- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carline
őstag
válasz liksoft #8696 üzenetére
A gyári tesztprogram esetén a teljes felület felülírása utáni visszaolvasás a mérvadó!
Ez fog következni, de most szelektálok ~200GB-ot.
A pótolhatatlan dolgokat (képek, saját videók) eleve kiírom, a többi meg úgyis netes dolog.A gyári programnál mit csináljak?
Erase HDD vagy low level format?˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
-
Hurkafej
aktív tag
Helló!
Most telepítettem újra a gépet (WIN XP SP3) és a sajátgép nem engedi a meghalytó megnyitását. Hibaüzenetben ezt írja ki: resycled/boot.com nem Win 32 alkalmazás
Nemtudom mi lehet a baj, eddig iet sose tapasztaltam. Total Commanderbe működik rendesen, a másolási sebesség se lett lasabb mint szokott.
Szerintetek valami a vinyóval lehet, vagy kérdezzek utána egy XP-s topikba is? -
Whynot?
aktív tag
Régi gépemben több vinyó is volt és az egyikből (80GB-os Samsung) már csak 32GB-ot látott. Így lett már újonnan leformázva. Most tenném át egy másikba és sehogy se tudok belőle 80-ast csinálni. Hirens bootcd particionáló progijai 32-esnek látják és csak annyit tudnak leformázni. Hogy kell visszaállítani 80BG-osra?
[ Szerkesztve ]
-
Carline
őstag
válasz liksoft #8703 üzenetére
Kipróbáltam mind a gyors, mind a részletes öntesztet, de mindkettőnél "0x79 Sikertelen olvasó egység hibája miatt" üzenetet adja.
Annyit sikerült elérnem, hogy Pqmagic DOS verziójával azt a particiót ahol a gyenge szektor van töröltem és így nem keres ott semmit.
Így már nem kattog folyamatosan.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
kem
addikt
válasz Whynot? #8706 üzenetére
A vinyó hátulján van egy jumper (2 tüskét rövidrezáró kis cucc), az CAP LIMIT-re van állítva, ami 32Gb-ra korlátozza a vinyó méretét. A vinyódon keresd meg az ábrát ami alapján értelemszerűen dugd át a jumpert a neked megfelelő állásba. (Master vagy Slave).
Elrontani nem lehet semmit, ne parázz
Köszi!
-
liksoft
nagyúr
-
Carline
őstag
válasz liksoft #8709 üzenetére
#8689-ben írtam: "A legrosszabb az, hogy a számláját nem találom. Minden szirszarom cuccé megvan, de ezé pont nincs."
A Samsung nem csinál olyat mint a IBM?
Nem kell nekik számla, SN alapján gariznak.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
gergo0007
tag
Sziasztok!
Egy Hitachi vinyóval lenne egy problémám. A sata-s tépkábelt kivettem, és bedugtam a normál tápkábelt, de most a gép sem indul el. Hiába tettem vissza a régi sata-s tápkábelt, azzal sem indul már el. Két gépben is kipróbáltam.
Mi lehet a hiba?
Előre is kösz
-
liksoft
nagyúr
válasz Carline #8710 üzenetére
De tudod hol vetted? Ugyanis tisztessége elárusító helyen a számládat ki tudják keresni a gépi nyilvántartásból, valamint gyári szám alapján illik tudniuk, hogy ők adták el. Vagyis egy kört megérhet. A gyártói garancia is tudtommal megoldható, de ebben nem vagyok otthon, a kollégám tudná megmondani.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
bdany89
csendes tag
válasz liksoft #8701 üzenetére
Üdv!
Hát a lap nem lehet idősebb másfél-két évesnél. A tápom nemrég(kb. 1 éve ment szarrá) szóval a mostani ennyi idős. Mindig kikapcsolom a gépem, nem pedig altatom. Amúgy nem valami márkás táp lehet, mert nincs túl sok pénzem márkás hardverekre. Vmi progi nincs tápfesz ingadozás nézésére v hasonló?ASRock P4i65G,P4 3GHz HT, 2x1Gb Samsung Brand RAM, Club3D ATI 9600XT(256Mb)
-
nagyúr
Hali.
Olyan problémám lenne hogy van egy 750-es vinyóm amin 2 partíció van,
Egy 15gb-os C:, és a maradék D:.
Namármost a D-n csak játékok vannak, meg minden lom, szóval azt nem törölném csak a C-t formáznám, mert Win7-et tennék fel. Viszont a 15gb az kevés, és van olyan megoldás hogy particionáló progikkal mint a PQ Magic lehet szabad helyet átmozgatni egyik partícióról a másikra.
Nem nagyon merek belevágni mert félek elbukom a végén mind a kettőt.
Kérdésem az lenne hogy meg lehet e ezt biztonságosan csinálni, illetve az idő is számít, mert ha majdnem egy nap mire végez akkor inkább formázok illetve kimentem az adatokat elötte.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
VVoid
aktív tag
-
liksoft
nagyúr
Gondolkozz!
A lecsípés a partíció végéről volt. Utána a 700GB-ot odébb fogja shiftelni. Vagyis az egészet blokkonként hátrébb mozgatja. (Eddigi tapasztalat.) Iszonyú idő, és amig nem ér véget, inkonzisztens az EGÉSZ!
Ugyanis ha nem mozgatja át, a lecsípett hely nem lesz egybefüggő a növelendő partícióval. Egy partíció EGYBEN lehet csak.
-
Imco
őstag
válasz liksoft #8723 üzenetére
Maximálisan egyetértek! Annyit azért hozzátennék hogy egy müködő os-t egy béta Win7ért lecserélni kár lene! Müködik, klassz, magam is probáltam, DE béta! Inkább a "lecsipett" particióra probáld tenni! Elötte olvasd át hogy hogy tudod megszüntetni a boot menüt, ha leveszed majd!
Üdv! Imco
-
McKane
senior tag
Hello Mindenkinek!
Nemrégen történt az eset.. A reggeli bekapcsolásnál a Samsung 160Gb-os HDD /nem röhögni / elkezdett kattogni. A windows betöltődéséig már nem jut el, kidobja ezt: Can't read ESCD . Ahogy utánanéztem a neten,ez valami HDD-s hülyeség. Talán tönkrement volna a winchester? Ha igen, hogy lehet/lehetne visszanyerni igen fontos /legalábbis számomra/ adatokat? Ja a hdd még ata-s, már vagy 5 éves.
Köszi előre is a lehetséges válaszokat!
Üdv.: McKane
-
Gemi_88
csendes tag
A Winyóm 2 partícióra lett bontva, egyiken a windows, a másikon pedig minden egyéb, most vettem egy másik winyót és szeretném ezt a 2 partíciót egybe rakni, hogy a régi winyón csak egy partíció legyen?
Vki tudna segíteni, hogy lehet ezt megoldani?
Adat nem kell róla, új op is megy rá majd! -
nagyúr
Jelentem sikerült a műtét és a beteg jól van
Sikerült a C meghajtót, 15Gb-ról 40-re hízlalni.
Mellesleg már több mint 2 éves a rendszer, eddig mindig húztam halasztottam az újrarakást, és most hogy rászántam magam már nem xp kerül vissza rá.
Mellesleg attól hogy beta a Win7 mindenhol szinte elégedett hsz-okat lehet olvasni róla.De természetesen csinálok Norton Ghost-al a C driveomról egy backupot és ha bármi van akkor csak format c: , és a ghostal megy minden vissza. De szerintem erre nem kerül sor
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
liksoft
nagyúr
Másik winyóra teszel rendszert (addig ez ne legyen bennt), felteszed a GDB programot (csak regisztrált jó). Utána második winyónak beteszed a hibásat. Első menetben megpróbálhatod átmásolni az új winyóra a fontos adatokat. Ha nem sikerül, akkor használd a GDB-t. Ha túlságosan sok gond merül fel menet közben (nem egy-két szektor hibája csak), akkor jobb ha adatmentő szakemberhez viszed.
-
DarPet
tag
válasz liksoft #8692 üzenetére
Hello!
Köszi a választ, szerencsére egy format+újratelepítéssel megoldódott a dolog, úgyhogy csak rendszerösszeakadás volt... Valami nagyon lefoglalta az erőforrásokat, és így szinte semmire se reagált.. viszont amikor hagytam, kb fél órát neki bejelentkezés után, már megvolt az asztal... meg a norton távsegítséget próbált keresni... a lényeg, hogy HDTune Pro-val megnéztem, és nincs bad sector . Remélem ez is jó és megbízható, mert más nem volt kéznél...
-
OddMan
őstag
Samsung HD642JJ (SATA-II) merevlemezhez letöltöttem a samsung oldaláról a cd-re írható estool 2.11a programot. Az estool segítségével beállítottam az AAM MODE-ot QUIET (halkra), aztán kiléptem a programból a DOS-ba és újraindítottam a gépemet. Gondoltam újra elindítom az estool programot és megnézem, hogy minden opció jól lett-e beállítva és akkor vettem észre, hogy az AAM MODE már megint FAST-on van. Újra beállítottam, de újraindítás után mindig visszaáll FAST-ra.
Így nincs sok értelme ennek, esetleg tudnátok segíteni, hogy mit kellene még beállítanom ahhoz, hogy a HDD folyamatosan QUIET módban működjön?A HDDSentinel programmal is próbáltam windowsban állítani az akusztika-jellemzők opciót, de hibát ad és az sem csinál semmit.
[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
Klide
csendes tag
Sziasztok!
Furcsa probléma miatt fordulok ma hozzátok. Éppen játszottam (Portal), amikor a gép egyszer csak kifagyott. Nyomtam egy ctrl+alt+delt, behívtam a feladatkezelőt, majd igyekeztem leállítani a játékot. Miután sikerült, hirtelen az egész gép fagyott. A képernyő a start menüt leszámítva kivilágosodott, mintha felhúztam volna a gammát, és kész, ennyi. Nosza, ilyet még nem láttam Vista alatt, de sebaj, kikapcsoltam, majd vissza.
Ekkor ért a sokk. Az alaplap töltőképernyőjénél megállt az egész gép! Nyomom a restartot, semmi. Nézem a BIOS-t, s látom, hogy nincs vinyó, amit érzékelne. Betettem egy XP-t, hátha a telepítő látja, de semmi. Végső elkeseredésemben lekaptam a ház oldalát és lehúztam a SATA kábelt a vinyóról, majd visszadugtam. Erre csodák csodája, megy a gép! Minden hiba nélkül. A HD Tune tesztje nem talált rossz szektort sem.
Mi történhetett? Haldoklik a merevlemez elektronikája? Vagy rossz az adatkábel? A vinyó amúgy IDE emuláns.A gépem adatai:
Vinyó: Western Digital Green Power 500 GB SATA 7200
Alaplap: MSI K9AG Neo2 Digital
Processzor: 4400+ X2
RAM: 6 giga 800-as Kingmax
Op. rendszer: Windows Vista Ultimate 64 bit, magyar.Köszi előre is a segítséget! Jól jönne, mert minden munkám és adatom ezen van, de nagyon sok ahhoz, hogy hirtelen ki tudjam írni.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Ha szerencséd van, érintkezési hiba, vagy átalakító lefagyása.
1. Ha van tuning, alapra visszavenni azonnal.
2. Fontossági sorrendben azonnali biztonsági mentés!
3. Második winyó beszerzése, arra napi (munka mennyiségétől függő) gyors mentés.
4. Elgondolkodni, mi a drágább. Winyó, vagy adatmentés.Fentiek alapján új géphasználat kialakítása, és betartása!
-
petrelli86
aktív tag
heloka!
segítséget szeretnék kérni
vettem egy új alaplapot amin csak egy ide csatoló van, ami ugye csak két ide eszközzel bírkózik meg,de nekem 2ide vinyóm van meg két ide dvd egységem..
a két ide vinyót rá is tettem az alaplapra, kaptam egy tanácsot hogy vegyek egy ide vezérlő karit pci-slotba..
vettem is egy ilyet:
Silicon Image SiI 0680 Ultra-ATA/133 Medley RAID Controller
ezt beis szereltem a gépbe de ha rádugom a kártyára a dvd-írót meg az olvasót nem hajlandó bootolni a gép a vinyóról ami az alaplapra van bedugva..
mit tegyek ilyenkor?
hogyan tudom azt megtenni hogy mind a négy ide eszköz működjön??
légyszi segítsetek mert nagyon fontos és sürgős lenne..
köszönömhttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
Kareszovics
addikt
Üdv Mindekinek!
A következő problémám lenne:
az adataimban szereplő gépbe vettem egy WD5000AACS típusú meghajtót.
Tehát a következőképp néz ki nálam a helyzet:
160 GB Hitachi Master
DVD író Slave
+ bedugtam SATA-ra az 500-as WD-tNa most a BIOS felismeri szépen, a Windowsban az eszközkezelő is látja, de amikor belépek Sajátgépbe az eszköz nincsen sehol.
Kérlek segítsetek, ezen a téren nem vagyok túl járatos. Köszönöm előre is.
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
petrelli86
aktív tag
válasz Kareszovics #8737 üzenetére
tegyél rá partíciót és formázd meg utána már ha minden igaz látni fogja..
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
Kareszovics
addikt
válasz petrelli86 #8738 üzenetére
De hogy formázzam meg, ha magát az eszközt se látom?
MOD: a Windows telepítője talán tud ebbe segíteni nem?
[ Szerkesztve ]
-
petrelli86
aktív tag
válasz Kareszovics #8739 üzenetére
start/beállítások/vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számítógép kezelés/lemezkezelés
na ott már látni fogod a vicsit és particiót is tudsz rá tenni, utána megformázod és kész
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=petrelli86 Vágjál bamba képet! ÍGY! MOST JÓ!
-
petrelli86
aktív tag
esetleg vki az én problémámra vmi gyógyírt??
-
Kareszovics
addikt
válasz petrelli86 #8741 üzenetére
Sajnos nem, de az én problémám megoldódása 54%-nál tart, ha biztosan sikerül előre is köszönöm Neked.
-
Blinded
csendes tag
Hali!
Olyan problémám lenne.. hogy van 1 fél éves sata2-es WD vinyóm és menet közben leáll(Vista alatt). Ötlet?
Win még működik de pl az oldalsávon a particiófigyelő elveszíti az értékeket és a uTorrent is kiirja hogy nem találja az adatokat amikkel dolgozott. -
liksoft
nagyúr
válasz petrelli86 #8741 üzenetére
Pata master winyó, pata slave DVD író. Lehet, hogy a BIOS-ban vissza kell limitálni a winyó UDMA módját a DVD-ére. Erre a stabil működés miatt lehet szükség. A Sil kártyára meg csak winyót tegyél, mert optikai eszközt nem minden BIOS-a tud korrekt módon kezelni. Így a második pata winyót ide tedd.
-
liksoft
nagyúr
válasz Blinded #8748 üzenetére
Adatvesztés bármikor történhet. Hadd ne soroljam, kicsi a hely. Vagyis ami a legfontosabb, arról legyen biztonsági másolat. Ami beszerezhető, annak elvesztése csak kellemetlen, ami pótolhatatlan, az pótolhatatlan.
-
Szmuki
tag
Sziasztok!
Van nekem egy 300GB-os Maxtor Hdd-m. Nem sikerül olvasni. Az xp látja(3meghajtóra van partícionálva) de ha rámegyek akkor azt írja ki I/0 eszküzhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani.
Valami tanács mit próbáljak még meg?''Semmi indoka annak, hogy bárki is számítógepet akarjon otthonra.'' Ken Olson, a Digital Equipment Corporation elnöke es alapítója (1977)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest