Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • python1

    veterán

    válasz Polllen #77631 üzenetére

    Ha szembe fordítod magad felé a dugót úgy,hogy alul van a szélesebb része,tehát mint egy húrtrapéz akkor a jobb oldalon van a fázis.Általában vagyis eddigi tapasztalataim szerint,az erősítőkben is fázishelyesen voltak bekötve az aljzatok.
    De van rá mérés is (Gyuri neked ;] ):
    "A hálózati kábelt kétféleképpen lehet a konnektorba csatlakoztatni, de az egyik esetben mindig jobb hangot kapunk. A helyes állás eldöntése meghallgatással, vagy méréssel történhet.
    A meghallgatáshoz válasszunk ki egy számunkra ismert akusztikus hangszeres felvételt, és ugyanazt a rövid zenei részletet hallgassuk meg mindkét kábelállásnál. Az egyik esetben "simább", analógosabb hangot hallunk, hosszabb lecsengésekkel, ez a jó állás.
    A méréshez egy kéziműszerre lesz szükség, amit váltófeszültség állásban használunk. Bekapcsoljuk a mérendő berendezést, majd a mérőzsinór egyik végét a mérendő készülék, RCA aljzatnak külsejéhez, másik végét egy földponthoz (konnektor, vagy elosztó földelése) kötjük, majd leolvassuk a feszültség értéket. A hálózati dugót megfordítva megismételjük a mérést. Az a jó állás, ahol kisebb feszültség értéket kapunk.
    A mérés alatt minden vezetéket (audió és videó kábelek) húzzunk ki a mérendő készülékből !!!"

    Végülis Gyuri jól hallottad,de azért egy ellenőrzés nem árt,csak,hogy nyugodtan tudj aludni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák