Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nebulo5

    senior tag

    válasz bajnokpityu #19437 üzenetére

    A kábelek irányhelyesek! Erre kínosan ügyelek. A szoba két szélén elhelyezkedő gardrob szekrények előtt már számtalan helyre és távolságra próbáltam elhelyezni a hangsugárzókat. Forgattam őket szét - össze felé... Abból indultam ki, hogy korábban is (a szoba másik felében) hasonló távolságra voltak egymástól. Illetve, a hallgatópont és a két hangfal közti "egyenlő oldalú háromszög" is erre a területre enged következtetni, mint elhelyezési lehetőség.
    A hangelnyelő modulokkal valóban csínján kell bánnom. Egyrészt, esztétikai szempontból kell jól terveznem, mert már így is komoly "kompromisszumokat" kellett kötnöm a feleségemmel, miszerint: nem "disco helység hanem nappali" kell, hogy maradjon a szoba hangulata...
    Másrészt pedig igazat adok neked és én is sejtem, hogy néha a több akusztikai elem az "kevesebbet is tehet" hangügyileg....
    Mindenesetre, a hátsó fal az egyenlőre sivatagian kopár! Kell még polcot és könyvtartó polcot elhelyezni rajta. Viszont, érdekes módon, a háttér és hátsó háttér (6.1) hangfalak egy síkban vannak, de meglepően jó térhangzást kaptam házimozi téren! :))
    Egyenlőre "gyúrok" a hiányzó bútorelemek beszerzésére és lassan de biztosan készülnek a "diffúzorok" is... és reménykedek, hogy nem fogok nagyot tévedni!

    AMDFan: sajnos, a hallgatópont mögötti 1 + métert nem tudom megoldani... korábban sem volt meg ez a távolság. Egyedüli megoldás az lenne, ha az ülőgarnitura előtti asztalka helyére tolok egy fotelt. De ez csak extrém esetekben kivitelezhető.
    Mindenkinek köszönet az ötletekért, tanácsokért!

    [ Szerkesztve ]

    Üdv: nebulo

Új hozzászólás Aktív témák