Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FrankBlack

    csendes tag

    Sziasztok.

    Van két nagy gondom: Most újítottam be egy Core i5 750 CPU-t, MSI-GD-65 Lappal, Cooler Master Hyper 212 Plus CPU hűtő, Cooler master HAF SZUPERSZELLŐS HÁZ.

    Sokszor van róla szó, hogy kinek hány fok a CPU, meg hogy 60-70 C körül jó, fölötte már necces, meg mindenki írja, hogy hány GHZ-en hány fok, de mit kell érteni ez alatt????????????????

    CPU hőfok, vagy az egyes magok hőfoka????????????????

    Mert nagyon nem mindegy. Nekem pl 20 C különbség van a CPU, és az egyes magok hőmérséklete között.
    (Több progival is nézem a hőfokot: everest, RealTemp, alaplaphoz adott progik szerint, tehát kizárt, hogy mondjuk a progi nem jól jelzi ki, mert 3-at is nézek)
    Ha a CPU hőfokot kell nézni, és az egyes magok hőfoka nem számít akkor ezek szerint normális, hogy mondjuk a CPU 70 C, akkor az egyes magok akár kb. 90-95 C fok körül fognak alakulni????

    A másik dolog amit nem értek: Base Clock (FSB)=150, tehát a proci 3000 Mhz. Szerintem ez nem egy nagy tuning, de Prime alatt 3 perc alatt felmennek a magok 70-73 C fokra, míg a CPU 60 C. Akkor most ez sok, vagy nem???? Melyiket kell nézni?

    Szerintetek ez normális érték figyelembe véve azt, hogy a fent említett egyáltalán nem rossz hűtése van a gépnek? Nem kellene ilyen "jó" hűtéssel ennek sokkal alacsonyabbnak lennie?????

    Help please.

    Előre is köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák