- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jimi62
csendes tag
Sziasztok !
Tudna nekem valaki segíteni, hogy a 2008.10.14-én vásárolt Samsung 500GB HDD SATA-2 16Mb HD502IJ tipusú vincseszteremről a HdSentinel a hétvégén a következő üzenetet írta ki!A gari papír szerint még garos 11-hónapig ezért ki fogják cserélni??
A hozzászólást előre is köszönöm!!
Üdv: Jimi62
[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
válasz Jimi62 #16801 üzenetére
Mivel 0%-os, illik cserélniük. A Sentinel akkor mondja 0%-ra, ha a SMART átlépte a garanciális küszöbszintet. (Ezen kívül a Sentinelt sokan nem szeretik, mert hamarabb szól mint a garancia, így sok a gond. De a Sentinel NEM garanciális cseréhez készült, hanem az adatok védelmében. Így van esély, hogy mielőtt elhalálozna a drive, adatai menthetőek még. Nem utolsó dolog azt hiszem. )
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
bodo753
tag
Jó estét mindenkinek!
A multkor feltettem a GTA IV nevű játékot(nem tudom,hogy mindenki ismeri-e: Nagy téren játszódik sokat tekeri a lemezeket,nincs játék közben töltőképernyő)és a játék megy szépen,de mintha akadna,csúszna a kép,max.(full HD) és min.(800x600) beállítás mellett ugyanúgy,pedig max.-on is megvan a kellő erő a játékhoz..Egyedüli régi a gépemben a HDD.Készítettem róla 2 HDD tune képet,elég eltérőek,pedig nem csináltam alatta semmit. A HDD Sentinel pedig azt írta,hogy található 1 hibás szektor,a tartalma át lett helyezve máshova,a kondíció 98%.A működési idő 399nap és 8 óra. Csak azt szeretném megtudni,hogy lehet-e hogy a Winchester miatt ilyen a játék,másikkal nem tudom tesztelni.
[ Szerkesztve ]
-
Imco
őstag
válasz liksoft #16806 üzenetére
Világos!
De ugye abból indulok ki, hogy mindenki túl van azon, hogy megfelelő hűtés, megfelelő táp, nem focizunk vele.Ha nincs konkrétan ilyen hibára utalás, akkor bizalmi elv van mint a KRESZ-ben.
Különben minden választ onnan kell kezdeni, hogy kibányászták a bauxitot.Persze azért -biztos ami biztos- burkoltan erre utaltam a "nem biztos hogy a HDD rossz" mondattal.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
jancsiii
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem olyan winyót ajánlani ami jóval gyorsabb mint az átlag sata II-esek és elérhető árú. A wd raptort ismerem a többi típusról fogalmam nincs. -
jancsiii
tag
válasz liksoft #16812 üzenetére
Igen erre én is gondoltam de alaphangon,használtan is 40k, és mi lenne ha 2 hitachi sata II raid-elnék ,hagyományos hdd-t az csak 14k újonnan? Az mennyivel lenne jobb? Olvasgatom én itt a teszteket de nem sokat mondanak a grafikonok. Gyakorlatilag lehetne jelentős gyorsulást elérni az opr. betöltődési és játékok betöltési idejében?
-
liksoft
nagyúr
válasz jancsiii #16813 üzenetére
Nem tudom. Nekem a munkámhoz a 98 eléggé gyorsan bejön egy mai drive-ról. Játékra meg nem használom.
Egyébként én úgy szoktam ajánlani, hogy a virtuális memória, a rendszer, és az adatok három külön csatornán lévő külön controller-en legyenek. Ez is tud gyorsítani.
-
EkSYS
senior tag
Sziasztok !
Olyan jelenséggel találkozott már valaki hogy egy WD20EARS a sz.gép stand by módjának ébresztése után elfelejt visszajönni?
Eki - az eredeti
-
Imco
őstag
válasz jancsiii #16813 üzenetére
Nem biztos, hogy látványos gyorsulást fogsz elérni amíg pl q6600 a CPU-d.
Sajnos sok mindenen múlik a sebesség. A játék, home felhasználásban, nem is domborodik ki a raid ha nem erre optimalizáltad a gépet. Kevés memória, gyenge proci, lassú alaplap mind buktatója lehet a projektnek. A másik bibi, hogy nagy valószinűséggel a raid 0-ra szavazol ami gyors. Viszont nincs adatbiztonság, és a 2 HDD csak és kizárólag együtt létezhet.Szerintem...
Üdv! Imco
-
Zoll21
tag
syasztok
Olyan kérdésem lenne hogy mi lehet a probléma a köv. vinyómmal?
samsung 160gb ide vinyó, eddig rendesen tette a dolgát op-rendszer volt rajta és jó volt,hdd sentinel 100/100-írt rá,most elvittem uncsimnak mert kellett neki,beraktuk a gépbe(sata2 vinyóról boot-ol neki a gépe),és amikor bekapcsoltuk egy hibaüzenet jelent meg v.mi---"boot error",utánna sikerült behozni, hdd sentinel nála is100/100-at mutattot,tudtunk rá másolni az is jó volt.
Most csinált egy új gépet tette volna fel a win7-et és újra előjött a "boot error" szövegecske és se tovább, semmilyen Op-rendszert nem enged magára rakatni.
Mi a franc lehet vele???
sürgős lenne légyszi válaszoljatok gyorsanKeress telefonon vagy email-en bármikor.
-
dik
őstag
Ez érdekes nekem is hasonló lett a 160gb maxtorral. Most ott tartok lecseréltem 1 Tb WD green 64mb a kicsiről egy cég az adatot lementette úgy hogy 90% használhatatlanok az adatok. A kicsi olyan szinten tönkrement egyik pillanatról a másikra hogy eldobós nem birom formázni meg kb. semmit nem tudok vele csinálni. A nagyra olyan szépen rámásolták az állítólagos megmentett adatokat, hogy 1 hibás szektor lett rajta. Még a szervizes furcsálta is hogy csak 4000 tud rá másolni(itthon előtte is utánna is tökéletesen működik 60000 körül másol).
Máshol is kérdeztem de itt i felteszem hátha kapok rá választ. Ilyen esetben ha 1 hibás szektor van garanciába cserélik vagy ezzel még nem kell foglalkozni? Nagyon zavar hogy ilyen gyorsan lett rajta hibás szektor(nincs 2 hetes) és nem akarom hogy ismét oda legyen sok adatom. Ja igen a sentinel 98% irja a régi vinyom WD (2 éves 500Gb) még mindíg 100% ha ez egyáltalán jelent valamit.
Remélem nem kell tartanom semmi újabb bajtól...
Köszönöm a válaszokat előre is."A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
sgergi
veterán
Sziaszok!
Lapton dolgoztam, majd lecsuktam a tetejét és elmentem (bekapcsolva maradt). egy jó fél óra múlva nyitnám fel a tetejét, és a win nagyon neheznen jött vissza, kiderült, hogy a vinyó maximális sebessége azóta 2MB/s. Hibernálás nincs bekapcsolva, csak az alvás, a rendszer winXP. Kérdésem, hogy mitől lehet, hogy így megzuhant a vinyó, illetve mit lehet kezdeni vele? Egyáltalán szoftveres a hiba? A vinyó ata csatlakozású.
-
EkSYS
senior tag
pl. nekem vissza se jön az egyik vinyóm szundikálás után !!
Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz sgergi #16825 üzenetére
házirend/kötetek, gyorsítótárazás vagy PIO még igen lehet..(esetleg BIOS ba benézni, ott a módok mit tudnak?
HDSentinel mit ír? élettartam? smart értékeknél valami kiugró?
tárhelyed mennyi van még rajta?
win virtuális memóját nem állította át valami?
plus 1: vírusod nincs?
plus 2: esetleg próbáld ki ha tudod hogy átenni egy másik gépbe és ott megnézni mit tud. Crystaldiskmark -al mérdd be és az infoval meg nézd meg .[ Szerkesztve ]
Eki - az eredeti
-
BigBlackDog
veterán
Üdv!
Következő lenne a problémám: Winxp telepítésnél, az első újraindítás után nem bootol be, csak kidobja ezt a hibaüzenetet: "Hiba a rendszer betöltésekor".
Már másfél napja szívok vele, de nem bírok rájönni, mi lehet a hiba. A winchestert (WD caviar 80 Gb, ata), másik gépen gyári tesztprogrammal átnézettem, hibátlan volt. Full zero formatot is ráeresztettem, de semmi eredmény. Próbáltam biosban állítani a winchesternél az olvasási módot "large"-ra, de nem segített (volt már bios frissítés is).
Más, kisebb (3 Gb wd) winchesterrel megy a boot, de ugyanekkora, 80 gigás winyónál is ugyanez a hiba.
Az alaplap: MSI K7T turbo, 1600+ Athlon XP-vel és 512 Mb SD memóriával.
Előre is köszönöm a segítséget! -
tchriss
tag
sziasztok !
A segítségetek szeretném kérni!
Van egy lenovo t410 esem és benne egy seagate 7200rpm 320gigás winyo ami ezt produkálja:
a hdd sentinelen kívűl még az ashampoo is jelez a smartba gondot.
Ezen kívűl minden más teszt jó: jó a lenovo saját tesztje, jó a véletlen írás olvasás, hdd sentinelben jó a rövin önteszt a 8órás hosszú! Sehol semmi hiba. Sea tools sem talált semmi t.
Olvastam, hogy a seagate nem ad ki megfelelő infromációkat így lehet a smart adatok tévesek.
Ötletek? Lehetőségek? MIt tudok tenni?
Mert gyanítom ha a seagate saját tesztje mindenhol jó csere nem lesz az tuti. -
EkSYS
senior tag
válasz tchriss #16833 üzenetére
Érdekes!
nekem is volt hasonló (bár az egy SSD-vel) de a HDSentinel 15%-ot jelzett a zsír új 2 perce bontott SSD-mre. -->> Firmware frissités megoldotta.
Szóval a HDSentinel jó közelítés de nem szentírás.
Esetleg nézd meg a CrystaldiskINFo /Mark -al
Én kipróbálnám hogy telemásolom a hdd-t és utánna meg megpróbálok mindent beolvasni róla akár a file kezelővel. (bár elvileg a hdd nem ír a bad sector-ra)
hőmérsékletre ok?Eki - az eredeti
-
tchriss
tag
Azt én is tesztelgettem dvd ket raktam rá és beolvasott mindent
3nap alatt ment le 84% ról 70 most ott stagnál 1 napja.
Terhelés alatt 43 fokos normál esetben 35 körűl van, de most éjjel nappal hdd tesztek mennek rajta
de attól félek így ez nem cserés, :S
kipróbálom a progit köszi. -
EkSYS
senior tag
válasz tchriss #16836 üzenetére
Szia!
javaslatom: (legalább is én ezt tenné)
- használom egészséggel, ha semmilyen progginak nincs vele baja, a hely se fogy, az adatokat is hibátlanul visszatudod másolni róla.
Ha meg bekrepál akkor tizenegynéhány ezer forintért kapsz egy újat. Azért mondom mert idegeskedni egy ilyenért szerintem nem érdemes.
szvsz.Eki - az eredeti
-
EkSYS
senior tag
válasz BigBlackDog #16830 üzenetére
szia!
olyan mintha nem tudna az MBR-hez hozzáférni.
én esetleg kipróbálnék egy vista install-t (bár v.szeg ugyanez lesz)
s ha első újraindításkor bebootolsz cd-ről majd fdsik /mbr -t nyomsz neki? (tipp)Eki - az eredeti
-
AirBooms
addikt
Sziasztok!
Nem tudom, jó helyen kérdezek-e...
Egy Win7 Pro64 Hun rendszerpartíciójáról próbálok csinálni egy backup-ot (image fájlt) mondjuk Acronis-szal (de mással is próbáltam). A partíció SSD-n van, kb. 24 GB-s (a hely 80 GB). Amikor elindítom a backup készítést, szinte azonnal leáll a következő hibával:
MFT bitmap is corrupted. (0x70018).
Szerintem az SSD-vel (vagyis a C partícióval) van baja, mert bárhová is akarom csinálni a backup-ot, mindig ez a hiba jön elő.
Mi lehet a gond? Az SSD-t win7 alatt formáztam, alignálva, stb. Minden rendben vele, vadi új. Tökéletesen működik, sebességben a gyári értékek felett teljesít. -
liksoft
nagyúr
válasz ro_bert17 #16840 üzenetére
Mert felesleges, hamarabb nem kap választ, és mivel mindegyikről kapok értesítést, időt szakítok mindre. Amikor meg elolvasom, akkor szembesülök azzal, már válaszoltam rá, vagy válaszolt más. Ezen kívül a kereső használata is javasolt, pont azért, a témák ne minden esetben ugyanazzal legyenek tele, hanem sokkal jobban tematikusabban tartalmazzák az információkat. Na ezt vágja haza, ha minden második újonc 2-6 helyre egyszerre teszi be ugyanazt.
-
ro_bert17
őstag
válasz liksoft #16842 üzenetére
Egyet értek Veled, hogy egy problémával nem kell minden topicot teleszórni feleslegesen, mert nagy valószínűséggel nem kap hamarabb választ.
De érthető is az aggodalma, hiszen egy több száz ezres gépbe vetett bizalma omlik össze ilyenkor, nem beszélve arról, ha komoly munkaanyagok kerülnek veszélybe, melynek értékéhez képest a több százezres tétel pitiáner összeg.
Egyébként a sajna hasonló cipőben járok, tán lehet ezért is vettem védelmembe. -
EkSYS
senior tag
válasz AirBooms #16841 üzenetére
Szia!
De az Acronisnal ha jol tudom lehet valasztani hogy csak particiot vagy teljes drive-ot backup-olja (akar bitmasolassal is)
Az acronis trueimage 2011trial -al probald meg esetleg (az acronis homepage-rol letolthero)
Nekem egeszen hasonlo szitum volt (csak 120as ssd-vel) de nem volt gondja es siman megcsinalta a backup-ot.
esetleg win7 --nel probaltad a bootrec parancsot fixboot vagy fixmbr kapcsoloval? (tipp)Eki - az eredeti
-
AirBooms
addikt
Igen, az Acronist ismerem, már több tucatszor csináltam vele disk klónozást is, meg backup-ot is. Eddig nekem is megcsinálta. Most viszont semmivel sem hajlandó backup-ot csinálni, Partition Managerrel sem, de a windows7 sajátjával sem.
A bootrec.exe-t indíthatom win7 alól is a dos ablakban?[ Szerkesztve ]
-
Imco
őstag
válasz ro_bert17 #16843 üzenetére
Ok, hogy stresszes. De ezért kinyirhatja több topic munkáját, bosszúságot okozva több embernek?
A gépbe vetett bizalmat meg ki kell érdemelni. Ha hanyag, hűtlen a kezelés, a gép megbosszulja.
A "komoly" munkaanyag minimum tükrözve van és egy másik gépen is el van mentve.
Lehetőleg fizikálisan elkülönítve . Ennek "melynek értékéhez képest a több százezres tétel pitiáner összeg." fényében a fenti biztonság megteremtése apró pénz és ha ezek után is beüt a baj /aminek az esélye szinte 0/ akkor azonnal szakember felkeresése, ami még mindig apró a projekthez mérten.Szerintem...
Üdv! Imco
-
zsero
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni egy Samsung HD501LJ típusú merevlemezzel kapcsolatban. Egy 3ware kártyán volt használva, amin a következő hibákat dobta, majd totál lelassította a rendszert.
Dec 03, 2010 02:59:53PM (0x04:0x0025): Cache flush failed; some data lost: unit=2
Dec 03, 2010 02:59:47PM (0x04:0x0025): Cache flush failed; some data lost: unit=2
Dec 03, 2010 02:59:35PM (0x04:0x0025): Cache flush failed; some data lost: unit=2
Dec 03, 2010 02:57:16PM (0x04:0x000A): Drive error detected: unit=2, port=3
Dec 03, 2010 02:57:16PM (0x04:0x0009): Drive timeout detected: port=3
Végül egy hard reboot segített csak a gépen, ami azóta megint jól megy, de a 3ware már nem ismeri fel a merevlemezt.Kivettem a lemezt és megnéztem egy ICH9-es Dell gépben, ott a BIOS merevlemez jelszót kér, ha ez a lemez be van dugva, de egy enterrel végül tovább lép, de az XP nem látja a lemezd a diskmanagerben, de mint hardware-t felismeri. Egyébként a gép nem lassul le.
Egy régebbi nForce 3-as alaplapban nem kér jelszót, és fel is ismeri, viszont azt a gépet is totál lelassítja (10 perc alatt bootol). Egyelőre nem ismerte fel, de most arra várok, hogy felismeri-e ha sokáig hagyom, hiszen annyira lassú.
Az lenne a kérdésem, hogy:
1. szerintetek mi lehet? Ahogy hallottam pont erről a szériáról meg a barátaim már tapasztalták is, mindig az elektronika döglik meg. Szóval ha semmi nem ismeri fel a merevlemezt, kipróbáljam azt hogy kicserélem az elektronikáját egy pont ilyenre? Ugye ugyanilyen típust és firmware-t kell keresni?
2. Van arra esély, hogy az alaplap nem ismeri fel, viszont pl. USB-s keret igen? Vagy hogy az XP nem látja, de egy dd-t le lehet még futtatni rajta valamilyen live linuxban?[ Szerkesztve ]
-
liksoft
nagyúr
Ááááá....... Volt már olyan mentés végállomásként nálunk, mely az apróneten keresztül köttetett, és a tartalma miatt ott ült végig a tulaj.
Ha bizalmatlan, minek hozza. Pláne ilyen közvetítői közegen....
Ha nemzetbiztonsági adat, akkor először is hogyan kerül az aprónet közelébe, utána meg miért nem minősített (nemzetbiztonsági szinten) céghez viszi egyből?
Ne keress logikát. Az a kapun kívül található.
-
liksoft
nagyúr
Hard Disk Sentinel mit mond rá? Ugyanis a leírásod sajnos a valós hibához nem vitt közelebb.
A gyakorlati tapasztalatom, hogy igen, az elektronika a hibás. De sajnos a fejszerelvényre integrált, így ha az adatok fontosak, akkor inkább adatmentéses szakembert javasolnék mint konyhatuningot.
-
Imco
őstag
Tapasztalatom szerint az USB-s keretek, eszközök, sokkal kevésbé alkalmasak adat mentésre, mint az alaplapi IDE, SATA csatlakozok.
Ergo: ami nem megy a lapon az kívülről még kevésbé fog menni.
Persze lehetnek kivételek, de azért szabály a szabály.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest