Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • paramparya

    őstag

    válasz jack B. #71092 üzenetére

    ekkora gourmet-k ne legyetek már, hogy a DG ihatatlan. lehet elétek raknák egy újhullámos kávézóba, mondván 100% arabica, szerintem a fikázás elmaradna.

    Feltéve, hogy nem direkt rosszul főzik le, de talán még úgy is: nagyon szívesen vaktesztelek egyet neked, fogadhatunk mondjuk 50k-ban.

    Szerintem mindenkinek joga van a minőséget preferálni a mennyiség helyett, a mennyiségbe értve az alacsony árat (=több marad másra).
    Elképzelhetetlennek tartom, hogy bárki, aki ivott már legalább 20 kávét újhullámos kávézóban (elsőre úgyis csak "savanyú", kell idő míg kiérzi az ember a különbségeket), és egészséges ízlelése van, az egy ilyet benézzen. Ha igen, annak pszichológiai oka vannak (voltak kísérletek, ahol ha elég sokan mondják azt egy csoportban a beépített emberek, hogy bizony az a két párhuzamos egyenes a képen nem is párhuzamos, akkor az összezavarodott kívülálló is azt mondja inkább), de az egy másik kérdés.

    Vannak szubjektív, ízlés mentén eldönthető kérdések, de ez az állítás nem oda tartozik, ez egyszerű tudatlanságból vagy dacból fakad.

    Azon nőttünk fel, hogy szart ettünk/ittunk. Azoknak, akik nem ellenkeznek kézzel-lábbal és maradnak a "régi szép" ízeknél mert az ad biztonságot, sőt kifejezetten keresik az új ízeket, nekik is időbe és energiába telik megismerni és értékelni kezdeni a minőségi dolgokat.
    10 éve instant Nescafét ittam, 6 éve nespressot, utána inkább bolti téglából kotyogósat itthon, és mellette újhullámosban presszót vagy flat whitetot. Ma filtert főzök itthon, mert azzal jobbat tudok a kategóriájában mint a GC-vel egyelőre, és viszatértem a kotyogóshoz, mert rendes őrlővel rendes kávéből azzal is jobb jön. Lehet, hogy 2 év múlva egy E61-es gép lesz itthon.
    Vagy addigra már gint főzök vagy whiskey-t, mert igazából az ebben az érdekes, hogy valamit megtanuljak jól csinálni, az már csak mellékes, hogy még praktikus és ízlik is.
    Ezzel együtt ha más által készített dolgot eszek/iszok/használok, ott is nagyon fontos szempont, hogy az adott dologból mennyire jót hoztak ki. Ezért iszok hamarabb meg egy Red Bull-t, mint egy szar kávét, pedig nem vagyok nagy rajongója a cukros löttyöknek.

Új hozzászólás Aktív témák