- Csúcskamerával jöhet a szupervékony S25 Slim
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos111x
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam megosztom veletek a melborni MICE kiállitáson tapasztalt új brew módszert. Érdemes kipróbálni engem nagyon meglepett pozitiv értelemben a végeredmény. A kiállitáson látott sok már ismert, vagy kicsit továbbfejlesztett eszköz közül messze kitűnt innovációjával Sasa Sectic új fejlesztése a Nucleus Tools Paragon - nem mutatom be részletese itt lehet róla olvasni:
https://nucleuscoffeetools.com/products/paragon/
Annyit megjegyeznék ide még, hogy az ausztrál brew versenyről kizárták őt azzal az indokkal, hogy valamit még hozzáadott az italhoz, mert ilyen izek nincsenek kávéban pedig csak a Paragont használta.
Lényeg, hogy olyan eddig elképzelhetetlen élénk gyümölcsös izeket lehet előcsalogatni a kávékból az eszköz segitségével, amit eddig (legalábbis ilyen könnyen) soha. A standjukon összehasonlitásként készült egy hagyományos és mellette a Paragonnal készitett brew - és a különbség szignifikáns volt már az első kortynál is.
Ezek után pont arrajártam amikor a holland bajnok Lex Wenneker tartott bemutatót és kóstolót és a brew módszerének a lényege, hogy a bloomingot 60(!) fokos vizzel késziti majd persze 9x fokon folytatja - ezért használ 2 db kannát - az ital végeredménye nagyfokú hasonlóságot mutatott a Paragonnal elért vibráló izekkel.
Ezek a tapasztalatok kisérletezésre sarkaltak engem is és ma kipróbáltam Origamival, Kalita papirral ezt a "hűtési módszert" úgy, hogy a blooming időtartamára egy jéggolyót tettem a szerver aljába, hogy lehűtsem a brew kezdő kávét, majd utána kivettem a szerverből a jeget és úgy folytattam. A végeredmény még a gagyi Sydney csapvizzel is huuuu lett. (20g kenya, 300g viz, bloom 60g, 2. felöntéssel 100g (itt vettem ki a jeget), majd további 2x felöntés, idő 2:30 - 28 click Comandanteval. Tapasztalat: Origamival még gyorsabbnak kellene lenni, de ez be is dugult, meg az időt is elhúztam a jegszedéssel ... majd legközelebb.
Jó kisérletezést nektek is! Megéri kipróbálni és fejleszteni ezt a technikát!
Fotók és videók itt: https://www.instagram.com/cooproastery/
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest