Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MC Pite

    veterán

    válasz bkercso #20987 üzenetére

    Az első tippem a CAT5 volt(+ a jelölteken, - a párjukon), van otthon kéznél. De ha már úgyse árnyékolt, de csavart, gondoltam hogy ez a 2,5ös csavart jobb helyette.

    Közben nagynehezen megtaláltam a használatit hozzá - persze semmi nem volt a csatikról - és a három féle bekötés közül nem értem elsőre a bi-wiring-nek mi értelme. Az erősítőtől megyek el 2-2 kábellel ahelyett hogy a hidat használnám. Külön kimenetről (bi-amp)hajtva a mélyet oké, de egyről?
    Ennek utánaolvasgatva ugyanezt találtam, illetve a kábel részen az alábbit:
    "...magas tisztaságú szigetelt réz kábelt a közepén vastag vezetővel, melyet hajszálvékony szálak vesznek körül, ezzel visszaszorítva a skin effektust (a külső rétegek felé, egészen kívül akar haladni az elektromos jel). A Skin effektus lényege: a kör keresztmetszetű, véges vezetőképességű vezetőben folyó váltakozó áram a belsejében fellépő önindukció miatt, a frekvencia növekedésével egyre jobban kiszorul a vezető felülete felé. A skin effektus kör keresztmetszet esetén 1mm-ig nem jelentős a hangfrekvenciás tartományban.

    Az egymást spirálisan körülölelő kábelek előnye, hogy a mágneses tér okozta behatásokat csökkentik, de ezek a zavarok leginkább a régi, sok vassal dolgozó dohos stúdiók jellegzetességei voltak, otthon nem jellemzőek; ráadásul általában ezek a spirálisan tekert kábelek nagyon vékonyak. "

    Ha jól értem a fenti miatt van pl az alábbi koaxális kábel? (br 720Ft, a gyártó szerint very low inductance, ami szórt induktivitás elvileg.)

    Bár gondolom nekem, meg ezen a 2 méteren; egy olyan szobában ahol az egyetlen fogyasztó a hifin kívül az izzó, édesmindegy.

    [ Szerkesztve ]

    <ELADÓ: Pixel8HibridTok> Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html

Új hozzászólás Aktív témák