- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
980Ti az valahol fél úton van a 1060-1070 között.
Az egyik haverkàm most váltott i7 ről 1600x 3.8 hajtva B350 lapban 1080ti mellett, de köszöni szépen kihajtja.Gta5 ben érzi a lemaradást i7 hez képest 20 FPS - al. Én valahogy merem borítékolni, hogy ha valaki a lehető legtöbb fps-t szeretné làtni 1-1.5 èvig mèg a 4/8 as rongyà hajtott i7 lesz a legjobb baràtja, ha figyelembe vesszük a 7800x lemaradàsàt a 7700k hoz kèpest jàtèkban. -
Crytek
nagyúr
válasz SECTORnooB #1502 üzenetére
Nem azért mert nekem is az van...,de inkább kb 1070 egál -pár % mintsem félút ....pláne nem egy gyenge 1060-hoz képest..
Next PC Upgrade: 2022
-
-Solt-
veterán
válasz SECTORnooB #1502 üzenetére
Most vettem egy Asus PG279Q-t és hamarosan jön mellé az 1080Ti is...
Ahogy nézem a teszteket, a játékok zöme alatt az R5 1600 tudja azt, amit a 4770k-m tud, ami viszont sajnos még a 980Ti (ami inkább az 1070 "párja") mellé is kevés, főleg onlány... azért amikor 1440p ultrán egy 980Ti nem ketyeg 100%-n, ott valami nem kerek. Meglátom miképpen muzsikál az 1080Ti a 4770K mellett, ha kipréseli belőle azt a 144Hz-t amire "szükségem van" akkor marad.
A 8700K szerintem jobb lesz játékok alatt mint a 7800X és egy 7-10%-t "ráver" majd, de ha nem és közelebb is lesz hozzá, a 6/12 miatt a következő 4-5 évre elleszek vele, főleg ha tényleg elketyegnek olyan 4.8-5 GHz-n a 6 maggal.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
SECTORnooB
addikt
Nem volt 980ti-m de az összes teszt ezt mondja illetve a számok is. Solt: mikor kijött a bf1 3 napig volt 4790k-m, hogy megnèzzem mit ad a 4/4 es 4690k hoz kèpest határozottan jobb volt de azért be be nyomogatta a mikrolaggokat, ìgy lett vègül 6/12 ryzen, itt meg vaj sima minden, gta5 Ben azért 1060 mellet is -10-15fps be vagyok 99% GPU mellett, haverkàm nak is megy minden 99% GPU mellett egyedül a bf1 ugorgat le 85 környékére maximum. De ez inkább a játék Intel preferàltsàgànak tudható be ezekben a címekben.
[ Szerkesztve ]
-
Crytek
nagyúr
válasz SECTORnooB #1505 üzenetére
A számokon azt látom az 1070 előnye a 980Tivel szemben elenyésző,nem ritka az olyan eset sem amikor előrébb van a 980Ti. Tudom hiszen mindig szállítom a friss game teszteket a vs topikba. Kanyarba sincs az 1060 van hogy 30+ fps a lemaradása...
[ Szerkesztve ]
Next PC Upgrade: 2022
-
-Solt-
veterán
válasz SECTORnooB #1505 üzenetére
Elhiszem neked, én is követtem a Ryzen topikot és láttam, hogy sokan említették a microlag megszűnését... meglátom mi lesz, egyelőre arra vagyok kíváncsi, hogy mit tud a 4770K az 1080Ti mellett, aztán majd a többi kiderül, addig legalább lesznek 8700K tesztek is.
www.smart-bus.hu
-
SECTORnooB
addikt
-
Crytek
nagyúr
válasz SECTORnooB #1508 üzenetére
Ajánlom neked a pl a gamegpu tesztodalt + a félút fogalmát keresgéld
A -20 -30 fps és -2 -4fps nagyon nem féltávNext PC Upgrade: 2022
-
-Solt-
veterán
válasz SECTORnooB #1509 üzenetére
Ár/érték arányban verhetetlen az R5 1600 ez tény, de nem is azért gondolkodom a 8700K-ban mert jó ajánlat!
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Jack@l
veterán
válasz SECTORnooB #1490 üzenetére
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Jack@l
veterán
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Van hír arról, hogy a coffee lake-hez lesznek DDR3-as lapok? Nagyon tetszetősek ezek az i3-ak, szívesen váltanék, kezd kevés lenni a kazánom.-Wake up Neo!
-
hundai
aktív tag
válasz SECTORnooB #1516 üzenetére
Köszi a választ
Gondolkozom erősen a platformváltáson, de nem szeretnék ram-ot venni ilyen árakon. 1151-re találtam egy normális ddr3-as asus lapot, azzal szemezgetek.-Wake up Neo!
-
Jack@l
veterán
válasz wjbhbdux #1518 üzenetére
12 mag igen combos lesz 4.3-on, ha ez igaz.
-
Jack@l
veterán
Az alap órajel a 7900x-nél csak 3.3.
-
Oliverda
félisten
válasz core i7 #1524 üzenetére
+300 MHz turbó órajel lenne a Coffee Lake-hez képest.
Mondjuk a Tigerlake még kb. olyan messze van mint Makótól Jeruzsálem, az Intelnél is csak papíron létezik még.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
carl18
addikt
válasz wjbhbdux #1518 üzenetére
Ha ennek köve van a valósághoz az I5-9600K durva cucc lesz. 8 magos I5, már a 6 mag is nagy előrelépés lesz.
Azért ha valóban 8 magos lesz az I5, egy I5-9400 jó áron jó vétel lehet
Még kajak én is váltanék rá.
De van egy megérzésem hogyha lesz 8 magos i5 akkor a 6/12 szálas verziót vezetik ki a piacról, mert teljesítménybe túl közel lennének egymáshoz.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Jack@l
veterán
Jönnek a review-k
https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_8700K/[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Jó teszt, hozza az elvárásokat nagyon erős egy szálon de ez várható volt.. 720p Ben overkill itt megmutatkozik az ipc összehasonlításban a ryzennel noss játékokban vagy 10-20 FPS(ipc orient gamekbe) előtte van vagy a mérési hibahatáron bellül mozog, egyértelműen ő a legerősebb gamer választás, de sehol sem jobb annyival közel sem hogy jobb választás legyen egy 1600x nél.
-
Jack@l
veterán
Ha azt nézzük már csak egy i3-ad van(mellesleg viccesen veri az összes rízent játékok alatt). Megoldják a fejlesztők évek múlva, hogy köhögjön rajta a játék.
-
Archttila
veterán
+1! Majd a következő csíknál visszanézek, addig meg elég a delidelt 7700K a jó "öreg" alulfeszelt Z170-be
Egyébként ha van más hobbid is +gyerek akkor nem nehezén a döntés
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Jack@l
veterán
válasz SECTORnooB #1533 üzenetére
Nemtom melyik műsort nézted, de bf1-ben(is) elég beszédes az i3 grafikonja...
https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i3_8350K/11.html[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azonnal rohanok akkor lecserélem az I7-emet mert 720p-ben van ahol a 8. Genes I3 elveri egy pár Fps-el. Ja nem, mert paper launch van. Igaz a telefonomnak is nagyobb már sokkal a felbontása, de nem baj. (Szarkazmus off) Azoknál a programoknál, ahol Vulcan API van normálisan leprogramozva, jóval árnyaltabb a kép. Ennyi erővel egy G-s intel is elég mindenre 640*480-on. 😂
-
carl18
addikt
Néztem a sok tesztet, A digital foundry is tesztelte a 8700K- a 7700K ellen, Crysis 3-ban jött ki + 40 fps különbség és mind kettő alap órajelen futott.
Jelenleg a 8700K a legjobb játékos cpu, de akár hogy is, egy átlag gamernek elég a 60 fps. Most nem mindegy hogy 110 vagy 160 fps-el fut a játék single playerbe? Ahogy elnéztem odajuttunk hogy a 8700K overkill jelenleg a játékokhoz. Techpowerup tesztjei és az mutatják egy I5-7500 elég jólt helyáll minden mai játékban.Szóval a Ryzen 1600X és a I7-8700K esetében is majd akkor lesz igazán nagy ugrás mikor lesznek játékok amik ki fogják használnak a sok szálat. De amíg nincs ami kihasználja fölösleges, vagyis játékok alatt ez a helyzet.
Van ami már most is ki adja a pluszt, de ez igen szűk rétegnek jelent előnyt. Én ha vásárolnák egy i5-8400/Ryzen 1600-nál meghuznám a határt.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
SECTORnooB
addikt
"mellesleg viccesen veri az összes rízent játékok alatt"
Elèg szemcsèsen nèzel ès elég kevès műsort, és a többes szám nem azért cseréltem anno 4,5 ghzs 4690k ról mert az i3 is jobb lenne bármiben is mint a "rízen"
De remélem nálad mèg mindenre elég lesz és akkor felesleges lesz bármire is vàltanod. -
Jack@l
veterán
válasz SECTORnooB #1539 üzenetére
Őőő, valami logikus érv esetleg a szemcsin kívül? Nem én mértem, a grafikonokat meg gondolom le tudod nézni a monitorról. Nézegetheted a minfps-eket is, ha az jobban tetszik.
Lecserélted, így jártál.[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz SECTORnooB #1541 üzenetére
Olcsóbb lett volna, ha egyszerűen visszaveszed a felbontást 720p-re.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Jack@l
veterán
-
nagyúr
Nem sajnálta a feszkót.
Previously, when testing the Core i7-8700K I was able to get it to an incredible 5.2GHz using just 1.4 volts on the MSI Godlike. Using the same motherboard for the overclocking the 8350K was only good for 4.9GHz and that required 4.2 volts to stabilize the overclock.
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
Jack@l
veterán
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Van valakinek valami infója az intel friss proci terveiről a jövő évre? Mikor jönne a kövi Lake? 😊
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Elektromos autók - motorok
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Öregszem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest