Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Hovi

    aktív tag

    Üdv!
    Leteszteltem a Gránit Bank új devizaváltó "újítását". Aki gondolkodik rajta annak röviden a konklúzió: azért még mindig a Revolut a nyerő.
    Kicsit részletesebben: forint számlám már volt a Gránitnál, így a 7végén ténylegesen 5 perc alatt meg tudtam nyitni az EUR és USD számlát. Csak a szerződést kellett elfogadnom. Pik-pak megvolt a két bankkártya is. A fizikai jön majd postán, de ott van azonnal az appban is, be is lehetett tenni az ApplePay-be. (sajnos külön-külön kártya kell minden pénznemhez)
    Eddig király. Ezután már kevésbé.
    Ugye a Revoluton hétfőtől péntekig válthatsz, itt 9g-17h között csak. Pici kompromisszum, de még elfogadható. Vártam a 9 órát, hogy lássam az árfolyamot. Hibát dobott. Nem tudta megadni az árfolyamot. Illetve engedett volna váltani mintegy 5 forinttal a közép árfolyam felett. (Revolut árfolyamhoz és az IOS részvények apphoz hasonlítottam)
    Ez ment kb 9:50-ig, amikor is "jó lett" mutatta az 5 percenként frissülő árfolyamokat és ezen engedett váltani is. A Revoluthoz képest picivel jobban váltott. 0,8-1,2 Ft különbség volt. Mind EUR mind USD-nél. Váltottam is. A pénz azonnal meg is jelent a devizaszámlán.
    Délután ismét próbáltam volna. (a visszaváltást szerettem volna tesztelni, mert hogy azt is lehet) De a Gránit app devizaváltója betöltési hibára meg külső hibára panaszkodott, s nem is töltötte be az árfolyamokat.

    Nálam 15h-tól ezt dobja.
    Konklúzió:
    Lehet hogy hazai bank, ezáltal a pénzem nagyobb biztonságban van, de:
    - ha lejár az akció (egyelőre dec.31.ig van) akkor az EUR számla havonta 0,5€, az USD pedig 0,8$.
    -a bankkártya első évben ingyenes. Kibocsátási díj sincs. A következő évben már ~20€ vagy 20$.
    + a havi váltási keret itt 550ezer (Revolut 350ezer az ingyenes csomagban)
    + a váltás semmilyen plusz költséggel nem járt. Tehát ingyenes az átvezetés.

    Sem rá, sem lebeszélni nem akarok senkit. Reklámozni sem kívánom a szolgáltatást. Kíváncsi voltam, kipróbáltam.
    Mi szinte mindent Szlovákiában veszünk. Itthon csak a napi minimális bevásárlás megy. Tehát forog az Euró szépen havi szinten. Semmi gondom nem volt még a Revoluttal, de mindig bennem van egy pici félsz, hogy na... történik valami. Van egy ingyenes Szlovákiai számlám is (FioBank). Revoluton váltok, aztán oda kiutalom. Gondoltam a Gránit azonnali(bb). De a mai nem működik dolgot nézve: mégsem az.
    Szombaton megyek egy hétre az USA-ba. Az USD kártyát ott fogom tesztelni. :D

    Bocsánat ha hosszú voltam, de talán picit hasznos is.

Új hozzászólás Aktív témák