Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz Runner_fxr #130135 üzenetére

    Ez az "igazi mindenes mtb" is csak nézőpont kérdése. Nekem olyan bringa az igazi mindenes, amivel hosszú aszfaltos vagy terepes körök is bevállalhatóak, amin nem néz ki hülyén egy gyors mtb gumi, aminek szinte teljesen merevre zárható a telója, amivel a lehető legkönnyebb terepen mászni, amit A-tól Z-ig tudok itthon szervizelni és amit meg tudok fizetni :D . A te szemszögedből teljesen érthető lenne az is, ha azt mondanád, hogy neked az enduro az igazi mtb, de te teljesen más stílusban bringázol és másak az igényeid.

    sebgutkopf: Ja én megértem, bár ezek szerint felétek tényleg mást jelent montizni. Nálunk turisták, emberek szerencsére nincsenek, mármint van 1-2 domb a közelben, ahová gyakran járnak ki a turisták meg a kutyasétáltatók, de az összes többi domb-hegy-erdő teljesen turistamentes és vadas, így bőven van amit felfedezni és ahol nyugodtan montizni, főleg, hogy a várost teljesen körbeveszik a hegyek. Engem a pásztorkutyák zavarnak nagyon, de remélem lesz erre valami megoldás, mert nagyon természetb*zi vagyok.

    Más: Ma legalább 1 órát szenvedtem a régi első kerekem kónuszos agyának a beállításával és nem azért mert nehéz, hanem mert hülye vagyok :DDD . Valamiért a féktárcsa folyton beleért a fékbe, kb 3-4 szétszedés-összerakás után jöttem rá, hogy a kontracsavarok nem egyformák, az egyik oldalon vastagabb és én véletlenül felcseréltem őket :U . Aztán azzal szenvedtem, hogy hiába bikáztam meg a kontracsavarokat, állandóan fellazultak, de szerencsére hamar rájöttem, hogy a tengelyt és a csavarokat alaposan zsírtalanítani kell (beledobtam egy kanna benzinbe :DDD ), mert a zsír miatt lazulnak fel. Most tökéletesnek tűnik, holnap miután beállítottam a váltókat is, megyek vele egy tesztkört. A fékek is helyrejöttek, a hátsóból az elnyalódott (?) csavart átraktam az elsőbe, abból meg a jó csavart a hátsóba és most egyik sem szivárog :F . A hátsó kerekem is megjött, nagyon nem tetszik a "Crossride" felirat rajta, de szerencsére csak matrica, holnap leszedem... amúgy a Mavic agy nem olyan hangos mint amire számítottam, teljesen rendben van. Ami nem tetszett, hogy b*romira nehezen ment fel rá a Maxxis gumi. Ja igen, felraktam a 140grammos belsőket és a Maxxis Rekon-t is, meg kapott új láncot is a canga, szal lesz amit tesztelni :D . Holnap csak egy rövid kört merek menni vele, nehogy valami bef*sson... majd legközelebb az első kereket is cserélem, hogy legyen egyforma, ki fogok vágni a nyeregcsőből is, mert hosszú (-100 gramm? :D ), aztán egyelőre ennyi.

    Massmurderer: Van amelyikhez adnak, van amelyikhez nem, de neten írja ha rákeresel a konkrét típusra.

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák