Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    válasz schawo #43332 üzenetére

    Átnéztem a "hirhedt" szöveget, miután találtam egy jó linket is.
    Tényeiben nincs kérdőjel. Az rendben van. Másban árnyalnám.
    El kell fogadni, hogy a Hifizés szubjektivitásra épülő műfaj. Ezen asszem elég gyakran lovagolok. De épp ez a szép benne! Az eszközökben is az emberi kapcsolódást, a kreativitás, ízlés, értékek leképeződését keressük.
    Ha nem így lenne, elég volna midi fájlokat hallgatni gigasamplerről...
    A hifi által fontosnak gondolt minőségi kidolgozás jelenléte gátolja a kommersz technológiák végletes, gyors inflálódását.
    Ahogy a csúcsgasztronómia és a jó házikoszt megbecsültsége is féken tartja, tükröt tart valamennyire az élelmiszer hamisító iparnak. Anélkül már a vizet is hígítanák levegővel...

    A hifi szubjektivitása megbocsájtó a tulajdonos embersége irányába. A pro audió nem. Volt hogy a komolyzenei masterelés előkészítésekor szembesültem az előző esti petárdázás áldásával, hogy kezelhetetlenül féloldalasan hallok, ideiglenesen. Lebénultam.. Betegszabadság.. Halk vokális zenét hallgatva gyógyultam..
    A karakteres hifi hibát visz a hangzásba, megszabadítva a hallgatót a folyamatos szembesítésektől, sterilitástól, az objektivitás, semlegesség vesszőparipájától. A hangfelvételek amúgy is mindig jók, szubjektívek, vagy szarok.

    Engem nem zavar, ha az usb kábel jobban szól. Legyen. Az élet kellékeinek nagy része esetleges.
    Lesz olyan technikai készültsége a hangfelvételeknek, amikor a hangteret az emberi érzékek felé nem megkülönböztethetően sikerül leképezni, de még nincs.
    Az ember mindig különbséget tud tenni, egy néma, nyitott fülesen keresztül hallott környezeti zaj, és egy zárt fülesben reprodukált, közvetített adaptált változata között. (Beyer DT990pro@770 pro)
    Ahogy látványban a virtuális terek egyre becsapósabbak első blikkre, úgy az akusztikai virtualitás is csak idővel ismerhető fel. Most még nagyon hamar, aztán alig, végül sehogy. Még van 5-10 évünk a valóságból.

    [ Szerkesztve ]

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák