Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Diocles

    aktív tag

    válasz mp54 #39288 üzenetére

    Nem. Elnézést kérek a közösség hergeléséért.

    (#39287) kammerer: Nagyon örülnék, ha jól állna az ördög ügyvédje szerep, de nem ezért csinálom. Egy idő után egyszerűen már nem tudom megállni, hogy ne piszkáljam meg bottal valamelyik dogmát. Az elmúlt két hónapban olvastam kb. az összes hozzászólást, volt egy pár amikor csak fogtam a fejem, de nem írtam semmit. Nem igaz, hogy semmi nem igaz, ami józan végiggondolásból következik.

    Nem akarom túlságosan terhelni a társaságot, de elmondom a tévedéseimet ezekről a mindenki által ismert, triviális igazságokról.

    "minden szűrőtag típusú alkatrésznek vannak negatív hatásai is a hangminőségre"
    Persze, a jelútban. De nem a táp szűrésénél. Az audioalkalmazásoknál a tápra vonatkozó fő és abszolút követelmény a zavarmentesség. Minél nagyobb a puffer kapacitása, ez annál inkább teljesül. Semmi, de semmi nem indokolja, hogy egy nagyobb értékű puffer bármilyen úton-módon rontana a hang minőségén. Ha erősítőt építenék és lenne végtelen kapacitású kondenzátor, azt tenném bele.

    A saját világképemre nézve ijesztőnek és bosszantónak találom az összes olyan utalást, bölcsességet, amelyet nem lehet mérhető, világos elmélettel magyarázható módon alátámasztani. Ha nem tudjuk, hogy egy komponens pontosan milyen hatásmechanizmus révén javít a rendszeren, akkor hogy reprodukáljuk? Honnan tudjuk, hogy mi az amire optimalizálunk? Milyen vezérlő elvek alapján tervezünk?

    Ha nem lehet mérni, nem lehet megmagyarázni, akkor egy vak próbálgatás lesz az egész, mintha a majmokkal próbálnák megíratni a Shakespeare összest. Itt van a kábel mizéria is. Van egy rakat kábel, amelyek "ég és föld" különbségeket okoznak, de senki sem tudja, hogy melyik a jó, még az sem biztos, hogy a drágább a jobb, csak vakon próbálgatni kell mindent és hallgatózni. Ha már rá is szánná magát az ember, hogy valami jobbat keressen magának, akkor is reménytelen a feladat, mert sosem tud minden terméket minden kombinációban kipróbálni, nem tudja mit keres és sosem tudja mikor ért a feladat végére.

Új hozzászólás Aktív témák