- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spyduck
nagyúr
Hát ennek a T420si-nek nem sok hangja van
-
stifi
senior tag
erre valaki tud valami magyarázatot?
BIOS update futtatása system update alól azonnali kékhalált okoz, ahogy leokézom hogy vállalom a kockázatot... bluescreen és restart
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Tim82
félisten
válasz Napfénysüti #25048 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy bank.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
spyduck
nagyúr
Nagyon tetszik a T420s de a 8460p még mindig közelebb áll a szívemhez.
Ha fel kéne állítani egy vs-t akkor a következő volna:
kijelző: u.a.
zaj: T420 nyert (bár még nem próbáltam a HD3000-es 8460p-t. A 8560p-nek pl semmi hangja nincs akkuról)
dizájn: 8460p nyert
kis led: T420 nyert
billentyűzet: nem tudok dönteni
touchpad: 8460p nyert
trackpoint: T420 nyert
melegedés:mindkettő nagyon jó
zsanér: T420 picivel talán jobb
touchpad gombok: T420-on túl pici, 8460p sokkal kényelmesebb
hangszórók: 8460p nyert (T420 kicsit doboz)
súly: t420 nyert
minőség: 8460p nyert (a t420 is nagyon jó de azért ha emelgetem van néha, néha 1-1 recsi)Ha elnézem egál
hirtelen ennyi......
-
Kbali
nagyúr
válasz Napfénysüti #25045 üzenetére
Na azt nálunk nem adnak, de nem gond a külső vinyó. Persze magamnak telepíteni nem tudok semmit, legfeljebb hordozható alkalmazásokat.
Notes-ot nagyon szerettem, vagy 7 évig használtam, nekem csoportmunkára jobban bejött, mint az Outlook... -
lapa
veterán
válasz spyduck #25055 üzenetére
a "minőség" helyett gondolom "vastagság"-ot akartál írni, merthogy a t420s vastagsága a kétharmada (pfff) a hpnak.
hp: "31.8 mm (at front)"
t420s: 21.2 mm - 26 mmcsendben megjegyzem, hogy nem láttam még sosem a hp-t, de képekről úgy tűnik, hogy hátul magasabb. logikusnak is hangzik, mert egyébként nem lenne ott az "at front".
magyarán megmondva a hp sunyin nem írja oda a spec sheet-be a méretet, csak annyit ír, hogy a motorháztetőnél "nagyon lapos". máramennyire.
összefordítod a két gépet egyszer lecsukva hátuljával, aztán kinyitva elejével és látni fogod hogy ergonómialiag több hónap lemaradásról beszélünk.
azért ismerve a hp iránti csepp elfogultságod nálad az "egál" szerintem valami olyat jelent, hogy a gép porig alázza a hp-t. viccelek csak.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz spyduck #25060 üzenetére
Érdekes ez a dizájn dolog. Én évekig kerestem/nézelődtem a full fekete laptop-ok után, amiknek nem kopik le a színe és mellette még f@szán is néznek ki. Aztán most, hogy nemrég lett egy TP-m rájöttem, hogy végig ezt kerestem.(Csak a megannyi hír és gép között nem láttam a fától az erdőt.) Ez olyan megtalálom ha meglátom típusú dolog volt. Most elégedett vagyok.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
lapa
veterán
mondjuk nem lepődnék meg, ha a t420s teljes külső teste magnéziumöntvény lenne, mint az x200/s-en. a kijelzőn kívül értem.
ha egy matt, selymes felület, akkor az valszeg magnézium. "unibody", ha úgy tetszik.
a palmrestre meg szimplán hülyeség egy hideg fémet rakni, ugyanolyan nem kívánatos mint hogy melegítsen. a csukló belső oldala nagyon érzékeny.
[ Szerkesztve ]
-
mobileman
senior tag
Bocs srácok, de nem akar itt valaki megszánni egy X60 lcd szalagkábellel? Hát most sűrgi a dolog, nincs idő ebay- ről rendelni..
BMW navigáció szerviz-» https://www.bmwmodulszerviz.hu
-
Tim82
félisten
Én nem IT részen dolgozom. Btw, pont tegnap este söröztünk egypár PH!-s emberkével, egyikük egy másik banknál dolgozik, hasonló policy-t tapasztalt, mint én.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Chaser
legenda
Jah, addig amíg baleset nem történik addig jobb a "fémtömb". De ha az történik és leesik a gépezet a fémtömb szépen eldeformálódik, ütközés energiáját átadja a benti részeknek. A műanyag meg elpattanhat, de mivel elemenként cserélhető nem nagy érvágás. Az ütközés energiáját pedig nagyrészt elnyeli. Lásd nokia 3310, ha 50x nem esett le - néha több métert is- akkor 1x se, mai napig működik. Palmrestnél meg egyértelműen jobb a műanyag.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
Először is elnézést kérek ha túlzásokba esek és egy olyan gépet dicsérek ami sokaknak már csak egy letűnt korszak régi nagy harcosa, de annyira elégedett vagyok az "új" T60-as masinámmal, hogy az eszméletlen.
Persze lehet, hogy ez annak is köszönhető, hogy nagyon régi gépről, egy T23-masról váltottam. De döbbenet. Kellően gyors, eszméletlen halk (amit hallok az is csak a vinyó - emiatt talán ehhez nyúlnék először, bár nem tudom, hogy érdemes-e SSD-t vagy másik vinyót szerezni bele), a kijelző zseniális (tudom, van sokkal jobb, de nekem hihetetlen - ki mihez van szokva), és az egész olyan mintha új lenne. Ez a kis x1400-es ati, pedig rendesen hasít...mindezt pedig iszonyú halk hűtés mellett.
De ami talán a legjobban tetszik, hogy nyoma sincs a T61\T400-asoknál emlegetett zsanérhibának, olyan feszesen és stabilan tart mint a fene. Persze alapelvárás lett volna azok után, hogy a 10-11 éves T23 is ilyen, de a fórumot olvasgatva már-már feladtam ezt. És tessék, ez is feszes, nagyon feszes.Nah bocs az offért, csak ezt meg kellett osztanom. Nem hittem volna, hogy ilyen jó masinának fogom titulálni a T60-at
[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
Chaser
legenda
válasz N.GÁBOR #25066 üzenetére
Azok szidják csak a T60-at, akiknek lestrapált darab jutott a kezükbe Nálam az etalon lett. T61p szép jó, de pl nálam már nem hozta azt a feelinget mint a T60. 15 v 14"-osod van? Ha 15-ös nem sok gép van aminek szebb a kijelzője mert ez IPS. Zsanér is attól függ mennyit hurcolták, de ha elgyengül is nem olyan nagy tétel cserélni ebayről, persze meg kell oldani házilag a szerelést.
szerk: SSD-t mindenképp érdemes, csak ne valami régebbi 32GB-osat, én befürödtem vele. Kingston 96GB-osom volt még benne, az pörgött ahogy elő van írva. De hdd-ból is ki lehet fogni jó darabot, Toshiba 7k2-sem van most. 1 tányéros gyors és halk. Apróról talán még foghatsz ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz Chaser #25067 üzenetére
Hát, azért nincs olyan kijelzője mint a Tiédnek, ez egy 14-es masina 1400x1050-es felbontású kijelzővel. Nem IPS ugyan, de nekem óriási előrelépés. Eddig nagyon sokat hurcolásztam a gépet, azt hiszem emiatt is döntöttem a 14-es mellett. Persze csábított az IPS, de úgyis van hozzá dokkolóm és amikor tehetem, akkor külső monitorról használom. De egy szó mint száz, ez így ebben az állapotban eszméletlen.. (én meg valami új olcsóra akartam benevezni - de jó hogy nem tettem
SSD, HDD: igazából ennek a 80-as vinyónak a sebessége nekem bőven elég, csakhát az én office-zos felhasználásom mellet annyira halk ez a gép, hogy csak a vinyó "csap lármát", ezért fordult meg a fejemben egy pillanatra az SSD.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz N.GÁBOR #25068 üzenetére
14-esem is volt. Mai kommersz gépekhez képest annak is szép a képe a nagy felbontás miatt. Csak gyorsan fordul inverzbe döntéskor. Szerettem azt is, de mikor megláttam a 15-öst eldőlt minden Amit én eladtam az is fullos volt, kb mint az új. Dokkolóval használom én is, de ha vinni kell inkább cipelem ezt. Igazából aku dob sokat a tömegén mert 9 cellás, azt meg optikát kivéve egész kellemes a tömege. Valószínűleg bírják még ezek addig mint egy új belépő gép és legalább jó érzés használni. Na meg sok mindent be lehet szerezni hozzájuk.
-
Kbali
nagyúr
Én sem vagyok IT-s (meg már bankos sem - de most is egy banknak dolgozunk), csak sokat dolgozom együtt velük és már erősen megfertőződtem.
Van olyan bank is, ahol nem lehet internetezni, kb. osztályonként van egy-egy selejtezésre érdemes gép, amihez odaállva lehet netezni...[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz N.GÁBOR #25068 üzenetére
Innen vetted a gépet? Ha igen és nem titok megoszthatnád kitől Ha neked csak a hang számít akkor vehetsz kisebb 32GB-os ssd-t is. Elég jó árban vettem kettőt de inkább visszaküldtem, gyorsabb volt a mostani hdd. Az ssd-kben meg 9500 indítás volt és semmi nem érzékelte az üzemidőt/elhasználtságot, inkább visszaküldtem.
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz Chaser #25072 üzenetére
Nah, akkor még átgondolom azt az SSD dolgot. Ez így is nagyon halk, de ha lehet még halkabb.
Persze, alfa156-tól vettem. Rendkívül segítőkész volt, és tényleg olyan masinát kaptam amilyet vártam. Ha jól emlékszem Te is vettél Tőle egy 15-set tartalékba.
-
audi100td
nagyúr
Üdv
ha valaki esetleg T4x szériához kerest alkatrészeket, úgy néz ki elbontánam a T42-met, van hozzá minden, hibátlan alaplap ATi 9600-zal, 15" SXGA+ IPS kijelző, 1GB RAM, vinyó, cpu, DVD/CR-Rw combo, új akksi, stb: [link]
ha valakit érdekel kérem keressen meg privátban, köszi
[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
meg tudja egyébként valaki mondani frankón, hogy a t420s-nek van-e műanyag külső burka? mert az egy dolog, hogy én úgy gondolom, hogy nincs... ránéztem a tréning vidikre meg jutubra, de nincs t420s szétszedős projekt sehol.
-
MrSealRD
veterán
Én valami olyasmin akadtam meg, hogy pl. usanotbook leírásában ez szerepel:
T420:
felsőrész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyag,
oldalfal: Glass-Fiber Reinforced (üvegszál erősítésű) műanyag
alsórész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyagT410:
felsőrész: Acrylonitrile-Butadiene-Styrene (ABS) műanyag
alsórész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyagNa most ez pontosan milyen irányú változást jelent? Mert nagyjából vágom mi a szénszál erősítés, meg üvegszálas anyagú dolgaim vannak is...csak hát ebből is van sokféle.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz MrSealRD #25083 üzenetére
Eddig a rollcage, vagy régebbi gépeknél pl a kijelző borítása magnézium-ötvözetből készült.
Hatékonyságról nem tudok mit mondani, de a szénszálas/üvegszálas dolgok nem hajlékonyak?! Mert nem sokat ér akkor szerintem! /pl T4x flexing.../
Gondolom a szénszálas cuccok olcsóbban felhasználhatóak, mint a magnézium ötvözet.
Ha a T410-nél ABS a felső borítás, gondolom akkor ott kimaradt a rollcage.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz mitulabattyi #25084 üzenetére
De igen, "általában" hajlékonyak. Azért az idézőjel, mert összetétele sokféle lehet, ami befolyásolja, hogy végül milyen tulajdonságokkal rendelkezzen. Mondjuk ez most elég elnagyolt megfogalmazás volt.
Nem teljesen értem a különböző megnevezéseket. Tehát a RollCage marad Mg, a fedőanyagok pedig változtak ezekre?! Vagy a merevítés anyaga is változik?
Korábban a borítás is Mg ötvözet volt?
Persze az is előfordulhat, hogy az usanotebook-nál kicsit elírtak valamit.lapa:
T420s
felsőrész: Carbon-Fiber Reinforced (szénszál erősítésű) műanyag,
alsórész: magnézium ötvözet[ Szerkesztve ]
-
lapa
veterán
válasz MrSealRD #25086 üzenetére
az biztos, hogy az x200s-en (ahogy láttam x200 dettó) a fekete külső maga a mg test. ez nyilvánvalóvá válik szereléskor, belül nincs lefújva a teljes test és pl szellőzőknél látni hogy a fém az a külső burok maga.
megnéztem a t61-et, ott műanyag a külső. magát a felületet nemigen lehet megkülönböztetni az mg-től, nekem is csak a durvább karcoknál látszik hogy anyagában fekete.
ettől függetlenül a t61 teste a burkolat alatt egy ugyanakkora mg struktúra, tehát lényegében csak egy plusz csomagolás. a műanyag külső szerintem inkább költséghatékonyság / egyszerű gyárthatóság mint merevség részéről tényező. nyilván az s szériában a plusz 2 mili is súlyos plusz.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #25092 üzenetére
Dehogynem Mikor megvettem az SSD-t T2400 volt a gépben. Aztán cseréltem T7600-ra aminek azért elég nagy órajelelőnye van +2MB cache. Nem lett gyorsabb se a boot se a rendszer. Most elég jó kis vinkóm van, boot 30-32 sec, a 96-os kingstonnal 15-17 volt. És azzal tényleg minden alkalmazás pöccre indult. Azért hdd-n érződik hogy randomban nem a világ közepe. SSD-nél minden helyzetben érződik a gyorsulás, cpu-nál meg kifejezetten cpu igényes feladatoknál. Szóval igencsak észrevehető az. Ha valaki nem veszi észre ott az SSD a ludas.
szerk: Sata1 meg szekvenciális műveleteknél korlátozó. Pl másolás, nagy mennyiségű videokódolás. Rendszernek sokkal fontosabb a kis fájlok olvasása, abban meg a leggyorsabb SSD-t se fogja még vagy 10 évig vissza a sata1, meg randomban se.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #25095 üzenetére
nem azért de totál félreértettél, arról volt szó, hogy erősen korlátozó tényező-e a sata1, arra írtam, hogy nem
nem is vontam kétségbe, hogy egy mai ssd ne lenne jóval gyorsabb bármilyen vinyónál, ha nem lenne így eleve nem használnék ssd-t
csak arra akartam rávilágítani, hogy pl. egy izmosabb cpu jótékony hatását jóval inkább érezni ssd mellett mint sata1 vs sata2-őt
t7600 vs t2400 ilyen szempontból meg teljesen irreleváns, nincs akkora különbség a kettő proci között, míg a celeron g530-hoz képest jóval nagyobb lépés az i3-2100
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #25096 üzenetére
Így már értem.
Rendszernek valóban nincs nagy különbség T2400 vs T7600 közt. De ha elindítok egy konvertálást ott már meglátszik ki az úr
G530-cal is csak annyi a baj, hogy 2.4Ghz, mindjárt másképp viselkedne HT nélkül is 3Ghz-en, pl mert a cache magórajelen jár.
De ezek már nem ide tartoznak._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
audi100td
nagyúr
válasz Chaser #25097 üzenetére
ja, de ssd lévén nyilván a rendszer sebességéről beszélünk
"G530-cal is csak annyi a baj, hogy 2.4Ghz, mindjárt másképp viselkedne HT nélkül is 3Ghz-en, pl mert a cache magórajelen jár."
persze, de ezért is 11k, mondjuk még így is ****a jó vétel nem is adtam volna el ha nem jutok hozzá 20k-ért az i3-hoz
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz audi100td #25098 üzenetére
Rendszernél is másképp viselkedne 3Ghz-en, persze nem számottevően. A HT jó dolog, de nem mindig, olyan adok is pluszt meg nem is dolog. Végül is a kis "celeron" majdnem i3 HT meg néhány utasításkészlet nélkül. Persze hogy jó vétel Én is azt akartam a htpc-be, de aztán jöttek a thinkpadok És nem offfolok mert jönnek a modik
-
mitulabattyi
aktív tag
Most vettem észre, hogy a gépem kijelzőjének a tetején nincs lenovo felirat.
Egyedi eset, vagy opció?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest