- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- iPhone topik
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
-
Lompos48
nagyúr
válasz Kernel #59027 üzenetére
Végtelen ciklusra: (én logikai ICk mániákusa vagyok )
Kapásból: ha az 555-öt 1kHz generálására állítjuk be (ami egyszerű), utánakötve egy 4045-ös CMOS ICt (21 bites osztó), egyből megvan a 2097 másodperces periódus.
Utánaszámolva egy 581 Hz-es jellel az 555-ből megvan a félóránkénti ide-oda kapcsolás.
A szimmetria ab ovo meg van oldva a digitális osztás miatt, így az 555-nél teljesen értelmét veszti ezzel foglalkozni.Az 510 Hz-hez pedig az 555 kalkulátor elemei: R1= 1k, R2= 2.5k, C= 470nF.
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
válasz Kernel #59052 üzenetére
Ilyenem van, itt az egyik akku van már rákötve.
A töltő egyébként pár hónapja volt felújítva, kicsit sikerült leégetni.
Az okés, hogy az akkunak olyan hangja van, mint ha pezsegne? 17.5V-ot mérek a csatlakozókon töltés közben.
kocsi akkunál pl ha feltölti, akkor leesik a mutató nullára.[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz Kernel #59054 üzenetére
Akkor ezt a töltőt hanyagolom.
Esetleg van Bosch akkus fúró töltőm, amivel tölthetném az akkukat, 7,4-14,4V ot és 400mA-t tud.
7Ah-s akkuk csak.
Igen, ez csak fokozat kapcsoló rajta.[ Szerkesztve ]
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Batman2
őstag
válasz Kernel #59042 üzenetére
Valóban csak párszáz forint egy kész kapcsolás, viszont még ha valami csoda folytán az működne is, akkor sem vagyok előrébb, mivel ez csak egy beállítható értéknél kapcsol, nekem pedig kettő küszöbértékre van szükség, külön ventilátort és külön párásítót kell kapcsoljon, ezért építenék egyedileg.
Mindegy, valahogyan csak kell próbálkozzak vele tovább és inkább kapacitív elemként tűnik használhatónak, mint egyszerű DC osztótagként.
A kapcsolási rajzokban, amik fellelhetőek, 10Kohmos ellenállás van osztópárnak betéve, ami megfelelő is lenne szintén neten fellelhető ellenállás érték táblázat szerint, de így próbálva nem értem el semmit, csak akkor volt jelentősebb feszültség változás, haár 100Kohmos volt az ellenfél.
[link]Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz Kernel #59076 üzenetére
Tehát akkor lefordítva vegyészi nyelvre: nem csináltam bajt, hogy egy 12 és egy 5V-os, nem földelt adapter GND-jét (fekete vezetékét) összekötöttem, és azt dugtam be a ventibe, illetve az Arduinoba?
És ezek szerint az is normális, hogy ha kikapcsolt állapotban is be van dugva a PWM, akkor belassul a venti.
-
HoTaZo
addikt
válasz Kernel #59092 üzenetére
Nem fogok tudni veled vitába szállni, mert nálad ott a szakismeret én meg csak a régi csöves (mittudoménmármilyen) tévémre emlékszem, hogy erősítőn volt és együtt ment a tv hangereje az erősítőjével.
Másik topikban volt már szó (ajánlották nekem) az univerzális távirányítót, még nem találtunk egymásra.
Ha mozizni támad kedvem, én is rátolom az erősítőt, de a centert mindig is haloványnak találtam, így a dialógusok támogatására szoktam a tv-t is bevetni.
(#59093) tordaitibi: Király! Köszönöm!
Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
-
Csabesz666
aktív tag
válasz Kernel #59210 üzenetére
Megoldódott, a három eres földelt 230V-os kábel földelése, nem érintkezett, az ajzatban, a kábelt kicseréltem, megszűnt a jelenség. Még jó, hogy a végfokokat nem vitte szét, ugyanis a jel földön () keverőben megjelenő feszültség, szépen, mivel a végfok földelt így megjelent a konektor földelésén is a feszko. Megfogtam kézzel a földelést, és rázott. Jól megszívatott a kábel.
-
Reno7
senior tag
válasz Kernel #59226 üzenetére
Ahogy látom ez 18650-es akkuhoz van, vagy az nem számít hogy lítium-ion vagy -polimer?
(#59227) PHM: Ezek után én is szétkaptam az enyéimet, és azokban sincs védelem, se az akkukban sem a töltőkben. Ezért akarok venni egy normális töltőt ezekhez.
My SHAMAN is so overpowerd, I once cast a frostshock in Summerspring, now its called Winterspring.
-
yohnsee
tag
válasz Kernel #59198 üzenetére
Annyira felmérgeltem magam ezen a dolgon, hogy nekiálltam és kb. 1,5 óra keresgélés után megleltem a cseredarabot. (Remélem!)
Eredeti: SLLB120300 (ALPS)
Kínai utánzat: fut a fenti kód alatt is és így is: LY-K2-01
Ezt a hsz-t csak azért írtam ide, ha esetleg valaki másnak is hasonló problémája lenne az ilyen típusú fejhallgatóval.
Rögtön rendeltem aliexpress-ről 5db-ot, úgyhogy lesz tartalék egy időreAVR
-
szabifotos
senior tag
válasz Kernel #59226 üzenetére
Jó ötlet a mágnes
Ehhez kapcsolódva: Ilyen töltővel próbáltam kapacitást mérni, úgy hogy 2.5V-ig lemerítettem a cellát, és USB-n mértem a beletöltött mA számot. Az egyik akkut mikor végzett a töltéssel kivettem, majd visszatettem , és újra felvillant a piros led, és a mérő szerint belenyomott még vagy 1500mA-t, ami lehetetlen mert kb. 2200-as az akksi. Hogy lehet ez? Én arra gyanakodtam, hogy a tartóban nem jól érintkezhetett és pontatlan lett a mérés, a tartó ellenállása miatt..
(mert már észere vettem olyat is, hogy ha az ujjammal nyomom az akksit a tartóban, akkor megnő a töltőáram)[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
válasz Kernel #59266 üzenetére
Hűtőszekrény is belső párologtatást végez, különben nem tudna kivonni hőt.
Fordítottra pedig azt értem, hogy miközben hűti környezetet belső radiátorán adja le „felfűtőtt folyadékgáz energiáját”.Nem elvben van gondom, hanem körülvett túlságosan felhajtást és 100%-nál többeltet.
Fizika mai állása szerint nincs ilyen közeg, ami legalább 100%-ot is produkálja.Ennyierővel szupravezetős motor örökmozgó.
Sör kollektorban tudom, hogy mozgó folyadék van, de ventilátort írt nem szivattyút.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
addikt
válasz Kernel #59284 üzenetére
Köszönöm! Külön örülök, hogy Te válaszoltál nekem, szakértő vagy nagyon (persze nem akarom másokat alacsonyítani ezzel)!
Védettek kellenek majd oda valóban. Tehát akkor életképes a dolog, örülök.
Majd ha elérkezek a megvalósítás fázisához, még valószínűleg lesznek kérdéseim.[ Szerkesztve ]
-
Dr.NX
addikt
válasz Kernel #59247 üzenetére
"Akárhogy is van, talán kell neki egy kis műterhelés, más esetekben úgy szokták kivédeni a leállást."
Létezik apró méretű műterhelés? Ahogy nézem, ezek a dummy loadok elég nagy méretűek, ami agyoncsapná a portabilitását a power bank+USB LED kombónak.Elfogadom a sütiket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Villanyszerelés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Helyenként instabil lehet az Arrow Lake, de ez eleinte normális
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Windows 10
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest