Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bkercso

    nagyúr

    válasz bkercso #80621 üzenetére

    Még egy, mert szerintem talán még nem teljesen tiszta a dolog. :R Dobozhangot írtál, az pedig nem más, mint az időben elnyúló rezonancia. A hangsugárzó - beleértve a szobát is - egy gerjesztett-csillapított rendszer. Vagyis az erősítő beleteszi az energiát, a hangelnyelő anyagok pedig hővé alakítják azt. A kettő között vagy Te. Ha nincs elég elnyelés, akkor nem csengenek le hamar a hangok és az is szól még, aminek már nem kellene. Dobozon belül ez dobozhangot eredményez, a szobában pedig teremrezonanciákat és utózengést, nagyobb teremnél pedig visszhangot.

    A vacak műa. szivacsok, amiket fejlesztés nélkül gyártanak valami maradék anyagból, nem feltétlen alakítják át elég jól hővé a mozgást, mert kicsi a belső súrlódásuk, vagy nem elég rugalmasak és így kevéssé nyomja be őket a hang. A jó szivacs széles spektrumban nyel el; a gyapotok ("paplanok") erre jobbak.

    [ Szerkesztve ]

    Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

Új hozzászólás Aktív témák