Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AMDFan

    addikt

    válasz xtremetuning #44529 üzenetére

    Wow, érdekes amit írtok. Ez most bajnokpityunak is szól. Elképesztően máshogy éljük meg a dolgokat valószínűleg... Mindenesetre örülök, hogy te írtad, így nem nekem kell leírnom, hogy mennyire definiált volt a színpada a Genelecnek, így talán mások számára is hitelesebb. Ilyen pontos teret semelyik másik szobában nem lehetett hallani szerintem.
    Szóval máshogy éljük meg a zenehallgatást valószínűleg, nekem a szomszéd szobában lévő Elac hangja számít elképesztően sivárnak dinamikátlannak, egész egyszerűen értékelhetetlen volt számomra amit nyújtott. Persze azt is lehet mondani, hogy a Genelec meg túl technokrata... Nem tudom mit értesz a "zeneiség" fogalmán, de az én hozzáállásom ehhez az egészhez az, hogy ha adott egy zene, akkor én azt 20 ezres sztereo Geniuson is élvezni tudom, viszont ahhoz hogy ez a zenei élvezet kiteljesedjen, ahhoz egy precíz, a zenéből még többet megmutató hangrendszerre van szükségem, ilyennek élem meg a Genelecet. Számomra egy hangfalnak nem kell érzelmeket interpretálnia, mert azt maga a zene fogja kiváltani bennem, sőt én kifejezetten azt szeretem ha érzelemmentes, mert így hagyja érvényesülni az adott zenei stílust, nem próbálja meg átfaragni a zenét. Számomra ezért volt a legtöbb szobában hatalmas csalódás amit hallottam.

    Ettől függetlenül tetszett például a Gauder, és a Phonar is, illetve az USA Audio tölcséres cucca nagyon érdekes volt, de nem kéne :) A Monitor Audio GX300 pedig elég egységes hangot adott, nem volt rossz, de azt én nem értem, hogy ennyire nulla tere hogy lehetett...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák