Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dobolan

    senior tag

    Mosolyt csal az arcomra néhány hozzászólás itt gépészmérnöki témában. Több, mint 20 éve dolgozom iparban mérnökként, első diplomám nekem is mű.menedzser bsc ipari szakirány, igaz, hogy innen már elég messzire eveztem, de ez most mindegy.
    Bár a mostani képzés színvonalát nem ismerem, de 2000-ben még kb. tök mindegy volt melyiket végezted el, nem ez döntött, hogy te jó mérnök leszel a gyakorlatban vagy sem. Megjegyzem, hogy akkoriban a tanterv alig tért el, csak speckó tárgyakban, ami menedzsernél gazdasági irány, gépésznél meg mechanikai. Pl. a matek képzés ugyanaz volt. Gyakorlati oktatás meg közel nulla volt.
    Szerintem ez most is így van, legalábbis abból leszűrve, akik gépész vagy tervező pozíciókra jelentkeznek nálunk.
    Megmondom őszintén néha a kevesebb több, inkább egy gyakorlatiasabb gépész technológus (közép végzettséggel), mint egy elméleti gépész mérnök, mert ez utóbbinál 100-ból 1 kreatív és önállóan probléma megoldó. Saját tapasztalat, nem általánosítok.
    Gyakorlati tudás tervezési szinten is messze van az elvárttól, szerintem ezt ma már minden munkáltató tudja. Innentől meg az emberen múlik, hogy mit ér el egy adott környezetben, nem az amúgy műszaki diplomáján.

Új hozzászólás Aktív témák