Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • D55

    aktív tag

    válasz fixer92 #16413 üzenetére

    Szia, érdekes, én is pont egy 13600K-t kezdtem nyúzni (még nagyon-nagyon frissen), azért néztem be ide.
    Nekem csak egy CM212BE van rá jelenleg az egy szem gyári Silencio ventijével, ami hivatalosan csak 150W TDP-ig jó, viszont az AIDA Stress Test 93-94°C körül megállt eddig (nem tudom te meddig hagytad futni, mert közben azért nekem még vannak olyan prioritások is emellett, hogy pl. a döglött AMD-s lapommal kreált RAID-ről valahogy visszahozzam az adataimat). Cinebench R23 alatt már throttlingol nekem is 100°C-on a 10 perces multicore futás vége felé, de csak 5GHz-re veszi vissza egy-egy pillanatra és így is 24029/1980 pont lett a vége.

    A ház nekem egy Zalman Z3 Plus, elől 2db 12cm-es befúvó, felül és hátul 1-1db szintén 12cm-es kifúvó (gyakorlatilag a gyári ventik amikkel jött a ház).

    Pasztázásnál amúgy én 9-12 kis pöttyöt szoktam, hogy jusson mindenhová, de túl vastag se legyen (elvileg ugye ideálisan csak azokra a pontokra kéne, ahol a két fém felület között a síkból való kitéréseknél hézag maradna). Arctic MX-4 szintén.

    Az alaplap egy Giga Z690 UD DDR4, nem nagyon piszkáltam el defaultról semmit egyelőre ami a teljesítménnyel összefüggne. Mellé még 3200/C16-os G.Skill Aegis-ek.

    Nézegettem képen most a te hűtődet, a hőleadó felület az enyémhez képest majd a duplájának tűnik, de csövekből csak eggyel van a tiéden több (5 vs 4), illetve az enyémen ott lent a hőátvevő rész teteje jobban bordázott. Szóval lehet arra felé van a szűk keresztmetszet (logikusnak is tűnik ha azt nézzük, hogy 14 magra nagyságrendileg szinte még mindig csak ugyanakkora IHS jut, mint ami annak idején már egy sima kis egy magos Northwood-on is elfért)

Új hozzászólás Aktív témák