- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Mobil flották
- Telekom mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
C1trom
tag
válasz szatocs #3099 üzenetére
2011-ig semmi említésre méltó újdonság nem lesz a cpu piacon ami "bezavarhatna" a 750 árába.. szerintem nem nagyon fog csökkenni.
Ha 40k a lélektani határ, vehetnél egy phenom2 955 vagy 965-öt is. Játék teljesítményben eléggé hasonló szint vagy kb annyival gyengébb amennyivel olcsóbb és az lga 1156-al ellentétben az AM3-as platformnak van jövője.
-
-
szatocs
őstag
Ahogy nézem, azért (jelenleg) 10k a különbség am3 955 és i5 750 között. Ebben az esetben AM3 lenne...
=== Szatocs ===
-
alibaba78
őstag
válasz szatocs #3099 üzenetére
Szerintem mar az alaplap+proci+memo cserevel is merfoldes kulonbseget fogsz tapasztalni.
"88GT-ről gondoltam hogy váltok 4870-re" Ha a 23"-os samu-t nezted ki, akkor ne 4870-re, sokkal inkabb 4890-re cserelj. Nem fogod megbanni! A fermi-t en is varom, mert 5850-et szeretnek. Hatha picit lejjebb tolja az arakat. A 750-nel meg elkaptam egy akciot, es £130-ert vettem(39k ) -
szatocs
őstag
válasz alibaba78 #3105 üzenetére
Volt egy időszak (kb 3 hónapja), amikor 42k volt iponon pl a 750. Na akkor már nagyon örültem. De előre sajnos.
Lehet várok még vagy 3 hónapot, addig nyálcsorgatok, meg várok, akkorra meg csak lentebb megy picit mindennek az ára, és úgy bevásárolok, hogy még magam is megbánom.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
alibaba78
őstag
válasz szatocs #3107 üzenetére
[link] En 2 honapig csorgattam, mire £160-rol volt egy 1 napos akcio £130-ra. Hihetetlen volt, mert a ramokat £80-ert adtak £90 helyett, a lap szinten 80 volt 90 helyett. Na gondoltam most, vagy soha. Annyi bibi volt, hogy ud3-at akartam, de nem volt keszleten, igy lett az us3l. Mind1, ebben is megy 4ghz-et.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz alibaba78 #3105 üzenetére
Jómagam még januárban vettem meg az alaplapomat, procimat és memóriámat:
1.Gigabyte GA-P55-UD3 1 db 28.140,- Ft
2.Patriot DDR3 1333MHz 4GB Viper Kit (PVS34G1333ELK) 1 db 23.430,- Ft
3.Intel Core i5-750 2,66GHz OEM 43.860,- Ft
Összesen 95.430,- FtMeg még hozzá kell adni 1450Ft-ot az LGA1156 foglalat miatt amit a CoolerMaster Hyper 212-höz kellett venni mert csak max LGA775-ig volt kompatibilis.
Alaplapra és procira 3 év garancia van a memóriára lehet több de arra is minimum 3 év gari van mert mikor vettem akkor feltétel volt, hogy minél több gari legyen az alkatrészekre, mert ha később el akarom adni akkor ne legyen semmi gond az alkatrészekkel miután már nem nálam vannak és ne nekem kelljen feszkóznom mert pont akkor döglött meg valami mikor én már túladtam rajta...
Múltkor néztem a memóriáim árát és laza +10k Ft-os árat láttam majdnem leestem a székről mikor megláttam, és örültem a markomba, hogy haha nekem már meg van.
Most már csak valami erősebb VGA kari kéne meg pár alkatrész a gépbe és kész én hozzá többet nem nyúlok. Konzol felé nyitok lehet...
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Delta-Laca
aktív tag
Nem tudom ki hogy van vele, de én nem vettem észre olyan látványos gyorsulást két magról négyre váltva (E6300-->i5-750), játékok alatt sem érzem azt, hogy a 4 mag olyan határozott előny lenne, de összességében nagyon pozitív a véleményem az i5-ről
Üdv.: Delta-Laca
-
Gordiann
őstag
válasz Delta-Laca #3116 üzenetére
Nem játékok alatt "sem", hanem "ott nem" érzel gyorsulást. Én amikor benyomok quicktime-ba (osx alatt ) videókonvertálást, és majdnem maxon pörög a 4 mag, akkor érezhető a dolog.
-
alibaba78
őstag
En pont az ellenkezojet vettem eszre. Dirt 2-ben az e6750 3.2ghz-en ugyanezzel a VGA-val 1680x1050-ben, minden high-on (nem ultra-n) 40-50 fps volt. 1920x1080-ban minden maxon 25-30 fps. Bizony be-beakadt. Most 750-nel 1680x1050, minden maxon 60-70 fps, 1920x1080 minden maxon 40-50 fps. Es itt mar nem a proci a szuk keresztmetszet, hanem a vga.
-
Delta-Laca
aktív tag
válasz Gordiann #3117 üzenetére
Természetesen igazad van, olyan programnál, ahol mind a 4 mag be van rendesen fogva, érezni a többletet
alibaba78: Érdekes, én nem tapasztaltam ekkora gyorsulást, ettől függetlenül nem tartom elképzelhetetlennek hogy ennyivel gyorsabb, de továbbra is az a véleményem, hogy játékra elegendő egy kétmagos proci
Üdv.: Delta-Laca
-
fsb1000
nagyúr
Lehet, hogy játék alatt is 1 magosra állítottad az i5-750-et mint a tuning tesztjeidben?
Már mutattam konkrét méréseket, nem "érzésre", hanem valós számok alapján bárki eldöntheti kell-e neki 2-nél több mag: [link]
Sőt! Még a számokat sem kell nézni a grafikonról is látszik, hogy a több mag magasabb fps-t eredményez.
Persze... nem minden játék használ több magot, de szivesen venném, ha valaki 2 ilyen játékot megnevezne, amely 2007 után jelent meg.
-
Toomy
senior tag
Sziasztok! Vettem egy CORE i750-et van hozzá egy GIGA P55-USL3-as lap. Kérdésem a következő ha a proci viszi a 4Ghz-et akkor kb mennyi feszültséggel próbálkozzak. Egy INFINITY-vel hűtöm a procit 2500RPM-es ventivel.
-
alibaba78
őstag
válasz Delta-Laca #3119 üzenetére
Ne ertsd felre, egyetertek veled ebben a kijelentesedben, de en nem is allitottam, hogy nem elegendo 2 mag jatekra. Hulyeseg is osszehasonlitani a core 2-t a core i5-tel, hiszen 2 kulonbozo architektura. Ezt beszelgettuk multkor fsb1000-rel, hogy nem csak a 4 magnak koszonheto a nagyobb teljesitmeny, de azert legyszi nezd meg ezt . Ezek utan ki merem jelenteni, hogy a 2 mag elegendo jatekra, de 4 maggal minden szempontbol nagyobb teljesitmenyt erhetunk el.
Te miert vettel 4 magost, ha 2 mag is elegendo jatekra?
mod.: Toomy: Tessek ezt elolvasni, ha nem ertesz vmit, kerdezz nyugodtan.
[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
Mióta "megszívtam" alacsony VID-es i7-tel, úgy gondolom nagyon nehéz elérendő frekikhez exhas Vcore-t meg fogyasztást/hűtést rendelni.
C2D-nél azért elég jól megsaccolható volt. Ahogy olvasom a tulajok eredményeit mindenkinél máshogy alakul az optimális fesz. Szerencsére csak keveseknek van melegedés problémája.Pl. függ a VID-től, a VID meg szorzó függő (ezt pl. nem tudtam régebben és alacsony szorzóval tuningoltam, nem is tudtam léggel hűteni a rendszert)
-
Toomy
senior tag
válasz alibaba78 #3125 üzenetére
Az a baj hogy egyenlőre nem tudom mivel teszteljem, mert a CORE2-es procinál az ORTHOS-t nyomattam neki, de az csak 2 magot izzaszt az i5-nél. Most találtam egy Core Damage nevezetű progit ami nagyon durván leterheli a 4 magot. Itt most csak 3-4 perceket nézek és 1,26 al is stabil, megyek egyre lejebb még friss nagyon ez a cucc, szerintem a hétvégém is rá fog menni mire kisilabizálom a legjobb értékeket. De szerintem meg fogok elégedni a 3600Mhz-el is mert igazábol a C2D után rohadt nagy a gyorsulás.
-
Toomy
senior tag
Milyen programot ajánlotok Ti a CPU kiteszteléséhez, ami hitelesnek számít?
Közben végre megvan a PRIME 95 , most 1,23-al izzasztom a magokat. Egyenlőre viszi, de a Core Damege progit próbáljátok ki, de vigyázva, mert brutálul tolja a hőmérsékletet az egekbe[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
Nálam a 64 bites prime elég jól muzsikál.
Bár az i5-ömet eddig még semmivel sem tudtam úgy megakasztani, hogy se jobbra, se barra. A mutatók 100-on szoktak lenni, a cpu melegszik is szépen, de közben bármit csinálhatok. (Azért most nem a gta4-re gondolok.)
Eladó cuccaim: -
-
Toomy
senior tag
A Prime-on belűl kell valami prioritást állítgatni vagy elég alapon indítani?
A Core Damage-t ha felrakod a 4-es prioritásra garantálom hogy csak a kikapcsoló gombal fogod leállítani, ezért a 4-es prioritást hanyagolja mindenki, nehogy a lelkemen száradjon egy két proci
De tényleg érdemes egyszer kipróbálni.
Most Prime alatt 90W-ot eszik a proci és 63-64 fokosak a magok EVEREST szerint.
Míg a Core Damage-val 124W-ot is megkajál és a magok 75-78-ig is elmennek[ Szerkesztve ]
-
alibaba78
őstag
válasz Delta-Laca #3127 üzenetére
Hat az sajnalatos..... Viszont nem dontottel rosszul. Biztos vagyok benne, hogy a kozeli jovoben eleg sokan fogjak az i3-i5 ketmagosokat 4 magosra cserelni.
mod: Toomy: Ennyire jol hut az az Infinity? Most akarok hutot venni.
[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
1,31V-al megvan a 4Gh is bár ott már sokat kajál. Bőven elég lesz a 3,6-3,8 is így a C2D után
-
budo82
tag
válasz Delta-Laca #3119 üzenetére
Igazad van, játékra elég lett volna a két mag: ha játékra akartál fejleszteni, jobban jártál volna, ha vga-t cserélsz. Csakhát egy jó vizezett kártyától gondolom nehezen szabadulsz...
Mondjuk én éreztem sok programnál, hogy gyorsult, amikor cseréltem (E8400->i5 750). Persze attól függ ki mire használja a gépét...
Megj.: nem 760-ad, hanem i5 750-ed van
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
-
tomamd
tag
Sziasztok.
Alapon hány fokosnak kell lenie egy I750-esnek?ASUS P8P67 Evo,Intel Core i5-2500K,Mushkin DDR-3 4Gb 1600 KIT,GIGABYTE GTX580, CORSAIR HX850W,SCYTHE Mugen 2 .
-
zH.
senior tag
TX3-al 3.6GHz-n és IDLE állapot 40-50fok. De terhelés közben is jóval 60fok alatt volt. Lehet Prim95 felvinné ,de nem azzal játszom.
1.104V-al megy a kicsi..[ Szerkesztve ]
just be
-
FrankBlack
csendes tag
Sziasztok.
Van két nagy gondom: Most újítottam be egy Core i5 750 CPU-t, MSI-GD-65 Lappal, Cooler Master Hyper 212 Plus CPU hűtő, Cooler master HAF SZUPERSZELLŐS HÁZ.
Sokszor van róla szó, hogy kinek hány fok a CPU, meg hogy 60-70 C körül jó, fölötte már necces, meg mindenki írja, hogy hány GHZ-en hány fok, de mit kell érteni ez alatt????????????????
CPU hőfok, vagy az egyes magok hőfoka????????????????
Mert nagyon nem mindegy. Nekem pl 20 C különbség van a CPU, és az egyes magok hőmérséklete között.
(Több progival is nézem a hőfokot: everest, RealTemp, alaplaphoz adott progik szerint, tehát kizárt, hogy mondjuk a progi nem jól jelzi ki, mert 3-at is nézek)
Ha a CPU hőfokot kell nézni, és az egyes magok hőfoka nem számít akkor ezek szerint normális, hogy mondjuk a CPU 70 C, akkor az egyes magok akár kb. 90-95 C fok körül fognak alakulni????A másik dolog amit nem értek: Base Clock (FSB)=150, tehát a proci 3000 Mhz. Szerintem ez nem egy nagy tuning, de Prime alatt 3 perc alatt felmennek a magok 70-73 C fokra, míg a CPU 60 C. Akkor most ez sok, vagy nem???? Melyiket kell nézni?
Szerintetek ez normális érték figyelembe véve azt, hogy a fent említett egyáltalán nem rossz hűtése van a gépnek? Nem kellene ilyen "jó" hűtéssel ennek sokkal alacsonyabbnak lennie?????
Help please.
Előre is köszi a segítséget!
-
fsb1000
nagyúr
válasz FrankBlack #3141 üzenetére
Szerintem a maghőfokra van limit. Azt kell nézni.
3gHZ-nél a 70-73fok szerintem picit sok prime-val, de baj nem lesz belőle.
A hűtőd nem rossz, máshol lehet a gond, elsősorban a Cpu feszt nézd meg terhelés alatt.Everest vagy CPU-z megmutatja.
-
fsb1000
nagyúr
Nemár... 3GHz-en szerinted normális a 70 fok feleti érték terhelt állapotban?
Mondjuk még Cpu feszt nem írtatok, de azért az egy picit sok lenne. Én sokallanám, főleg egy Hyper212 hűtővel. 3Ghz-et illene alapfeszen mennie, akár i7 akár i5, szóval még túlfeszelni sem kell.Egy igazán melegedős i7-860-asom van és még a stock ventivel se ment 70 fokig 3Gzhz-nél.
Az U120-asom kb 20-25%-val jobb, mint a Hyper212, és azzal meg 55°a maximum prime alatt.//////
Lehet össze kéne már állítani egy megatesztet, mert sokaknak gondja lehet a maghőfokok megitélésével.
Pl. Alapórajel@alapfesz / 3GHz@1,15v / 3,6GHZ@1,35V
Szerintem ezt a legtöbb i7 / i5 cpu-nak tudnia kell.
Hőfpkmérés: Nyugalmi/ állapot / Prime95 / LINX
Venti megjelőlés: stock / közepes / erős (erős a Hyper212 és ami felette van, TX3 közepes)
Realtemp mutat Tmax-ot meg VID-et is, elég ezzel mérni maghőmérsékletet.Például igy
Gigabyte P55-UD4 @ i7-860 @ U120 (erős>150W)
2,8GHz@alapfesz -> 39 / 50 / 61 [°c]
3,0 GHz@1,15V -> 41 / 55 / 66 [°c]
3,6 GHz@1,35V -> 44 / 63 / 76 [°c]Hőfokoknál mingig a legmagasabb Tmax a 2-4 mag közül és sorrendben:
Nyugalmi / Prime95 / LINX
Jó összehasonlítási alap akkor lenne, ha azonos hűtő azonos ventivel és fordulaton menne a teszt mindenkinél, de igy is lenne tájékozódási pont a következő kérdésekre:
Milyen hűtőt vegyek?
Mekkor a még jó maghőfok?
Mivel teszteljem?
stb. -
Kvazár
őstag
válasz fsb1000 #3144 üzenetére
Szerinted, itt melyik értéket fogadjam el? [link]
Az everest topicban már kiakasztottam a fejlesztő srácot . Azt mondja ők az intel ajánlását követik, és pont.
De akkor miért jelzi ki rosszul a proci sebességet?Tudom nem ide tartozik, csak ha valaki nagyon emleget bizonyos progikat, hát én már kezdek egyiknek sem hinni.
Egyébként meg ennyit a hőfokokról: [link]
Eladó cuccaim: -
-
fsb1000
nagyúr
Amit leginkább el lehet fogadni az a TjMax-tól való távolság.
Ez a mért érték (illetve már elektromos jellemzőből konvertált érték)
Ha ismerjük a TjMax-ot akkor tudjuk a magok hőfokát megmondani (elég pontatlanul)
Maghőfok = TjMax- TjDistAz hogy mennyi a valós TJmax azt nyomozd ki, én elfogadom azt amit az everest vagy Realtemp állít erről. Nálam azonos a 2 érték.
C2D-nél is sok vita ment ezen, de "hivatalos" intel forrásokban is megtalálható volt a korrigált 105°C néhány CPU esetén.Amiket Fiery ír teljesen normális dolgok, a mérési tartomány valahol 30 foknál kezdődik és a 2 széle pontatlan, mert nem lineáris a karakterisztika. Illetve CPU tipusonként változik.
Ezt már legalább 1 éve kifejtettem a vizhűtés topicban, mikor a peltieres projekttel belefutottam ebbe a problémakőrbe. EGyszerűen nincs értelme 30-35 fok alatt maghőmérsékleteteket összahasonlítani, mert a mérési pontatlanság a mért érték nagyságrendjét is meghaladhathatja.
40-80 fok tartományban érdemes összehasonlításokat tenni azonos CPU családon belül.
(ha helyesen van a TjMax megadva a mérő szoftverben) -
Kvazár
őstag
válasz fsb1000 #3146 üzenetére
Az a bibi, hogy ha jobbról nézem akkor is, ha balról nézem akkor is a pontos tartományban lenne.
Természetesen ezt a képet az i5-öm esetén azonos progikkal is elvégeztem és ott minden kattra azonos volt.Csak ha lineáris, ha nem, az szerintem tök nyolc, mert fourier számítással elég egyszerűen meglehetne csinálni a közelítő egyenesét, és mindjárt pontos lenne.
Tudom, hogy nem periodikus, impulzus szerű jelekre van, de ezt is fel lehetne vele bontani a komponenseire.
De, ezen kívül még millió+1 módszer van arra, hogy a nem lineáris karakterisztikát értelmezhetővé varázsold.Eladó cuccaim: -
-
tomamd
tag
Régebbi Bios-t hogy lehet visszarakni?
ASUS P8P67 Evo,Intel Core i5-2500K,Mushkin DDR-3 4Gb 1600 KIT,GIGABYTE GTX580, CORSAIR HX850W,SCYTHE Mugen 2 .
-
FrankBlack
csendes tag
Sziasztok.
Köszönöm mindenkinek aki válaszolt, reagált.
Én nem vagyok valami profi tuningos, úgyhogy bocsi a sok hülye kérdésért, de egyszer valahogy meg kell tanulni azt, amit még nem tudok. (alig pár napos az új Corei5 750 CPU-m)
Jogos volt az észrevétel, hogy nem írtam feszültséget:
Tehát:Core i5-750 CM Hyper 212 Plus, CM HAF szuperszellős ház.
Base Clock (FSB): 143
CPU Ratio: a gép állítgatja 9 és 21 között. Terhelve persze 21, tehát 21x143=3003 MhzCPU Voltage: ez érdekes. A Bios-ban úgy hagytam ahogy volt, ami AUTO (1,175V, min. 0,87 V, max. 2,07 V) Ez volt odaírva. A default pedig nem egy érték, hanem az AUTO. Na ezt már nem értem.
A gyakorlatban: Prime alatt: Core Voltage:1,280 V - 1,288V
Hőfok: Everest: CPU:52-54 C, a magok pedig 70-75 CÍrták itt többen, hogy az nem gond, nem lesz vele semmi baj, de volt aki azt írta, amit én is gondoltam, hogy de igenis sok, ahhoz képest, hogy milyen jó hűtése van a gépnek, és még emellett jól szellőző házban is van a gép.
KÉRDÉS, amire mégsem kaptam még egyértelmű választ :
1.Szóval akkor a mérvadó, amit nézni kell akkor az a magok hőfoka és nem a cpu ugye???
2. Normális dolog, hogy a CPU és a magok hőfoka között 20 C fok különbség van, és miért van ez???
3.A CPU feszültsége, hogy auto-n van azt jól gondolom, hogy nem jó így???????
De mi a default?????? mert nekem default-nak az auto-t írja a bios. Szóval szerintetek a 3000 Mhz-en akarom használni mennyire állítsam a cpu feszt??? Állítólag ahhoz elég az alap fesz is, de én azt nem tudom mennyi (mert ugye a bios-om szerint az auto, de ilyen fesz érték szerintem nincs, hogy auto )4. Akkor most hőfok szempontjából mire figyeljek? Mennyi amit az intel pl. "hivatalosan" mond: hány C fokig biztonságos? És ez hogy értendő: CPU, vagy az egyes magok?
Tehát mondja már meg nekem valaki konkrétan, hogy hány fok az ami fölé ne menjen, mert nem biztonságos, és az mire értendő: cpu-ra, vagyok az egyes magokra, és mondjuk amit az everest ír ki a szerint.Bocsi a sok hülye amatőr kérdés miatt, de hát valahogy meg kell ismerkedni az új cpu-val, és nem úgy kéne, hogy megsütöm, és elszáll.
Help Please!
A segítséget előre is köszönöm!!!!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Horgász topik
- NiMH akkumulátor
- BestBuy topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek