Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Neilontero

    csendes tag

    Sziasztok!

    Pár oldalt végigolvasva, kicsit félve írok nektek. Tanácsot szeretnék kérni. Merre induljak el?

    Zenére keresnék megfelelő rendszert, a zene forrása FLAC és WAV fájlok, PC-ről. A mostani integrált hangkártya elég lelketlenül szól, nagyon sokáig volt egy X-Fi Platinumom amit imádtam, de megadta magát 1 éve. Sok költözés és miegymás után most tudnék új rendszerre fordítani összeget.

    Hangkártya tekintetében úgy gondoltam a fórum olvasgatása előtt hogy egy Xonar Essence STX II vagy STX hangkártya megfelelő lesz elindulni,de igencsak meginogtam az elképzelésemben. Egy külső DAC-cal jobban járnék? Ha igen,melyikkel?

    Erősítő tekintetében egy Sony STR-DE635-tel kell beérnem egy ideig, előtte egy ugyancsak nem bizánci leviatán árú Technics SU-V3-t nyúztam. Már nincs meg.

    Nemrég láttam egy jó ajánlatot, egy Monitor Audio Bronze 2 párat,ami azért is lenne jó mert talán nem túl nagy a 24nm-es garzonba, a reflexnyílása előre néz (nem lenne teljesen a falra tolva, de mégis közel lenne hozzá), és megmozgatta a fantáziámat. Jó véleményeket olvastam a hangfalakról, tennék velük egy próbát. Jelenleg a legkisebb Bose Syncom Computer Tested Speaker van szolgálatban.

    Zenék tekintetében nagyon sok fajtával kéne megbirkóznia a rendszernek, a filmzenéktől kezdve, a basszus orientált elektronikus zenéken keresztül, a durvább progmetal, deathcore, melodic hardcore, mindenféle-metal és rock zenéket is meg kéne emésztenie. Azt hiszem a "fun" hangzást keresem, amikor észre sem veszem de együtt éneklem a szöveget Devin Townsenddel, és libabőrös leszek ha egy Jóhann Jóhannsson-féle zongorajátékot meghallok. Talán nem nyúlok annyira mellé ha nem túlságosan színezett, de leheletnyit meleg a hangzás lenne a cél.

    Tehát egy hangkártyát (DAC?), erősítőt és egy hangfalpárt kellene, kb 300k-ből kihozni. Lehetséges? (természetesen megfelelő kábellezéssel,erre is várok ötleteket, a 300k-n felül)

    Köszönöm szépen előre is, remélem nem lincseltek meg! :R

Új hozzászólás Aktív témák