Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • blattida

    nagyúr

    válasz andorra #46821 üzenetére

    Természetesen az állításom nem az abszolút igazság jegyében született és általánosságban kell érteni, az ésszerű és tárgyilagos határokon belül.
    Az adott nem színező kábeleket úgy ismeri föl az ember, hogy sokféle rendszerben, sokféle zenével és sokféle kábellel összehasonlítva, hosszú hallgatózást követően kialakul az a kép róla, hogy a hang kiegyenlített, a részletek nem tűnnek el, ha gyengébb a forrás (felvétel), akkor az is kiderül, hiszen őszinte és egyenes, mindent megmutat.
    Az igaz, hogy egy gyöngébb rendszerben nehezebb ezt megállapítani, viszont az elegendő fogódzó, hogy mennyi részletet, mennyi levegőt, mennyi információt, mekkora dinamikát kapunk, mert ha ezek teljesülnek, akkor azt már tudni fogjuk, hogy az adott kábel hová tartozik.
    Az ízlés béli igényekkel ebben a tárgykörben nem tudok mit kezdeni, mert az általában nem a semlegességről és a természetességről szól és nem az ilyen karakterű kábeleket igényli.

    Én senkinek sem tanácsoltam azt, hogy vegyen ilyen-olyan kábelt, kivéve, ha az a valaki ezt kifejezetten kérte.
    Én is azon a véleményen vagyok, hogy a kábelkérdés az utolsó terület, mellyel foglalkozni kell, hiszen az első a hallgatónak tetsző rendszer összeállítása és ha az már megvan, akkor jöhet a finomhangolás, melynek a része a kábelezés.Persze, lehet arról beszélni, hogy a kábelek igenis fontosak a rendszer hangjának szempontjából, de egy adott rendszernek akkor is kiderülnek a nagyjábóli képességei, ha száz forintos kábelezés gondoskodik az információk áramlásáról. Szerintem.

    Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

Új hozzászólás Aktív témák