- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
Látom felmerült a foltozás téma, pedig azt hittem, ez innen már szinte senkit nem érint. Viszont ha mégis akkor megosztanám a tavalyi találmányomat
Először is, már öntapadós foltokat érdemes használni, olcsó, hatékony, végleges megoldás, és GYORS.
Két típust használtam eddig(de ki merem jelenteni hogy mind egyformán jó), ez a BBB a helyi boltból, ez pedig park tool valamelyik webshopból, nevetséges áron hajítják utánad, annak ellenére hogy mindenben jobb mint a hagyományos folt. Sok defektet javítottam már terepen, elég pár mpig rászorítani a lyukra, és már mehet is vissza minden, természetesen előtte muszáj letisztítani a felületet csiszolópapírral amit adnak is mellé.
Az igazán nagy előnye, hogy pici, és akár zsebben is elfér, sosem zavar, habár én ezt nem szeretem mert el lehet felejteni, szerintem a pumpának a foltnak és a gumileszedőnek a bringán a helye, mert akkor sosem ér meglepetés.
Sokan használtok bringa táskát, ami nagyon sokat ront a bringa összképén, van aki felkötöz mindent a vázra, de ez is rombolja egy jó kép összehatását, vagy csak szimplán nem olyan jó érzés ránézni a vasra, szóval a leg optimálisabb hely ahova ezt fel lehet pattintani, ami amúgy minden bringán szinte pont ugyan olyan, a nyereg alsó része.Én a park tool dobozkáját ajánlom, mert nagyon pici, és tényleg bárhova felragasztható, érdemes kicsit kísérletezni a pontos pozícióval, hogy ne akadjon bele az ujjad ha mozgatod nyeregtől fogva a bringát.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #135150 üzenetére
Konyhapulton úgy ütöttem mintha inkább nyomtam volna csak, szerintem jó lesz. Öntapadós folt viszont tényleg könnyen, és talán jól is, odaragadt.
Közben ki is cserélte lét belsőt gyerek bringáján, és felraktam akkor már az új, olcsó külsőket, amit még 6030D ajánlott. remélem mihamarabb letesztelhetjük. persze az egyik belsőn volt-lett még egy lyuk,szerintem kicsíptem felrakáskor, ez a kevlárperemes, ez a keményebb?, külső nagyon nehezen megy föl, mondjuk conti ez is, és ami rajta volt az is, és ami rajta volt azt is alig bírtam levenni.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
6030D
Ármester
-
StLui
veterán
-
Zsohi
őstag
válasz stumpjumper #135152 üzenetére
Amíg megérkezik a csere, ha nem is kiállva, tekerheted. Amúgy milyen kerékagyról van szó?
https://ca.pcpartpicker.com/user/Zsohi/builds/
-
IMIIKE1998
őstag
Szerintetek én csinálok valamit rosszul? Az a gond, hogy csak minden második nap tudok normálisan "edzeni", ilyenkor jól megy, de csak akkor, ha mindig van a tekerés előtt egy nap szünet. Ha ez nincs meg, akkor szenvedés az egész, pedig amikor csak engedi az időm, szívesen lemennék egy lazább körre. Viszont ezt nem lehet, mert hacsak nem gyök kettővel megyek, akkor a másnapi edzés nem fog menni.
-
StLui
veterán
válasz IMIIKE1998 #135158 üzenetére
lazább kör az nem edzés, szóval kicsit világosabban is fogalmazhatnál
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
flash-
veterán
válasz IMIIKE1998 #135160 üzenetére
hát én is ezen filózok sokat, aztán kezdek rájönni ,miután van néhány stravás ismerősőm(egyik veresenyez amatör szinten, és sokat is nyer...)
ő egy versenyt (30-60KM) kb 36os átlaggal teker le strava szerinti 3-ik és 4-ik pulzuszónában, az edzésein meg általában 30as átagokat megy főleg strava szerinti második legkisebb pulzuszónában( azok ugyan vannak mindennap de változó, van amikor résztávozik ,stbstb)
én egy ilyen kört versenytempóba le tudnék nyomni mondjuk 28as átlaggal,(de akkor a legfölső pulzustartományban tekerek végig)akkor ez alapján az edzéseken 22-23as átlagokat kéne mennem (most ez nyilván csak sacc) ami érzésre nekem már kb olyan lenne mint a semmi de ekkor lenne az hogy a pulzusom a 2es tartományban van..valószinű ez lenne a helyes edzés" alapja" hogy nem kihajtjuk magunkat hanem megmaradunk egy bizonyos tartományban.amit a pulzusértékeik is alátámasztanak, hisz alacsony-közepes zónában marad nekik edzéseken(nyilván intervalloznak akkor felmegy) mig nekem edzéseken is magas...
ahhoz hogy naponta bírja az ember ebből itélve valószinü az lenne a megoldás hogy sokkal jobban vissza kéne venni a terhelést mint ahogy gondolnánk
viszont iilyen szintre valahogy eljutottak és hogy mi vezet ide azt már egy edző tudná megmondani...
én eddig úgy tekertem hogy 3 naponta toltam izomból egy 50-70es kört ami belefért aztán 1-2 napig izomláz, most úgy tekerek hogy heti 2-3x felváltva egy pörgetős egy erősítővel es ezt váltogatom edzésenként.
meglátjuk pár honap mulva mit javulok[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz stumpjumper #135152 üzenetére
Ez durva,így tönkremenjen?! Milyen kazettatest ez,saját Mavicos? Volt XT vel bajom,de így azt soha nem lehetne elkoptatni...talán 30 év alatt.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Ákkk
addikt
válasz IMIIKE1998 #135160 üzenetére
Akkor menj kevesebbet minden nap.
Minnél edzettebb a szervezet annál jobban tud regenerálódni.
És lassan fokozatossan emelni a napi távot.A technika nem az agy helyettesítő terméke.
-
stumpjumper
csendes tag
válasz Hasaggymeg #135162 üzenetére
Igen a gyári alkatrésze.
-
tacto
aktív tag
válasz IMIIKE1998 #135158 üzenetére
Az alapozást nehéz megúszni. Én 80 - 100 körüli pedálfordulattal 2-es zónában megyek, sokat, a (szezon) elején.
[ Szerkesztve ]
-
bringasisti
őstag
válasz Hasaggymeg #135162 üzenetére
Edzés utáni feszültség, magától el tud törni.
BENEFON DELTA--------N8
-
-
xy.zsolt
őstag
válasz xy.zsolt #135168 üzenetére
Ja, és persze ez szólóban tekerést jelent....mert pl egy 6-8 fős bólyban erre 5 kmh-t nyugodtan rászámolhat az ember. 2 napja oldal-szembeszélnél vérti izzadva 30as tempót toltam, majd kifogtam egy 40el előző traktort...simán tartottam mögötte a tempót megerőltetés nélkül
[link][ Szerkesztve ]
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
trialboj
őstag
Aki követi a gmbn-s videókat, segítsen már letisztázni, hogy Neil, azért hajtja azt a csodaszép Lux xc gépet mert a canyon az egyik fő szponzoruk, vagy mert tényleg egy jó gép?
Ők szinte adásról adásra cserélgetik a gépeket, az a lux viszont jó ideje szolgálatot teljesít alatta. Az annyira jól sikerült modell lett, sehol máshol nem találkoztam vele csak nálunk... mondjuk ez elmondható majdnem minden canyon modellről is, aki vett egyet nem akarja eladni, és nem is posztol róla sokat ))
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #135170 üzenetére
Szerintem amit használnak mindent szponzorok biztosítanak. Most én úgy érzem a Canyonnál épp a Strive-on meg a Lux-on van a hangsúly, ezeknél nyomják a legjobban a marketinget, Neil-nek meg most valszeg épp xc-re van szüksége. Meg annak is lehet egy kevés köze a dologhoz, hogy újabban úgy látom ezeknél a sztár vloggereknél valami xc divathullám tombol, pl. a bkxc-s srác is BMC xc-t hajt mostanság. Ettől még tuti nem rossz bringák ezek, elfoganék egy Lux-ot.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
xy.zsolt
őstag
ilyen mocsok szar időjárást...5 fok, szélvihar, szakadó eső....még az 1km-re lévő boltig sincs kedvem tekerni
BESTSECRET MEGHÍVÓt szívesen küldök PM-ben.
-
Atos23
senior tag
Használ valamelyikőtök trendi kitámasztót?
Új a bringa, nem szeretném a szokásos vázösszeharapós vas kitámasztóval elrondítani a bringát, vagy leverni a matt festést.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #135176 üzenetére
Azért jöttem át ide dolgozni, eltekerhetsz ebben a szép időben a volt agip, most mol kútig, meghívlak egy kávéra
-
parkr
őstag
Aldiban van ma bringás akció [link], a rövidnadrágot esetleg nem nézte még valaki hogy milyen?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz StLui #135178 üzenetére
Én csak próbálom a kényszert a kötelezővel ötvözni és letudni pár családi megjelenést,remélhetőleg így csökkentve a napi lebribgabuzizásaim számát. ...ha kérdi zasszony ma nem láttál itt.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
trialboj
őstag
A leg zsiványabb bringa az Uráltól nyugatra .
Összefutottam egy ismerőssel , és kölcsönkértem a fotóaparátusát, mert ő meg kattogtatni szeret hobbi szinten. Az optika és géptest, amivel a kép készült, alsó hangon is 4x drágább mint a bringa és ő még mindig csak egy amatőr fotós aki nem csinál pénzt a képeiből...
Itt van még néhány kép, amire jó ránézni, mert érződik rajta hogy az obi ami btw kb 1.5 kg volt szemet gyönyörködtető képeket készít, még egy utca közepén is egy teljesen átlagos témáról.
-
cobranco
csendes tag
Egy rövid és enyhén szólva is megkésett "best of" a tavalyi Alpok túránkból.
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
stumpjumper
csendes tag
Sziasztok!
Nem tl-ready felnis kerekeket, tl-ready külsőkel mennyire működne tubelessként?
Mavic Crossride felni, hivatalosan nem tl-ready.
Szalag+szelep+folyadékkal működhet?
Mik a tapasztalatok?
Maxxis Ikon tubelessként gumikkal raknám össze.
Attól tartok hogy a felni ilesztésénél, szökne a levegő -
StLui
veterán
válasz stumpjumper #135183 üzenetére
Szoktak ilyet csinálni szalaggal, nyilván nehezebb, én lehet kipróbálnám folyadék nélkül, kipattan-e a gumi a helyére a pumpálásnál.
-
jjeahh
nagyúr
válasz trialboj #135181 üzenetére
Jó gép, a low light verzió A7s-t sokat használtam melóra
stumpjumper: Ilyen Crossride-ot Maxxis Rekon-al nemrég alakítottam át tubelessre, teljesen elégedett vagyok, egyelőre tökéletesen működik. Kell tubeless felniszalag, szelepek és tej, én mindenből Stan's-t használtam.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
Amúgy ilyen még sosem volt, elmentem pár órára, jövök haza és 4 hsz vár . Mindenki teker gondolom .
Mai:
Esett-sütött a nap-esett-sütött a nap, bírom az ilyen változatos időjárást, de a Maxxis Rekon sárban nagyon gáz . Nem vagyok elégedett ezekkel a gumikkal semmilyen szempontból, szerintem hamarosan le lesznek váltva Schwalbe-re és félreteszem tartalékba őket.
-
jjeahh
nagyúr
válasz rétisün #135188 üzenetére
Felétek most hidegebb van mint nálunk? . Pedig fordítva szokott lenni. Itt is esett majdnem végig, de 11-15 fok között volt a hőmérséklet, rövidnadrág, póló és csapattuk. Minél kevesebb a ruha rajtad, lejtőn annál hamarabb szárad
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Sziasztok!
14 éves gyermekemnek keresgélnék MTB kerékpárt ~ 100k-ig. A legközelebbi , kipróbálható gép a Decathlonban van 90-ért : Rockrider ST 520. Ez tetszik a gyereknek, de nem tudom, hogy ez milyen minőséget képvisel. Alternatívaként én a Mali Aspist nézem, de ha tudtok ebben az árban jobbat szívesen meghallgatom a tanácsotokat.
Mindenképpen csak új, garanciális jöhet számításba, ballagásra kapná tőlünk.
Előre is köszönöm!
-
ZolkoW
őstag
válasz werszomjas #135174 üzenetére
a móriban még hegyekben áll, Fehérváron nem tudom,mi az ábra,ebbe a kettőbe járok (jó, Fváron van több is,tudom)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
StLui
veterán
Fiam hátsó kereke lett defektes a szerdán, felütéses. Cseréltem külsőt, belsőt. Utána vettem észre, hogy a felni egyik oldalfalán van egy felütés, kicsit mintha befelé nyomódott volna a gumitövénél a perem. A lényeg, hogy berakva a kereket a helyére vettem észre, hogy elég szép nyolcas is van a kerékbe.
Ki tudom valahogy szűrni, hogy csak a gumi van rosszul fent, vagy tényleg nyolcas?
Elég szépen pattogott a gumi amíg 4 bar-ra fújtam, bele is ért így a nyolcas miatt a láncterelőbe az első tányérnál. Ahogy lejjebb engedtem a nyomást akkor már forgott szabadon.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
ZolkoW
őstag
jelentés Béfüredről: ó, anyám... nincs bajom máskor a sárral, de ennyire sáros még életemben nem lettem. az utolsó 1 km viszont betett lelkileg,ott majdnem földhözb*sztam a bringát,és káromkodtam izomból, az a fajta sár volt,ami megállítja a kereket, és nem tudom tekerni. közben persze csúszik is. levakarom, előbb cipővel,de a végén már kézzel turkáltam le,mint a teveszart a busmanok (* tájékozatlanság jogát fenntartom) , felülök,és két méter után ismétlödik. vállon is vittem többször ilyen 50 métereket,ez nem esett jól. nem sok köze volt annak az 1 km-nek a biciklizéshez... ha ez nem lett volna,azt mondom, csak a szervezést kritizáltam volna ;) itt is van eselys,hogy egy balfék vagyok, de ilyen g*cisáros verseny urán elvárható lenne sztem,hogy legyen legalább rendes kézmosóhely.lehet,hogy volt, csak a magamfajta selejtesek számára nem volt elég jól jelölve, elmondva.. mikor befutottam,kérdeztem is, de 2 vacak toi-toi jellegű kézmosót találtam,amiből egy kifogyhatott mire odaértem. wc volt eleg,meg frissítő,meg a pálya kijelölés is szerintem okes volt (a végén kicsit bizonytalanabb voltam,ritkultak a jelek, de keréknyom sok volt szerencsére). valami lehetetlen helyen értem be,talán masters 1/ 25.? jó,nem volt meglepetés😃 . kézmosás nélkül ugye vedd le a cipődet, gúnyádat, stb úgy,hogy ne legyen minden retkes... még az autókulcsom is sáros lett, a bicót meg Fehérváron mostam le, mert 500m keresgélés után nem találtam meg a mosót,amit fél szemmel olvastam tegnap, be is pipultam, eljöttem amint tudtam. száraz időben nagyon fain kis verseny lett volna, így hogy voltam esőben is,legalább elmondhatom,hogy nem hátráltam meg (óvatosabbnak kell lennem az előnevezésekkel..)
Basszusműhely helyett: https://www.facebook.com/profile.php?id=61555669762786
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Classic FMC drón táska, koffer (Skyreat)
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett + Freewell Mega 16 Filter Pack (46)
- DJI Mini 3 Pro / Mini 3 / Mini 4 Pro drón akkumulátor (eredeti DJI)
- Újszerű Hubsan Zino Pro drón+AJÁNDÉK HORDTÁSKA
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest