- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- December 3-án elhagyja Kínát az iQOO 13
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz MPowerPH #210798 üzenetére
Fox Transfer SL Performance Elite
6030D: Köszi a tippet! Ilyen keskeny külsőt már nem szívesen tennék rá. A 2.25 is határeset.
jjeahh: Downcountry a Canyon szerint, de mindenki más szerint XC. Tényleg az! Elöl 120-at, hátul 110-et mozog. Ez a bringa az. Ezt kéne levinni 11 kg környékére. Ez amúgy csak a "C" terv, van két másik gép ami jobban bejönne nekem, kb egy hónapom van rá, h felhajtsak egyet azok közül. Ugyanis kb akkor fog élesedni a Canyon előrendelésem. Az egyik egy Cube, amin semmit sem kéne változtatnom. Azon például nincs dropperes nyeregcső sem.
[ Szerkesztve ]
-
6030D
Ármester
válasz bulikavagyok #210801 üzenetére
Aszfaltra miért keskeny a 2,2"? Még terepen sem az, ha veretni szeretnél, a Bükk és a Mátra maratonon is olyan gumikkal mennek.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz bulikavagyok #210801 üzenetére
A 2.2" és a 2.25" kb. azonos szélesség, kb. észrevehetetlen a különbség. Sőt, én láttam már 2.2" Contit, ami szélesebbnek tűnt a 2.25" Schwalbe guminál. De amúgy jobban jársz, ha erto-t nézel, szal inkább a mm-t nézd, ne az inch-et.
Abból, hogy mennyire fontos neked a 11kg alatti súly és mennyire gyors gumikat említettél, arra következtetnék amúgy, hogy lehet jobban járnál egy klasszikus xc-vel, mint egy downcountryval, utóbbin nem csak a gumik nehezebbek, hanem pl. a 34-es becsúszós 120mm-t mozgó teleszkóp és dropper post is.[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
válasz 6030D #210802 üzenetére
Na, ezt jó tudni! Én igazából csak a sötétben tapogatózom, ez lesz az első nem elektromos 29-es fullym.
jjeahh: Ezt nagyon jól látod, biztos, h jobban járnék! Csak sajnos sehol sincs készleten ilyen bringa. Egyedül a Cube-ban reménykedhetek még, abból talán tavasszal lesz készlet Németországban .
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz bulikavagyok #210804 üzenetére
Bike24-en néztél szét? Talán akad pár fully L-es méretben ebben az árkategóriában.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
nagyúr
válasz jjeahh #210805 üzenetére
Persze, náluk még a keresgélés legelején! Egy-két BMC, illetve talán egy Kona volt náluk, de egyik sem volt jó valamiért. A BMC valószínűleg az ár-érték aránya miatt. Egyébként a legtöbb bringából XL a méretem (192cm). A Canyonnál pont L-XL határán vagyok, de a legtöbb tesztben a kisebb méret választását javasolják.
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
válasz TomMusic #210793 üzenetére
Nem tudom mennyire lehet még kimeríteni a sz*pás faktort, de nyilván túl nagy a 32mm-es lefolyócső. Mehetek venni kisebbet.
Illetve ha nagyon erőltetem, átmegy a csészén, de már ott is eléggé szorul. Szóval hiába vágom be a cső végét, bukta.
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
nagyúr
Közben válaszolt a Bike-Discount is: "I really can't tell you any deliverytime for those bikes. Could be a week up to 12 months. That's not even a joke.Please leave your Mailadress on the article. You will be informed when it's available again." Szóval így állunk most. Az egyik kereskedő ma azt mondta nekem, h idén már nem fog javulni a helyzet. Sőt, szerinte még rosszabb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Nutra
tag
Na lezárult az első bikeinn rendelésem. Nov 27-n adták fel, 29-n volt magyarországi bejegyzés és végül jan 13-n érkezett meg. Vissza a feladóhoz. Hogy jól megadott mobilszám, cím és e-mail mellett hogy nem találtak meg, rejtély.
Közben folyamatosan leveleztem a write-only módban lévő customer service-szel ill. több, eddig ismeretlen futárszolgálat magyar képviseletével is megismerkedtem, meg néha beköszöntem a helyi postára; nomeg berántottam a PayPalt is.
Miután a fekete logisztikai lyuk visszaköpte a csomagot, pár napon belül visszakaptam a pénzt is
Most DPD-vel rendeltem meg kb ugyanazt. (Egy lánc nem volt raktáron, pedig ment nekik vissza egy darab )
Tanulság: PayPal jó dolog és Fáma / Sprint GSD / Post NL / Express One láncolat tagjait inkább mellőzöm náluk. -
zolnagy
őstag
Belsőt cserélnék a bringán, de amit most vettem, eléggé összeragadós gumi, nincs gyárilag semmivel se bevonva.
Gyerekkoromban nagyapámnak volt un. síkpor, amivel bekentük a belsőt, mielőtt beszereltük, hogy ne ragadjon rá a külsőre, mert nem szerencsés, ha nem tud szabadon mozogni, alakulni pumpáláskor.
Lehet ilyen port valahol kapni? Sehol nem találok ilyet. Esetleg vmi házi alternatíva rá? Nem szívesen rakom össze így a kereket. -
szkink
aktív tag
Hali.Szerintetek érdemes lehet befektetni egy használt 2015-ös carbon vázba ( Cube C:68 ) ?
-
szkink
aktív tag
válasz parandroid #210817 üzenetére
Igen,saját használatra lenne,még csak játszadozom a gondolattal,az ár egyenlőre még nem tisztázott mert van mellette más alkatrész is de külön külön is megvásárolható.
-
TomMusic
őstag
válasz Because #210813 üzenetére
Mire legközelebb ilyet kell csinálni, elfelejtek mindent.
#210815 Hínár929:
Próbáltam, meg se moccant.Szerk.:
#210819 woodworm:
Semmi gond, segíteni akartál.
Úgy döntöttem, holnap veszek szerszámot hozzá. Aztán ha valakinek kell, kölcsönadom
Addig most meg ha már szét van szedve a bicó, újrakenem a kerékagyat. 11ezer km van bennük, és még sose voltak szétszedve. Eléggé összeállt már a zsír & retek benne.[ Szerkesztve ]
Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
TomMusic
őstag
válasz TomMusic #210820 üzenetére
Na mivel du. vettem még egy fél kilós kalapácsot, azzal és egy csavarhúzóval megpróbáltam kiütni az alsó csészét, és sikerült!
Viszont nem tudom hogy akkor milyen csapágyat rakjak bele
A belső alsó rész 44m ahogy tippeltük, felfele kb. 12.5mm után már csak kb. 39.5mm.
A méretek:
-
TomMusic
őstag
válasz vallas #210823 üzenetére
Meg is lepődtem hogy kirepült
Az addig oké hogy a kormánycsapágy szekciót kell nézni, csakhogy melyiket..
Viszont a mérések alapján balról a 2. kell nekem: [link] .
De még nézelődök.
Szerk.: ja most nézem Te már beállítottad a félintegrált meg méret szűrőt[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz TomMusic #210824 üzenetére
Most meg van PVC lefolyócsöved is egy kicsi. ...arra viszont figyelj, hogy a beütőcsésze nyaka ne legyen hosszabb mint ami bemegy a homlokcsőbe, ellenkező esetben köszörülheted le.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
TomMusic
őstag
válasz Hínár929 #210825 üzenetére
Köszi!
És köszönöm szépen a többieknek is a kitartó segítséget!
Szerk.:
#210826 Hasaggymeg
Igen, most pont azt nézem.
Sajnos nem mindenhol írják ezeket a méreteket. Amit #210825 Hínár929 linkelt, az biztos jó, mert max magasságnak 8.5mm-t írnak, nekem meg 10mm van (+ kb. 2.5mm a "szűkítés").
Amúgy lehet csak az alsó csapágyat cserélem ki, a felsőnek nincs semmi bajaSzerk2.:
Lehet csacska kérdés, de amúgy ezekhez a csapágy szettekhez mindig adnak alsó kónuszt (vagymit), amit ráütök a villavállra hogy rászoruljon?[ Szerkesztve ]
-
woodworm
veterán
válasz TomMusic #210824 üzenetére
Csak vigyázz, mert ebben benne vannak a tapered villához való hibrid csapágyak is. Nekem ma készítették elő a csomagomat az ebike-nál, abban ez a ritchey van. Ez egy cartridge csapágy, kevesebbet kell gondolkodni az összerakási sorrenden, bár úgy látom átkerült bizonytalan státuszba.
-
TomMusic
őstag
válasz woodworm #210828 üzenetére
Na igen, meg azt nem tudom még, hogy a cartridge vagy a golyóskosaras a jobb. Mondjuk a cartridge talán annyival, hogy nem kell zsírozni? Vagy a biztonság kedvéért azt is kell?
-
balintbaba
tag
Akkor ide is, mert közérdekű lehet, Balaton Bike Derby:
Szia!
Pontosan mire vagy kíváncsi? Az esemény legnagyobb értéke a szervezők által megadott útvonal volt és az, hogy közösen elindult több, mint 100 ember a Balaton körül - így megismertem jó pár sporit, akikhez épp hozzáverődtem. Minden más elég felejthető, volt például kettő darab frissítőpont a 350 kilométeren. 2022-ben ez az élmény 43 ezer forint, finoman szólva is kurva sok. Persze engem nem bánt, ha valaki ebből pénzt szeretne keresni, csak én nem veszek részt rajta még úgysem, hogy simán megengedhetném magamnak.
-
itouchfan
senior tag
válasz balintbaba #210831 üzenetére
Én nagyon vártam, szerettem volna rá nevezni, még lenne is lehetőségem, de ez a 43k nagyon eltántorít. Pont azért, mert igazából semmi extra szolgáltatás nincs érte cserébe. Nem is értem, tavaly 26k volt, az se kevés de azt mondom okés, de ahhoz képest ez a majdnem 70%-os emelés...
Úgyhogy én szerintem egykét haver segítségével majd megpróbálom saját szervezésben, 2 nap alatt letekerni ezt nyáron.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
bardi
aktív tag
válasz woodworm #210830 üzenetére
Egy kormánycsapágynál, meg váznál a forgáspontoknál meg tudod tisztítani, és egész jól tele lehet tömködni zsírral, de egy keréknél már nem szórakoznék vele.
Akik waxolnak, télen, hóban is azzal mentek? Tegnap raktam a láncra két réteget, de kicsit attól félek, hogy már aszfaltos részen azon a pár km-en le fog jönni a nagy része. Nem számítottam rá, hogy ma hó lesz.
'92 Honda VFR 750
-
itouchfan
senior tag
válasz Maximum1 #210836 üzenetére
Lehetne szervezni egy ellenpartyt nyáron, amikor kiscsoportban végig megy, aki nem akarja befizetni a nevezési díjat, de szívesen letekerné a távot 2-3 nap alatt
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz 6030D #210839 üzenetére
Nincs kijelölve, csak GPX van, két frissítőpont van összesen és
mentő sincs, mert mindenki külön tempóban halad (360 km-en 400+ ember szanaszét), bele is van írva hogy egyéni felelősség és ha rosszul vagy hívd a versenyközpontot és jelezd nekik de ennyi.(80% könnyű terep, 20% aszfalt amúgy a leosztás kb)
Szerk: megnéztem, rosszul emlékeztem, orvosi biztosítás van.
[ Szerkesztve ]
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Csokicsibesz #210841 üzenetére
Érdekelne
-
woodworm
veterán
-
Maximum1
őstag
válasz Csokicsibesz #210841 üzenetére
-
Csokicsibesz
tag
válasz Maximum1 #210845 üzenetére
Viccet félretéve Garmin connecten fent van az egész útvonal, nehogy ezért fizessetek.
Kb. 2 perc alatt megtaláltam. -
itouchfan
senior tag
válasz Csokicsibesz #210846 üzenetére
Ja persze, nyilvános a GPX, nem azzal van a gond.
-
balintbaba
tag
válasz szkink #210842 üzenetére
Én vótam!
Biztosítás, ja biztos lesz - gyorsgombra rakod a 104-et a telefonodon. Egyébként én tavaly is úgy voltam a 20 ezres árral hogy oké, meg tudom magamnak magyarázni, ha nagyon akarom, viszont ami most van az kurva nagy túlzás.
szuszinho: Neked inkább itt válaszolok, mert másnak is hasznos lehet. Én csak a legfontosabbakat vittem BBD-re. Kaja, naptej, szerszámok - ezek 2 felső cső táskában és egy nyeregtáskában, plusz mezzseb. Kényelmes helyzetben voltam, első nap eljutottam Fonyódig, onnan pedig hazavittek Siófokra, otthon aludtam, másnap reggel pedig visszamentem kocsival Fonyódra.
Ebben az évben pedig egyben szerettem volna letekerni - erőnléttel nem lenne probléma, egyedül a sötétben való kerékpározásban nincs tapasztalatom.
-
MPowerPH
félisten
Bontrager tyre sealant -ot sehol nem talaltam megvehetot. STANS NO TUBES -t talalok itt, es itt most van lanc is elerheto. Ez jo lesz tomitesnek? Mert akkor megveszem innen, es akkor a kiszallitas nem nyomja meg az arat.
HUTCHINSON PROTECT'AIR MAX -ot irtak meg, hogy nagyon jo, mert suru.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
szuszinho
őstag
válasz balintbaba #210848 üzenetére
Köszi!
A hivatlos formát kihagyom én is, mert sokkallom...Amennyiben szerveződik egy hasonló túra, akár másik helyszínen, arra viszont nagyon is vevő lennék!
#210676 Because:
Amikor lesz már vele tapasztalatod, megoszthatnád!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Vallás
- PlayStation 5
- Politika
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...