- iPhone topik
- Yettel topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
Sziasztok!
Jól gondolom, hogy ez egy elég korrekt vétel lenne 130-ért? Specialized Epic
188cm vagyok és hobbi túra, melóba járás a cél vmi normál bringával. Múlt évben elhalasztottam a vételt, így most újra megpróbálnám.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
trialboj
őstag
KÖSZÖNÖM, a válaszokat. Valamilyen szinten megnyugtató, hogy nem a becsúszó a hibás, jövőhéten megmutatom egy szerviznek.
Remélem felétek is szép idő volt ma, rég nem tekertem ilyen jót, kellemes 20 fokban, szikkadt talajon, nem nyakig sárosan, keresztül kasul mindenen.
Annak ellenére hogy télen is tekertem, jó pár alkalommal, eléggé földhöz vágott ez a laza 45km/600m- 3 órás túra.
Ha most arra gondolok hogy nyáron, 7/7 napot tekertem minimum ekkora távokkal, és a végére fáradtam csak el ennyire, akkor elég elszomorító, hogy ha nem is 0-ról, de ismét lehet építkezni, és talán majd júliusra sikerül formába jönni."Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Massmurderer
őstag
válasz 6030D #129823 üzenetére
Nem látatlanul,dobot hasonlóról képet.Tudod mit..vegyél ilyet akkor,és használd.Te miért olyat vettél ami van???Miért nem egy 25-30 ezres montit használsz???Szerinted 20-30ezres öszteleszkopos montik mit érnek??Öszintén...Használnád hoszútávon?2x ültem már olyan valamin..egyik 2 napos volt,a másik pár hónapos.De mind a 2 olyan billegös volt,hátsó tag miatt mintha vizágyon ülne az ember.Mutass példát,vegyél olyat,és használd.
-
wetomi
aktív tag
(#129850) jjeahh: A rovarhálót jó is, hogy említed. Gondolom filléres tétel, de az olcsóbb modellekben szinte nem is találtam eddig.
(#129853) pittlaren: Ez jól néz ki. De ahogy keresgélek és belefutok egyre több modellbe, boltba, azt látom, hogy azt a 15 ezres határ meg kellene emelnem 20-25-re.
(#129856) Ironizer: Ha találok olyat, szólok, de egyelőre az az érzésem, hogy kompromisszumot kell majd hoznom. -
jjeahh
nagyúr
válasz wetomi #129860 üzenetére
Á azért nem ritka a megfizethető kategóriában sem a háló, a Scott Watu-ban is van, meg ha jól emlékszek a Ked, Met sisakokban is alap. A köv. sisakom ettől függetlenül valszeg nekem is drágább lesz, de csak azért, mert szeretnék valamit ami a sznob hajlamaimat is kielégíti. Pl. nagyon bejönnek a Koroyd sisakok ([link] [link]), de állítólag nem szellőznek olyan jól
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
6030D
Ármester
Ez ha jól tévedek, fpeter07 fórumtárs bringája, esetleg írj rá. Aszfaltozni nyilván nem kell ilyen, viszont ez egy régi xc versenygép, ennyiért szerintem simán jó vétel. Súlyban sem lehet sokkal rosszabb, mint egy fiatalabb merevfarú. Én mennék vele egy kört a helyedben.
Massmurderer: most mondanám, hogy 20-30 ezres bringával tekerek heti 5-6 alkalommal, de ha kérnék rá beárazást, akkor jönnének a dobd ki kommentek. Pedig most kapott megint egy 15 ezres szervízt, évente egy ilyen belefér, úgyis csak a sarki bó'tig jár.
wetomi: sisak alá van kis sapka, ami simlis, az jobban fog védeni, mint a sisakon lévő. Ha jó anyagból választod, akkor nem melegít, hanem segít elpárologtatni az izzadtságot.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
nagyúr
-
pc360
addikt
válasz 6030D #129823 üzenetére
Pedig ez látatlanul a kukában tudható. Tudjuk jól, hogy mit ér az össztelót imitáló akármi újonnan kevesebbért, mint a leghulladékabb merevfarú ever. Elég furcsán lett közölve, hogy fél forintot sem érdemes rá költeni, mert 20 ezerért jobb bringát kap használtan, de attól még nem kevésbé igaz.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
jjeahh
nagyúr
Pro bike check. Érdekes a 30mm felni, ilyent még nem láttam XC-n, szintén érdekes a Maxxis Rekon egy ilyen bringán, mert nem a legeslegkönnyebb és szép az a stucni . Ja, egy ideje ez az első pro XC monti, amin nem szilikonmarcsát látok.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
trialboj
őstag
A Scott találta ki ezt a fordított hátsó tag megoldást, hogy jobban el tudja rejteni a kábelt amiről vezérlehető a 3 állás... Egyszer láttam róla egy videót hogy semmilyen hatása nincs a tag mozgására hogy fejjel lefelé v "normálisan" van berakva.
Tolómérővel lemérve nekem is beférne megfordítva a tag... ha esetleg nem tudják megoldani a szervizben sem a folyást, akkor ezt egy valós lehetőség lenne az olajfolyás elkerülésére?
Mondjuk az én esetemben ez azt jelentené hogy nem érem el többet 3 állású kapcsolót, de elméleti szinten érdekelne hogy megoldható-e.
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
G@ben
addikt
válasz planbmokus #129867 üzenetére
Tegnap este kiválogattam a szóba jöhető bringákat, most épp kiszerkesztem a geometriájukat, mert az egy fontos támpont, aztán célirányosan megyek a boltokba, hogy mit szeretnék kipróbálni!
Eddig igazából el voltam veszve, hogy egyáltalán melyik bringára is kéne ráülni, de most már leszűkítettem a kört.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #129868 üzenetére
Egyszer én is meg kell nézzem nyomásmérővel, hogy mennyire szoktam belőni, eddig érzésre fújtam fel kb. úgy, hogy erőből ujjal be tudom nyomni a felniig a gumit. Nagyon durva köves terepen ha nincs időm kikerülni egy éles követ, akkor néha felütöm, de eddig se defektem nem volt miatta, se a felni nem sérült soha. Szerintem nagyon súlyfüggő a dolog, én 65-67 vagyok, de a haverom pl. közel 100kg testsúllyal kőkeményre kell pumpálja és ha ráül a bringára még így is szétterül a gumi alatta. Tavaly amikor ráült az én montimra, a felni érte a földet, a gumim teljesen lapos volt
[ Szerkesztve ]
-
deny330
aktív tag
-
Toobee
veterán
válasz planbmokus #129871 üzenetére
Sokkal több én se vagyok. 63-64.
-
jjeahh
nagyúr
válasz Toobee #129874 üzenetére
Ha Kate 55kg, az már 8-9kg különbség, + a táskáid, a pótbelsőd meg egyebek amik a bringán vannak, meg a montid is 3-4 kilóval nehezebb, ő versenyeken nem rak semmit a bringára és hátizsákot sem hord. Összben, ha mindent összeszámolnál valszeg minimum 15kg plusz súly jönne ki hozzá képest, ami nekem már nem tűnik kevésnek.
[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz jjeahh #129875 üzenetére
Illetve a felnim is csak 24 mm széles. Épp tegnap szörnyülködtem, hogy ha nyernék valami nagyobb összeget, akkor megint kukáznom kéne a levedlett "szarok között".
2019-es S-Works Enduro 29er 14 kg: teszt
még a 2017-es rugós taggal csak 12,3 kg: teszt -
-
Toobee
veterán
válasz StLui #129877 üzenetére
Akkor kezdtem el jobban bújni a netet, mikor azt a használt Yeti bringát hirdették, még ki is emelték, hogy 14 kg, ami borzasztóan sok egy karbon géptől, legalábbis azt hittem (150-160 útról beszélünk), erre láttam, hogy kb mindenhol ennyi most a technika. Talán rájöttek, hogy masszívabb vázakra van szükség, de csak találgatás. Nyilván a boost, Eagle is dobott rajta. Azért ha egyszer korlátlan pénzmag állna rendelkezésre, biztos beleásnám magam a témába és összeraknék valami extrakönnyű enduro gépet 11-11,5 kg környékén.
-
PartyNewl
tag
Garmin 520!!!
Nem tudom mi lett vele, működik bár nagyon merül, garmin connectra küldi a mért adatokat de stravara már nem, és ami a legrosszabb laptopra rádugva semmit nem lát sem a garmin express sem a gép csak tölt...
Mit csináljak vele, használtan vettem Zerge-től... -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #129864 üzenetére
Nekem sem hiányzik a háló.
StLui...mi az,hogy lepukkantál,vírus? Erről jut eszembe,15.én tervezel menni?[link]
6030D...értem én,hogy nem a versenyparipával akarsz edzeni,de nem sz@r a Merida után a másikkal menni?
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni régi fékjeimet, újakra.
A féktest tartó konzolon lévő váll kb. 1,5 mm-el szélesebb, mint a féktestben a bemarás. Így nem teljes hosszában lesz a rúgófeszítő a vázban.
Ez okozhat később problémát, vagy csak esztétikai gond?
[ Szerkesztve ]
-
inifini
tag
válasz Hasaggymeg #129880 üzenetére
Én télen/nyáron veszek fel a sisak alá sapkát vagy kendőt, így nekem sem hiányzik a háló.
-
StLui
veterán
válasz Hasaggymeg #129880 üzenetére
Csak bedugult, de nagyon az orrom, és nem tudtam aludni, stb. Inkább csak náthás lettem.
Sajnos nem, túl hosszúak a túrák a távhoz képest, és sokszor a random tervezés miatt pont a jó rész marad el. Utoljára akkor voltam velük amikor végül NHH-ról a sima úton jöttünk lett. Jobban kedvelem a rövid de technikás túrákat, gyereknek is érdekesebb, tulajdonképpen akkor mentem velük először és utoljára gyerekkel. Érdekesség, hogy gyerek miatt pufogtam, hogy nem ösvényen jövünk le, közbe kiderült ő baromira élvezte a száguldást lefelé az úton
15-én Kalnica van tervben, vagy szombaton mennénk, ha már Toobee-ék is ott lesznek, de mi csak 1 napra szerintem.
Engem sem zavar, hogy a régi trekkinggel mászkálok ha nincs terepezés.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
-
StLui
veterán
válasz Toobee #129887 üzenetére
Mi két alkalom közül egyiknél sem vettünk szlovák matricát, mert picit gyorsabb, kb 20-30 perc, de amúgy km-ben hosszabb, ti hogy mentek?
Tervben van, hogy szombat, és ott döntünk hogy maradunk-e egy éjszakát.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz jjeahh #129881 üzenetére
Nekem már mindenhova tévedt be darázs (meg egyéb csípős rovar),sisakomba még soha.Amúgy én hajam is nagyon "drót" és sűrű,és még ha homlokom kúszik is lassan seggem irányába,én is érzem ha nagy a hajam akkor melegebb a fejemnek...pedig a nagy alatt itt + csupán 1-2 cm-t értek.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz SSJmeszes #129892 üzenetére
Ilyen előre sz@rt sem tudnak,csak hát igénylik a népek a biztos jövő illúziójat,így meg is kapják azt.Érdemes kíváncsiságból elmentegetni prinrscreen-el egyes napokon a következő napokra vonatkozó előrejelzését,mert látható,hogy még egy napon belül is változik a következő 2 napra szóló jóslat,nemhogy tudnák 4-5,vagy 10 nappal előre mi is lesz.Szakmámból (na meg hobbim miatt) adódóan figyelem (távfűtés) és változékonyabb időszakokban,mint pl.a köv.napok is,a szakadó eső és hidégtől,a tavaszi meleg napsütésig,szinte minden lehetséges.Ha előre kell jegyet váltani az necces,de ha nem,akkor ráér 2 nappal előtte megnézni az előrejelzést és az szerint dönteni.Vannak ritka időszakok mikor megnézve az európai radarképeket egységesen felhős,vagy éppen tiszta az ég a kontinens fölött,akkor elég pontosan előrelátható a következő néhány nap,amúgy meg cseppet sem.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Sajnos face kép, de érdemes megnézni, nem csak nálunk dúl a h..lyeség néha (kerékpárút kivitelezése)
-
IMIIKE1998
őstag
Ma is jó idő volt, de sajnos a nyeregbilincs csavarja eldurrant, szóval vehetek újat. De az mitől lehet, hogy baromira meg kell húzni a csavart, különben csúszkál a nyeregcső? Most egy gyorszárast is kipróbáltam, hasonló a probléma vele. Izomból rá kell tépni és még akkor sem szorít rendesen...[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
válasz Hasaggymeg #129893 üzenetére
Igen ezt vettem észre, hogy kb egy napra sem tudják megmondani mi lesz.
De amúgy régen, ezt sokkal jobban sikerült belőniük nem? Vagy rosszul emlékszem? Tehát akár 1 hétre is betudták lőni kb. Manapság meg 1 napra sem. Mi változott ekkorát?
Én is gondolkoztam egy ott alváson, és akkor 2 napot mehetnék gurulgatni. De így azért ezt a foglalós témát nem játszom be. Azért oda - vissza 1000km. Nagyon nem mindegy.YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
zsocy
őstag
válasz IMIIKE1998 #129896 üzenetére
Valószínű nem jó méretű a bilincsed, túl nagy. Mivel több méret van nyeregcsőből is, ezért bilincsből is több méret van. Mérd le tolómérővel vagy vidd be szervízbe hogy adjanak hozzávalót.
Látom a küllőiden van ez a fényvisszaverő borítás. Tudja valaki hogy ezt elfogadja már a rendőr a prizma helyett?
Mert ugye bármilyen ronda, a kerékprizma kötelező tartozék.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
Lehet, hogy nem a bilincs a ludas, hanem a nyeregcső. A régi nyeregcsövem nekem is ezt csinálta, az új már nem csúszkál semerre, pedig agyonzsírozom, hogy ne rohadjon bele a vázba.
-
Massmurderer
őstag
Jó a hátsólámpád Nekem is van hasoló
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- Autós topik
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Háztartási gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest