- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yso
tag
Sziasztok!
Nekem is lenne egy problémám. Adott egy kb 1 hónapos 1TByte-os WD GreenPower, ami pár nap után HDSentinel jelentés szerint 2-3 "gyenge" szektort produkált. Majd rá kb 2 hétre gépfagyás, miközben töltöttem fel rá az adatokat, és utána már közel 200 ilyen szektort rögzített, a teljesítmény index meg 52%-ra csökkent. Ezen kívül a becsült élettartam is 490 napra lecsökkent a progi szerint
Túlmelegedés biztosan nem volt vagy elektromos hálózati hiba, mivel a többi winyóval együtt hűtött a gépben, és rajta kívül mind probléma mentes.
Ez gyanítom még csak nem is gariztatási téma lesz a kiskerben.
"Life is Learning, Learning is Sharing, Sharing is Life"
-
Blaze71
őstag
válasz liksoft #7900 üzenetére
Szia Liksoft!
Nekem a következő winyóim vannak:
Samsung HD161HJ x 2 (1 lemez, 8 mega Cache)
Samsung HD321KJ x1 (2 lemez, 16 mega Cache)Tervezek:
HD252.. x 2 (2 lemez, 16 mega Cache)
Ezekről mi a véleményed, tapasztalatod? Ami jelenleg van, azzal szerencsére semmi gondom, megy mind rendesen. Csak érdekelne, hogy tapasztalatod szerint mire számítsak. Ja, van még egy 160-as PATA is 8 mega Cache-el, de annak nem tom a számát. Az már vagy 200 napot ment, de még bírja rendesen.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
munky
őstag
válasz Blaze71 #7898 üzenetére
Feltettem a HardDiskSentinelt és az is azt írja, hogy meghibásodás várható.
A lemezteljesítmény egyébként 100%-os.
Fene vigye el! Már nekem sül le a pofámról a bőr ha megint mehetek be a boltba egy rossz vinyóval. Ráadásul az előzővel nagyon korrekt volt a bolt mert még aznap kicserélték nem kellett várnom. (én egyeztem bele, hogy jöhet a Samsung is nem várok míg szereznek ugyan olyan WD-t ami volt.)
Múlt hét kedden lett meg azóta hibátlanul üzemelt erre ma "bekattan".
Nem értem mitől van ez létezik, hogy valami a gépemben "öli" a merevlemezeket?
-
Blaze71
őstag
Nem hinném, hogy a gép ölné a lemezeket, hanem inkább Liksoftnak lesz igaza. Túl sokat akarnak kihozni a lemezekből és túl sokat gyártanak belőle, így a végén sok lesz a selejt. De inkább kicserélik egy másikra, mert olcsóbb, ha Te tesztelgeted otthon, mintha a gyárban menne órákig a tesztpadon. Érdekes, hogy az elmúlt pár nap alatt visszaolvasgatva elsősorban az 500 giga feletti kapacitású példányok haláláról olvastam, így gyanítom, hogy ez még nem forrta ki magát rendesen. Szerintem egy-két 320-as winyóra bőven fér annyi cucc, hogy időnként kiírja az ember. Én is kacérkodtam nagyobb winyó irányába, de azt hiszem, inkább veszek pár guriga DVD-t.
[ Szerkesztve ]
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy SATA1-es alaplappal lehet valahogy SATA2-es vinyót hajtatni?
Úgy néz ki a dolog, hogy az ezköz kezelőbe még megvan, saját képbe már nem látja.Köszi!
-
liksoft
nagyúr
Köszi! Lementettem. Ahogy nézem, beszállítóé a teljes interface, RAM és vezérlés egy chip-ben. Erre tippelek. Vagy tervezési hibára, vagy szériahibára tippelnék. De ez csak nagyon halvány megérzés!!
Szerk: Ránéztem régebbi darabokra. Évek óta dolgoznak együtt, így inkább firmware vagy szériahibára gyanakodnék. Az sem tetszik, hogy a RAM-ot nem látom. Nem hinném, hogy a panel túloldalára tették, de nem kizárt. Jobban szeretem, ha a vezérlés és a memória két külön egység.
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Hypnotic
csendes tag
Helló !
Vettem egy 320Gb-os winyót a 80Gb-osom mellé a 80Gb-os kb 4éves és másfajta mint az új ami sata2-es az alaplapom támogatja mindkettőt összekötöttem őket de a 320gb-os nem működik valamiért nem jelenik meg...
Mit állítsak be ,telepítsek fel hogy működjön? Vagy ilyenkor újra kell telepíteni az op rendszert?
Előre is köszönöm a segítséget!
Ja és ilyenek (ha ez mond valamit )
SAMSUNG HD321KJ
SAMSUNG SP0802N[ Szerkesztve ]
Hypnotic
-
liksoft
nagyúr
válasz Blaze71 #7902 üzenetére
Szia!
Korrekt tápellátás és hűtés mellett az utolsó fél év előtti drive-ok jól kell, hogy működjenek. Sajnos ahogy Te is látod, az új szériákkal vannak gondok. Szerintem túlságosan határra lettek gyorsítva. Ha az érzésem jó, 5% lassítással stabilak lehetnének. Az még nem akkora visszalépés amit a felhasználó ne tudna elviselni, viszont nagyságrenddel kevesebb probléma jelentkezne. Jobb lenne a Felhasználónak, és a Gyártónak is! Viszont addíg nem lesz változás, amíg csak az ár és a sebesség a lényeg.
-
Hypnotic
csendes tag
válasz liksoft #7915 üzenetére
Uhhh nem értek hozzá annyit tudok hogy a sajátgépbe nem jelenik meg A Biost azt se tom hogy kell elindítani
Az eszközkezelőbe megjelenik de azt írja hogy 2001-es rajt az illesztőprogram lehet hogy az a baja hogy régi?
Ilyen illesztőprogramot hol tudok szerezni?
[ Szerkesztve ]
Hypnotic
-
liksoft
nagyúr
válasz Hypnotic #7916 üzenetére
Az gond lesz szerintem. Az XP SP2 változatát célszerű használni. Ilyen telepítőt is célszerű szerezni, mivel az előző változatok nem, vagy csak kiegészítéssel támogatták a 128GB-nál nagyobb winyókat.
Vagyis ha nem SP2-es vagy újabb a Win, akkor ezzel KELL kezdeni! Az SP2 szervízcsomag letölthető, és régebbi változatra rátölthető. Az SP2-es telepítő beszerzése a későbbi javításokhoz, illetve újratelepítéshez szükséges (ha szükséges).
-
munky
őstag
Lementettem a fontosabb adataimat, megformáztam a vinyót majd feltettem újra a Vistát.
A Vista telepítője is írta, hogy a lemez meghibásodhat ezért ha tehetem másik merevlemezre telepítsem a rendszert.
Eddig nem jött be a hibaüzenet Windows indulásnál de a töredezettség mentesítés nem hajlandó elindulni illetve a Hard Disk Sentinel továbbra is ezt írja.
Szerk: Nah elküldtem ezt a postot nem telt el 10s és már be is jött a windows hibaüzenet.
Mi tévő legyek szerintetek?
Vigyem vissza a boltba?
A sebessége érzetre jó, a töredezettség mentesítő nem működik és a windows dobálja a "merevlemez meghibásodás várható" üzeneteket...
Egyébként működik minden királyul, várjak míg tényleg elszáll vagy ezt már most cserélnük kellene?
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Tegnap volt egy áramszünet...gondoltam megnézem a winyom állapotát HD sentinellel. Sajna azt tapasztaltam hogy nem 100%-os. Teljesítmény: Kiváló, Kondíció: Rossz.
És ezt az üzenetet írja alatta:
"Meghibásodás várható - Attribútum: 184 Gyártó specifikus. Értékét és jelentőségét a gyártó határozza meg.
Azonnali merevlemez csere szükséges.
Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében."Nem tudom hogy ez elég ok hogy garanciába menjen?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
ugyanez az enyém..akkor viszem is be szervizbe... francba..ezen van a rendszer...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
liksoft
nagyúr
Laraxiornak is:
Abban az esetben, ha az Információk fül ATA Információk résznél az ATA kontroll byte és ellenőrző összeg érvényes, akkor igen. Ugyanis ilyenkor a visszaadott SMART adatok valósak. Azt meg, hogy a gyártó mit vizsgál ennél az attributum-nál, legyen az Ő gondja. Az általa megadott küszöbszintet elérte a drive, ilyenkor meghibásodás várható, és garancia érvényesíthető.
Egy dolgot azért még jó lenne leellenőrizni. A gyártó oldaláról letöltött tesztprogram mit mond? Ugyanis ha valamilyen firmware probléma miatt következik be ez a jelzés, akkor azt tudja detektálni a gyári program. Esetleg korrigálni, vagy tájékoztatni. Ha viszont az is köhög a drive-ra, teljesen egyértelmű a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz liksoft #7924 üzenetére
mindkettő érvényes..még az everest is kiírja hogy adatvesztés várható...én azt nem várom meg már csak az a kérdés hogy ugyanilyet kapok-e vissza...ugyanis ilyenből van 250GB-os tányéral megáldott is..az enyém 320as tányérokból áll ez gyorsabb..noh mindegy beviszem. köszönet!
-
vagamo
őstag
válasz liksoft #7909 üzenetére
Visszavittem az Iponba! Ott is kipróbáltuk, ott jól működött, rövid teszt no hiba és másolta is a vitt pen-ről az 1,3G adatot gond nélkül! Ismét visszatértem, ahonnan elindultam a számítógéphez, azon belül is az alaplap v. táphoz, hétvégén nekiesek. Gondoltam arra is, hogy a 32 RAM nem tetszik neki! Azt nem tudom, hogy másnak működik-e ui. alaplappal P5K Prem.
Ismét csak kérdések-kérdések ...... és problémák!
Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
Isten88
senior tag
Betettem egy WD5000AAKS vinyót egy külső (USB) rackbe, használtam úgy egy napot. Másnap kinyitom a laptopot, kiírja, hogy "nem sikerült a késleltetett írás". Ez mit jelent számomra? Betettem asztaliba a vinyót, ráeresztettem HDSentinelt, rövid-önteszt fefutott hibátlanul, részletes-önteszt fut 4-5 percig, majd kiírja, hogy nem sikerült olvasó egység vagy mi miatt a teszt, aminek ~130 percig kellene futnia. Gyári programmal ráengedtem egy Extended Test-et, ment ~20 percig, utána leállítottam. Eközben HDSentinel ment a háttérben, talált egy gyenge szektort. Lementek róla, amit tudok, utána ráindítok egy Write Zeros-t. Ha "meggyógyul" a vinyó, akkor elkönyvelhetem, hogy a rack-em tápellátása vagy maga a rack-em rossz?
Lehet, hogy a külső rack nyírja ki a vinyót? Mert hasonló volt az előző vinyóval is, mert ez garanciából kapott új vinyó.
Ja, és még annyi, hogy a vinyót asztali gépben leteszteltem, ahogy Liksoft ajánlotta, akkor semmi baj nem volt vele (a teszt asztali gépemben ment). Én személy szerint a Rack-et tartom a hibásnak. Majd leszedem ugyan azt a torrentet asztali gépen is, az "nyírja" a vinyót, mert mindig csak pöccögteti a fejet. 80 gigás pack-ot akartam leszedni, torrentezésben kiírt valamit, hogy "I/O hiba", és onnantól megjelent a szektorhiba. Szóval leszedem asztalin is azt a 80 gigás fájlt, ha nem jön elő a hiba, akkor új rack lesz a megoldás...úgyis firewire400-as csatlakozásúra akartam váltani már...valakinek van esetleg innen ilyene? Vagy tudja, hogy ez mennyivel forgatja az adatot?
Válaszokat köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Isten88
senior tag
válasz Isten88 #7931 üzenetére
Fejlemény: "Write Zeros" folyamat következtében eltűntek a "gyenge szektorok". Most akkor szidhatom a külső USB-s rackemet?
Külső USB-s rack adapterén megtalálható teljesítmény-táblázata:
Input: 100-240VAC, 50/60hz, 0,5A
Output:
12V (fölül egyenletes, alul szaggatott vonal) 2A
5V (fölül egyenes, alul szaggatott vonal) 2AVinyó energiafelvétel táblázata:
Current Requirements
12 VDC
Read/Write 460 mA
Idle 450 mA
Standby 6 mA
Sleep 6 mA5 VDC
Read/Write 650 mA
Idle 600 mA
Standby 180 mA
Sleep 180 mAPower Dissipation
Read/Write 8.77 Watts
Idle 8.40 Watts
Standby 0.97 Watts
Sleep 0.97 WattsForrás <-- itt a specifications-ra kell kattintani, hogy ezek megjelenjenek.
Ezek az értékek símán határértéken belüliek. Akkor lehet, hogy a külső rack-nek a lapja hibás? :/ Nem láttam semmi arra utaló jelet a rack-nek a dobozán és egyáltalán sehol, hogy hány gigáig kezeli a vinyót.
Várom a válaszokat, ki mire tippel, hogy mi lehet a baj.[ Szerkesztve ]
-
-
Isten88
senior tag
Nem tudom, eléggé ideges vagyok most, mert ezek szerint a rack miatt nem tudtam a vinyót használni 3 hónapig. :@ Első 2 hónapban előjöttek a hibák, azt hittem, hogy ez természetes dolog, vagy nem tudom, annyira nem érdekelt, majd mikor már a pótolhatatlan adataimat nem tudtam visszaolvasni, akkor már gondoltam, hogy itt valami cink van a dologban. Vissza garival, 32 nap után adtak nagy nehezen egy új, ugyanolyan vinyót (WD5000AAKS), most meg kiderül, hogy a rack a hibás. :@ Azért még letesztelem asztali géppel is, hátha...
Firewire400 gyakorlati sebességét köszönöm. USB 2.0 alatt a rack 25MB/mp-t produkált a 60 helyett, ezért kérdeztem, hogy gyakorlatilag a Firewire 400 az 50 helyett mennyit produkál, de ha megközelíti az 50 megát másodpercenként a gyakorlatban is, akkor az jó lenne. Köszönöm szépen a válaszokat!Nem volt annyira meleg. Most, hogy nyúzom és lóg az asztaliból, így 45 fok. Elvileg 60-65-ig bírnia kell (gyári adat). Rack az alumínium, szóval a hőleadás is megoldott. Nem hinném, hogy a hő volt a problémája, kézzel fogható volt.
[ Szerkesztve ]
-
Isten88
senior tag
Na most már ott tartok, hogy betettem asztaliba a vinyót, ott ráindítottam torrentre, este ment a gép, semmi hiba --> külső rack hibádzik. Tudnátok mondani valami jó kis külső racket, ami tudja a firewire400-as csatlakozási lehetőséget, vagy hogy hogyan tudnék rákeresni? Mert sehol nem találok, nem tudom, hogyan kell keresni. Mármint webáruházakban nem találom, nem tudom, milyen kategóriában lehet.
Például itt vagy itt. Nekem csak külső ház kellene és olyat nem találok. Ha van is, olyan 5.000 ft-og szeretnék elmenni árban legfeljebb, ennyim van rá. Köszönöm segítségeteket! -
liksoft
nagyúr
válasz Isten88 #7937 üzenetére
Az említett értékhatáron belül jobbat a mostaninál nem fogsz kapni. Ez a gagyi árkategória. Sajnálom ha lelombozlak, de inkább tartogasd a pénzed valóban használható darabra. Olyanok kicsit többe kerülnek. (Nem vagyok kereskedő így típust nem tudok mondani, de a nagyságrendi árakkal tisztában vangyok.)
-
Blaze71
őstag
válasz Isten88 #7939 üzenetére
A WD-nek van olyan, hogy MyBook, ami egy könnyvre hasonlít, felteheted a polcra és 500 GB-os winyó van benne. USB 2.0 és FireWire 400 támogatással. A MyBook kifejezést keresd a webshopokban, amit a külső lemezemeghajtóknál találsz.
-
Blaze71
őstag
válasz Isten88 #7941 üzenetére
Értelek, de én csak azt ajánlottam, amiről tudok. Érdeklődni kellene, hogy hátha árulják winyó nélkül is. Nézd meg a WD oldalát is. Ezenkívül még a FreeCom csinál jó külső házakat, így az ő oldalukat is érdemes meglesni, hátha nekik is van FireWire400-as.
-
Snake28
tag
Heló!
Bajban vagyok, mindent megpróbáltam és nemtudok beüzemelni egy 320 IDE WD vinyót.
Ez merevlemez a másik gépemben működik gond nélkül (Asus P5K-e), de igazából a régi gépembe vettem ami egy Asus a7n8x. Rajta van a legújabb bios, egyszer látja a vinyót egyszer nem. HA látja éppen akkor se megy rá fel a windows, azt mondja hogy a rendszerben nincs merevlemez. Kábelecsere volt nem segített, volt cable select és master módban is, úgy sem volt jó. Jelenleg is egy 80 as és egy 250 es vinyó megy a gépben gond nélkül. Egyszerűen ezt a 320 ast nem akarja megenni... létezik hogy szimplán csak nagy vagy túl új neki és nem tudja már lekezelni ? Úgy sem megy ha semmi más nincs az alaplapra dugva csak a 320 as WD.Nem 1 új alaplap már.. korábban is volt efféle gondom de akkor még pentium 1 esben cseréltem 1,3 gigás vinyóról 8,4 esre... ott alaplap csere történt.
bármi ötletnek örülnék. köszi szépen, jó hétvégét!
-
vagamo
őstag
válasz liksoft #7943 üzenetére
Szia!
Megoldódott a problémám, elképzelésem szerint az alaplappal lehet valami gond. Ugyanis betettem 1 RAID vezérlőt, és arra kötöttem a samsung HDD-t és láss csodát tökéletesen működik! Tesztnél sem írt semmilyen hibát és bármit/bármekkorát másolhatok/törölhetek.
Egyik szemem sír a másik nevet! AZ alaplapot vihetem vissza. Van valami mód, hogy leteszteljem a alaplai SATA vezérlőt, hogy ne ott keljen magyarázkodnom és ne nézzenek hülyének!
Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
Panthera
őstag
Sziasztok!
Frissen telepített xp, 30x megy végig a kék folyamatjelző rendszerbetöltéskor. Aztán sokadjára csak 5x...nem értettem...aztán kiderült, hogy ha nincs cd meghajtó!
Mi akadhat így össze köztük?
-
SLi
tag
Heló mindenkinek!
Lenne egy problémám egy maxtor diamaondmax plus 9 120gb ata133 vizsont valmilyen hasonló 80gb elektronika van már rajta mert egyszer megsült aztán túrtam hozzá elektronikát mindegy ezzel elment vagy 3 évet és valamelyik nap beraktam a helyére egy egyébként full ugyanilyen winyót csak azon nem 80 as elektronika volt hanem a gyári viszont utána a sajátomat nem akarta felismerni. Mind a 2 120-as slaveként működött de csak külön külön. A winyómat néztük más gépben ott sem ismeri fel. külső nyom nincs rajta kiégésre szaga sem volt. Mi lehet még? köszi a segítséget. -
Hukkle
tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung F1-es 500Gb-os merevlemez, ami hibátlanul működik, de nem tudok rá operációs rendszert telepíteni. Korábban annak tudtam be, hogy az Nforce4 Ultra alaplapom /ASUS A8N-E Rev 2.0/ lehet a probléma oka, de most egy ASUS P5Q lapban se lehetséges operációs rendszert feltelpíteni rá.
A régi SATA I-es Samsung 160Gb-os vinyóra viszont gond nélkül felment a Vista és az Xp is.
HA van valami 5let, vagy korábbi tapsztalat erről, akkor szívesen venném akár csak PM-ben is.
ELŐRE IS NAGYON KÖSZÖNÖM!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest