- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz jjeahh #210396 üzenetére
De az a szomorú, hogy normálisabb prizmát sem lehet kapni, csak ilyen egypálcásat, ami elrepül. Én is elhagytam az egyiket, azóta leszedtem a másikat is, mielőtt pofán talál. De csak kellene valami normális... ezt s külföldről kéne rendelni?
EZ nem rossz, kár, hogy sárgába nincs, de persze jobb, mint a semmi. Leírás: "Efficient and smart looking compared to the common ugly orange plastic reflectors coming with a new bicycle."
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szkink #210398 üzenetére
Árról, hogy a körmök mennyisége ne egységes lenne nem hallottam.... Hatcsavaros/központi rögzítésű, illetve a méret ami változ6.
jjeahh... sokat hallom ezt a küllőprizma az arcodba állhat városi legendát, ugyanakkor nem csak azért tartom fizikai lehetetlenségnek mert a forgással tulajdonképp egyre jobban befeszül, hanem mert egy felni+gumi és 2 vázcső is útját állja az arcod irányába mutató esetleges röppályán. Legfeljebb a hátsót tudom elképzelni, hogy hátbaver, esetleg a másé eltalál, de ilyenről sem hallottam még.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Dark Archon #210401 üzenetére
Aliexpressen van (volt?) sárga is, ehhez képest tized áron, nekem is olyan van. Én azokat is leszedtem, mert monti, esetleg ha hosszabb kört megyek aszfalton, felrakom.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #210403 üzenetére
a belső fogazásúból van kétféle, az egyik a 'hagyományos' kazettaleszedővel szerelhető, a másik Shimano TL-LR1 szerszámmal.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Dark Archon #210401 üzenetére
Nekem ilyen van 1-1 kerekenként, nem is annyira a rendőrök mint a lát6óság miatt.
rétisün... maga a tárcsa ugyanaz, csak a rögzítőcsavar/rögzítés más...vagy nem?! 🤔
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ringman
nagyúr
válasz Hasaggymeg #210406 üzenetére
a tárcsa vsz. ugyanaz, a shimano sm-rt54-hez is volt külső és belső nyílású rögzítőgyűrű, első + hátsó kerékhez is belső fogazásút vettem, de hátul végül csak a dt-swiss kívül fogazott rögzítőcsavarral tudtam feltenni, amit a kerékhez adtak. (a belső fogazásúhoz túl hosszú volt az átütőtengelyes kerék "kupakja", ami szerszám itthon volt, azzal nem értem el a fogazásig)
maga a menet ugyanaz mindkettőnél.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
rétisün
veterán
válasz Hasaggymeg #210406 üzenetére
ha tárcsa alatt a féktárcsát érted, akkor igen, az ugyanaz, a záróanya/rögzítőgyűrű (meg még fene tudja hogy is hívják) belső fogazása különbözik.
de lehet, hogy csak centerlock-adapterben van ez a kétféle belső fogazás, és a centerlockos féktárcsa záróanyája csak 'normál' kazettaleszedővel kompatibilisben van, én centerlock-adapternél futottam bele ilyenbe..war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Ringman #210407 üzenetére
Nem is az átütő miatt más, nálam legalábbis míg mind2 agy átütős a rögzítés meg felemás... aztán lehet a 12mm hátul még nem igényel nagyobb, külső fogazású rögzítést mint a 15mm első.
[ Szerkesztve ]
-
-
TomMusic
őstag
válasz Because #210411 üzenetére
Mondjuk simán el tudom képzelni, amennyi vacak kínai szemetet árulnak. Rengeteg a selejt, mikor venni akarok valamit, úgy kell hetekig mazsolázni, hogy na mi ami nem annyira gagyi.
Más:
Na meg kéne takarítanom a bringán a hajtást.
Nem akar jönni valaki segíteni?Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Rotyi
aktív tag
válasz Because #210411 üzenetére
Nekem már sikerült. Negyvennél a vádlimon pattant a hátsó kerékről, nem volt kellemes.
Feltételezem, hogy a felfogató fülek elöregedtek. Ha minden évben újat rakok fel (Decathlonban 1900Ft/4db), akkor valószínűleg nem kell félnem, hogy lerepülnek.
A küllőre húzható fényvisszaverők időnként előfordulnak Aldi/Lidl vobalon is.Ami majdnem az, az nem az!
-
-
TomMusic
őstag
Használ valaki olyan láncvédőt, ami nem neoprén?
Hanem ami tömörebb anyagból van.
Eddig neoprént használtam, de mindig mikor hozzáérek, összeszutykoz, mert magába szívja az összes retket. Leszedni - kimosni - visszarakni meg tök macera, és közben megintcsak minden tiszta retek lesz.
Ezért gondoltam valami merevebbre, amit csak letörlök egy ronggyal és kész.
Valami ilyesmi lenne a legjobb: [link], [link] .
A gumibelsővel körbetekerősre is gondoltam, de azt nem akarom.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Friczy
senior tag
válasz TomMusic #210383 üzenetére
Küllőprizmát nem használok. Reflexcsíkos gumit igen, illetve van néhány küllőre ráhúzva fényvisszaverő cső. Sajnos az a KRESZ szerint nem szabályos, szerintem legalább annyira hasznos, mint a küllőprizma, cserébe könnyebb felrakni, és nincs olyan veszély, hogy leesik.
-
ZolkoW
őstag
válasz TomMusic #210417 üzenetére
nekem egy jobbféle, de már leszedett kormánybandázs van ott .
Amúgy ilyen merev gumisat szerintem tudsz venni, legfeljebb valami univerzálisabbat keress, ne ilyen speckó, konkrét vázakhoz gyártottat (amit valószínűleg adnak is a vázhoz).Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
MPowerPH
félisten
Vegre mehettem...
De innentol inkabb autoba ulok, es legurulok a Mecsek labahoz... Helyismeret nelkul uber szivas, mert sok ut jarhatatlan, vagy nem is letezik, es megint jutott 40km -re egy 1100 -as szint.
Az elso fekem viszont Magurahoz hiven fellevegosodott. Sok eros fekezes mindig kizavarja a beragadt bubikat.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
TomMusic
őstag
válasz nismoka #210419 üzenetére
Ja ezt néztem én is, viszont ez az alsó részt nem védi (nálam oda is felcsapódik a lánc néha). Meg kicsit vékonynak tűnik.
De azért köszi.#210420 ZolkoW
Az lesz.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #210422 üzenetére
Az combos! ... szép idő volt!
TomMusic... a láncvilla aljára legfeljebb akkor csapódhat fel ha elől-hátul a legkisebben lejtőzől. 🤔
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz Hasaggymeg #210424 üzenetére
Akkor keresztbe lenne váltva, amit nem szoktam. De amíg nem volt láncvédő, addig biztos csapódott, mert látszódnak a láncvilla alsó részén sérülésnyomok.
Illetve nekem nagyon hangos valamiért amikor megyek terepen. Csörög-csattog, pedig megfelelő a lánchossz mérete.
Bár lehet csak nekem hangos.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #210424 üzenetére
vagy ha olyan alakú a láncvillája. A gravelemen pl. nem is kell védeni, olyan távol megy a lánctól.
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
attiati
veterán
saját átlépési magasságot cipőben mértek?
-
MPowerPH
félisten
válasz andrisbandi #210425 üzenetére
Nem forraltam fel. Ahogy irtak itt korabban, es en is irtam, Magura fekeket, es foleg a 4 dugattyusokat nagyon nehez elsore lelegteleniteni. Van valahol a rendszerben egy pont, ahol megreked a bubi.
Hasznalat kozben ellenben szepen megindulnak a beszorult levego. Mar az elozo bringazasnal is ereztem, hogy az elso fek nem az igazi. Most mar teljesen beesik a kar.Ringman: Fagy van itt is, ho az nincs. Orultem is, hogy most megusztam sar nelkul. Erre csak ratevedtem egy napsutotte utra, ami felolvadt. Jo kis agyag, fuvel keveredve csodakra kepes. En most sem uztam meg a mosast.
De szep, napos ido volt. Pont idealis a tekereshez.
Te merre fele vagy, hogy ho borit mindent, es kod van?[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Ringman
nagyúr
válasz MPowerPH #210432 üzenetére
Békés megye. Na ma itt nem volt fagy, sok helyen sár volt már a hó mellett/alatt, de hófúvásos helyeken meg 15-25 cm is volt a hó vastagsága.
Tegnap még sütött a nap itt is, mínusz 2-3 fok volt délután, ma köd és kb 1 fok
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
jjeahh
nagyúr
válasz TomMusic #210410 üzenetére
Szerintem nálam a rázós terepen veretés volt a gond és valszeg elöregedett
#210422 MPowerPH: Hol a küllőprizma?
#210427 Ringman: Ja, nekem csak túrácskára futotta, de itt is agyaltam, hogy bringával milyen jó lenne befelé
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Ringman
nagyúr
válasz jjeahh #210434 üzenetére
jól néz ki!
---
eltakartam vagy háromszor az elején a behavazott traktor-nyomvályúkban (befújta a hó, nem látszott, de legalább puhára estem), remélem a váltótartó fülnek nem lett baja...+ kiderült, hogy a 38-36-os áttét meg 10+ centis olvadó hóban gyorsan elfogy.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
őstag
-
arcitec
addikt
válasz TomMusic #210417 üzenetére
Nekem is neoprem van, de soha nem leszek szutykos mert, nem tapogatom, (ott miért is?).
Nem nagyon szutykos, mert mitől is? A lánc annyira van kenve amennyire kell, nem úszik a kenőanyagban. No meg mosáskor az is le van tisztítva és nem kell leszedni sem hozzá, miért is? Állítólag létezik vastag műanyag, vagy hasonló - de az meg lehet kopog - .
A topik gazda mintha valami kemény műanyagot, vagy hasonlót használna.
Egyébiránt az miért is nem lesz szutykos, ha már az a gond? De persze kinek mi.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
TomMusic
őstag
válasz jjeahh #210434 üzenetére
Írtad múltkor hogy Te is squirt-öt használsz. Illetve hogy nem szoktad mosni semmivel a láncot. Neked nem szokott "beállni"? Most hogy levettem kimosni petróban, megint azt tapasztaltam hogy össze van állva kissé. Tehát sokkal nehezebben mozognak a szemek. A petrós mosás után meg gyönyörűen mozognak.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
andrisbandi
őstag
Focus fully 29"
[kép]
Ma volt az utolsó kör a géppel.
Vissza kerülnek a gyári virsi felnik a virsli külsőkkel. Sramról shimi xt lesz a fék.A bringán tuti nem fogok bukni. Viszont a kerékszett érdekes lesz.
Race Face 40 + I9hydra
Talán másnak is érdekes lehet, h a gyári fókusz kerék 21mm-es volt, tökéletes.
Gondoltam kipróbálok valami szélesebbet. Először 30 milis Dt swiss endurókat (27.5/29), majd ezt a RF40-est. Mind állati jól nézett ki, és működött. Súlykülönbség sem volt észrevehető.- Vártam az óriási különbséget a gyári felnihez képest, de nem volt. Elvileg a szélesebb felninél lehet kisebb a gumi nyomás (jobban tapad) és a széles külsőt nem gömbölyíti, hanem a peremeket egymástól jobban eltartva; "futóél helyett" nagyobb felületen érintkezik. (könyebb egykerekezés?)
Szóval az én nyugger stílusommal semmi különbséget nem találtam. Igazából a guminyomás számított a legtöbbet, amit észre is lehetett venni.
Keményre fújva a bütykösökkel is jól lehetett közledni az aszfalton,1.6 báron meg az aprómintás mindenes gumikkal jól el van az ember.
Specialized Fast Trak, Continental Cross King, Maxxis Rekon -
jjeahh
nagyúr
válasz TomMusic #210438 üzenetére
Nem tudom, amikor tekerem nem érzem . Most az a sz*r muc off wet olaj van rajta, gondoltam valahogy a télen elhasználom, de borzalmas . Az a tervem, hogy tavaszig elhasználom ezt a szutykot, aztán visszaváltok Squirtra és ritkábban kenem. Szívesen kipróbálnám a forró waxot, de nem lehet kapni, ha meg valahol mégis, akkor drága.
-
MPowerPH
félisten
válasz vallas #210436 üzenetére
Ez nagyon faja lett.
jjeahh: Well, olyat ezen nem fogsz latni. Am, teherautokra valo szallagot szerintem en is dobok ra, ha sotetben tamad kedvem tekereszni.
Ezt Te fotoztad? Vazz, mostanaban nem mesz tekerni. Macikkal lehet szankozni.
andrisbandi: En is azt remelem a Rekon -tol, hogy alkacsony nyomason eleg lesz a tapadasa. Ha az nem, akkor hatra megy a Dissector, elore meg martad a DHR. Decaban mar igy isa lehurrogtak, hogy a Dissector csak hatso gumi, elol nem fog jol mukodni.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
szkink
aktív tag
válasz Hasaggymeg #210403 üzenetére
Lehet kicsit értetlenül fogalmaztam,lehet hogy nem,de páran meg írták helyettem a lényeget amire gondoltam
-
MPowerPH
félisten
válasz TomMusic #210444 üzenetére
En a C3 Dry-Wet Ceramic lube -ot hasznalom felvaltva. Szerintem nagyon jok. Annyi a titok, hogy a Dry -nak kell hagyni szaradasi idot, mondjuk egy ejszakat. Aztan szarazra torlod a lancot. A Wet -et meg szepen szemenkent raaplikalod, majd ha gondolod, akkor attorlod, miutan parszor atforgattad.
A Dry -t ha viz eri, azonnal tavozik. Ellenben nem lesz koszos a lanc. A Wet -tol koszolodik, de meg ha megusztatod a sarban, akkor is teszi a dolgat.Don't Tread On Me
-
attiati
veterán
válasz andrisbandi #210431 üzenetére
az miért jó egyébként? úgyis cipőben tekersz, nem mezítláb
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
-
TomMusic
őstag
válasz MPowerPH #210445 üzenetére
Igen azthiszem a squirt-öt is elvileg hagyni kéne kenés után hogy megszáradjon. De hát mikor tekerés előtt jut eszembe hogy kenni kéne..
Valószínűleg még annyi retket se szedne össze.
Esőben sose tekerek, illetve nedves körülmények között is csak ritkán.Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szimpláncsak #210449 üzenetére
Figyeli a keresletet.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen monitort vegyek?
- Ukrajnai háború
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hálózati / IP kamera
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Politika
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- Braun HC5030 hajvágó
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest