- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
nandude
tag
válasz liksoft #17850 üzenetére
2007 decemberében vettem a házzal együtt, a táp Eurocase ATX-350W. Szóval szerinted akkor tuti táp baj... havernál azért még kipróbálom a winyót, biztosra megyek. Most meg takarítok. Majd bátyámra bízom a multiméterezést, most jön haza Szegedről, meg amúgy is ő tudja hol a műszer
-
liksoft
nagyúr
válasz nandude #17851 üzenetére
[link] Vagyis több mint 3 éves, és ma is ilyen olcsó? Én azzal kezdeném, hogy egy márkás és nehéz (amiben van anyag, az az esetek többségében többet is bír) új 400W-os tápra azonnal cserélném. Árban 8-10 ezer forint alattit nem is néznék! Ami innen indul, az lehet, hogy jó lesz. Nézz szét a tápegység témában, úgy tudom az első hozzászólásban van egy gyűjtemény.
Látom, megtaláltad. Nem azért kell drágább tápegységet venni, mert erőművet üzemeltetsz, hanem azért, mert minőségi tápellátás nélkül a mai alkatrészek MEGHALNAK! És ez a teljesítménytől FÜGGETLEN!
Példa: Trabant, Swift, Yaris, stb...
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz nandude #17853 üzenetére
Akkor teljesítményben ahhoz mérd. Egy 400W-os példa. Az FSP-t például szeretem, de annak is volt rossz szériája (nagy valószínűséggel a beszállító spórolt ott).
[ Szerkesztve ]
-
-
darthimp
csendes tag
A legújabb Catalyst van fent. Honlapról töltve x64 alá. Semmilyen más driver nincs. A héten volt clean install, akkor minden driver fent volt. Ezért próbáltam driver nélkül is a működtetést.
Az AVP (anti virus program) gondolom én, mert a kaspersky ilyen néven fut.
Egyelőre nem állítottam semmit a Windows-ban minden default. Amúgy csak nagyobbra szoktam venni a a virt. mem-et mint kisebbre.Az a gond, hogy akárhány embert kérdeztem meg eddig mindenki mást mondott.
Már minden lehetséges hardver hiba volt terítéken, de a szoftveres tesztelők nem mutatnak semmit.
Azóta feltűnt, hogy a szaggatások kezdetekor először a "legmagasabb aktív időtartam" ugrik fel 100%-ra majd csak utána nőnek a késések. Olyan mintha belassulna vagy megállna a winyó és ezért nő a késés.De teljesen mindegy, hogy filmet nézek, vagy böngészek, vagy csak áll a gép akkor is jön a szaggatás. De egy idő után "elmúlik" a "legmagasabb aktív időtartam" lecsökken 0-ra és minden megy tovább.
Woland fórumtárs azt, mondta nem a Windows a hibás, valszeg a winyó.
Én már azt sem bánom ha megfőne az egész HDD, legalább akkor tudnám mi a baj
NGZ
-
-
FMprod
csendes tag
Sziasztok!
Pár nappal ezelőtt rendeltem egy WD 1000GB 5400rpm 64Mb SATA2 WD10EARS típusú merevelemezt. A probléma az, hogy nem ismeri fel a gépem. Más gépen nem volt lehetőségem kipróbálni. Bár zajt egyáltalán nem hallok belőle, egy idő után melegszik kicsit, ezért reménykedem, hogy nem hibás. AMD, AM2-es, Gigabyte M55S-S3 alaplappal rendelkezelkezem, amin Nvidia nForce Sata csatlakozók vannak. Ez a merevlemez Sata2-es, de úgy tudom, kezelnie kellene ettől függetlenül. A BIOS-ban sem ismeri fel, hiába dugom a jumpert bármiylen állásba. 5-6-ra kell gondolom, mert sima Sata1 kábellel próbálkoztam. Nem működik. Mitévő legyek?
Köszi a segítséget előre is. Bocs, ha nagyon hülyeséget kérdezek, de már a hajam tépem.
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy a következő történik:
hdd, odd a gépben, xp telepítő az odd-ben,
telepítő elindul, de amikor a formázás megvolt, és a megfelelő file-okat a telepítő felmásolta, a gép újra indul, mert ilyen a telepítés. DE! amikor már arról lenne szó, hogy hdd-ről megy tovább az install, akkor nem az következik, hanem az xp install eleje (a tisztán cd-s rész)
mi lehet?
amúgy a hdd-t hd sentinellel ellenőriztem, és 100%-osra mondta.
(amúgy tényleg az a durva, hogy egy másik gépbe rakva működött, ill. az xp telepítője is látta, amikor ki kellett választani, hogy hová legyen telepítve a win)
segítsetek.
kösz előre is:piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Imco
őstag
válasz FMprod #17859 üzenetére
Nincs SATA1 kábal! Sata van és kész.
Az a jumper is gyanús nekem mert szerintem ebbe nincs rá lehetőség. Láttál valahol erre a tipusra ilyen utalást?
Az a baj hogy a SATA1 lap SATA2 HDD szinte mindig összeveszik, főleg a mostani nagy HDD-kel. Esetleg egy bios frissitést probálj még. Hátha... Vagy ha minden kötél szakad sata2 kártya.
..és egy jó tápról is gondoskodj!Szerintem...
[ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
sasa134
addikt
sziasztok,
segítségre lenne szükségem.
Vettem itt a bazárban egy 750es Samsung Spinpoint F1 vinyót. Ma tettem be a gépbe - már vagy fél órája szenvedek, de nem látja a Win7. BIOS igen. Sata kábelt, tápkábelt cseréltem, bakot ugrottam, semmi. Mi lehet a gond? Pls help...Avanti Roma
-
Franklin
addikt
Üdv!
Vadi új Seagate 7200.12 500GB vinyóm furcsán kattog, ha leállítom vagy újraindítom a gépet. Minden alkalommal 4-5-ször csinálja, olyan, mintha a Win7 nem tudná leállítani és folyamatosan próbálkozik vele. HD Sentinel szerint 100%-os.
Win7 telepítés után nem sokkal kezdte el, sztem akkor, mikor felraktam az alaplapi drivereket (de nem biztos). Más oprendszerrel kipróbálva (pl. Ubuntu Live Cd) nem csinálja.
Asrock 880GMH lap, Win7 Home Premium.
Ötlet valakinek?
-
Mans20
addikt
Estét
[link]
Ez mitől lehet?cseréltem kábelt,de ugyan ez van.[ Szerkesztve ]
-
Mans20
addikt
Az active smart és hd sentinelbe OK ot mutat az ultraDMA CRC error ra,a HD tune ba van az amit linkeltem,úgyhogy nem tudom a másik kettőbe miért hibátlan.
-
-
DreiNN
tag
Helló!
Miért van az, hogy ha nem nyúlok a géphez(kikapcsol a képernyő is) ,kb 5 perc után elkezd dolgozni a winchester, akkor is, ha nem fut semmilyen program. ?
A PROGRAM az, ami az adatokat hibaüzenetekké konvertálja.
-
rgida
csendes tag
Hali!
Olyan gondom van,hogy mintha a vinyóm időnként leállna pár másodpercre,majd hallani ahogy felpörög és minden normális lesz újra.Ez a jelenség terheléstől független,legutóbb pl csak a media player ment,amikor csinálta (zene elhallgatott,de a track játszódott tovább,majd visszajőtt a hang).
tehát nem fagyott le semmi.Teljesen új telepítésü Win7 x64,sőt az egész gép új,kivétel a táp ami egy 4-5 éves 400W Chieftec.
Előre is köszönöm a válaszokat!Asus P7H55-M , Intel i3-550 3.2 Ghz , Sapphire HD 5670 1GB GDDR5 , 2x2 Gb DDR3 1600Mhz Kingston , 500GB WD , LG DVDRW , Chieftec 400W
-
Mr.Skyline
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP Compaq Presario CQ61 laptopom,
aug. lesz 1 éves.
Furcsa sípoló hagot hallok ritkán a gépből.
TuneUp Utilities töredezettségmentesítő program futtatása közben újra előjött a probléma,
szinte biztos vagyok benne, hogy a vinyó csinálja:
Seagate Momentus 7200 500GB
Mit tegyek? még garis a laptop."Ami kocka azt gurítjuk, ami kerek azt visszük"
-
regvoltrossz
aktív tag
Van három merevlemezem. Egy SATA, valamint két PATA fajta. A legkisebbre (egy 40-es wd) van telepítve az Ubuntu Linux, a középsőre egy xp, a legnagyobbra, egy win7. A probléma mostanában a legkisebbel adódik, mégpedig olyan formában, hogy ha újraindítom a gépet, (pl. frissítéseket töltött le a rendszer ami ujraindítást követel) akkor nem indul el róla a rendszer, csak egy kis kurzor villog a bal felső sarokban. Ha gépet kikapcsolom, majd be, akkor semmi gond nincs vele. Közeli merevlemez-halál előjele, vagy beállítási probléma lehet?
Oly korban éltem én e földön, mikor a majom visszaszállt a fára,a százrészes tévédrámák közé,hol a hős daliás menedzser, lő, sose fél,s az elhagyott nő könnyek közt kefél. [Orbán Ottó]
-
Imco
őstag
válasz Mr.Skyline #17883 üzenetére
Sentinel, gyári tesztprogi, adatmentés. Fordított sorrendbe.
Szerintem...
Üdv! Imco
-
Imco
őstag
-
törölt tag
Gurukhoz!
Kaptam költsőn egy ilyen kis okosságot.
lg 640gb noti vinyo
Csatlakoztattam a 2db USB de azt irja ki nem megfelelő eszköz.
Probáltam egy notihoz is az nem is látja.
Most frissitettem mindent a szgépen drivereket,xp stb...Valami eszközkezelőben az illesztő progival bajlodik.Probáltam leszedni a windows updatéval valamit de teljesen friss és nem talál hozzá semmit.
-
-
liksoft
nagyúr
Sajnos egyre több az a külső ház, mely titkosítási funkcióval rendelkezik. Ezekben az esetekben az USB hídchip az első pillanattól kódolja az adatokat, így ha az meghal, hiába jó a winyó, az adatoknak lőttek. Vagyis nem biztos, hogy ha beteszi asztaliba, az adatok láthatóak. Ezen kívül van olyan külső egység, melyet "csípőből" nem ismer fel az OS. Pont a titkosítás miatt, a driver lemezzel össze kell hangolni a géppel. Vásárláskor jó lenne, ha ezt az információt NAGY betűkkel tudatnák a vásárlóval, de többször ahogy tapasztalom, még az apró betűs részben sincs meg.
-
Thrawn
félisten
Service code: AJ38
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
törölt tag
LG HXD5 a típusa...
ö lenne azTeljesen új az xp hivatalos teljesen friss.Rácsatlakozom és azt írja ki..
Szgép csatlakozott egy USB eszközhöz de a windows nem ismeri fel...ennyi....
-
törölt tag
Kérdés alaplapi bios ,hogy régi az nem okozhatja ezt?
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Olyan technikai kérdésem lenne, hogy megoldható-e (és ha igen, hogyan) hogy egy működő rendszervinyó teljes adatállományát (oprendszerrel együtt) egy másik vinyóra átmásoljam úgy, hogy utána a Windows 7 az új vinyóról bootoljon, és ne vegye észre a turpisságot, tehát működjön tovább (csak már az új vinyóról), mintha mi sem történt volna?[ Szerkesztve ]
Beauty is pain
-
liksoft
nagyúr
válasz #00809728 #17896 üzenetére
BIOS nem szól bele. Az Y kábelt két egymás melletti csatlakozóba, nem egymás felettibe célszerű tenni. Sorrend: előbb a gépbe a duplát, majd a drive-ba a kicsit. Van hozzá driver lemez. Tessék kipróbálni, mert VAN olyan külső drive, mely NEM általános USB device!
Új hozzászólás Aktív témák
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest