Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fererencz89

    őstag

    LOGOUT blog

    válasz avl #120822 üzenetére

    (...annyira, hogy bennem is felmerülget egy ilyesmi; több év óta 2.1 -ben hallgatok [Kolibri vagy masik Dragonweed doboz + REL T2; korabban volt vagy 6-7-8 par masik hangfalam, de ezek nekem jok, maradnak, vannak pár éve], de sztereo erölködövel, igy noha a melyben abszolut ad a REL, a hangsugarzok tovabbra is a teljes frekipektrumot kapjak, esetleg torzitas javulhatna, ha nem ez lenne [?] ...bár tényleg: nekem teljesen jo így [is])

    Ha teljesen jó, én nem is bántanám.
    Sajnos nem értek hozzá annyira, hogy egyértelműen meg tudjam mondani, mit hogyan kellene / lenne érdemes csinálni. Nagyon sok a változó: szoba, front dobozok átvitele (nem mindegy, hogy "meddig mennek le" azok a dobozok), hogyan simul bele ebbe a mélynyomó. Ki tudja? Elképzelhető, hogy a cizellálás, bonyolítás nem vinne előre, sőt!

    Én úgy éltem meg, hogy a feladat megosztásával kitisztult a kép egyrészt a "váltás" környékén is (lehet, hogy kimutatható lenne, de nem értek hozzá), meg a nagyobb hangerő is jobban állt a rendszernek (itt már nem csak a mélyekre gondolok, az egész spektrumra).

    Még az jutott eszembe, hogy nekem azért is volt jó, hogy a frontoktól elvettem a mélyet, mert egy bizonyos tartományban kioltást csináltak a sub-bal, így meg, hogy vágtam a frontokat, már eleve egyenletesebb frekimenetet kellett EQ-zni, meg kicsit visszább is lehetett venni a sub-ot.

    hifi vs. AVR, ...
    Ez úgy volt, hogy kiszedtem a sztereót (DAC-előfok, végfok), helyére be az AVR, másnap meg meghallgattam. Furának hallottam néha, aztán jobbnak, utána szétesett minden, mert közben elállítottam ezt-azt, bekapcsoltam pár hangzás manipuláló izét, térhatásítót,... Aztán már nagyjából tudtam mit csinálok, direktben hallgattam, saját DSP nélkül. Megállapítottam, merre változott a hangzás. Másnap előszedtem a sztereót. Elhelyeztem mindent úgy, hogy tudjak oda-vissza váltani. Aztán jött a meglepetés, a semmi. Több stílus, oda vissza többször is. Szóval beláttam, hogy kár ezen aggódni.

    A mérést meg csak az elsőre észlelt karakter-különbség (magas kiemelést hallottam, a fantom center nem középen volt) miatt csináltam gyorsba', és arra a (remélhetőleg nem téves) következtetésre jutottam, hogy a lelkiállapotom, és a fülbedugulásom nem volt állandó. :D

    [ Szerkesztve ]

    Nem szotkam hibázni.

Új hozzászólás Aktív témák