- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz viharhozo #8500 üzenetére
Elméletileg nem látok kritikus hibát. Az adatok mentése után egy erős tesztelésnek vetném alá. Írásra és olvasásra gondolok. Ha azon átmegy, akkor rendben, de ha elbukik, akkor olyan meghibásodása van, melyet a SMART adatokba nem tud visszaírni. Létezik ilyen, de nem sűrűn.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Zlatan
tag
olyan problémám van hogy a sajátgépből megnyitva nem a hdd gyökérkönyvtára nyílik,hanem bejön a társítás ablak, jobb klikkel meg az alapértelmezett az "auto" nevű funkció. nem tudom eltüntetni sehogy sem. nem vírus, nem spyware. azóta már volt egy format és win reinstall is.
két képet is mellékelek, hogy látható is legyen a dolog:
Kép1
Kép 2segítségért előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
flegos
senior tag
Sziasztok!
Bocs ha nem jó helyre írok, nem találom a megoldást, de hátha nektek van valami ötletetek, 2db SATA II vinyó van a gépemben (XP SP3 rendszer). A másodlagos vinyómat kivettem a gépből (amin csak anyagok vannak) mert a DVD irom nem tud dupla layeres lemezt irni. Gondoltam csatlakoztatom másik gépre és arra átmásolom, na ez nem sikerült, 10 gépből 1 sem ismerte fel se PC se Mac. A BIOS minden estben látta a vinyót de olvashatatlanként, tehát inicializálni kellett volna de abban az esetben pedig elvész az összes anyag, nem lenne jó. De a meglepő az, hogy visszaraktam a saját gépembe amiben volt és az sem látja, csak BIOSban és a képernyő jobb alsó sarkában ahol vannak a kis ikonok a plug and play eszközöknél, de lemezkezelöben szintén olvashatatlanként jelenik meg( Ez egy Seagate 80GB vinyó, mit tudnék tenni, hogy adatvesztés nélkül elérhetővé váljon a vinyó?
Ha valaki tud segíteni nagyon örülnék!
Előre is köszi!Üdv, flegos
''A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!'' - William Petersen
-
T.Jones
tag
Sziasztok,nyáron vettem 1 új gépet,és már az elejétől fogva hogy felraktam a vistát miután felállt kiirta hogy a windows merevlemez-problémát észlelt és hogy készitsek biztonsági másolatot azonnal,újraraktam akkor a windowst nem történt semmi változás,futtattam merevlemezes hibakeresőket de semmi.Aztán egyszercsak abbahagyta,most tegnap megint újraraktam a windowst és megint elkezdte,valaki tudja mi lehet a gond és a megoldás?előre is köszi
-
pachito
őstag
Hali egy gyors kérdésem lenne!
Van egy 40 gigás Maxtor hdd-m, nincs rajta semmilyen ütődés kívülről, de ha beteszem a gépbe és belépek BIOS-ba, akkor nem érzékeli a gép. Ez mitől lehet? És mit kezdhetek most vele? Dobjam ki, vagy érdemes megtartani?
üdv
-
pachito
őstag
Ja és lenne még egy: hogy lehet az, hogy a másik vinyómon (60gb Maxtor) kizárólag NTFS fájlrendszert tudok telepíteni? Még az ősrégi Quantum Fireball-om is felajánlotta a Fat32-t...egyáltalán, miben különbözik a kettő? Melyik a "jobb", pontosabban melyik mire jó?
üdv
-
vizcsap
tag
Sziasztok!
Van egy Maxtor 6Y080L0 hdd-m, a hd sentinel azt írja h 1350 hibás szektor van rajta és ez a szám napról napra nő. Kezdjek aggódni és keresgélni új hdd-t v jó lesz ez még(van rajta pár fontos adat úgyh nem lenne jó ha hirtelen meghalna)?
"To succeed in life, you need two things: ignorance and confidence."
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Nektek volt már olyan problémátok, hogy eccercsak egy könyvtárba belépve az összes tartalom eltünt. Nem törlődött, mert nem lett több hely a lemezen. Restart után elindult az XP checkdiskje és nagyban elkezdett árván maradt fájlokat másolgatni. Utána boot után előkerültek a könyvtár tartalmai most biztonsági mentést csinálok róluk.
HD sentinel szerint 100% os a HDD. 250 es seagate
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Isten88
senior tag
válasz cintula187 #8511 üzenetére
Szia. Nekem nem.
-
Isten88
senior tag
válasz vizcsap #8510 üzenetére
Szia. Kezdhetsz aggódni, mert vagy valami (az író/olvasó fej, vagy por) karistolja a lemezfelületet, vagy romlik az író/olvasó fej minősége, vagy a tápod kezd elgyengülni, vagy kontakthibád van, esetleg kábeltörésed. Táp elégtelenség akkor fordulhat elő, ha kezdetben semmi bajod nem volt a géppel, valamit beletettél és ebből adódóan nagyobb áramfelvétel kell a gépednek, de a tápod már nem tudja kiszolgálni. Az adataid úgy vesznek, ahogy a hibás szektorok száma növekszik. Csinálj a fontos adataidról biztonsági mentést, mert percről percre vesznek az adataid. Ez a vinyó már pótolhatatlan adatok tárolására alkalmatlan, max hordozgatós-vinyóként használd, de ne bízz benne --> ne rakj rá olyat, ami máshol nincs meg.
-
Imco
őstag
válasz vizcsap #8510 üzenetére
Az, hogy régi maxtor, hogy 1350 hibás szektor van rajta, hogy ez a szám napról napra nő, és hogy a fontos adataid rajta vannak mind, külön külön is megnyugató ok egy kiadós sirásra! Esetleg még arra, hogy egy adatmentő céget szponzorálj 50-100000 forinttal!
Ha kérdésed komoly, azonnali mentés a "pár fontos adatról" és keresgélés helyett sürgös csere ajánlott ha ez az egy vinyód van!Üdv! Imco
-
h0o2a7j6
tag
Zsír új WD5000AAKS használhatatlanul lassú. DMA módban(UDMA5) megy Win, Sentinel szerint is.
2 gépben is tesztelve, másik kábellal, táppal, ugyan az az eredmény. Mindkét gépben 3x mértem, ugyan az eredmény.GARI
[ Szerkesztve ]
-
T.Jones
tag
válasz Isten88 #8506 üzenetére
megnéztem mit ir ki hard disk,teljesitmény 100% kondició 0%
Meghibásodás várható - Attribútum: 184 Gyártó specifikus. Értékét és jelentőségét a gyártó határozza meg.
Azonnali merevlemez csere szükséges.Ajánlatos az adatok sűrű mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.
-
-
h0o2a7j6
tag
válasz Isten88 #8517 üzenetére
Az normális, hogy a grafikonban ilyen sűrűn, ilyen mértékű minimumok (0MB) vannakm ha igen, akkor ez mitől van?
Ahogy néztem ennek a típusnak a HD Tune képeit nekem nem ez jött le...
Használat közben nem ép, 100 %-os hdd látszatát kelti, amikor másolok róla, rá (dvd-ről ,külső hdd ről) és a sebesség össze vissza ugrál pár kilobyte és több tíz megabyte között?
A szűz XP ben a sajátgépet kb fél-1 perc alatt nyitja meg? (E5200, 2GB, Giga P31 es lap)Nekem nem úgy tűnik hogy egészséges lenne
[ Szerkesztve ]
-
surugiu
csendes tag
Sziasztok. Van egy kis problémám. vettem egy SAMSUNG HD322hj nevezetű sata winchestert. Nekem nincs sata slotom. Adtak hozzá egy raid csatlakozót. A hárdver ezközkezelőben felismeri de a sajátgépbe nem. Mit csináljak? Kérlek segitsetek. Elöre is kőszőnőm.
[ Szerkesztve ]
Happy to be alive!!!
-
Isten88
senior tag
válasz h0o2a7j6 #8520 üzenetére
Talán töredezett, ez csak tipp. Próbáld meg azt, hogy a gyári programjával először csinálsz egy teljes törlést (write zeros), utána egy rövid tesztet, majd egy teljes tesztet (extended test), de közben a háttérben legyen megnyitva a hard disk sentinel.
Ilyenkor letölti az egész vinyó tartalmát, majd leteszteli a mechanikus részeket a rövid tesztben (én úgy tudom, itt azt csinálja), majd csinál egy teljes felszíni tesztet, keresve hibás, illetve gyenger szektorokat. Ha gyenge szektorokat talál, akkor lehet, hogy a tápod rakoncátlankodik.
Ezek nem rövid tesztek időben. A teljes törlés 1,5 óra, a rövid teszt 2-3 perc és a visszaolvasás 1,5 óra ismételten. Nekem is épp WD5000AAKS vinyóm van, engem a külső USB-s rack szívatott halálra, párszor le kellett ezeket futtatni. HD Tune-t ha gondolod Én is ráeresztem és megnézem, hogy milyen grafikont ad ki, de nem lesz teljes értékű, mert nekem csak SATA1-gyel csatlakozik az alaplapra. -
Imco
őstag
válasz h0o2a7j6 #8525 üzenetére
Leirom kedvenc mondatom ami ebben a topicban is szerepel vagy 4-5x!
A táp az csúnya dolgokra képes vinyó ügyileg! A "szerintem" az kevés! -sajnos.
Saját tapasztalatom szerint, a szerintem hibátlan tápomat kicserélve megjavult a vinyóm! Müködött minden -a vinyó is-, csak lassú volt mint a bün! Nem akartam elhinni és mégis![ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
h0o2a7j6
tag
válasz Isten88 #8527 üzenetére
Köszi a tesztet. Tisztán látszik, hogy a tiéd egészen más alakú.
A minimum értéked is teljesen rendeben van, és az amit nem értek; miért esik le ~ 0-ra az én min. értékem?
Biztos a táp a rossz..., hát nem tudom. Elég rég óta használom az enyémet. volt már pár winch. rajta kisebb-nagyobb, mindegyik ment normálisan, csak ez szórakozik, de nem tudom miért. Ráadásul másik gépben is ugyanezt játsza...
Kifogytam az ötletekből. -
Imco
őstag
Érdekesség képp megteszteltem a vinyókat!
Érdekes az első kettő közötti különbség, holott 2 vadi új vinyó, és "csak" tároló!
Az os az alsó 320-on van!
Van erre ötlet hogy miért lehet ez?
Csak kiváncsiságból, elélek vele még egy darabig![ Módosította: Thrawn ]
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
Ha valaki MOD teheti, törölje ki az alanti hsz ből a képeket!
Igy egy kicsit kuszára sikerült, bocsi!
Sajnálom a szerkesztési idő kiszurt velem!
Inkább máshonnan linkelem!Üdv! Imco
-
-
kander74
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy USB-n keresztül rácsatlakoztattam egy külső winchestert a hordozható DVD-mre és a lejátszómon nem ugyanaz a tartalom jelenik meg, mint ami tényleg rajta van a külső HDD-n (amit a PC-ről raktam rá). Olyan könytár is megjelenik rajta pl. ami már rég le lett törölve. De néhány olyan mappa, ami PC-n keresztül megnyitható az meg nem jelenik meg a lejátszón keresztül. Ennek mi lehet az oka? Tudtok segíteni?
-
semetka
őstag
Olyan baj volna hogy nem látja a a terrás winyót a lap. (945PL-S3).
A biosban 33MB-ot ír kapacitásnak.
Samsung HD103UJ a winyó típusa. Jumper nincs rajta. De ha kell hova kell rakni, mert lehet hogy azért nem látja.==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
honyike
aktív tag
Sziaszto! Van egy olyan gondom, hogy a gépbven 2 db vinyó van, és az egyik nem jelenik meg a ÍSajátgépben! A HDD Sentinel látja, meg minden, de a Sajátgépben nincs ott! MIt tudok csinálni?
Köszi: Gábor!
-
Thrawn
félisten
válasz honyike #8546 üzenetére
PATA lévén a jumperelés rendben van (master / slave)?
Lemezkezelő Vistánál:
Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Számítógép kezelés -> LemezkezelésDifferent songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
Új hozzászólás Aktív témák
- WD RED WD40EFAX + Kolink HDSUB3U3
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 250gb / 1TB SSD / 3TB Red HDD
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest