapasztalatok, a leginkább pedig a Specialized-et és a Cervelo-t, Cube-ot mondta problémamentesnek.(nyilván ez ezekre a pro gépekre lehet igaz,mert pl specinél is még aulból is van két féle az olcsóbb e5 és pl a smartweld) -
avl
senior tag
válasz flash- #243380 üzenetére
1 versenyzönek 2szer [link]
nyilvan van gyartasi hiba is a vilagon meg olyan eses is, ami elkerülhetetlenül ilyennel jar; kivülröl nehez lenne megmondani, mi mekkora szerepü, döt: siman lehet, hogy itt sem szannak ra annyit a vizsgalatra, hogy kiderüljön (mondjuk 50 hasonlo eses szimulalva, kimerve ...:-)
-
bardi
aktív tag
válasz andrisbandi #243377 üzenetére
Inkább csak látom
Amúgy érdekesség, hogy pl Loic Bruni a dh vb-n 25 mm-es felnivel megy, hiába a széles gumi, így akkor is tapad még, ha rendesen dönti a gépet.'92 Honda VFR 750
-
Friczy
senior tag
válasz zsocy #243367 üzenetére
Az országúti cipő más, mint az MTB. A legtöbb országúti cipő úgy van kialakítva, hogy fogadni tudja az SPD, SPD-SL és Look stoplikat egyaránt, ott a talp egy vékony lap, és bármit teszel rá, az természetesen kiáll a síkjából. MTB cipő csak SPD-t képes fogadni, és vastag talpa van, a talp a stopli helyén kimarad, tehát van benne egy 'lyuk', és ott a két menet az SPD stoplinak. Ha a stoplit beteszed a talp síkjába kerül. Így még akkor is lehet benne járni (akár hosszabb távon is), ha teljesen merev a talpa. Természetesen kényelmetlenebb, mint egy normál cipőben járni, de nem lehetetlen.
-
nagyúr
válasz flash- #243380 üzenetére
nem-nem, hofstetter ült fel kétszer is a szopórollerre.
mutogatta is a végén, hogy két féldecist töltsenek ki neki már most, mer idegállapotba van: [link][ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
MPowerPH
félisten
Mivel meg nincs iSO porom italnak, mennyire nyultam melle olyan hazi folyadekkal, amiben van rostos citromle, fagyasztott meggy, so, mez, magnezium, meg egy keves Jack3D?
Don't Tread On Me
-
addikt
-
MPowerPH
félisten
Rossz topikba ment.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
válasz Dark Archon #243388 üzenetére
ezeket a típusú defekteket a folyadék nem fogja meg, itt tire insert kellene, hogy tovább tudj menni, annyira a gördülést sem befolyásolja: [link]
azért volt kedvelt a szingó/tubular, mert ott el tudsz valameddig gurulni defekttel is.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
Road Bike Tire Test: Veloflex Record TLR 25
lehet külsőt cserélni versenyre
175g/db, tubeless, jobban gurul mint a gp5000 tr, ~zéró defektvédelem
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Maximum1
őstag
válasz stickermajom #243390 üzenetére
Frissítés, mikor mit és mennyit egyél/gél, iso stb.../ de ez itt erősen tabu, itt mindenki "parasztban" megy.
-
chubby2o6
senior tag
válasz fulton #243384 üzenetére
Eddig csak egyszer próbáltam, semmi baj nincs vele. NEM gyalogtúrához való, de simán lehet benne sétálni. Ha rendesen becsavartad a csavarokat, nem lóghat ki a stopli a talp síkjából. Nekem SH-51 van, egyáltalán nem lóg ki. ( Az FLR cipőmben SH-56 van, de az sem lóg ki.) Nyilván köves, murvás talajon elkerülhetetlen, hogy egy kavicsra lépve ne csikorogjon, de aszfalton szinte észrevehetetlen, hogy nem egy sima sportcipő van a lábamon.
-
flash-
veterán
válasz Maximum1 #243393 üzenetére
én akkor félparasztban 🤣
ha csak alapozok akkor az első két órában csak ch mentes iso-t iszok utána csokis zabszelet már befigyel.
ha rövid Z4-Z5 intenziveket(1 ó vagy kevesebb) akkor csak víz esetleg 0ch izo ital
ha hosszút intenzivvel(70p vagy több) vagy hosszú intenzivet akkor 20 percenként gél/szelet,egyik kulacsban pedig Maltodextrin - Fruktóz összetetelű (1:0.8 arányban) izo italport (melegben másik kulacsban pedig 0ch izo ital[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #243394 üzenetére
passz, de itt szerintem a keréknyomásnak is elég nagy szerepe van, gondolom 5-6 bar alatt nem nagyon nyomja senki sem outi versenyen.
[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz flash- #243396 üzenetére
Én 50km-enként 1 sajtostejfölös lángos + 1 dobozos kóla, van hogy nehezebben jövök haza mint ahogy indultam.
Néha Matyi büfé is beficcen.[ Szerkesztve ]
-
chubby2o6
senior tag
Akarok venni egy ilyet [link] vagy egy ilyet [link] . Az O'neal-nak elég lutri a méretezése, szal inkább az Endura felé hajlok, csak a kapucni egy kicsit elbizonytalanít. Nem lehet levenni vagy eldugni, szal ha nincs a fejemen, csak lengedezik. Nem nagyon szoktam kapucnis cuccban tekerni, mennyire viselkedik fékezőernyőként menet közben?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest