- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
Ármester
válasz Hasaggymeg #135297 üzenetére
Ő meg verőcei. Egy éve a versenyre jövet elhagytak egy bringát a tetőről, darabokra tört. Azt hiszem a lányáé volt, mert most új bringával ment/nyert a csajszi.
És akkor a tegnap legnagyobb b*zm*g története: beszéltem a sráccal, akitől a bringámat vettem: 1 hete versenyre menet az új bringát a kocsi tetején vitte, olyan szállítóval, ami a teleszkópot fogja a tengelynél. A bringa hátrafelé nézett (én is így viszem, kevésbé rázza a kormányt a szél), de a hátsó kereket tartó heveder elengedett, és a menetszél átfordította a bringát a kocsi hátuljára. Nem maradt ép része a váznak, állítólag az alsó csövet 3 szál tartja össze. Novemberben vette. Most egy olyannal ment, amit pénteken hozott el a boltból, nem kérdeztem, hogyan, kitől, nem rám tartozik, de nem röhögött, amikor mesélte.
Többen is mondták (utólag mindenki okos), hogy kettővel kell ezeket lekötni, meg hagyományos klipszszíj a legjobb.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #135302 üzenetére
A Prius-ba befér a bringa? Nekem nincs autóm, de a haveromnak van egy Logan-je, valahogy rá kell vegyem, hogy próbáljuk meg, kivett első kerékkel beférne-e két bringa. Csak valamiért nagyon ódzkodik a kerék kiszedésétől, pedig defekt esetén már nem egyszer szedte ki . Sőt, szerintem van esély rá, hogy a vázak beférnének a hátsó ülésekre is, a 4 kerék meg mehetne a csomagtartóba... ha nekem lenne egy autóm, tuti megoldanám valahogy
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
6030D
Ármester
válasz Csokicsibesz #135304 üzenetére
Mármint amit pénteken elhozott? Úgy tudom igen. Arany Eagle volt rajta, azt láttam.
Toobee: mindennek van előnye, hátránya, de a kocsiban a legvédettebb az biztos. Viszont aki tegnap kocsiban vitte haza, az nem vigyorgott, mindegy mennyire volt kibélelve pokróccal meg fóliával.
jjeahh: milyen Logan, a sima vagy MCV?
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
ZolkoW
őstag
válasz 6030D #135301 üzenetére
Nálam teljesen más okból, azért van elöl pluszban megkötve a kerék, mert átfordítani lusta vagyok a tartót, de ha két ponton fogom meg, szintén kevésbé mocorog.
Ja, kipróbáltam a kólás témát, nekem bejött, egyik kulacsomban az volt. Az izós meg el sem fogyott, de valszeg nem csak placebó, hogy a kólának egyből éreztem a hatását.Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Na, én pont ezek miatt a sztorik miatt nem merem feltenni a bringát. Inkább szopok azzal, hogy ki kell bélelni a kocsit, hogy ne legyen koszos, be kell ügyeskedni, stb. Pedig még vettem is olyan szállítót a tetőre, amit az átütő tengelyes aggyal és gyorszárassal is lehet használni, meg van elég heveder és egyéb cucc, hogy leszorítsam.
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #135305 üzenetére
Ki kell venni ugyan az első kereket, de igen, elfér. Ha nem vagy szívbajos, akkor még 1 bringát rá lehet rakni, csak érdemes bőven kibélelni, hogy ne csesszék össze a vázak egymást. Ja, 2-es Priusom van, az 1-esbe tuti nem fér, 3-4 pedig még nagyobb.
(#135306) 6030D: Akkor végre valahára hasznát vehettem volna a mosómnak.
[ Szerkesztve ]
-
X Factor
addikt
válasz Csokicsibesz #135308 üzenetére
Bringára nem lehet valamiféle casco szerű biztosÍtást kötni?
2m-nél már elgondolkodnék rajta.
Make things work
-
Jakab66[hun]
senior tag
válasz Runner_fxr #135291 üzenetére
Na a páromé itthon is van, nekem pedig hoznak L-es vázzal egy chicago disc-et hydros fékekkel. Sajnos nem volt köztes opció, a következő lépcsőfok már €1200 volt. Talán majd később lecserélem.
Más: Tudnátok valami falraakasztós vagy hasonló megoldást ajánlani, a kis méretű garázs kiküszöbölésére?
Gipsz Jakab
-
nagyúr
válasz Wombath #135310 üzenetére
Kicsit én is paráztam de pont pár hete vettem tetőre bringatartót jó sok utánajárás után.
Erre esett a választásom: Thule ProRide 598Már vittem vele autópályán is a kerékpárom és tényleg nagyon jó, profi cucc. Ennél például mindkét kereket egy racsnis szíj fogja ami olyan mint a bringás cipőknél szokott lenni. Plusz a vázat egy nyomatékhatárolós tekerővel fogod be.
Nem olcsó tartó (bár annyira nem is vészes az ára) de látszik hogy a svédek nem ma kezdték az ilyen szállítók tervezését.Més que un club!
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Jakab66[hun] #135313 üzenetére
Én valami ilyesmit tennék oda: [link]
6030D: Nekem egy Thule Clipon van [link]
Stabil a cucc, de valahogy a Meridát még nem mertem rátenni. Inkább beteszem az autóba.[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
vagy plaonra felhúzós, vagy nem a sofőr oldalra ilyen falra felrakós, mondjuk ennél komplikáltabbat láttam eddig, alul a két kerék meg van általában támasztva egy-egy profillal
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
6030D
Ármester
válasz Runner_fxr #135315 üzenetére
Nekem olyan van, ami a vázat fogja a tetőn, meg a két kereket a pántok. Tegnap is bírta a pályát, esőt meg a szelet. Kocsit mondjuk húzgálta, meg a fogyasztás se lett priuszos.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
szabolcs.sz
tag
válasz jjeahh #135227 üzenetére
Gratulálok a teljesítményeitekhez, még gyalogosan is szép, nem hogy bicóval. Én is huszonéve járom a Kárpátokat gyalogosan, és mostanra érett meg a gondolat, hogy márpedig kerékpárral is el kell menni a legjobb helyekre. Igen ám, de hol van a legjobb ? Pl. a Bukura nyereghez észak felől nem szívesen indulnék el, de az elmondásokból, meg amit a helyszínen 3x láttam, meg a térképen, pl. Poiana Pelegii felől, délről szívesen vállalkoznék rá. Tudtok valami jó montis fórumot, strava csoportot, akár románul, ahol infót, trackeket szoktak megosztani, beszélgetni ? Amúgy meg itt is megoszthatnánk, jjeahh, a te trackjeid is néha szájtátva nézem a straván
-
szabolcs.sz
tag
vannak egész olcsó, lidl-ben 2-3 eft-ért mennyezetre felhúzhatós megoldások, de az ali is tele van vele, "bike ceiling mount" a kulcsszó, google a barátod
-
trialboj
őstag
Benyaltam egy kullancsot a hétvégén, ami fura mert 5 évig nem fordult elő egyszer sem, pedig sokszor járok birkák mellett, között, után stb.
kb 24 órát bennem volt és azután is véletlenül vettem észre, mert 1 csepp vért sem tudott lecsapolni olyan kicsit volt, hogy a spéci patikai csipesz meg sem tudta fogni, ügyeleten valami mentás balzsammal kenték óramutató járásával ellentétes irányban de nem reagált majd csipesszel kijött szépen. Kinevettek mikor felvetettem hogy hoztam dobozt amibe bele kellene tenni, hogy ha esetleg... azt mondták nincs semmi jele hogy gond lenne. Elhittem, kidobattam a vértestvérem.Most picit viszketni kezdett és fél körömnyi részen piros a csípés területe. 24 órája vették ki, nem szakad bele semmi.
Tudom hogy volt már erről szó régebben, akinek volt hasonló esete, mennyi idő alatt kell elmúljon, és mi az amikortól már komolyan kell venni?
Tegnap semmi jele nem volt hogy gond lenne ezért el is felejtettem megkérdezni, annyit mondtak hogy forduljak orvoshoz ha nagy területen kezd pirosodni, de arra nem tértek ki hogy mennyi idő alatt.Illetve meséltek valami ultrahangos riasztóról, nyaklánc v karperec féleség, ilyet próbált már valaki?
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
jjeahh
nagyúr
válasz Wombath #135271 üzenetére
Kösz a véleményt, az ilyen hsz-k miatt picivel derültebben látom az spd-s jövőmet . A legeslegjobban amúgy talán attól félek, hogy a hirtelen satu-fékezésekről teljesen lemondhatok, mert olyankor állóra fékezek és nincs időm a pedál kioldással vacakolni. Sajnos nagyon gyakran fékezek így, első spd próbálgatós körömön 3-ból kétszer talán emiatt estem el. Na de még meglátjuk, rendeltem multi release stoplit, ha megjön, azzal is futok egy kört.
szabolcs.sz: Kösz, sok szép hely van a kárpátokban, lenne amit bejárni. Én egyelőre autó híján csak a csíki havasokat, gyimeseket meg a hargita hegységet járom, mondjuk így sem panaszkodhatok, mert szép hely az összes, csak hát 1800m a legmagassabb hegy 50km körzetben, az ennél magasabb, mondjuk 2000-2500m+ hegyek minimum 150km-re vannak innen. Az sem vészes, csak kéne egy autó... vonattal nem tom meg lehet-e oldani a dolgot, elvileg azokra a járatokra, amin van bringás jelzés, igen, csak van a dologban egy kis bibi: egyiken sincs ilyen jelzés (Románia...)
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
cdl
senior tag
válasz Napfénysüti #135314 üzenetére
Amikor még a tetőn akartam szállítani, Nekem is erre esett volna a választásom.
Aztán vonóhorgos lett belőle.
Nem bántuk meg, de az ára nagyon húzós. -
Hasaggymeg
Topikgazda
Hát az nem kis érvágás,bár valószínű,hogy csak a váz tört.Egy nehezebb alu szépen letépte volna az autó tetejét,mint egy konzervet.
Én ilyennel hordom [link] immár több mint 10 éve,elég stabil...csak max 2,3-as gumit fogad.Jakab66...vidd ki onnan azt a sz@r autót,máris lesz hely.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #135321 üzenetére
Ha piros, akkor szerintem megnézetheted . Engem már nem tudnám megszámolni hányszor csípett meg kullancs, egyik ősszel 5x, szal van tapasztalatom benne sajnos . Szerintem ha megcsípnek fölösleges bemenned kiszedetni, főleg ha olajazzák meg csavargatják , tudom, hogy van ilyen urban legend, hogy az óramutatóval mittoménmilyen irányban kell csavarni, de szvsz ez hülyeség, ha csipesszel, kullancskiszedővel vagy akár egy cérnára kötött hurokkal óvatosan, lassan húzod, mindíg elengedi végül a bőröd és kijön. Akkor érdemes megnézetni, ha a kullancs körül piros folt lesz, az már jelenthet bajt is. Persze mivel nálad a kiszedése után pirult el a bőr, valszeg nincs gond, de azért megnézetném... Kullancs ellen használj jó minőségű illóolajakat. Ha nem sajnálod a pénzt rá, akkor Doterra Terrashield, ha olcsóbban meg szeretnéd úszni, akkor elementalról rendelj olyan olajakat, amiket nem szeretnek a kullancsok, pl menta, levendula és citrom, összekevered, sőt akár fel is higíthatod egy picit és hosszú évekig elég lesz. Egy ilyen 10-15ml üveg bárhol elfér, nálam is mindíg van egy, én 15ml-t már 3 éve használok, még nem fogyott ki. Amúgy én annyira nem hiszek az ilyen illóolajas izékben, de ez tényleg bevált, amióta használom egy kullancs csípett meg és az is olyan helyen, ahol nem volt bekenve... ami még segíthet: fűbe ne ülj le, csak ha zacsit teszel a segged alá, hosszú zokni, ha szereted, ha olyan helyen jártál és hazaértél, a ruhát jól rázd ki és ne rakd a többi ruhád közé, pl a szekrénybe.
-
szabolcs.sz
tag
válasz jjeahh #135322 üzenetére
15-20 éve a román kallerok a "rugalmasságukról" voltak híresek. Pár éve is megvolt ez, akkor már a legál irányba, amikor elmondtam nekik, hogy nincs jegyem és úgy léptem át a határt Békéscsabánál, mert lekéstem a a csoportot, azt mondták, semmi gond, megvárnak, amíg Aradon veszek jegyet, mert náluk kápéért már nem lehet, és büszkén kihúzták magukat. De becsszó megvár a vonat, csak hagyjam fenn a hátizsákom, és addig vigyáznak rá. És tényleg, így volt
Amúgy egy [link] kerékpárszállító táska 280 lejért, és bármelyik román vonaton viheted, nem ? én simán mennék a helyedben Brassóba, vagy a Kelemenbe, ott már 2000m+ is van bőven, beszar*s kilátással. Kelemen ráadásul nem is sziklás, sok szekérút felmegy a gerincre.
-
gabro0
őstag
Meglett az első bringás nadrágom, de felemásak az érzéseim. Bike24-ről rendeltem, a méret jó(nak tűnik), de pár dolgot észrevettem. Amikor kibontottam, feltűnt hogy a címkéje csak úgy kiesett a zacskóból, nem volt rátűzve, mint a felsőnél, amivel egy csomagban jött. Vagyis ezt már valaki kibontotta egyszer... Kérdés miért küldhette vissza az a valaki. Megint ott vagyok, hogy nincs tapasztalatom, nem tudom hogyan kellene állnia. A bringára ülve azt vettem észre, hogy ágyék tájékon, a köldök alatt a pad felér és tekerésnél ide-oda ficánkol. Ez normális?
Lehet csak nem bújtam bele rendesen, mert elég nehezen jött fel. A szárak hossza szerintem tökéletes, viszont a pánt elég szoros, állni elég kellemetlen érzés benne. -
Rendo84
senior tag
Sziasztok!
2019-ben mi a kötelezően előírt tartozék és felszerelés az (országúti) kerékpárra? Tudom az összefoglalót olvastam, de azóta eltelt néhány év.
Másik kérdésem pedig milyen U lakatot tudnátok ajánlani ami viszonylag olcsó kategória tehát 3-7 ezer Ft-os és nagy biztonságot ad? Gondoltam nem 1, hanem 2-őt tennék a bringára, ha véletlen ott kellene hagynom valahol.
Kérdés hogy ezt milyen módon szoktátok ti szállítani országúti bringán?Eszembe jutott még egy, hogy a vázra szerelhető táskát, mekkorát érdemes venni kb 1 L űrtartalmúba belefér minden hasznos dolog?
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz szabolcs.sz #135327 üzenetére
Ja, általában rugalmasok, de sokszor jönnek valami állami ellenőrök vagy mik és azokkal nem lehet játszadozni, én meg nem akarok görcsölve utazni, hogy nehogy megbüntessenek . Brassó nincs messze, de tudtommal ott is csak 1800m hegyek vannak, bár ettől függetlenül tervben van az is, mert szép . Picit arrébb mondjuk már ott van a Királykő meg a Bucegi, Omu-csúcs . Na de egyelőre annak is örvendenék, ha idén újra összejönne a közeli Hagymás-hegység, Egyes-kő. Ha netán erre jönnél tekerni, szívesen csatlakoznék egy körre hozzád is
szerk: ja, gondoltam ilyen bringás táskára is, csak egy dolog miatt nem vettem még meg: amikor kiszedem a bringát belőle, hová rakom a táskát? Eldugom egy bokorba?[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz #68686080 #135332 üzenetére
Városban célszerű inkább a jobbat oldani elsőnek, indulásnál se befelé húzod akkor el. De amúgy annyira nem nehéz egy dupla vészoldás sem, illetve én ilyen CX-es módon szállok le az is kivitelezhető. A titka annyi, hogy magával az oldó mozdulattal le is kell venni a lábad a pedálról.
-
jjeahh
nagyúr
válasz #68686080 #135332 üzenetére
Nem tudom elhinni, de nagyon remélem igazad van . Ja, amúgy a multi release pont erre kéne, ha több irányban old, remélem megment az elején az esésektől, amíg megszokom.
bringasisti: Nem is, nem sokat járok a helyi boltokba . Az a stopli nem drága és megláttam egy 20 darabos akciós zselét, azt is mellécsaptam, meg észrevettem, hogy néhány nyereg is le van árazva, szal egy nyerget is... . Aztán most egy ideig asszem többet nem vásárolgatok, max egy magped-et, ha az spd nem válik be, esetleg egy Chrome cipőt, mert úgy tűnik a Giro mégiscsak túl meleg lesz nyárra, meg esetleg egy... na befejeztem
-
Ferdzsoo
addikt
Az mennyire életszerű hogy 1800km után nincs a lánckopás még 0.25-ön sem?
(Eagle PC-XO1)
Rendeltem lánckopásmérőt és egyből egy új láncot is gondoltam úgyis cserés lesz már ennyi km után. Erre 0.25-ön sincs. Nagyon teperve nem volt ez a hajtás...[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
-
Ferdzsoo
addikt
válasz Hasaggymeg #135338 üzenetére
Igen az új láncba szinte bele se tudom nyomni, egy régebbi biciklimen amibe van 4000km, azon 0.5-öt mutat, egy mégrégebbi biciklin meg 0.75 és 0-1 közöttit, szóval kb kiadja.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Jakab66[hun]
senior tag
-
ZolkoW
őstag
erőt vettem magamon, elkezdtem felmérni a károkat. A láncba már nehezen, de belemegy a 0,75-ös mérő, a váltógörgők csak komoly erőhatásra forognak el, a kerékagyakkal talán nincs vész, racsni is kerreg, hajtókarcsapágyat pucolni kell, a hátsó sorban is maradt száraz sár, ami nem maradhat ott,hiszen gyorsításkor megérezném a perdületváltozást
Ez jópár órás melónak hangzik, majd valamikor... a láncon még gondolkodom, mi legyen vele, itt is írtátok, hogy 11-es rendszerben illik már 0,5-nél váltani. Talán az lesz a legjobb, hogy átteszem a friss, 200km-es láncomat, aztán az a bicó kap újat (péntekre ígérte a DHL a szállítást! /London váz/)Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Ferdzsoo
addikt
válasz ivana #135342 üzenetére
Konkrétan még esőben sem nagyon, sárban terepen kb 0-át volt használva állítólag.
Mondjuk én már nem kíméltem múltkor sem.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
szabolcs.sz
tag
válasz jjeahh #135330 üzenetére
nem kell azt a táskát sehova se dugni. Minden székely kocsma meg magazin mixt nyitva van legalább este 10-ig. leadod, meg a rendelést is, hogy tartsanak készenlétben egy üveggel a kedvenc sörödből, mire megérkezel. Bár amúgy az eldugás is simán jó, patakba, faodúba, stb. Hegymászó túrán szoktunk ilyet csinálni, pl sört, konzervet a vízbe, egy kő alá, és amikor megérkezünk, ott vár, meg nem kell cipelni. simán jó.
-
szabolcs.sz
tag
válasz jjeahh #135330 üzenetére
A Király-kő gyalogosan se egyszerű, kb 4 út van, amin fel lehet menni, a két vége meg középen két irányból. és víz nem sok van odafenn. Viszont melletted -alattad integetnek a vitorlázórepülők. A Hagymás - Egyes kő is jó meredek mészkőszirt, ott régen voltam, de emlékszem feltáró szekérutakra, meg az út, ami átvisz a Gyilkos-tó felé, az elég jó, igaz, végig 1-1 völgy. Ezért is írtam a Kelemen-havasokat. Amúgy jó ötlet, persze viszont is, Szegeden a síkságon, vagy Nógrádban a dombokon is tekerhetünk, ha éppen erre támad kedved jönni, pl a Medvés-kör
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Racer drón - Fly More Combo FMC szettben +koffer +MC +extrák
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs