- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz Hasaggymeg #156346 üzenetére
Amúgy 120-130 környéken nem találok olyan cross trekkinget ami tetszik vagy mondjuk felszereltsége megyegyezne a szürke ktm felszereltségével.
De ha tálalsz, nyugodtan linkeld be!
Minőségi bicikli kell. Ebből nem engedek.
Voltam egy pár boltban. Mindenhol 180 a minimum ár. És ezért belepő modellt kapok. Szóval jó a használt. Ott többet kapok a pénzemért.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz xy.zsolt #156340 üzenetére
Én az ünnepek alatt 63-ról 69-re híztam, egy ideje próbálom leadni, de csak 66-ra sikerült . Mindegy, annyira nem zavar, mert nyáron úgyis leolvad magától akkor is, ha megállás nélkül kenyeret eszek cukorral
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
KERKO
csendes tag
válasz xy.zsolt #156340 üzenetére
Én mióta kéztöréssel itthon vagyok, plusz bejöttek a hideg idők és még a kezem nem bírja a hideget valamilyen oknál fogva, az egész recsegni kezd mint egy kenés nélküli kormánycsapágy, azóta 12 kilót felszedtem. De már lelkesen adogatom le őket, már 80 kilóra lementem 85-ről.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
atti29
tag
válasz Hasaggymeg #156346 üzenetére
Szia,
Ők lennének azok és az SL van jelenleg nekik az üzletben a többi majd április vagy május eleje elvileg.
190 centi és 95kg vagyok kb.[ Szerkesztve ]
-
KERKO
csendes tag
válasz xy.zsolt #156358 üzenetére
Muszáj lesz, főleg most hogy bő másfél kilót ledobott a monstrumom.
Már eleve a munkába járás miatt, és idén tervezek kimenni a "HHH"-re útvonalakat, picit lejtősebb helyeket keresni a környéken ez az ami egyedül jónak igérkezik.
Itt városban ami picit lejtősebb az aszfalton van, az meg annyira nem érdekel engem. -
Maximum1
őstag
válasz atti29 #156360 üzenetére
Az SL az 2 tányéros a másik kettő meg szimpla.
Az Attention SL en MT200 fék van, nem a legjobb.
Az Acid-on Sram váltás van.
Reaction-on meg már pressfitt, jobb felni stb.
Gyári oldalt nézzél, ott jobban látni a részleteket.
Attention SL
Acid
Reaction ProMég a K2-be benézhetsz, nagy Kockások Ők is, 1km-re vannak Bergusonéktól.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz 6030D #156364 üzenetére
Újan sajnos ezek mennek meg a bárányfelhők...az ok meg az árfolyamban (is) keresendő.
Más...témakör bájkparkosai ujjongjatok...vagy még ne annyira.
(#156363) Maximum1...a bepréselt középcsapágy 1előre inkább hátrány mint előny.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
Online rendelés nem játszik? Pl. ez sem átütő tengelyes és "csak" Deore a hajtás, de normálisabbak a kerekek rajta, az agyak ipari csapágyasak, nem belépő kőnehéz Acera/Deore Shimanok, a fejcső moderrn tapered és a teló egy szintel jobb, mert fast black becsúszós RL verzió. Szal amit költséges lenne cserélni rajta (teló, kerékszett), az jó, amibe bele tudnék kötni az a hajtás, de egyrészt azt sem mondanám gyengének azért, másrészt kopó-fogyó alkatrészek, szal a leghamarabb valszeg azt és a gumit fogod cserélni úgyis. Na meg ez nem 370k, hanem 270, ha nagyon modern, trendi hajtást akarsz, a maradék 100k feléből vehetsz 1x SLX szettet és még pénzed is marad, vagy akár egy GX Eagle groupset is kijön belőle .
Ha mindenképp ezekből a Cube-okból választanál, akkor én vagy az Acid-ot, vagy a Reaction-t venném.Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Maximum1
őstag
válasz Hasaggymeg #156365 üzenetére
Egy hátrányát látom csak, drága a szerszám hozzá.
viszont ha normális bringát akarsz venni amin jó cuccok lógnak + átütő tengelyes a váza akkor kapod a pressfitet, jelenleg ez van. -
jjeahh
nagyúr
válasz Maximum1 #156367 üzenetére
Nem biztos, szerencsére néhány gyártó már belátta, hogy a népnek nem tetszik és visszatértek menetesre, pl. ha jól látom a Rose xc-k is mind menetesek (a Count Solo is) és a kedvenc Mondrakerem is az.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ZolkoW
őstag
válasz jjeahh #156369 üzenetére
A Vituska is menetes, épp tegnap nézegettem a rendelt DUB középrészt, milyen is közelről. Majd beszámolok, de szerintem a Sram eléggé kitalálta. És úgy néz ki, a fejcsapágyat is sikerült jó méretben választanom hozzá!
Nálam Hope csak a nyeregbilincs (meg a fejcsapágy takarólemeze, mert a csapágyhoz nem lehetett választani kéket), pedig az agyakat is el tudnám tőlük képzelni, de az más árkategória.. szóval hétvégén lesz egy kis szerelés, de gurulni még nem fog.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
nmate91
tag
Vagy használtan kell vásárolni, amíg nem jön meg a jó idő. Én is jártam ott, hogy használtan soha, de megéri.
Más stílus, de egy ilyet szerváltam most Chorus szettel, szinte új, kicsivel 7.5 kiló felett pedállal, piszok élmény vele menni a közel 10 kilós aluvázas után. Mondjuk, a Chorustól azért hasra nem estem, de nekem bőven elég.
[ Szerkesztve ]
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #156371 üzenetére
de genya :D
Amúgy durva ajánlatok, kár, hogy nem porcosodik rájuk, de tényleg már használt árban vannak.
Ami esetleg eltéríthetne, és amire nem gondoltam magamtól (táblázatokat annyira nem bújom, amíg nem akarok valamit megvenni), hogy a kerékkompatibilitás miatt kicsit magasabb a középcsapágy, legalábbis a Bikemag cikk azt írta. És én csupán ettől a két dologtól nem vagyok gyors: a magas középcsapágy-háztól, és mert nem borotválom a lábam.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Maximum1 #156367 üzenetére
Pedig van annak néhány amit a nagy szaklapok is kitárgyaltak már,mint a nyikorgás,a macerás csere,stb...viszont ami bosszantó az,hogy semmibe sem kerülne kúpos fejcsővel és átütősre (adapterezve mehetne olcsóbb kerék bele) készíteni minden új vázat,ennek ellenére a maximális haszon érdekében,meghagyják a régi vázkészítő matricákat hadd lássa a paraszt,hogy ezer euróért már csak elavult sz@rt kaphat.
(#156368) Toobee...szerintem sem annyira ciki,inkább az van,hogy még bizalmatlanok vagyunk a vázkészítésükkel szemben.Aztán lehet felfejlődnek mint a Kelly's,Kross,vagy mások,csak hát akkor már ők sem kell nyomott áron kereskedjenek vele.
(#156373) ZolkoW ...szerintem főleg a lábszőr."Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
csipesz2020
tag
válasz Hasaggymeg #156376 üzenetére
Szóval ott tartok, hogy elnyaltam a csavar fejét mivel túlhúztam villacsere után. Azt még megoldottam és a szétszedés után szembesültem az alsó "gyűrű?!" hiányával..
Gondoltam ha már úgy is szét van szedve kicserélem a csapágyakat is szettben már annyira idegesített a dolog, de nem nézhettem kellőképp utána mert a rendelt szett nem belevaló.
Ami eddig benne volt csapágy, annak számával tudok keresni újat vagy ez hogy működik?
Ahead integrált ipari csapágy szettet vettem, de összemérve szemmel látható a különbség.I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
Mersant_le
csendes tag
en a helyedben itt is korulneznek. innen rendeltem nehany eve, most is nagyon jo learazasok vannak, es az osszeszerelestol sem kell felni, mert csak az 1. kereket, kormanyt, ulest kell neked beraknod. ok minden mast beallitanak, meg a telot is a sulyodhoz igazitjak. pedal nincs az arban (meg gagyi sem), azt kulon kell megrendelni!
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz csipesz2020 #156377 üzenetére
Nem vagyok nagyon otthon benne mert még nem cseréltem,de ott is szabványok vannak,nem éppen mindegyik más más méret.Amúgy pedig mérd meg tolómérővel a csapágyházakat alul,felül belül és válassz hozzávaló csapágyat.Integrált az amelyből semmi nem látszik ki,a félintegrált meg az amelynek van egy a csapágyházba (itt tulajdonképp a homlokcső teteje és alja) belemenő nyaka,a csapágy meg tulajdonképp a vázon kívül helyezkedik el.Legalábbis tudtommal...Nekem például,mivel nem kúpos a fejcső,és 44mm belül mind2 vége,ilyen kell ahhoz,hogy fogadhasson kúpos villanyakat.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
FIREBLADE78
addikt
Hol érdemes most vásárolni cube bicajt magyarban? Elvileg tél van és olcsóbb. Kelleni fog a kardio. Sima kondi nem elég.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy Triban rc 520 kerékpárt. Sajnos nem tudom, hogy az L vagy az XL méret lenne-e a jó számomra. 188cm magas vagyok és a belső lábhosszam 84 cm. A Decathlon oldalán látott magassági táblázat alapján pont 2 méret között vagyok.
Szerintetek melyik lehet az ideális választás? 99%-ban aszfalton 100 km alatti tekeréshez, meg munkába járáshoz használnám a bicajt.Külföldi fórumokon nagyon savazzák a gyári kerekeket gumistól... Ezeket szeretném is lecserélni, de teljes szettre már nem lenne pénzem így arra gondoltam, hogy csak a felnit cserélném le a küllőkkel együtt, az agyak maradnának a gyáriak.
Tudtok ajánlani 15000/db körüli felniket(28 lyukas az agy)?
Gumiból a Continental Touring plus 32mm kerülne fel(vsgy ha elbírná akkor 37mm, de a Decathlon maximum 36-ot ajánl).Előre is köszönöm a segítséget!
-
ZolkoW
őstag
válasz Revesz #156382 üzenetére
Én nem aggódnék a kerék miatt, kell használni fél évet-egy évet, aztán majd veszel jobbat. Felniből 32 lyukast tudnék jót (Stan's Iron Cross, ha még van).
Gumit meg cserélhetsz azonnal, valóban.Én gravelnél azzal nem számoltam, hogy sokkal hasalósabb, mint a vártam, így a fura arányaimhoz jó lett volna pár centivel magasabb fejcső, a többivel nincs parám. Illetve még ez a kis váz is inkább majdnem hosszú nekem. De saccra 56-58 centis lehet a méreted, bármit is jelentsen ez
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
xy.zsolt
őstag
A Deca mérettáblázata egy kalap sz@r....nekem 180cm magassághoz L-est ajánl...a valóság az, hogy az nagy volt. Majd leszakadt a derekam és a nyakam egy hosszabb tekeréskor. Szóval szerintem egy méretet csal a táblázat....amúgy is inkább picit kisebb legyen az outi váz mint egy picivel is nagyobb. Ennek függvényében inkább személyesen teszteld a méretet náluk. Én látatlanban azt mondanám, hogy elég az L is neked....57cm-es felsőcsővel
[ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
zsocy
őstag
válasz Morris #156380 üzenetére
Írtuk hogy kép alapján sem ajánlott... Mi lett a decathlonos tervvel? Átlagfelhasználásra azok sem rossz btingák, csak abból sem szabad a legolcsóbbat venni.
Revesz, nem egyből cserések a kerekek, főleg olyan használatnál amit írsz. Menj vele és ha kevésnek érzed csak akkor cseréld. Gumiból amit írtál Conti vagy Schwalbe Land cruuser az jó, szélesebbet csak akkor vegyél ha biztos vagy a dolgodban.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Méregess az összefoglalóban is ajánlottak szerint,majd azt vedd melynek felső csöve legközelebb áll a mérésekben kapottakhoz...na meg utána ülj fel rá a boltban is nézd meg háuitfílsz. Az internetes savazást meg fenntartásokkal kezelném,majd ha megtapasztalod akkor kezdj el költeni.
(#156381) FIREBLADE78...K2,M&M bike,Berguson,Speed Bike...
(#156383) ZolkoW...le kell adni a sörhasból,azt kell! ...én ma felnyergelni tervezek,holnap lesz egy hete,hogy telefonom besimult bordámba...de fel ne nyomjatok zasszonynál!
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz Hasaggymeg #156388 üzenetére
Bordatörés után egy héttel tekerni akarsz? Nekem egy hónap kellett hozzá és akkor is csak aszfalton mertem gurulni egy ideig
-
ZolkoW
őstag
válasz Hasaggymeg #156388 üzenetére
A glikogénraktáramra célzol?
Lenne mit veszíteni onnan is, de inkább a derekam és nyakam nem annyira igényli, hogy lejjebb kerüljön a kormány. Majd szoktatom még ehhez, pár próbálkozásom volt, de mindig inkább visszaemeltem.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
xy.zsolt
őstag
Na, 21 nap után kiszállította a bringám a posta. Észrevételek: Úgy adták át, hogy még alá sem kellett írnom semmit, pedig ezért a szolgáltatásért pluszban fizettem a feladáskor. A vámon kicsomagolták ami természetes is lenne, de szinte ömlesztve tették vissza a dolgokat. Egy bent lévő doboz a küllőknek nyomódva.....stb. Szóval 17napig vesztegelt Pesten, rengeteg email és telefonálás után még én érezhetem magam luckynak, hogy nem kértek vámot, áfát stb-t egy az innen előzőleg kiszállított bringámra. Na, csak azért írtam ezt le ha valaki szintén kiszállítana bringát majd vissza az mire számíthat. A kifelé útról írtam anno, hogy 6 munkanap alatt háztól házig vitték....mert a kinti vámosok nem foglalkoztak vele. Összeszereltem most és semmi baja....szerencsére
[ Szerkesztve ]
-
Revesz
aktív tag
Köszönöm a sok választ és segítséget, nagyon rendesek vagytok . Holnap megnézem élőben is, hogy melyik lesz az én méretem ^^.
Így, hogy nem kell egyből felnire költeni marad pénz minőségi lakatra . -
csipesz2020
tag
válasz Hasaggymeg #156379 üzenetére
Tolómérőm egyenlőre nincs sajnos.
Azt néztem hogy integrált csapágyas, nem kúpos fejcső, a villa nyaka is egyenes. Amit rendeltem csapágy is ahead integrált ipari de mégsem megy bele a vázba. Bikepro-ról rendeltem, nem láttam sokfélét ami jó lehetett volna.
Ilyen volt benne eddig:I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
xy.zsolt
őstag
válasz parkr #156395 üzenetére
sajnos igen.... Akkor is ugyanígy be kellett volna csomagolni mert lábom biztos nem vittem volna. A csomag mérete miatt drága lett volna...105x80x30cm És láthatod magad is a reptereken ha időre pakolnak hogy dobálják a csomagokat. Ez így legalább törékeny cimkével repült és nem kellett 10 perc alatt kipakolniuk mert várják az utasok. Szúval én jobban bíztam ebben.
[ Szerkesztve ]
-
Turist
tag
Sziasztok!
Látom aktív és segítőkész csapat gyűlt itt össze, így remélem tudtok segíteni nekem.
Némi súlyfelesleg és fájós térdek(+térdsérülés) miatt a barátaim azt javasolták próbáljam ki a biciklizést.
Habár lusta vagyok, de továbbra is jó lenne valami testmozgást találni így körbe olvastam a lehetőségekről. Megdöbbentem milyen árai vannak ezeknek a gépeknek és milyen sok összetevőjük. Egyedül ezzel aligha boldogulok. Szóval:Szeretném megtudni mit ajánlanátok egy kezdőnek. Nem pontos típust kérnék, inkább nagy vonalakban.
Lakhelyem nem messze van a Velencei-tó mellett. (Kb. 15km). Amire használnám a biciklit az legfőképp ez a terület lenne. Szinte csak műúton mennék. (országút, de ha jól tudom sok errefelé a bicikli út is.)Adataim: férfi, 178cm, ~85kg. Úgy láttam érdekes ez az átlépő magasság is. Ha jól mértem ~70-75 cm körül van.
Most úgy gondolkodom, hogy egy szezonra keresek bicajt, aztán ha úgy érzem ez a sport nekem való akkor tovább lépnék valami komolyabb szerkezet felé.
Éppen ezért nem is szeretnék sokat adni érte, de úgy láttam belépő szintem is megkérik ezeknek az árát. Amit most rááldoznék az ~80 ezer környékén van.Mit gondoltok erről? Mit érdemes ezért venni? Használton egyelőre nem gondolkodtam.
Köszönöm
Üdv: Isti
-
addikt
válasz csipesz2020 #156394 üzenetére
ott van, hogy 45x45 az azt jelenti, hogy mindkettő oldala 45 fokos szögben van döntve a Ø418 meg azt, hogy 41,8mm az átmérője kívül és a Ø302 meg azt, hogy 30,2mm az átmérője belül
ez egy Neco kormánycsapágy [link] egy darabja, olyat vegyél ami ezeknek a paramétereknek megfelel“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
rétisün
veterán
válasz csipesz2020 #156394 üzenetére
én szám és gyártó alapján ebike-ról rendeltem (szerencsére volt mindkettő, bár más számmal, de a google a barátom volt ) jó lett. a gyártó azért fonots, mert lehet másnál ugyanezzel a számmal másikat kapsz (pl. FSA <--> Ritchey)
ha méret alapján rendelem, nem biztos, hogy jó lett volna, mert az általam mért és a neten talált méretek nem mindenhol egyeztek.war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
addikt
válasz Turist #156397 üzenetére
az, hogy műúton mennél vele még nem mondja meg, hogy országútit keresel, vagy trekkinget, vagy montit, vagy bármi mást
ha a Velencei tó körül laksz, akkor menj el Fehérváron a dekába, és nézd meg mik vannak, 80 körül úgyis a legjobb ajánlatok onnan fognak érkezni (vagy a használt piacról) de rendes országúti annyiért nem lesz, fékváltókarral 100-tól indul a móka“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nyomtató topik
- DIGI internet
- Interactive Brokers társalgó
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Assetto Corsa Competizione
- alza vélemények - tapasztalatok
- Windows Insider Program
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Tripltek 9 Pro masszív drónos táblagép 1300 nit tartós fényerővel!
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI AVATA drón akkumulátor - vadonatúj, nem használt
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest